29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Inspiroval mne jednak můj včerejší nezdar (dělala jsem slaný koláč a zapomněla do smetany dát vajíčka, takže jsme měli pečené těsto s omáčkou... Já bych se ), jednak téma "Jak se naučit vařit" - bez občasného nezdaru to totiž nejde. Tak se chlubte, co se vám "povedlo"
Vařila jsem špagety s rajčatovou omáčkou, došla nám sůl.. no bylo to.. divný.. sladký
Do naší první společný rajský sme asi dali moc skořice (rada jeho sestry), od té doby sme si netroufli jí dělat podruhé
Není tady
Tak ty vajíčka mě inspirovaly.Rozlila jsem těsto na buchtu na plech a najednou vídím ...vajíčka na stole.Vesele jsem zase těsto z plecu seškrábla a dodala potřebné "potřeby".Naštěstí to ničemu moc nevadilo.
Není tady
Tak já pekla takové celozrné housky. Po upečení jsem je dala manželovi a on si na nich málem vylomil zub. Tak jsem nadávala na blbý recept a pak jsem zjistila že jsem tam nedala vůbec olej
Není tady
Vařila jsem poprvý bramborový knedlíky a oni se v hrnci rozvařily. Vzteky jsem je v tom hrnci vařečkou ještě "dodělala" a rozmerendila je. Manžel vše slil přes síto, tu hmotu v sítu zahustil moukou, znovu vytvaroval knedlíky a dal vařit. Kupodivu se to tak nějak uvařilo a snědlo.
Není tady
Tak já přidám taky, ale ne z domácnosti nýbrž z bývalé práce... nastoupila k nám nová kuchařka a šéfkuchařka jí poprosila ať hodí šp. ptáčky do omáčky, aby se prohřály... slečna je vzala a všechny do jednoho naházela do zeleninové polévky
Není tady
já jednou vařila vajíčka tak dlouho že jsem je měla až na stropě a po celý kuchyni, minule jsem připálila vepřové nožičky, předtím kroupy, a pak ještě bylinkovej čaj, ale tan tak, že mi v kastrulku svítilo žhavý to chroští bylinkový...
Není tady
no sakra já říkám furt že bychom si rozuměli
Není tady
Tak jediné na co si vzpomenu je jak jsem dětem dělala banánový koktejl.Tenkrát se ještě používali syrové žloutky,ty tam byli 4,litr mléka,dva banány a nakonec....sůůůůl....
a mě bylo divné,že děti prskali jak je to hnusný,dokud jsem neochutnala.Jinak čaj jsem synovi rovněž osolila ještě do flašky s dudlíkem.On s tím chvíli chodil chuděra po bytě a ucucával a šklebil se a potom mi to podal,že je to kyšelý.
Upravil(a) Ivča K. (3. 10. 2006 19:58)
Není tady
Já dusila v mikrovlnce ředkvičky a ony chytly plamenem potvory - fakt nekecám
Není tady
Manža si jednou ohříval v mikrovlnce škvarky a dal je na tak dlouho až se mi z toho seškvařila nádoba do mikrovlnky z umělé hmoty. A mimochodem jednou mi ocukroval hranolky...fuuj hnedka mě přešel hlad.
Není tady
ja delala svoji prvni vanocku. Uvalela jsem testo, byla pletena ze 16ti, to uz je pekne tezky Byla nadherna, hezci jsem vzivote nevidela, pycha me rychle presla kdyz jsem zjistila, ze je v ni spetka cukru a skooro kilo soli.
Není tady
jo a moje prvni zapecene testoviny jsem delala tak, ze jsem odevrela sacek kolinek, nasypala je do pekace, osolila, zalila vajickem a 20 minut zapekala.
Není tady
Moje troška do mlýna,stalo se to kolegyni z práce, chtěla udělat obyčejné nudle s mákem a když nám řekla že dala vařit nudle a nasypala k nim mák a on se jí na ně nechtěl přilepit tak jsme nevěřily
Upravil(a) Ivetata (3. 10. 2006 22:49)
Není tady
Jo a taky můj švagr si chtěl udělat takovou tu čínskou nudlovou polévku co je u ní sáček s kořenící směsí a sáček s olejem. Tak to všechno vysypal nudle i ty dva sáčky do talíře a zalil horkou vodou a čekal až se to vylouhuje , prostě chlap
Není tady
Já jsem na začátku manželství dostala od své tchyně krásnou kameninovou formu na bábovku. Byla fakt nádherná, tedy jen v době, kdy mi zdobila kuchyň. Když jsem v ní chtěla upéct bábovku, tak nejen, že nešla vyklopit, ona nešla ani vyškrábat, krásná forma letěla do popelnice, kuchyň jsem větrala ještě několik dní a od té doby, to mám od manžela pořád na talíři, jakou prý jsme měli krásnou formu a já teď peču sice dobré bábovky, ale ve skleněné formě, což podle manžela snižuje její hodnotu.
Není tady
Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvažovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuťově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a seškrabovala jsem je docela dlouho
Není tady
Ivetata napsal(a):
Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvažovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuťově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a seškrabovala jsem je docela dlouho
Skleněná forma na bábovku je super,(moje zkušenost),a k těm fiaskům,já teda si na žádný nepamatuji,ale moje kolegyně z práce obalila kapříka i se šupinama a hrozně se divila že ji ten trojobal na té rybě nedržel
Není tady
Já jednou zavařovala klobásky. Pod lsklenice do kastrolu starou utěrku, aby nepraskly - no a usnula jsem. Flašky vydržely, ovšem v hrnci bez vody utěrka zuhelnatěla tak, že se normálně drobila. Jěštěže jsem byla sama doma a mohla celý vákend větrat...
A mimochodem - všimly jste si, že když něco zvořeme (slaná vánočka a pod.), vždycky ten výsledný výrobek vypadá jak z kuchařské výstavy???
Není tady
Ještě jsem si vzpomněla,jak jsem měla špatnou pojistku v troubě nebo co to bylo a čtvrt roku jsme pekla bábovky tím stylem,že jsem dala na 150 oC a ona pekla na nejvyšší výkon.Takže milá bábovka měla nádhernou tmavou barvu,pěkný pevný tvar,cukr na ní vynikal Vždycky jsem vršek trošku seškrábla a nadávala jsem ,že už ani bábovky neumím péct.Jenže i moje dlouhé vedení mělo konce,tak jsem milou troubu nechala opravit a zase peču tradiční vytřepané bábovky
....zní to skoro jako pohádka
Není tady
ANO, také si pamatuji mých pár začátku v pečení-zapomenutá vajíčka na lince,žádný cukr v krému,vysypaná celá slánka do těsta místo špetky(pootevřené víčko)...
a při vaření?...od hub(zapomněla jsem je podlévat a odběhla si pověsit prádlo),to byl neskutečný smrad...přes rozvařené noky krupicové(málo zahuštěné a potom jsem je hledala ve vodě a divila se,kde jsou,vždyť jsem je tam přeci dávala,myslela jsem,že už mi hrabe,pořád jsem tam jezdila tou děrovačkou a nic,od té doby zkouším první)---po hoření másla s obalem v mikrovlnce...blikalo to na mne a já nic,když jsem se otočila,zda je máslo už měkčí,už hořelo...vidět to manžel,tak mne zabije...
:gloria:Jo a s tou Čínskou polévkou? To normálně dělala mladší sestra(mimochodem 18let) a pořád na ně nadávala,jak nekvalitní mají i jídla...teď jí je 21 a je to stejné,neumí ani puding,prý jí nějak pořád nesedí ty poměry mléka a puding prášku...ach jo...
Upravil(a) jasminka (4. 10. 2006 9:33)
Není tady
my dali s manželem večer vařit brambory, že si ráno uděláme zapíkané - a pak jsme usnuli - a vzbudili se asi za tři hodiny... tím děsným smradem
a můj táta je největší specialista - jednou mu zvlhly cigarety, tak si je sušil v mikrovlnce... mamka ho málem utloukla paličkou na maso...
Není tady
můj bývalý zeť si v mikrovlnce sušil mokré ponožky
Není tady
V neděli jsem dělala kynutý knedlík k rajské s paprikami. Dělám jej v troubě v páře. Trošičku jsem pozapomněla a místo 20 minut tam byl 40. Měl shora krásně opečenou hnědou kůrku.Má drahá půlka i dětičky se smáli , co je to za chleba. Ale byl naštěstí jedlý.
Upravil(a) Lenka (4. 10. 2006 10:09)
Není tady