Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 10. 2006 11:59

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Osoba zdravotně znevýhodněná- úřad práce

Prosím máte někdo zkušenosti s uznáním osoby pracovně znevýhodněné? Od 1.7.2006 to má v kompetenci úřad práce a nějak mi nedokázali podat dostačující informace.

Není tady

#2 3. 10. 2006 14:10

dagi
Host

Re: Osoba zdravotně znevýhodněná- úřad práce

Ahoj Ivetata! Odkud jsi? Pokud z Ostravy, dokázala bych snad poradit..

#3 3. 10. 2006 20:09

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Ahoj Dagi, jsem z Olomouckého kraje. Máš osobní zkušenost s tou žádostí ?

Není tady

#4 4. 10. 2006 5:52

dagi
Host

Ahoj Ivet! Osobní zkušenost nemám. Pracuji na ÚP, ikdyž na úplně jiném oddělení. Nevím jak je to v jiných městech, ale u nás byla pověřena jedna osůbka a ta se tím zabývá. Dali ti alespoň nějakou žádost k vyplnění?

#5 4. 10. 2006 7:01

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

dagi, prosím mám dotaz. Můj syn (21let) vykonává práci jako živnostník (ukládání železa-sítí) a je celiak (bezlepková dieta). S tím souvisí spousta problémů, samozřejmně i v práci. V případě, že by byl někdy na UP, byl by brán jako osoba pracovně znevýhodněná (se zdravotním handikepem)? Nějak to chce v tomto oboru vzdát, necítí se dobře a nestačí na tu práci, kterou dělá. Při jeho nemoci je strašně slabý, (vypadá jako z koncentráku), mívá závratě, velké bolesti břicha, přes den průjmy, musí častěji jíst (bezlepkové potraviny).....
Jak by byl na UP brán, když nemá (nikdy si po škole nežádal o ZPS-nevím, jestli by teď měl)-já na něj brala mnoho let ,,péči o osobu blízkou".

Není tady

#6 4. 10. 2006 7:29

dagi
Host

Ahoj Káčo! Určitě nebude brán jako OZP, to by si musel podat žádost. Maximálně by mohl bezlepkovou dietu uvést do žádosti o zaměstnání jako "jiné zdravotní omezení" a potom si to doložit od lékaře. Potom by mu byla nabízena místa vzhledem k jeho zdravotnímu omezení.

Dělám na úplně jiném oddělení, tak bych se tady do toho nerada zamotala vissla.

#7 4. 10. 2006 7:44

dagi
Host

Ivet, teď jsem si to ověřovala u kolegyně, která se tím přímo zabývá. Postup je takový - na každém ÚP by měla být pověřená osoba, u té si vyzvedneš žádost, tu si vyplníš, odevzdáš a oni už ji postoupí posudkovému lékaři.

#8 4. 10. 2006 9:21

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Dagi, díky za informaci. Žádost mi dali vyplnit (paní ke které patřím podle příjmení), na můj dotaz,zda  u tohoto omezení platí pořád jednoroční lhůta pracovní neschopnosti,mi paní sdělila,že určitě ne, že si žádost mohu podat i když nejsem v neschopnosti.Žádost jsem vyplnila a po odevzdání jsem dostala podepsat poučení,které mi 1xdali a tam je tato podmínka uvedena. Mám z toho pocit,že jsem se díky paní úřednici dostala do neřešitelné situace. Práci potřebuji a nechci se jí vyhýbat, ale pokud nebudu mít omezení,tak mě zaměstnavatel propustí,protože práci kterou mám ve smlouvě nemůžu ze zdrav. důvodů vykonávat. Ach jo, to je situace. Prosím Dagi, mohla by ses mi zeptat jak dlouho asi trvá to rozhodnutí a zda se můžu případně odvolat. Díky moc.

Není tady

#9 4. 10. 2006 9:36

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Nejlépe je navštívit svého obvodního lékaře, ten  Vám sám řekne, zda dle nařízení je možné o  změnu pracovní schopnosti  dle Dg.žádat, napíše odborný posudek na základě nemoci, léčení, výsledků a výhledu do budoucnosti ohledně zdravotního stavu (je na to speciální tiskopis) a tu odešle k posouzení odborné lékařské komisi (spolu s celou zdravotní dokumentací) , která posoudí dle výsledků zdravotní stav a podle toho určí stupeň postižení. Nebo je možné si sám zažádat na ÚP (dříve SSZ). Proti rozhodnutí komise je možné se také odvolat. Na ÚP jsou k tomuto určeni lékaři (musí splňovat odborná kritéria, atestace), kteří se těmto posudkům na základě všech informací o zdravotním stavu osoby -žadatele o změnu pracovní schopnosti zabývají. 

Nejjednodušší by pro Vás bylo navštívit  odbor sociálních věcí na příslušném magistrátu bydliště, kde Vám všechny kroky vysvětlí a doporučí další kroky. Přeji Vám úspěšné kroky.

Není tady

#10 4. 10. 2006 9:51

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Isidia,díky moc. Jsem vděčná za jakoukoliv informaci. Obvodní lékař mě právě odkázal na OSSZ s tím, že si musím podat žádost sama a posudkový lékař rozhodne. Na OSSZ mě odkázali na ÚP a jak jsem tam dopadla jsem psala výše.

Není tady

#11 4. 10. 2006 17:51

dagi
Host

Ahoj Ivet! Do konce týdne už nebudu v práci.. Myslím si, že je to ale individuální.. Když tak už se zkus přímo poptat té paní u vás. Přeju hodně štěstí! Dáša

#12 4. 10. 2006 22:38

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Dagi, díky moc, dnes jsem dostala předvolání k obvodnímu lékaři,tak dám vědět. Je to fajn,že si můžeme aspoň  takhle poradit a přitom se vůbec neznáme. Moje motto je: že všechno je jen v lidech:Díky

Není tady

#13 8. 11. 2006 23:30

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Tak jsem dnes konečně dostala rozhodnutí o uznání osoby zdravotně znevýhodněné, přišlo to z úřadu práce na základě podané žádosti. Teď už budu jen čekat co zaměstnavatel. Díky všem za radu big_smile

Není tady

#14 9. 11. 2006 6:02

dagi
Host

Ivet, gratuluju tummenupp. Šlo to teda relativně rychle.. big_smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí