29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Včera jsem našla na pavlači téma strouhanka a tak jsem tam zamotala svůj příspěvek s tortilou, ale asi tam nepatří, tak písnu znovu sem. Oblíbili jsme si tortilu na moc způsobů, ale bohužel u nás nikde holé placky nekoupím. V sobotu jsem byla v Makru a koupila si 5 bal placek, no a včera po tom co jsem si nachystala všechno do nich,jsem začala otvírat jeden sáček po druhém a zjistila, že ač v záruce jsou plesnivé. Nevyplatí se mi je reklamovat, protože cesta mi vyjde dráž než placky, ale střílela bych . Máte někdo zkušenost s domácí výrobou placek?
Není tady
[img]Mexická placka – tortilla
Mexické placky nebo-li tortilly jsou velice oblíbenou pochoutkou, kterou navíc můžete upravovat dle libosti.
15 min , chuťovka
Postup přípravy receptu:
Do mouky se solí zapracujeme tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu. Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky. Z každého opatrně vyválíme pomoučeným válečkem kulatou placku, kterou opečeme na rozpálené pánvi z každé strany asi 10 vteřin.
Ingredience:
sůl
tuk 6 lžic
mouka 500 g
voda 280 ml[/img][/img]
Není tady
Nikisko díky, už jsem Ti psala na "strouhanku". Vyzkouším, vypadá to jednoduše
Není tady
U mě vyhrává s kuřecími kousky ( kuřecí řízek nakrájet na kousky, promíchat k kořením - čína, steak, gril podle chuti a zakapat sojovkou a worčestrem,tuto směs můžeš mít v ledničce několik dní, zaležená je lepší), zprudka opéct, přidat na plátky žampiony, pórek (já mám ráda i buráky). Na tortilu nakrájet čínské zelí, může být s normálním, mix, plátek rajčete, okurku, prostě podle chuti a zakápnout buď dresinkem nebo šťávou z masa a samozřejmě to maso. Holky mají rády jen samou zeleninu. Prostě podle chuti.
Není tady
Mám doma od Vitany Tortillas BURRITOS ( česnek - bylinky), je to suchá marináda na maso + směs na dresink, je k tomu potřeba jen kuřecí maso, zakysaná smetana a zelenina, ještě jsem to nezkoušela,ale může to být mňamka
Není tady
Dělá se i s vepřovým,ale kuřecí je rychlovka a jde na moc způsobů, nikdy neudělám stejné, záleží podle koření. Dívala jsem se na tom Labužníkovi že se dělá i sýrová, tak to musím vyzkoušet. Až napeču placky:)
Není tady
No ty placky a ten tvůj receptík určitě vyzkouším. Ještě jsem to nikdy nejedla a nechápu, že jsem si takovou mňamku mohla nechat ujít.
Není tady
Někomu ta placka nechutná,je bez chuti a suchá, ale moje holky mi je ujídají i tak suché.
Není tady
Tak to ti věřím v tom u nás taky nebude problém jíst je suché. Ježiši já už se na ně tak těším. No vidím to na víkend teď přes týden není tolik času a halvně jsme po malování tak si to dokážeš představit. Funkčí jen linka a sporák a nikam se nedá hnout.
Není tady
Tak to Ti nezávidím ani trošičku
Není tady
Ivet a ten obal u těch tortil nebyl průhledný? Víš, že jestli se to nedalo zjistit na místě, že jsou plesnivý.
Není tady
Průhledný tak napůl, potištěný obrázkama. Kupovala jsem je tam předtím na zkoušku a byly výborný.Taky jsem brala 2 velikosti a ty malé byly dobré. Tohle prostě byla nějaká špatná várka,podle údajů na obale vyrobená jeden den i po sobě podle hodin. Prostě smůla
Není tady
V to doufám, jestli se povedou .
Není tady
Holky, to musím vyzkoušet.Už se těším.
Ale jakou mouku - hladkou?
Není tady
ahojky,
díky moc za recept na tortilly - určitě ho vyzkouším, už jsem jich dělala hromadu a pořád to není ono. tak se to snad tentokrát povede.
posílám vám odkaz na nadoma, je tam asi 14 receptů s tortillama - mám nejradši ten Mexický guláš - je to fakt fantazie.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady
No taky jsem našla recepty z kukuřičné mouky, ale tu u nás teda fakt neseženu. A do marketu se mi nechceee!!
Není tady
Co ja jsem delala tortily, tak se pouzilo jen sadlo, voda a mouka. A byly skvele a vydrzely moc dlouho.
Není tady
Kixi teď jsem je dodělala a vypadají skvěle. Dala jsem 6 lžíc sádla a čtyři špetky soli.
Není tady