18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem
jak dlouho se pouívá autosedačka typu vajíčko? Do kolika měsíců dítěte? Není lepí koupit vajíčko v bazaru a potom zainvestovat do kvalitní autosedačky, která s dítětem poroste?
Díky za odpovědi
Není tady
Já si myslim, e se pouívá dokud mimi neumí sedět? Z bazaru bych určitě sedačku nepořídila, nikdy neví jak s ní předchozí majitelé zacházeli. Rozhodně bych koupila novou. My jí budeme mít rovnou ke kočárku a dá se na něj i nasadit.
Není tady
Petrelko, sedačku bych si koupila jen od někoho, to má jistotu e nebyla bouraná. Ono pak nikdo nezaručí e vydrí dalí náraz.
Vajíčko je nejbezpečnějí autosedačka a doporučuje se pouívat co nejdéle to jde ( dokud dítěti nepřesahuje hlavička....) Nae dítě tam vydrelo rok, ale je drobnějí, mení. Jinak vydrí min. do 10 měsíců, i kdy jsou vyjímky.
Není tady
Na té naí je 0-13 kg.
Větí velikost je 9- něco, my máme tu 2 v jedné (2+3), take 9-36 kg
Jetě se dělá kombinace 1+2 , ta se vozí také proti směru jízdy. Ale pro miminko je nej to vajíčko, hlavně se dá v něm přenáet a pouít doma jako idlička atd....
Není tady
od 9 Kg prý u můe dítě jezdit i popředu v autě (byla jsem poučena v kamenném obchodě) Také je prý lepí koupit 9 - 18 a pak 18 - 36. Do vajíčka se vejde a do té doby, ne mu bude překukovat hlavička. Ale směrodatná je váha 9 KG (do té doby musí mimi jezdit i ve velké sedačce pozadu) - co je pro nás kritické, protoe u 4 měsíce pomalu stojíme na stejné váze a s takovou bude Veronika jezdit ve vajíčku do osmnácti let
Není tady
Misha napsal(a):
od 9 Kg prý u můe dítě jezdit i popředu v autě (byla jsem poučena v kamenném obchodě) Také je prý lepí koupit 9 - 18 a pak 18 - 36. Do vajíčka se vejde a do té doby, ne mu bude překukovat hlavička. Ale směrodatná je váha 9 KG (do té doby musí mimi jezdit i ve velké sedačce pozadu) - co je pro nás kritické, protoe u 4 měsíce pomalu stojíme na stejné váze a s takovou bude Veronika jezdit ve vajíčku do osmnácti let
Nápodobně, vzhledem k přírustku 200g za měsíc to vidím podobně.
Není tady
No já nevím, za 2měsíce sice vyrostla o 5cm, ale přibírá jen 200g za měsíc. Take máme 8,7kg a 73cm
Není tady
já Veroniku raději ani neměřím, ani neváím. Za minulé 2 měsíce to bylo 200g a předtím taky - tak to je snad lepí nevědět U ji lezou ebra
8,7 je fajn - to se celkem blíí, ale 7,8 a do 9 Kg po 200g za 2 měs. - no moná to stihne do 3 let
Kde jsou ty časy po porodu, 450g za týden
Upravil(a) Misha (5. 10. 2006 9:30)
Není tady
Misho, promiň, ale nebudu s tebou souhlasit, tedy s paní v kameném obchodě. Dám raději na rady Dr a porodní as.. Je pravda e nae holčiny nejsou zdrovna baculky, take podle váhy vydrely (a ta tvá vydrí) déle, ale např. můj synovec je pěknej cvalík a 9 kg měl velmi brzy, kdy jetě ani neseděl.... take kvůli 9 kg měnit sedačku není zdrovna to pravé. Důleité jsou oba parametry, jak váha tak výka. A vajíčko je opravdu nejbezpečnějí a dokud nečouhá hlavička, nebo nemá přímo skrčené noičky o opěradlo, není důvod jí měnit za větí ( pokud nepřesáhne horní váhovou hranici, větinou těch 13 kg). To rada i z neurologie.
Není tady
petrelka napsal(a):
Ahoj vem
jak dlouho se pouívá autosedačka typu vajíčko? Do kolika měsíců dítěte? Není lepí koupit vajíčko v bazaru a potom zainvestovat do kvalitní autosedačky, která s dítětem poroste?
Díky za odpovědi
Lepí koupit novou sedačku - jeliko jde o bezpečnost a zdraví Vaeho dítěte, rozhodně nelze vybírat pouité autosedačky, které jsou nejen často ji zastaralé, často mají mikrotrhliny a jiná pokození, ale také se délkou pouívání jejich tvar přizpůsobil jinému dítěti. Vdy je proto lepí vybírat autosedačky nové.
Autosedačky 0 - 13 kg se upevňují vdy v poloze proti směru jízdy. Rozhodující předností je, e dítě je v případě kolize celým tělem v sedací skořepině přitlačeno a podepřeno. Doporučujeme autosedačky upevňovat vdy na zadní sedadlo automobilu. Pozor chcete-li autosedačku umístit na přední sedadlo, nesmí být na tomto místě aktivní airbag. Nelze-li vypnout, nikdy tam dětskou sedačku neumisujte. Aktivní airbag je pro dítě smrtelně nebezpečný!
Do kolika měsíců pouívat vajíčko?.......pokud dítě dosáhne maximum váhy pro skořepinu, nebo kdy je vrchol hlavy dítěte vyí ne vrchol skořepiny, přemístěte dítě do nové autosedačky odpovídající aktuální váze dítěte.
Hezký podzim Magdalena Mikulandová
Není tady
Ve vajíčku vám dítko vydrí dle toho jak je velké, cca těch 10 měsíců větinou určitě, kdy mu u čouhá hlavička tak je mu vajíčko malé. Z bazaru bych takovouhle věc rozhodně nekupovala, kdy tak od známých kde je jistota, e nebyla bouraná a jak s ní zacházeli, kdy se nedej boe něco stane, nestojí těch pár korun zato....Jinak co se týče značek já bych la do Romer, mám ji osvědčenou
Není tady