29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vybavilo se mi, jak jsme jednou zkoumali pláty piškotového těsta a hledali šroubek z mixéru (no, lepší něž zkoumat záchodovou mísu )
Když mi bylo nějakých 16-17, mamka vždycky v sobotu před odchodem do práce začala vařit oběd a já jsem to před polednem dodělávala. Jednou vstanu,v jednom hrnci byly brambory s houbami, v druhém základ na guláš. V misce na lince smetana a v ní rozmíchaná mouka. Připadalo mi to zvláštní, nicméně jsem tekutinu poslušně vlila k masu - a v tu chvíli mi došlo, že plánovaným menu byl guláš a polívka - kyselice. No, nakonec byla bramboračka a gulášek se smetanou...
Ja jsem jednou, jako mala holka prochazela kuchyni a vsimla jsem si velke sklenice na lince s necim zlutym a penou. jako prava milovnice tehdejsich Sumaku jsem ten pullitr pokradla, kopla do sebe na ex, ovsem v tom momente zacala mati rvat, ze v tom mela 5 vajec
P.S. Judito dik za SZ. Potrebuju trochu premyslet, pak odepisu
jednou jsem pekla kure, nakorenila, dala do pekace, zapalila troubu (bylo to tesne pred vanoci) a rychle k telce na pohadku. jeste jsem si na okraj televize prilipla listecek s textem "MAS KURE V TROUBE" . Po hodine a pul pohadky jsem sla do kuchyne a zjistila, ze trouba pece jak o zivot a pekac s tim syrovym kuretem stoji stale nedotceny na lince
No a kamoska si prozila klasickou historku s olejem na panvi, jeste s tim zaverem, ze kdyz ji to blaflo, coz bylo videt z obyvaku, povida manzelovi "ty hele, nezda se ti, ze ta kuchyn je nejaka moc oranzova??
Upravil(a) Dita.L (10. 10. 2006 22:58)
Není tady
Maggie - jestli to nebyl úmysl - to víš, tchýně ...
Není tady
Tak to s tím kuřetem, co se "peklo" na lince, mi připomnělo, jak šéf mýho šéfa, Němec jak poleno, si přišel k nám do kanclu vařit kafčo. Postavil si vodu, dokonce tu konvici zapnul, postavil si hrníček, dal si tam kafe, prohodil pár vtipných poznámek se mnou a kolegyní...no a pak vzal ten hrnek a odnesl si ho do svý kanceláře....ovšem zapomněl si to zalít, takže za chvíli byl se smíchem zpátky a ťukal si na čelo....jo a kolegyně ta si zas běžně sype kafe místo do hrnku na talířek (hrnek tam zapomene dát)...
Není tady
Evo tak tos zase ty me pripomnela, jak jsem si jednou delala kafe v praci v kuchynce, vyndala jsem hrnek, dala cukr, nasypala kafe, zalila odnesla..... a zjistila, ze je nejaky divny. Mno, dopila jsem a sla mejt nadobi. Umis si predstavit tu hruzu, kdyz jsem zjistila, ze to "pravy" kafe" tam furt stoji a ja si zalila logr po ani nevim (dodneska) po kom
P.S. opar nebyl, tak to nakonec dobre dopadlo
Není tady
Dita mi připomněla obdobný zážitek z dětství.Taky jsem do sebe kopla plnou sklenici s čajem co stála na lince.Bohužel to nebyl čaj,ale ocet připravený na spláchnutí vlasů.
Není tady
To jste mi připoměly, jak mě jednou požádala zákaznice o něco k pití a já automaticky sáhla po lahvi a podala ji té dotyčné. Teprve až začala prskat jsem si uvědomila, že ksem ji podala lahev, kde jsem měla odlitý olej. Byl to základ dětského oleje, je čirý jsou tam trochu bublinky, takže to na první pohled není poznat. No, nicméně mě při další návštěvě poděkovala, prý se už dlouho tak "hladce" nevykakala
Není tady
dost dobrý
mně v porodnici dala sestra třetí den ricinový olej (projímadlo) a aby mne to tak nemrzelo, nalila to do panáku a poradila mi, abych si představila, že piju kořalku ...
Není tady
Jo porodnice - sestřička donesla prášky, prý na lepší zavinutí dělohy. Tak jsem spolkla oba - bylo to projímadlo a krom kojení jsem už nestíhala nic jiného než běhy na WC.
Není tady
snad založíme nové téma ....
Není tady
jo, me dali v nemocnici na gyn prasek proti bolesti bricha po operaci, tak jsem ho "tam"soupla a po hodine, kdy bolest ne a ne prestat, sla jsem si jeste pro jeden. Sestra na me vyvalila oci, ze to neni mozny..... po chvili dohadu pochopila a upozornila me, ze prasek bylo treba spolknout a zapit !!!
Není tady
Já pekla bábovku, a kdyý už po 3 hodinách nechtěla ztuhnout, tak jsem zjistila, že jsem tam místo mouky nasypala moučkový cukr.
Pamatujete hovězí maso za totáče? Jak se to nevařilo hodinu v papiňáku, nedalo se to jíst. Já hrdinka novomanželka absolutně nedotčená kuchyní jsem ho nejprve normálně uvařila a pak dala "změknout" do papiňáku. Nechápu, proč jsem to neudělala najednou, ale maso se úplně rozpadlo a byl z toho takový sliz. Manžel se tomu smál (jak jinak, novomanžel, že) a říkal, že bych to mohla do Hollywoodu nabídnout jako recept na sliz Vetřelce. Do třetice mých prvních medových a kuchařských manželských týdnů jsem vyvařila vajíčka!!!!!fakt, seškvařily se a strašlivě to páchlo
A klasika je, že odmáčím octem konvici, nevypláchnu to, jen přileju vodu a udělám návštěvě vskutku výživnou kávu
Není tady
Regina napsal(a):
A klasika je, že odmáčím octem konvici, nevypláchnu to, jen přileju vodu a udělám návštěvě vskutku výživnou kávu
tak tohle se mě taky povedlo ..já nedala ocet ,ale kys.citronovou..
Není tady
Eva36 napsal(a):
Tak to s tím kuřetem, co se "peklo" na lince, mi připomnělo, jak šéf mýho šéfa, Němec jak poleno, si přišel k nám do kanclu vařit kafčo. Postavil si vodu, dokonce tu konvici zapnul, postavil si hrníček, dal si tam kafe, prohodil pár vtipných poznámek se mnou a kolegyní...no a pak vzal ten hrnek a odnesl si ho do svý kanceláře....ovšem zapomněl si to zalít, takže za chvíli byl se smíchem zpátky a ťukal si na čelo....jo a kolegyně ta si zas běžně sype kafe místo do hrnku na talířek (hrnek tam zapomene dát)...
já jsem tak blbá, že si kolikrát nedám vařit ani tu vodu. stává se mi to po ránu, dám vodu do konvice, nachystám si kafe, odklušu si oprášit chrup a pak si zaliju kafe. samo studenou vodou, protože konvici blbka nezapnu
Není tady
To jsem ráda, že nejsem sama, já jednou dostala domácího králíka , ale asi už hodně pamatoval a pořád né a né být měkký, měla jsem novou mikrovlnku a moc jsem o vaření v ní nevěděla je to asi 18 let, strčila jsem králíka do mikrovlnky, že ho dám jen na pár minut a on určitě změkne, nic se moc nedělo a tak jsem raději 10 minut přidala, no egyptské mumie byly proti tomu králíkovi měkké jako dort. Králík se dehydroval byl jak drátěnka.tak jsme měli buřt se špenátem a knedlík Nebo jsem jednou chtěla mixovat zeleninu na svíčkovou a jako vždy dělala 10 věcí najednou hup šup zapnula mixér a ejhle svíčková na stropě.. Taky jsem vařila kuřecí křidélka v Zeptru - nechat přijít k varu a stáhnout, že, ale to bych na ně nesměla zapomenout a odjet do města potkat se ze známou a jít na kávu....syn přišel dřív a volá mi mami ty něco vaříš tady není moc vidět či co? hnala jsem domů a doma bílo a v hrnci místo křidélek zkamenělý mazut. hrnec se mi podařilo umýt s pomocí Drany.
Není tady
jitřenka napsal(a):
To jsem ráda, že nejsem sama, já jednou dostala domácího králíka , ale asi už hodně pamatoval a pořád né a né být měkký, měla jsem novou mikrovlnku a moc jsem o vaření v ní nevěděla je to asi 18 let, strčila jsem králíka do mikrovlnky, že ho dám jen na pár minut a on určitě změkne, nic se moc nedělo a tak jsem raději 10 minut přidala, no egyptské mumie byly proti tomu králíkovi měkké jako dort. Králík se dehydroval byl jak drátěnka.tak jsme měli buřt se špenátem a knedlík Nebo jsem jednou chtěla mixovat zeleninu na svíčkovou a jako vždy dělala 10 věcí najednou hup šup zapnula mixér a ejhle svíčková na stropě.. Taky jsem vařila kuřecí křidélka v Zeptru - nechat přijít k varu a stáhnout, že, ale to bych na ně nesměla zapomenout a odjet do města potkat se ze známou a jít na kávu....syn přišel dřív a volá mi mami ty něco vaříš tady není moc vidět či co? hnala jsem domů a doma bílo a v hrnci místo křidélek zkamenělý mazut. hrnec se mi podařilo umýt s pomocí Drany.
takhle dlouho jsem se nepobavila..nějak jsem si to všechno představila:godlike:
Není tady
tak já dokazala spáli "vařená vajíčka" - normalne kdyz varite ve vode natvrdo, no taky jsem odesla jen vynest kos, a zakecala se, vajicka vyhazovala i s hrncem. No a ne dopadly hrnce ve kterych v detskych letech probihaly pokusy vareni - karamelu, popkornu v hrnci:(
Holky,ale co ctu vase akce, tak se tu popadam fakt za bricho, pritel na me kouka jak na cvoka, ze se smeju sama sobe....
Není tady
tak jsem nějak pořád vzpomínala ..co že se mi to tak v té kuchyni přihodilo..To že člověk ,spálí brambory,vyvaří vodu.nebo naopak vodu zase nenaleje třeba do papiňáku a ten poté uzavře .To si myslím tak nějak k tomu vaření patří..
sem si vzpoměla,když jsem kdysi začínala dělat štrúdl....Jsem si mazaák,dala ten plech jako na koleno ,že ho tam hups z té pracovní deky přendám..Jo hups bylo ,ale jak jsem to na ten plech položila..ihned člověk pozná jak debilní je stabilita plechu!!! no a já ho chtěla jaksi vyrovnat což se nepovedlo ,,Takže ve finále to dopadlo tak ,že jsem plech jak padal nakopla a a štrůdl byl všude..No štrůdl.kdyby ten bylo by to dobrý ,ale já nevím proč ten štrůdl se nakopnutím nějak celý rozbalil,takže jablka jsem seškrábávala ještě dva dny..tak různě z okna,ze zdi,z linky..no prostě fakt bomba..
Není tady
Připálené hrnce - od mlíka, brambor, krupičné kaše, hrachu. To ale patří k vaření a stane se to i lepším kuchařkám,že.
Vzpomínám si na mamku, které vybuchl papiňák s čkočkou. Bylo mi tak 9, přišla jsem do kuchyně, papiňák zněl nějak zvláštně a pak už si jen vzpomínám na povel: "K zemi!" Víko papiňáku prorazilo linku a bylo vymalováno.....
Při poslední rodinné sešlosti mamka zapálila pečící papír /já mám teda běžně opálené chňapky/. Začala mávat utěrkou, čímž ten oheň ještě víc rozdmýchala. Můj 16-ti letý syn jí potom sdělil /studuje chemii/, že tak by ten oheň neuhasila, naopak, ještě rozšířila. Duchapřítomný táta hodil papír do dřezu a pustil vodu/.
Taťka mi jako batoleti vařil krupičku - dle návodu: přidejte špetku soli. Jeho špetka byla větší než malá a já mu krupici stále vyplivovala. Jak přišla mamka ze služby, ochutnala krupici, tak tátu poučila, co je to špetka a ať žádnou sůl už do krupice radši nedává.
Jak byla moje babička vynikající kuchařka - "z ničeho uvařím vše" - tak si ráno pravidelně nechala vyvařit vodu na kafe v konvici, protože se musela nejdřív projít na zahradě.
Jo, a já jsem jednou v plechovém hrníčku připálila dudlíky, které jsem měla v úmyslu jen vyvařit /na ten smrad spálené gumy doteď nezapomenu/.
Jinak běžně, když se zbavuji "kamene" v konvici /octem, kyselinou citronovou/ - nejlépe 3xprovařit a nechat odstát přes noc. Tak můj muž pravidelně si uvaří ráno z této směsi kafe dřív, než ho stačím zastavit. Posledně jsem z toho žila 3 dny - uvařil si kafe, pak něco vyřizoval, kafe vychladlo a on se z hluboka napil.....co to s ním udělalo budu jednou vypravovat vnoučatům /i s poznámkou, že jsem vždycky dědečkovi říkala večer, že čistím konvici...a ráno je třeba ji vypláchnout/.
Posledně donesl krásné houby z lesa, hříbky, kozáky, klouzky a 1 bílou houbu, o které tvrdil, že je to žampion /ten já sbírám jen v obchodě/. Jak byl v ráži, vše očistil, nakrájel a dal vařit, že je zamrazíme. Podotýkám - je to inženýr v lesnictví a v lese žije od narození. Pak mu to ale začalo vrtat hlavou, hledal na internetu, v atlase hub, ale houba už byla uvařená i s těma neškodnýma hříbkama. Varianta, že já to ochutnám, a když přežiju, tak si uděláme smaženici, neprošla. Všechno - a nebylo toho málo - jsem musela vylít.
Abych si manžela vychutnala až do dna /ad. co kdo vypil/: jako hajný při kontrole dřevorubcu na pasece měl takovou žízeň, že mu ukázaly, kde mají šípkový čaj. Byly tam 2 flašky se stejnou barvou...., lokl si benzínu do motorové pily /je přísně zakázáno lít beznín do nádob od vody, že/. Naštěstí včas zareagoval. Podruhé šel ve firmě do ledničky - a ejhle - opět flaška Dobré vody. Než si uvědomil, že pije minimálně 60% slivovici, tak měl v sobě už tři loky.
Jinak můj bratr jako pětiletý vypil parfém zvaný "Živé květy", jen ty fialky tam zůstaly. A on zvracel jak Amina.
Upravil(a) marg (10. 8. 2009 13:59)
Není tady
marg, vy máte děsné štěstí, že ještě všichni žijete ale čte se to krásně, zasmála jsem se jako už dlouho ne
Díky Judito, dělat někomu radost, to je to nejlepší!
Ale našla jsem si ve svém příspěvku dvě hrubky, to je ostuda. Moje děti to nesmí zjistit.....protože je peskuju za každý špatně napsaný diktát.
Všem, kteří experimentují s kuchyní přeji hodně vytrvalosti a trpělivosti jejich strávníkům. Snaha se má ale vždy ocenit.
Dnes jsem se hodně naštvala u kynutychých knedlíků s meruňkama /s jedním jsem flákla do dřezu/. Lepilo se těsto a hrubé mouky nebylo furt dost. Můj bratr mi řekl, že s takovým těstem je třeba se mazlit /vyučený kuchař/. Domazlila jsem se do fáze, kdy je vše sežráno a na mne zbylo jen to nádobí. Příště knedlíky koupím v super-hypermarketu a ohřeju na "pařáčku". Pozn.: zítra budou suchý brambory, možná i s máslem a trochou soli.
Marg
Judita napsal(a):
marg, vy máte děsné štěstí, že ještě všichni žijete
ale čte se to krásně, zasmála jsem se jako už dlouho ne
Upravil(a) marg (11. 8. 2009 21:00)
Není tady
Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že...
Není tady
Tercilo,
jak tak čtu, tak jsem si opět vzpomněla. S tím olejem .... a mým mužem /tehdy jím ale ještě nebyl/. Byl ve 20-ti letech na výstupu do hor v Rumunsku /nějak na F... Fagaraš se to pohoří jmenuje/ - normální člověk jede k moři.... Dostal vysokou horečku a "lidově" řečeno zácpu. Mezi spánkem a bděním jen slyšel, co s ním na těch skalách budou dělat. Někdo chtěl rozbít poslední teploměr a dát mu napít rtuti /podotýkám - byli tam samí muži/, nakonec "obětovali" půl litru oleje, který - a nevím jak - do něj vpravili. Nejenom, že museli všichni setrvat asi 3 dny na místě /horečka opadla dříve, než běhání za "tábor"/, ale pak byl opět schopen absolvovat zbytek výstupu i sestupu.
Starší kluk a student chemie je velmi ostražitý, co se týká jakékoliv chemie v naší domácnosti. Žádné přelívání do nádob k tomu neurčených, chemie v odpadu, který neodtéká - neexistuje /dělám to tajně/, Raid je rakovinotvorný -tak ať mu ten sršeň sviští klidně po pokoji. Méně ostražitý je ale v okamžiku, kdy dá na "vyprání" rifle, a nevybere si kapsy. Vyprat papírový kapesník znamená pro mne jeden den obíračku ostatních vypraných svršků. Tak jsem při běžné preventivní prohlídce našla doklad na basu piv a 40% slivovici - u příležitosti oslavy jeho 16-tých narozenin. Prý mu ten peněžní doklad někdo strčil "schválně" do kapsy
.
Tercila napsal(a):
Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že...
Upravil(a) marg (16. 8. 2009 10:24)
Není tady
Marg, 40% slivovice je vlastně soft my jsme vždycky pálili 52%...
Judito, já mu dám "soft" výprask /hned jak se vrátí ze soustředění/. A nebude 40-ti procentní. Čeká ho denaturovaný líh, nejmíň 90%.
Není tady