29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
alienhan napsal(a):
Dobrý den,
mám 16 letého syna, který je v poměru ke svým spolužákům mnohem menší. Bojím se, že ho to velmi flustruje.
Několikrát už na to narážel. že je malý....že si všichni troufají.
Chtěl bych se zeptat, jestli existjí nějaké patáky na podporu růstu a kde by se dali sehnat.
Můj syn dělal a stále dělá sporty, má dobrou stravu.
Tak to jsem jako nepochopila - co to jsou patáky??? Buďto jsem mimo já, nebo pisatel.
BTW nechci se do nikoho navážet, ale neříká se "flustruje" ale "frustruje".
Jinak znám ze svého okolí mladíky, kteří sice moc nevyrostli, ale o to jim dala příroda na bojovnosti:) A nakonec - v šestnácti letech není vývin mladého kluka definíitivně uzavřen - záleží na rodinných dispozicích.
Jinak tatínkovi děkuji za přehled, který má o svém dítěti. Jak je vidno, syn je podprůměrného vzrůstu vůči ostatním vrstevníkům, načež tatínek to začíná řešit až v šestnáctém roce věku synka. Problémy se zřejmě objevily s přestupem syna ze základky na učňák či střední školu, nastaly zřejmě i problémy s docházkou. Teď nastává otázka, nakolik jsou synkovy stížnosti oprávněné a na posměch spolužáků se jenom vymlouvá, nebo jestli za tím vším nestojí šikana.
Není tady
Taky připojím svůj příspěvek. Myslím, že o výšce to vůbec není. Ale genetika dělá hodně. Rozhodně nedejte na výpočty doktorů jak bude vaše dítě velké Moje maminka meří 170cm a tatínek 185...když mi bylo 13 doktor mi řekl, že budu měřit kolem 170cm...a jak to dopadlo? Je mi 20 a mám 181cm
Moje o 4roky mladší sestra má už teďka 178cm
Mám plno kamarádek, které jsou malé (150cm) a vůbec nikdo to neřeší. Občas nějaké narážky jsou, ale nejdůležitější je aby se se sebou človek "srovnal". Každý je nějaký a určitě jsou důležitější jiné vlastnosti než zrovna výška
Ale jak to už chodí... kdo je malý chce být velký a kdo je velký chce být malý
Naví malé slečny mají možnost podpatků a jsou hned o 10cm vyšší... co máme dělat pro zmenšení my velké?
Navíc shánění oblečení na velkého člověka je poněkud horší než na malého. Malý si kalhoty ustřihne...velký si je težko nastaví
... Ale vše má své výhody i nevýhody:) Ať už jste jakkoli velcí přeji pěkný den
Není tady
Jako dítě jsem měla taky problém s výškou. Ale trochu opačný, než tu většina popisuje.
Narodila jsem se s váhou 4, 2 kg a výškou 56 cm, v roce jsem vážila 13, 5 kg a měřila 98 cm (jo, vidíte dobře, nepřepsala jsem se). Doktorce se to nelíbilo, protože jsem se jí nevlezla do tabulek, mamka byla rozpačitá z přístupu doktorky, říkala, co s tím mám dělat, to jí mám dát cihlu na hlavu, aby nerostla. Nakonec po čase změnila doktorku. Dále jsem ve dvou letech vážila 18 kg, ve 3. třídě jsem měřila 155 cm. Momentálně je mi 22 let a měřím 180 cm, můj růst se někdy v pubertě zastavil.
S čím mám problémy, tak to jsou boty, potřebuju velikost 44 a to už v dámském nevyrábí, takže kupuju v pánském (co vypadá trošku přijatelně, univerzálně, nebo trochu dámsky) a nebo v nadměrné obuvi. Boty na podpadku nenosím vůbec, většinou chodím v teniskách. Jinak jsem se s velkýma nohama už narodila, v 1. třídě jsem měla asi 38 / 39, ve 4. třídě 40, hodně lidí mi říkalo, že už mně neporoste noha, nestalo se ale tak, narostla mi do 44.
Hodně lidí na mou výšku v dětství poukazovalo. V 1. třídě jsem byla nejvyšší, druhá nejvyšší byla o hlavu menší než já, takže to vypadalo, jako bych třikrát propadla. Ve druhé třídě se jedna učitelka na chodbě ptala té naší, kolikrát jsem propadla.
Ve 3. třídě jsem dostala skvělou funkci umývače tabulí, bylo to na celý rok, dělala jsem to ještě s jednou holkou, ona tabuli umývala houbou, já měla mokrou část tabule přejíždět smradlavým suchým hadrem, zabralo to většinou půl přestávky. Nakonec mamka na třídní schůzce učitelce řekla, že bych chtěla po čtvrt roce vystřídat, že to podle ní není spravedlivý, čím jsem si to zasloužila a že tabule jde stáhnout dolů. Konečně jsem byla vystřídána.
Není tady
Vilemína: Ahojky. Taky mám 181 cm a nic s tím nenadělám Docela problémy se sháněním oblečení, všechno krátké, rukávy, nohavice...
Ale poslední dobou už se dají sehnat i prodloužené délky. Jinak s těma botama to máš teda peklo:( Já mám 41 a i tak sehnat pěkné boty je problém. Buď to vypadá jako loď a nebo nejsou hezké. Ale myslím, že porblémy mají i malí lidi. Kamarádka měla nohu 35 a nosila boty z dětského sortimentu a měla problém sehnat dámské společenské boty v tak malé velikosti. Holt každý extrém má svá úskalí.
Ale nevím jestli se mi to jen zdá nebo to je fakt... ale poslední dobou je jaksi málo velkých kluků a naopak potkávám čím dál více vysokých slečen. Kde se stala chyba? ... Kde pak mají velké holky shánět pány? ...Tak se měj hezky
Není tady