29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
marg napsal(a):
Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.
Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází
Není tady
Amriana napsal(a):
marg napsal(a):
Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.
Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází
Myčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....
Není tady
marg napsal(a):
Amriana napsal(a):
marg napsal(a):
Myčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....
toho budeš ušetřena, protože chlapi zásadně žádné nádobí do myčky nestrkají.
Není tady
Pokus o otevreni tematu. Doufam, ze se povede a nekdo prispeje.
Ja mel tech nezdaru hodne, nikdo chytry z nebe nespadnul a vyrit jsem se ucil postupne. Do dneska mam problem uvarit jakoukoli polevku, proto mam osobni kucharku, ale jinak myslim, ze cokoli, na co sezenu recept uvarim, navic u me je super, ze si to ihned pamatuju a pak uz to jen vylepsim. Posledni kousek bylo peceni veprove krkovicky vcelku v remosce. Mival jsem obdobi, ze jsem byval hodne unaveny a masicko v remosce se peklo, az jsem usnul s vzbudil se za 4 hodiny. Kupodivu zadny extra smradek v kuchyni nebyl, ale maso bylo cerne jako uhel.
Pecu zasadne na pecicim papire, takze remoska zustala neposkozena.
Není tady
x256987 napsal(a):
Inspiroval mne jednak můj včerejší nezdar (dělala jsem slaný koláč a zapomněla do smetany dát vajíčka, takže jsme měli pečené těsto s omáčkou... Já bych se
), jednak téma "Jak se naučit vařit" - bez občasného nezdaru to totiž nejde. Tak se chlubte, co se vám "povedlo"
![]()
![]()
Pamatuji si,kdyz deti byli male,ze jsem potrebovala jit s detma ven a zaroven podusit na sporaku kralika.Sla jsem s detma pred panelak na pisek,ze se za chvilku vratim a kralika vypnu..Samozrejme jsem se tam sesla s dalsima maminkama povidali jsme si a ja na kralika zapomnela.
Vozila jsem kamaradce v kocarku miminko,kdyz jsem zhledla k nasim oknam,ktere byli nastesti otevrene.Z obou oken se valil dym.Ja nechala kocarek kocarkem a bezela jsem domu.Dym byl i po cele spolecne chodbe nebylo poradne ani videt.Nastesti to odnesl jenom ten kralik,divim se tomu,ze s takoveho dymu se dal zachranit i kastrol.Po vyvetrani jsem musela umyt vsechno nadobi co jsem nela doma.zaclony,uterky...proste vsechen textil v byte jak byl nacichlej.
Není tady
Ja som raz vyvarila podobným spôsobom čaj. mali sme pečený čaj bez toho, že by som to plánovala. A bývalý s ačudoval a rozoberala to toľko, až sa raz jemu podarilo "upiecť" takto rybiu hlavu pre psa.
Až vtedy sa prestal toľko čudovať a tvrdiť, že ON BY TEDA NIKDY...
Ale asi najbúrlivejšie bolo varenie vajíčka v mikrovlnke. Ani neviem, čo mi to napadlo - ale radím: nerobte to!
Není tady
No, já mám jedno čerstvé, dosud nezhojené (ego) dobrodružství. Po vítězné výrobě mazance (na mě obrovský úspěch, až neuvěřitelný) jsem se rozhodla upéct buchty. Velmi pečlivě a detailně jsem se připravila (technicky dokonale), nastudovala video a rozjela to. Dělala jsem na tom celý den. Možná byla prostá chybka v droždí, ale spíše ne.. Těsto tuhosti prkénka jsem naplnila tvarohem, přesně dle návodu nacpala na plech. Vypadalo to jako buchty, ale chutnalo to jinak. Jako něco, co jsem v životě nejedla. Buchtoidní směr chuti to mělo, ale to bylo tak vše. Muselo se to pravda namáčet do kafe, ale snědlo se to.
Velmi se mi dotklo , když v reakcích na autorčin recept buchet na netu psala nějaká 13letá dívenka, jak to bylo snadné a že jí zdařily vynikající buchty.
Není tady
aprill napsal(a):
marg napsal(a):
Amriana napsal(a):
Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozházíMyčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....
toho budeš ušetřena, protože chlapi zásadně žádné nádobí do myčky nestrkají.
Jo, toto musím potvrdit. 10let můj chlap do myčky nedal nic. Kdyby měl snad zemřít. Podezírám ho, že je to prestižní otázka. (a je to člověk způsobilý k právním úkonům!) . On teda nikdo se do toho nehrne. Když uklidím kuchyni a přijdu do ní za 2 hodiny, tak se mi po lince válí tak 5talířků a x lžiček či nožů.
Není tady
Otec ohřál natvrdo uvařené vajíčko (ve skořápce) v mikrovlnce. Triumfálně ho donesl do obýváku s pohledem: tak vidíte, šlo to a nic se nestalo! Najednou prásk! - vejce explodovalo a ohodilo stěnu a strop. Museli jsme pak vymalovat
Není tady
Dělala, jsem krém na dort ze škrobové moučky. Nevěděla jsem, jestli použít kukuřičný škrob nebo bramborový. Použila jsem bramborový a vychladlou hmotu jsem dala do šlehače se stojánkem třít společně s máslem. Hmota se ale nezapracovala do másla, nýbrž vylezla jako sopel nahoru po metličkách a než jsem si to stačila uvědomit vlezla až do šlehače. Byla chuťovka to z něj ručně vatičkama na uši dostávat
Není tady
Já jsem si jednou popletla hrnce na plotně a místo brambor slila polívku.
Není tady
No tak mě zase nejde guláš. Všechno ostatní v pohodě jen ten guláš prostě ne. Nejdřív jsem dělala pivní a ten byl zvláštní. Ted jsem měla pokus číslo dvě a ten jsem zase moc zahustila a pořád jsem měla pocit, že tam něco chybí.
Není tady
Na střední jsme dělali zkoušky i z vaření a když jsem byla na konci té mé zkoušky požádána, abych slavné porotě připravila kávu, uvařila jsem jí. Zatrnulo mi ve chvíli, kdy ke mně přišla má učitelka a řekla mi, ať tu kávu ochutnám...... místo cukru jsem jim v tom stresu nasypala do prázdné cukřenky sůl ale zkoušku jsem nakonec udělala
Není tady
Vařila jsem guláš. 4 hodiny v tlakovém hrnci, přesto bylo maso pořádně tuhé
Kdybych ho koupila v obchodě, tak si řeknu paltočert, koupila jsem starou krávu. Jenže...já to maso měla z domácího chovu. ZAbitý mladý býk...
Poraďte mi, co jsem mohla udělat špatně?
Z toho býka mám v mrazáku ještě asi 8 kila masa. Jestli bude všechno takové, tak mě picne
Jediné, co jsem kromě guláše z něho vařila byly vývary a byly skvělé. Vařila jsem v tlakáči asi 3/4 hodiny a masíčko se rozpadalo...
Není tady
Tak jsem se jednou učil vařit čaj: výsledek : hořká kyselá tekutina co se nedala pít ani se zaťatými zuby.
Není tady
Dcera zkousela pect roladu bez mouky,kdyz ji bylo asi 13 let.Rolada se ji moc nepovedla,ale presto na ni nandala uslehanou slehacku a rolada ji nesla srolovat.Ja,kdyz prisla z odpoledni smeny tak jsem na stole videla rozrulovanou roladu na ktere bylo stipec slehacky.Roladu jsem ochutnala.Rano me dcera rikala,ze se ji rolada nepovedla a dala ji olizat psovi.
Není tady
Mě se stal nezdar, ze kterého se vyklubal zdar - dělala jsem celozrnný koláč s tvarohem a doma jsem zjistila, že nemám všechny ingredience, takže jsem prohrabala celou kuchyň a nakonec to vypadalo následovně: za droždí sušené droždí (normálně ho nepoužívám), za vejce Vajahit (rostinná náhrada vajec), za mléko Sušené mléko Zajíc, za trochu másla olej apod. Jediné, co jsem zachovala v receptu byla mouka a tvaroh..buchta úplně naruby, ale byla tak neskutečně dobrá, že jsem tomu nechtěla věřit! :-)))
Není tady
Podívejte se na tohle a říkejme si jak jsme šikovné http://www.livecafe.cz/products/prostre … na-nikola-
Není tady
barčarab napsal(a):
Podívejte se na tohle a říkejme si jak jsme šikovné http://www.livecafe.cz/products/prostre … na-nikola-
No, tak žádnej učenej z nebe nespadl, ale s takpvýmhle uměním ze sebe akorát udělala totální trubku před velkou částí národa.
Není tady
Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na nepovolená reklama. Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.
Upravil(a) AndreaP. (8. 10. 2015 11:52)
Není tady
cawan napsal(a):
Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na http://e-blábláblá.cz/ Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.
Jdi už s tou reklamou vážně do hajzlu. Jeden ban ti nestačil? Opruzo...
Není tady
cawan napsal(a):
Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na nepovolená reklama. Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.
Možná by bylo vhodné si přečíst zdejší Pravidla, a když už to ne, tak si aspoň přečíst v jakém vláknu jsi. Co má koupě nábytku společného s tímto vláknem???
Není tady