18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ivca napsal(a):
můj bývalý ze si v mikrovlnce suil mokré ponoky
No, pořád lepí, ne kdy nějaká Američanka dala do mikrovlnky usuit vykoupaného psíka a pak se divila, e to nepřeil... Mj. prý alovala výrobce, e v návodu neuvádí, e mikrovlnka není určená pro ivá zvířata, soud samozřejmě vyhrála a za svou prostoduchost dostala i tučné odkodné
Upravil(a) maya (4. 10. 2006 10:11)
Není tady
Ivetata napsal(a):
Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvaovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a sekrabovala jsem je docela dlouho
Já mám naopak se skleněnou formou patnou zkuenost, ze zdravotních důvodů bych si nikdy nekoupila ani silikonovou. Mně osobně vyhovuje klasická kovová s teflonovým povrchem, ale kadý je zvyklý na něco jiného (babička naopak nedala dopustit na těkou, smaltovanou formu)
Jinak kdy jsme u bábovek, tak manel se asi ve svých 10 letech rozhodl, e ne se rodiče vrátí domů, upeče překvapení. Podle kuchařky zhotovil bábovkové těsto a dal péct. Kdy u se mu zdálo, e je to hotové, vyklopil bábovku, ale z formy vyplesklo jen syrové těsto spolu s upečenými okraji. Tak to zase vechno - syrové i pečené smíchal dohromady a dal to péct znovu. Říkal, e nakonec se to prý docela povedlo a snědlo se to!
No a před pár lety pekl mu bábovku opět, ale pro změnu úplně zapomněl na cukr, a i kdy jsme si pak hotovou bábovku doslazovali jak chtěli, k jídlu to moc nebylo
Nicméně jinak musím říct, e nejrůznějí vařené a smaené dobrůtky jdou manelovi naopak fantasticky, některá jídla umí i líp ne já
Není tady
Vařila jsem minulý týden krupičnou kai,hotovou posypala grankem,polila máslem,dcera si k tomu sedla, dala líci do pusy a najednou koukám, e pláče.Pak jsem zjistila, e mana přehodil uflíky se solí a cukrem.Od té doby se mě malá pokadé podezřívavě ptá :"A je ta kae sladká?Ochutnej ji přede mou!"
Není tady
Jednou jsem dala ohřát dukátové buchtičky do mikrovlnky. Vprostřed talíře trochu chytly plamenem. Ale kamarádky kolegyně dostala jednou králíka a sháněla v práci recept, e to nikdy nedělala. Po víkendu tvrdila e byl králík dobrý, jen straně dlouho trvalo ne ho okubala. Skoro neuvěřitelné, ale je to pravda.
Upravil(a) Vlaďka (4. 10. 2006 11:47)
Není tady
Jednou jsem návtěvě udělala slaný čaj - vrátil mi to se slovy "tohle teda pít nebudu, jestli chce, vypij si to sama" a já se samozřejmě napila
Pak si k nám nosil na návtěvy svůj cukr...
Není tady
nemyslela tím "odblanila" - to je dost nepříjemné na králíkovi ....
Není tady
Tak poprvé - jetě za svobodna - rotěná s houbama - mamča mi řekla, e se maso občas podlívá- no musela jsem to vyhodit, protoe masa bylo doslova připečené ke kastrolu - o cibulce ani nemluvím.
U v manelství- dostali jsme velkého tlustého kralíka - a já si pořád říkala, jak já ho dám do pekáče, pekla pekla asi 3-4 hodiny a pořád tuhej. Jo -já ho nenaporcovala a pekla ho v celku.
A ted nedávno - volské oko s bramborem jsem manelovi ocukrovala - ten prskal.
Není tady
Já to s tím králíkem pochopila a teď .....no kdy si představím, jak ho děda vdycky stahoval, tak si teda váně nedovedu představit, jak to pak snědli i s tou kůí.......uuuuufffffff
Není tady
Otec rád peče, ale taky si rád zdřímne, take u se několikrát stalo e se peklo kuře třeba několik hodin, v bytě smrad, kouř a táta se psem spali spokojeně v obýváku...
Není tady
tak mě se zase povedlo do studené vody dát testoviny a pak jsem se divila, e je to jak bábovka..nebo jsem dělala jaodový koláč a byl tak humusnej:-), e to nikdo nejedl, ale vypadal fakt dobře..:-)
a mikrovlnka mi taky jednou hořela, nacpala jsem tam cosi v alobalu...a můj brácha podpálil popcorn, hrnec v jednom plameni, smrad...bylo to báječný:-)
Není tady
Taky jsem jednou flambovala bábovku v mikrovlnce. Pekla jsem v silikonové formě koňakovou bábovku na Crispu a ta forma je dost vysoká a bylo to u asi moc blízko Crispu, a vaječňáku bylo skoro půl flaky, take najednou koukám, zda u chytá barvu a ona ano, ale modré plameny z ní lehaly pěkné. Chlast za chvilku vyhořel, bábovka měla křupavý povrch, ale jinak Ok. Taky jsem dělala jednou klasickou mramorovu bábovku, nádherně si namramorovala dvě barvičky, tak jsem se radovala, jaká to bude nádhera v řezu a kdy ji strkám do mikrovlnky, tak vidím, e v troubě leí miska s tukem, který jsem si tam rozehřívala do té bábovky. :-((, Tak jsem to nalila zpátky do mísy, smíchala s tím tukem a u jako oklivou béovo-hnědou hmotu nalila zpět do formy. Ale jedlé to bylo pořád stejně, estetično v ....
Není tady
Macex - kdy je hlad, nezáleí na vzhledu
Není tady
Téééda holky, takhle u jsem se dlouho nezařehtala! Jetě e jsem neměla v h*bě kafe, kdy jsem četla, jak jasminka rejdila děrovačkou v hrnci...
Ten "kubací" králík mě připoměl "kdysi dávno", jednu mladou praskou chalupářku. Koupila od jedné tetky husu a upekla ji i s peřím. Myslela, e tím teplem peří zmizí... Nikdy v ivotě "chlupatou" husu neviděla.
A ta čínská polívka je taky dobrá... Kolega v práci chtěl "zafrajeřit" a zmáčkl pytlík jednou rukou, aby měl nudle kratí...Jene ho neměl otevřenej, pytlík bouchnul a nudle byly po celé kuchyňce... místo polívky zametal...
Není tady
ikovnosti se meze nekladou.Jednou jsme dala na plynovej sporák pánvičku s olejem.Troku jsem zapomněla a milý olej chytnul.Jedinný co mě napadlo,bylo dát pánvičku do dřezu pod tekoucí vodu.Plamen byl větí ne u táboráku.Začla jsem řvát a letěla pro kýbl s vodou.Natěstí přiběhl manel.Naim jsem nic neřekla,akorát jednou prohlásili,e strop je u nějak zaedlej a mělo by se vymalovat
Není tady
Tak holky, jednou jsem potřebovala dosmait řízky na hory, do toho jsem jetě balila, znáte to asi...honička. Tak jsem aspoň "zadala" manelovi, aby ty řízky osmail. Prostě jen, aby nalil olej na pánev, dal řízek a chvíli čekal, pak otočil....no nic těkýho, e jo? ... Tak se toho směle ujal...já pokračovala v lonici s pakováním a najednou...cítím takový zápach jako....jako kdy někdo dělá okurky! Hned mi blesklo - on si popletl lahev s olejem s lahví s octem a "smail" na octu No nic, strouhanku jsem oloupala a udělala přírodní
A jednou dělala tchyně bramboráky, holka do toho kousla a " Jé, babi, čo to jeee?"... no a bylo to takový umělohmotný kolečko z robota, asi 3 cm v průměru, který spadlo do strouhaných brambor...babička ho tam hezky zapekla...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Tak holky, jednou jsem potřebovala dosmait řízky na hory, do toho jsem jetě balila, znáte to asi...honička. Tak jsem aspoň "zadala" manelovi, aby ty řízky osmail. Prostě jen, aby nalil olej na pánev, dal řízek a chvíli čekal, pak otočil....no nic těkýho, e jo? ... Tak se toho směle ujal...já pokračovala v lonici s pakováním a najednou...cítím takový zápach jako....jako kdy někdo dělá okurky! Hned mi blesklo - on si popletl lahev s olejem s lahví s octem a "smail" na octu No nic, strouhanku jsem oloupala a udělala přírodní
A jednou dělala tchyně bramboráky, holka do toho kousla a " Jé, babi, čo to jeee?"... no a bylo to takový umělohmotný kolečko z robota, asi 3 cm v průměru, který spadlo do strouhaných brambor...babička ho tam hezky zapekla...
Hned mám lepí den
Není tady
cizí netěstí vdy potěí, e?
Není tady
To jsem si jetě vzpomněla, jak mě "zastupovala" kolegyně - uvařit asi 25 kafí na poradu. Chtěla se vytáhnout a uvařit ho z minerálky. OK, ale to by nesměla sáhnout pro tu s příchutí...
Není tady
Samozřejmě u jsem se takhle dlouho nezmála
Není tady
jedna mladí kolegyňka byla vyslána na nákup minerálek
vybrala tu, která se jí líbila názvem - byla to "aratice"
natěstí starí kolega nákup usměrnil ...
Není tady
Jo a jetě jako mladej zajíc jsem od maminy dostala za úkol uvařit maso pro psy....nějak jsem u tý televize usnula...probudím se, nade mnou "mlha", smradu jak v hradu...no a maso bylo úplně na uhel. Vyhodila jsem to i s hrncem
Není tady
Tchýně takhle jednou vařila konzervu kondenzovaného mléka, aby měla karamel na krém, zapomněla na to a la si v klidu po nákupech, kdy se vrátila domů, tak měla místo kuchyně Macochu a Sloupsko-oůvské jeskyně včetně stalagnitů a stalagnátů k tomu... Na stropě, na lince, na zdech, no paráda....
Není tady
Tak si taky zavzpomínám.Ná synek taky asi v těch 10-12 letech doma pekl / e by je to chytalo vechny?/,ale protoe nepoznal v které piksle ve pajzu je mouka,tak místo mouky pekl z cukru.Vyrobil pěkný dvoucentimetrový brousek. Pak jsme jednou s manou vařili vajíčka na tvrdo na plyn.sporáku.Zavřeli jsme dveře do kuchyně i do obýváku a li koukat na napínavý film.Po dvou hodinách jsme měli neobyvatelnou kuchyň,jeden by nevěřil jak můe smrdět sirovodík,připečený kastrolek manel dokázal vydrbat a dodnes ho pouíváme,a to je to u 20 let.
Nae nejoblíbenějí historka se stala na návtěvě u kamarádky.Uvařila nám kafe a její mu reklamoval,e on nemá,tak doběhla do kuchyně,byla hned zpátky s kafem,varné konvice tenkrát jetě nebyly,tak to bylo vem podezřelé. Zalila to kafe teplou vodou z bojleru.Byl to totální hnus!
Není tady
Moje tchýně mi poradila jak uvařit povidla bez míchání v litinovém hrnci. Fakt jsem to udělala podle jejího návodu a důsledně se drela nemíchání.
Výsledný kvarek, který smrděl jak deset čertů a Lucifer k tomu, jsem dlátkem a kladívkem dloubala jetě asi týden - co hodinu to 2 mm čtvereční. Na nový hrnec jsem neměla, no.
Dnes bych ho vyhodila i s čertama a tchýní k tomu.
Upravil(a) maggie (10. 10. 2006 16:14)
Není tady