27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky,
máme 2 roky myčku Ariston a u asi po esté se nám stala následující věc. Myčka začala normálně mýt a po chvílí začala pípat a svítily 2 kontrolky R na rychlé mytí a A auto - mytí které nepouívám. Voda stojí, neodtéká. K předchozím stejným poruchám přiel opravář, myčku rozebral a pak z nějakého sítka vybral kůstku, pecku z citronu.... a prý to propadlo filtrem a zablokovalo odtékání vody. Pokadé jsem zaplatila 700,-- za asi 10 minut práce. Posledně myčku rozebral manel a z toho filtru vybral kousek kůstky a myčka jela. Stává se vám to?
Zdá se mi to hodně poruch na tak krátkou dobu a přitom na takové vady se záruka nevztahuje. Poprvé se to stalo po roce a půl od zakoupení myčky. Přitom filtr čistím kadý den. Jo a před vkládáním nádobí do myčky jej oplachuji co se ani nemusí. No jsem natvaná protoe se to zopakovalo zrovna dneska a kdy si člověk na tu myčku zvykne tak u si prostě nikdy neodvykne:(
Není tady
No ja som mal umyvacku riadku, bola suprova, dokazala umyt perfektne uplne cokolvek, akokolvek zaschnute, mala velmi malu spotrebu a nekazila sa, ale bola u mna len cez prazdniny, teraz uz zasa chodi do skoly
Upravil(a) Oxi (4. 10. 2006 20:18)
Není tady
A pouívá ten čistič myčky jednou za tři měsíce?? Mám myčku FAGOR u od roku 1999 a ta myje někdy i víckrát za den a toto se mi fakt nestává, nemají nějak patně vyřeené filtrování a mezi námi do ARISTONU bych fakt nela, doufám e to alespoň nebyla ta levná řada pak bych se moc nedivila ale stejně by měla mýt Bez myčky si ivot neumím představit opravdu mi uetří spoustu času a ten můu věnovat rodině, má to jednu nevýhodu - děti nebudou umět mýt nádobí
Není tady
Máme Ariston LI 680 Duo a stála asi 18 000,--. Take nebyla nejlevnějí, vybírali jsme tehdy hlavně podle spotřeby vody, hlučnosti (nemáme nikde dveře), vzhledu(chtěli jsme zabudovanou do linky). Čistič myčky pouívám tak jednou za 1,5 měsíce, jeliko opravdu myju 2x denně. Nádobí oplachuji, pouívám tablety Calgonit, sůl i letidlo. Ten filtr no nevím jak jej popsat, ale mně zaráí e shora má díru bez sítka a tím tam to vechno spadne Nevím jestli to tak má být.
Není tady
Já mám teda Bosch a ta má samočistící filtr. Můu tam dávat nádobí bez opláchnutí, třeba talíř od rýe po dětech a ta rýe tam pak ani není. Co nechápu, neb to jakés takés síto má, ale v něm zůstane tak pytlík od čaje, nebo spadlá lička.
Měla jsem Indesit a jak píe, jednou za x se to prostě někde ucpalo a nemyla. Někdy se zrníčko rýe dostalo do trysky na rameni, jindy něco ucpalo oběhové čerpadlo... prostě pořád dokola, vydrela jsem asi 5 let, ne la na výlet. A sítko měla a jak se ty věci dostávaly mimo, jsem nepochopila. Jinak teď zrovna pouívám tablety 5v1, obsahují i čistidlo na myčky....
Není tady
Já mám 2 roky Siemens a tento problém se mi nikdy nestal.Také tam dávám neopláchnuté nádobí. Jsem s ní moc spokojená,ale je pravda,e byla dost drahá.
Není tady
Mám Bosch a tyto problémy nemám a to ji pouívám u hodně let. Nesmí se zapomenout také pouívat prostředek na čitění myček, který by se měl pouívat tak jednou za 3-4 měsíce. Myčka lape jak hodinky a to je hodně vyuívaná.
Není tady
Lucie27 napsal(a):
Ahojky,
máme 2 roky myčku Ariston a u asi po esté se nám stala následující věc. Myčka začala normálně mýt a po chvílí začala pípat a svítily 2 kontrolky R na rychlé mytí a A auto - mytí které nepouívám. Voda stojí, neodtéká. K předchozím stejným poruchám přiel opravář, myčku rozebral a pak z nějakého sítka vybral kůstku, pecku z citronu.... a prý to propadlo filtrem a zablokovalo odtékání vody. Pokadé jsem zaplatila 700,-- za asi 10 minut práce. Posledně myčku rozebral manel a z toho filtru vybral kousek kůstky a myčka jela. Stává se vám to?
Zdá se mi to hodně poruch na tak krátkou dobu a přitom na takové vady se záruka nevztahuje. Poprvé se to stalo po roce a půl od zakoupení myčky. Přitom filtr čistím kadý den. Jo a před vkládáním nádobí do myčky jej oplachuji co se ani nemusí. No jsem natvaná protoe se to zopakovalo zrovna dneska a kdy si člověk na tu myčku zvykne tak u si prostě nikdy neodvykne:(
Ahoj,také mám myčku Ariston.Je asi je necelé 2 roky stará.Fungovala skvěle,ale ai před měsícem a půl se také zbláznila.Filtr i trysky jsem vyčistila,ale myčka stále nevypoutěla vodu.Po zapnutí začala standardně program a během 10 minut blikala stejnými světýlky,jako ta Tvá.Byla skoro celý měsíc v opravně.Museli vyměnit čerpadlo:-(.Doma to byla hrůza,musela jsem koupit nový odkapávač a věci na běné ruční mytí.U je to v pohodě a doufám,e jí ta pohada chvíli vydrí:-)
Není tady
Stejný problém jsme měli s myčkou Indesit - myslím, e na Indesitkách i Aristonu je patně konstrukčně řeené sítko na zachytávání nečistot - nepomohlo nic - pouze výměna myčky - samozřejmě za jinou značku.
Není tady
Taky si myslím, e je to kvůli sítku. Čistím ten filtr fakt kadý den, jene je v tom filtru zhora díra průměr asi 5 cm bez sítka,tak tam logicky musí občas něco spadnout. Nevím jak ten filtr popsat, nevím jestli mají vechny myčky stejný nebo jak to je. NO taky mám sto chutí ji vyměnit, no kdybych měla zbytečné prachy na novou.
Není tady
Lucie, je to sítko umělohmotné nebo elezné - a hlavně jak "doléhá" po stranách? Protoe pokud je umělohmotné - to je průvih. Nám se zdeformovalo, sice mírně ale přece. Podle opraváře to nebyl důvod k reklamaci - myčka byla jetě v záruce. Ale myčka prostě myla patně - popř. neodčeerpávala. Jeho rada zněla - pořádně oplachovat nádobí před tím, ne je dáme do myčky. Cha.
Není tady