19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
no kdy to čtu ted dál...ten jeho kámo bude kamarádka...nedá se srovnávat nesrovnatelné...ale bývalý manel taky chodil za kamaárada, nespali jsem pak spolu..prostě typycké příznaky...bud to jetě chvíli neře nebo udělej co píe s tím odstěhovánímm...psala jsi někde výe e se tak chová roka a půl?? to je docela dost dlouho:-((((
Není tady
Taky si myslím, nebo spí jsem přesvědčená, e je pokrytecký a má enskou. Jen le. pokud nechce odejít, měla bys ty, kam odejít?
Sakra, to je ale mejd, promiň
Není tady
Bohuel si také myslím, e kamarád je kamarádka :-( promiň.
Není tady
S tím mejdem bych se mírnila, ale .... něco v tom bude. Je dost mladý a asi dle veho nebyl jetě zralý na to mít rodinu :-( nepobral to.
Upravil(a) Feuria (23. 10. 2006 11:19)
Není tady
Milá Petino, důleité je, e on odejít NECHCE a z toho vycházej. Uvědom si, e prostě láska milenecká je pryč, v nenávratnu a nyní je zapotřebí budovat (jak říká Dr. Plzák) lásku manelskou. Jste spolu od 18ti let a to je , počítej, 8 let vztahu a máte spolu syna.
Manel Tě má jistě pořád rád, jen u to není asi ten tokající "student z rudýma uima" a u asi nebude. Takový je ivot, ale zároveň vím, e ena potřebuje občas projev něhy... Co Ti poradit? Já bych netlačila na pilu, hádkou bych si nevyadovala pozornosti. Naopak bych o sebe tím víc začala dbát, ukazovala mu pokud mono vlídnou tvář , zajímala se o módu, samozřejmě s kámokama, s kterými půjde na pokec, na vínko a jeho s úsměvem poádá, jestli by synka také nemohl projednou, propodruhé, propotřetí... také jednou pohlídat. Po nějakém čase, bych nadhodila, e na internetu je nějaký esoterický kurz , který se koná přes víkend, co on na to... Hlavně se nesna nic řeit, přímo nepřepínat a nech to vechno plout kolem, stejně nic dohadama a hádkama nevyřeí. Jestli má nějakou přechodnou bokovku či úlet (a já věřím, e nemá), nic s tím nenadělá, nech to elegantně odeznít. Já myslím, e manel Tě má rád! Jen je asi drobánko "unavený" manelstvím a otcovstvím a kecy kamarádů také dělají své. Vím, o čem mluvím....
Hlavu vzhůru, děvče, jak říkaly nae prababičky: enská zástěra musí schovat vechno...a chlapa měj na řetězu, ale předlouhééééém...
Upravil(a) Décima (23. 10. 2006 11:37)
Není tady
Feuria napsal(a):
S tím mejdem bych se mírnila, ale .... něco v tom bude. Je dost mladý a asi dle veho nebyl jetě zralý na to mít rodinu :-( nepobral to.
Chápu třebas, co ho k tomu vede, ale já prostě nesnáím u chlapů lhaní, nesnáím. proto ten výraz
Není tady
Já vím broučku
Není tady
No...Decimo...má pravdu tak napůl..tedy tak to vodím já...s tím e je unavený manelstvím...chudák chlap no jo...enksá má taky právo...být unavená..to ted ponechme stranou...na manestvlí a společném souití se mají podílet oba, na radostech i strosech, zní to asi staromodně ale je to tak jinak to nemůe spolehlivě fungovat:-(((
ale to jak píe e je důleité e ON nechce odejít a od toho bych se odvíjela...proč asi nechce odejít...proroe má má doma "pohodu" navařeno bla bla bla....hodnou enuku...a "kamaráda" k tomu navrch!!!
to e nechce odejít bych spí "vyuila" tak e kdy tedy chce bydlet s námi at se trochu snaí být pro rodinu přínosem a ne otravuje ivot tím e si neví rady e u ji tak nemiluje...ach jo...
to e by ses Petino měla/mohla věnovat sama sobě to je opravdu asi momentálně to jediné a správné...prostě zatít drápek...jestli někoho má...mělo by to zabrat...známe to oni můou vechno,dokud je doma ve O.K. je to v pořádku....běda ale jak by přiel na to e dokáe být bez něj...a dokonce si bez něj "uívat"ivota....není to ode mne rada, jen návrh jednoho z mnoha moného řeení...drím pěsti:-))
Není tady
Věřím, e to tak vypadá, e má enskou. Znám ho skutečně osm let, teda, to jsme spolu. Znám ho jetě o rok déle. Vím, e si skutečně můeme říct vechno. Věřím, e v enské to nevězí. On si prostě jen a teď uvědomuje, e u je dospělý a nemůe se s tím srovnat. Odejít nechce, jen si později uvědomil, e jetě asi není připravený na to, převzít zodpovědnost do vlastních rukou a stát se otcem. Ve Vojtíkovi se vidí, nechce od nás odejít, ale mě to takhle vůbec nevyhovuje. Říká, e se sám v sobě nevyzná, e neví, co se děje. Nechce se mnou spát, protoe mě nemiluje a nedokáe mít sex bez lásky ... co na to říct. Je to straný, slyet takovou pravdu. Bylo by mu jedno, kdybych si někoho nala. O tom jsme se u bavili a e chce, abych občas vypadla z baráku, to by jedině uvítal. Chce, abych někam vyrazila s kámokama a bavila se. On by rád hlídal> jene jde o to, e já bez něj nikam nechci jít. A navíc, na malém městě mám kámoky s dětičkama. Ty svobodné jsou větinou v Praze. Těko vyrazíme někam, kdy máme doma mimča a kojíme ..... Na jednu stranu chci, aby odeel a víc mě netrápil, na druhou stranu to nedovedu vůbec nijak vyřeit ...
Moc díky, e to se mnou probíráte. Ani nevíte, jak moc mi to pomáhá !
Není tady
Adro, takhle to vidím i já. Proč je důleité jen to co chce ON? Petina si také musí ujasnit, co chce ona. ON také můe takhle fungovat celé roky nebo prostě pořád. Můe to být také tak, e jestli ON někoho má, tak to můe být zadaná ena a Petina mu bude třeba roky doma dělat kompletní servis, čekat, kemrat o pozornost a poslouchat, jak je unavený a jak ji nemiluje.
To se taky nikdy nemusí dočkat nebo se po letech dočká toho, e se dáma uvolní a manel u Petiny servis nebude potřebovat.
Jinak je fakt, e by Petina měla začít ít i mimo manelství. Kámoky, sport nebo jakékoliv jiné záliby .... co já vím .... co má ráda a co ji potěí a trochu odpoutá. On zřejmě bude odmítat hlídat, ale to se dá udělat i jinak. Sousedky, kámoky ...... Ale v první řadě bych zaměstnala s hlídáním jeho, jak jen to půjde. Kdy bude doma vechno OK, nebude moct nic namítat, kdy sám se také chodí "venčit".
Není tady
je divné e by byl rád kdyby jsi ty "vypadlaů z baráku...moc tomu neozumím:-(( copak zatím teda je??
nedokáe mít sex bez lásky a jak dlouho mue takový muský vydret bez sexu?? spí slýchávám e chlap k sexu city nepotřebuje:-((( ena ano,ikdy taky jak která e?!
chce s vámi bydlet ale tebe jako enu nechce,miluje vaeho syna a to ho pravděpodobně drří i u tebe,je to tvrdé vím...ale taky vím e takto se ít dlouho nedá...radu nemám jen přemýlím "nahlas"
Není tady
Petina napsal(a):
Bylo by mu jedno, kdybych si někoho nala. O tom jsme se u bavili a e chce, abych občas vypadla z baráku, to by jedině uvítal. Chce, abych někam vyrazila s kámokama a bavila se. On by rád hlídal> jene jde o to, e já bez něj nikam nechci jít.
Promiň, ale asi mu se svou závislostí na něm trochu leze na nervy. Asi by si víc váil a miloval samostatnou enu, která se umí bavit i jinak ne jen s ním. Moná ho to fakt dusí. Tak se sna být nezávislou a samostatnou. Uka mu, e to dokáe. Jdi do posilovny nebo na aerobic nebo, co já vím, jen sama nakupovat hadříky .......
Jinak mu z toho ibne.
A jestli fakt nikoho nemá, třeba v Tobě objeví novou Petinu, kterou bude chtít milovat.
Není tady
fanny5
Není tady
Adro, díky. Já vím, e zůstává se mnou kvůli mrňouskovi. Děsně mě to bolí .... Na jednu stranu chci dělat to, co radí Fanny, začít si ít, ale na druhou vím, e prostě taková nejsem. Já, Petina, kterou si vzal za svou manelku jsem jiná. Nechci chodit sama někam, chci chodit s ním, nebo být prostě jen tak doma. Nemyslím si, e bych byla nějaká sépie, co se přicucne na manela, kdy přijde z práce a ani se od něj nehla. Prostě chci ít "normálně". Celé dny bývám s malým venku, chodím s kámokama na vycházky s kočárkama, večer uspím malého a jdu ehlit. Manel se učí němčinu. Uklidím, kouknu na TV a jdu spát. To je váně tak straný ??? Já fakt nevím, co dělat...-.
Není tady
jo to je staný...typický příklad (snad krize) s miminkem...chápu tě tak straně tě chápu,tak to bylo u nás...já byla celé dny doma a čekala na mue...navečeřeli jsme se já umyla nádobí on kouknul na telku..prostě jako po 20-ti letech manelství...
jak z toho ven...obávám se e ti nezbyde ne "jet na vlatní pěst" a zabývat se sama sebou...taky mě to nebavilo choidt bez něj...nedokázala jsem se bavit věčně jsem koukala na hodinky...nou nás to nedopadlo dobře, jak´jsem u psala, ale jestli má pocit e by to u vá mohlo jetě klapat zkus to..věnovat se sama sobě...změn účes a přijd domů s kytkou a trochu později ne by manel čekal...a dej vědět...kdy bude jen sedět doma a neudělá nic...to pak můe spílat.ted má nějakou monost, anci:-)) si myslím
je to divné kdy ti řekně e tě nemiluje, stejně si myslím e to není samo sebou...asi byl nevyzrálý no
Není tady
Děvčata, já vím, e se mou asi nesouhlasíte, já mluvím jako "zalouilá manelka", letos budeme s manelem spolu 25 let, ale vím, e to mi nedává patent na rozum. Kdy já pořád vidím toho malého chlapečka, kterého spolu Petina a její mu mají.
Také jsem v prvních letech manelství zaila "pecky" . Manel nepřiel domů třeba 3-4 dny apod.. Vím, e měl mnoho kamarádů, rád si zahrál karty.. Po nějakých úletech jsem raději nepátrala. Kolikrát jsme si řekli ve vzteku věci, které by si nikdo z nás za rámeček nedal, rozvod visel ve vzduchu kadého půl roku, ale je pravda , e jsme se vdy nějak vzpamatovali... Já jsem natěstí měla dobrý kámoky, spoustu zájmů (divadlo, nějaké to cvičení ...)a dobré babičky na hlídání.
Dnes mohu říci, e manel je můj nejlepí přítel, jediný, kdo mě dokonale zná a rozumí mi a snad mě Pánbůh nepotrestá, máme se snad raději ne dříve.
Chtěla jsem jen Petinu povzbudit, aby se měla ráda, starala se o sebe a neházela flintu do ita. Ve se můe jako zázrakem obrátit nebo také nemusí, ale v ivotě je mnoho cest a kdoví, která je ta pravá a lepí....
Není tady
Petino, kdy si bude pořád jen říkat, e taková nejsi, tak to u vás bude furt stejné. Druhého člověka nezmění. Jestli o něj tak stojí, musí změnit sebe, nebo se s ní pomalu rozluč. On takhle spokojený není, byla by jen otázka času, kdy si nějakou najde (jestli tedy u nemá).
Není tady
Moc díky.
Jste fakt hodné. Décimo, přesně tohle, co jsi mi napsala, tak tak to vidím já, e kolem nás je spousta párů, co tohle proili. Tak so pořád říkám, e vude je něco. Jen si myslím, e ne čekat a ít s vědomím, e mě nemiluje. Tak to raději urychlit tím, e na čas odejde a buď se vrátí nebo ne. Ale je fakt, e je to asi dost takové radikální.... já fakt nevím. Mluvila jsem o tom s tchýní a pak i s mamkou (jako s velikýma kámokama). Svěřila jsem se jim a přesně to, co jsi napsala ty, Décimo, mi řekly i ony. Kadá z nich si proila něco podobného. Ale na druhou stranu ani nemůou "pochopit", e ho poutím večer z domu, kdy chce jít pokecat s kámoem......
Chtěla jsem Vám jetě říct, e jsem od května zhubla 17 kg, nechala si udělat nový účas a začala se lépe oblékat. Víc o sebe dbám. Snaím se lépe malovat apod... Manel říká, e mi to moc sluí. e v tom to není. Teď jsem jetě hubenějí (i kdy hubená teda rozhodně jetě pořád nejsem), ne před svatbou. A ta byla v době, kdy to prý bylo jetě OK. V tom to taky asi nebude .... Je pravda, e stejně u ale nejsem ta "pratěná" holka, za kterou mě chce mít. Jsem prostě matka. Taky jsem slyela o tom, e někteří chlapi po porodu vidí své eny jako matku a s matkama se nespí. U jsem to tady, tuím, výe psala. Neslyeli jste o tom ? Nevíte, jak se ten komplex jmenuje ? Chtěla bych to někde najít. Je pravda, e tohle mi jednou manel řekl. e se mnou nemůe spát, protoe u mě nevidí jako svou enu.
Není tady
Petina napsal(a):
Je pravda, e stejně u ale nejsem ta "pratěná" holka, za kterou mě chce mít. Jsem prostě matka. Taky jsem slyela o tom, e někteří chlapi po porodu vidí své eny jako matku a s matkama se nespí. U jsem to tady, tuím, výe psala. Neslyeli jste o tom ? Nevíte, jak se ten komplex jmenuje ? Chtěla bych to někde najít. Je pravda, e tohle mi jednou manel řekl. e se mnou nemůe spát, protoe u mě nevidí jako svou enu.
Petino, je moc fajn, e se snaí líp vypadat, to ti určitě pomůe i z hlediska sebevědomí.
Ta pratěná holka u nejsi, protoe se pořád trápí. Za to tvůj manel mi přijde pratěnej za vás za oba. Promiň, ale ten má kecy, e bych padla. Jak tě nevidí jako svou enu? Co to má znamenat? Nejsi přece jeho matka.
Není tady
Ahoj holky a hlavně Petino,
to co provádí tvůj mu není fakt taková katastrofa, aby to bylo na vyhazov a nebo jasný ukazatel milenky. Neblázněte, i kdyby v tom byla milenka, tak já za sebe řeknu pocity, které z té situace mám. Vztah Petiny a jejího mue přeskočil do povinnostní fáze. A takhle blbne kdekterý chlap v jeho věku a situaci. Tady nejde o řeení "CO S PETIINÝM MUEM", ale co s Petinou. Nech se vyhnat ven, začni ít i něco jiného ne miminko a rodinu. Proč? Protoe přestane v sobě řeit, co se děje s tvým muem a jeho vztahem k tobě. Trápí tě to, protoe by sis přála, aby il s tebou "obyčejný" ivot, který tolik miluje. Nejkrásnějí na "obyčejném" ivotě je, kdy se do něj člověk vrací z toho rádoby třeskutého. A věř mi, e na to přijde i on. A pokud ne, tak to buď začne být jedno, protoe se buď se naučíte mít vzájemně rádi i s tím, e jste kadý jiný a nebo... A na to druhé nebo je spousta času.
P.S. Proč si to myslím? Jsem deset let podruhé vdaná. A mám to těstí,e jsem v tom druhé manelství pochopila, e je manelství dřina. Někdy nádherná, ale trvalá.
Petino, moná ani nikoho nemá. Kdy ten problém trval 1,5 roku, i kdy jen skrytě v jeho hlavě, tak těko po 3 týdnech se něco změní, i kdyby si se řídila radami holek sebelíp. Moc času jsi mu na změnu nedala.
Je správný, e si nenechá ve líbit. Já bych jetě ve vztahu bez dávání ultimát vytrvala, ale tak, aby si měla čas na sebe, někam jela sama... Jestli on to řeí tak, e Tě nechává stále s malým samotnou a uívá si s kamarády, tak to je dost sobecký. Trochu ho zapoj do péče o domácnost a o malého.
Není tady
Co píe Simča - to o zapojení partnera, s tím naprosto souhlasím. je hezké, kdy po Tobě vichni chtějí, abys ila i svůj ivot, ale vidím, e má chlapečka jetě docela malého a pokud doma nemá podmínky a hlídání, aby ses mohla na chvilku trhnout a věnovat se něčemu jinému, tak to bude těko realizovat. Stejně tak si nemyslím, e by to bylo a tak snadné s ročním dítětem, které prostě chca nechca je v centru dění a Tvůj ivot se na malého zcela přirozeně soustředí. jestli jsi na té fotečce, vypadá hezky. Někdy to prostě není jen v tom, jak vypadá, ale vzhled pomůe hlavně Tobě, i kdy tam musí jít ruku v ruce s jistou sebejistotou a ne s tím, e ti ji chlap doma "dachmá".... Já zase nejsem z těch, kteří by viděli a tak optimisticky, e se tam netoulá nikde jiná ena. Nejsem v tomhle směru zakomplexovaná, chlap mne nikdy kvůli jiné ani neopustil, ani mne nepodvedl, ale z toho, co je psáno, nevím, dobře tak tam jiná není. Nicméně i kdyby byla, já nevidím důvod, proč to nezkusit znovu. Jene z toho veho, co tady píe, e vylo z úst tvého mue, tak to bude asi velká dřina pro Tebe a myslím si, e lze začít jedině tak, e bude dál pokračovat sama a kdo ví, jak se to pak dál vyvine s ním. nejsem zastáncem názoru, e tohle je v kadém vztahu a e se to musí překlenout. A naprosto chápu, e to pro Tebe - myslím jeho slova - musí být velmi poniující a já bych nedokázala s nimi vedle něj ít. A třeba právě u vás to můe být tak, e se oklepete a půjdete dál, i kdy zase já tomu příli nevěřím, nejsem a takový optimista. Ale straně bych ti to přála, jsi moc milá holčina. Zkusila bych začít sama ve své lajně bez nutné vize, e právě vy dva spolu zůstanete, právě to je cesta, jak pak ít a pokračovat lépe ve dvou. Řeení, které ty chce provést mi nepřijde a tak extrémně radikální v kontextu toho, co ti on způsobuje za trápení. Zkusila bych to tak.
Není tady
Jene Nety, Petinka to pořád nechce slyet, e se má trochu odpoutat. "Chci být s ním, chci ven chodit s ním" ...... anebo stěhování od sebe.
Taky bych ádné radikální řezy nedělala, jen se trochu odpoutat.
Není tady
Mám doma něco podobného, minulý týden přítel přiel e vztah ukončí. Prý proto, e mě nemiluje, má mě moc rád a váí si mně , ale nemiluje. Jeliko já nemám kam jít tak jsem zůstala u něj v bytě. Za dva dny jsem si s ním opět sedla a řekla mu, e na rozchod nepřistoupím dokud mi neřekne pravý důvod. I kdy jsem ho tuila. Je to naprosto malicherný důvod, přibrala jsem 10kilo. Snaím se to shodit, ale za týden to opravdu nejde.
Take drím palečky a to zvládnete. Určitě bych se nerozcházela a nemyslela na milenku. Prostě bych si sedla a probrala to znovu. Snaila bych se vyvarovat věcem, které manovi vadí a ono se to zlepí. Chce to jen vydret
Není tady
Pokud je to pravda, co to je za chlapa, e mu něco takového stačí, aby tě přestal milovat a chtěl se rozcházet ? Boe - já bývala jako modelka, kdy se mnou přítel začal chodit a za poslední rok jsem také přibrala 10 kg (jsme spolu5let). Nějak to nikdy nekomentoval, naopak si vim, e mám větí prsa a je po mě jetě divějí ....
Já chci hubnout kvůli sobě, ale kdyby mi ten můj řekl, e mě přestává milovat, chce se rozcházet a jako důvod uvede, e mám o 10 kg na víc (kór po dítěti) - tak ho asi brzo přestanu milovat já
Upravil(a) Feuria (24. 10. 2006 9:10)
Není tady