6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
máte s tím někdo zkuenosti? Jak se to projevuje? Můe se to vyskytnout i u dospělých lidí, nebo je to nemoc projevující se od mala?
Není tady
Co konkrétně potřebuje vědět? Mám doma dvě vydání...
Celiakie NENÍ alergií na lepek.
Není tady
Jo, u jsem se dívala na net, e to není přímo alergie, omlouvám se.
No chtěla bych znát příznaky a věk, ve kterém se celiakie vyskytuje. Něco u jsem nala na intenetu, zajímaly by mě spíe osobní zkuenosti.
Není tady
Celiakie se můe vyskytnout v jakémkoli věku, nejčastěji v kojeneckém, puberta, kolem 30ti a 50ti. Příznaky jsou tak pestré, e bych se sem nevela, ale nejčastěji to pozná na stolici. Ale někdo je bezpříznakový.... A to dospělí! Jen s nima pak vihne nějaká jiná nemoc.
Není tady
Straí tě doktorka?
Není tady
Díky, Cilko.
No je mi 24 a delí dobu mám problémy s břichem, u jsem psala do Zdraví eny, ale si tak moc lidí nechodí...
No, řeknu to zkráceně, lékaři si mě přehazují jako horký brambor a nikdo není schopen mi říct, co mi je. Bolí mě břicho, někdy bolí hlavně dole na pravé straně, někdy hodně dole v podbřiku, někdy mě píchá různě v celém břie. Obela jsem vechny moné dotory a nikdo mi nic kloudného neřekl, proto se obracím i na vás, jestli někdo nemá podobné problémy.
Dvakrát u mi vynechala menstruace, v květnu a nyní v září, ale to můe být spojeno s tím, e jsem cestovala, a to se prý stává. O tom jsem tu u taky psala...
Taky mě pobolívá na plicích, respektive se mi patně, jakoby těce dýchá.
Jsem často unavená a podráděná. Koní problémy nemám. Taky jsem zhubla a zdá se mi, e mívám často nafouklé břicho. Taky mívám řidí stollici, někdy je mi patně od aludku.
Není tady
No já jsem někde na zdaví něco zaregistroval, ale u dřív a vypadlo mi to z hlavy. Právě e u celiakie ti je ve a nic zároveň, není moné říct: je to celiakie. Běhá po doktorech jak nadmutá koza a nic. Ale... Jid na obvod, vyádej si doporučení na gastro. Tam ti naberou krev a za pár dní ví. Kdy to v krvi bude vypadat jako e ano, tak tě polou na enterobiopsii. Ty krevní testy jsou jednoduchý a pozná se to v nich.
Nikdo ti to nemůe říct od oka. Celiakie je velmi váná nemoc a je neléčitelná. Z nějakého pobolívání břicha a občasné řidí stolice to nepozná. U dětí řidí stolice znamená plný (!) nočník aspoň 12x za den a to mluvím o ročním dítěti. Je to takový stav, kdy dítě vejká rohlík a ten jde v kusech rovnou ven, kdy dítě jí kolínka a ony jsou jetě kolínkami v nočníku. U dospělého, tro nejde spláchnout... Ale taky můe mít jen zácpy.
Nemyslím si, e to co popisuje je celiakie, ale zajdi si na to gastro, bude klidnějí.
P.S. celiakie je nemoc horní části tenkého střeva.... A kdyby jsi měla mít to nafouklé břicho od toho, tak samo u nebude splaskávat a bude velmi silně podvyivená. Je moné, e ti ty krevní testy u dělali, podívej se, zda má někde GLIADIN IgA,IgC, IgM, IgG.... kLIDNĚ MI TO NAPI DO SZ. Mám te´d doma výsledky 20ti letého, to je skoro stejný.
Není tady
Můj syn (21) má celiakii - bolesti břicha, občas průjmy a výrazná hubenost (je taky pořád bledý). Je slabí, take bývá často hodně unavený, občas se mu vyrazí malé vyráky na loktech, celkem má i dost akné. To ve spadá do příznaků celiakie, ale taky spousta dalích....
Není tady
Ahoj není to alergie, je to nemoc, s osobní zkueností mě pomohla paní Iva na svých stránkách www.ivako.cz
Není tady
Ahoj lidičky, běhám po doktorech a u mě to nebaví. Projídím stránky na netu. Chci se zeptat, mám alergii na lepek. Mám IGG 9,58 a norma je do 3,499, IGA mám 4,79 a má být 1,99 a IGM mám 0,90 a má být do 2,9 to mám asi dobrý nebo je to moná nedostatek protilátek. Nerozumím tomu. Do toho mi zjistili candidu chronickou, herpes simplex, prodělanou boreliozu a aktivní toxoplazmozu. A alergii na bílek a asi si mám jít skočit.
Není tady
to janna 2021 - tak s lepkem nemám zkuenosti, ale ty infekce, co jsi napsala, tě musí zklátit i kdybys nechtěla ! To je půl zoologické zahrady :-) Tak to bude hodně problematické, se z toho dostat ! Ono hlavně záleí, jaké má potíe. Ale aktivní toxoplasmosu by ti měli léčit snad, nebo u ani infekce se neléčí?
Není tady