6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, jsem opravdu zoufalá, ráda bych se Vám svěřila se svým trápením.
Po pěti letech známosti jsme se s přítelem vzali. Po roce se nám narodil syn. Teď je mu 14 měsíců. Včera mi manel po mení výměně názorů řekl, kdy jsem se ho zeptala, jestli mě má jetě vůbec rád, e mě miluje mnohem míň, e neví, jak si má pomoci, e ho to straně trápí. Byl to pro mě dost ok. Myslela jsem si, e máme perfektní vztah, e to sem tam zaskřípe, ale to je asi normální. Prý u v době, co jsem otěhotněla manel začal přemýlet o tom, co se stalo, e u to není jako dřív. Poslední dobou jsem si vimla, e se chová divně, ale říkala jsem si, e je to normální. Třeba kdy jsem mu psala smsku (má sluby 24hod), e je mi smutno, e ho miluju, tak mi třeba jen napsal, dobrou noc Pepino, dej pusinku Vojtíkovi. Fakt jsem od něj dlouho neslyela, aby mi sám řekl, e mě miluje. Taky mi přilo, e mě třeba nepohladí, nechce se chytit za ruku, .... take jsem mu to měla někdy i za zlé, e chci prostě víc. Také začaly být problémy v sexu. Já jsem se chtěla milovat, on ne. Po týdnu nebo 10 dnech u jsem fakt asi byla protivná, tak se se mnou vyspal, aby byl chvíli zase pokoj. To jsem si říkala, e je třeba taky normální, e se troku změnil. Ale po včerejí debatě, kdy mi řekl, co jsem psala nahoře jsem si začala uvědomovat to jeho podivné chování a je pravda,e jsem si to asi měla uvědomit dřív ... Řekl mi, e jsem pěkná, chytrá, dobře se starám o domácnost, kluka, ale e je to prostě nějaký jiný, ne si představoval. e by rád chodil někam sám, s klukama, e jsem na něm moc vázaná. Taky mi řekl, e kdy bych si nala někoho jiného, e by mu to bylo jedno. Na druhou stranu ale pořád brečel a pořád dokola říkal, e je mu to straně líto, e mě svým způsobem má pořád rád, ale e si fakt nemůe pomoct, e je to divné ... Vzhledem k tomu, e u to u něj trvá přilbině rok a půl, nemyslím si, e by to byl nějaký chvilkový rozmar. Říkal, e se snail o tom popovídat s kamarádem. Ten mu ale řekl, e a nad takovýma "kravinama" nepřemýlí, e to přejde. Neumím si představit ít vedle člověka, který mě nemiluje, ít s ním jen kvůli malýmu. Je to pro nás oba straně těký. Kdy jsem mu řekla, jestli se chce rozejít, tak brečel, e ne, e si to neumí představit. e chce mít malého pořád u sebe. Chce, abysme li stále spolu, e se to třeba časem změní. Za rok touhle dobou půjde do jiného zaměstnání a bude jezdit domů pouze na víkendy. Říkali jsme si, e se to třeba potom skutečně vyřeí. Buď zůstaneme spolu, nebo se rozejdeme. Taky mi říkal, e mu na mě vadí to, e jsem taková, e často rozhoduju bez jeho vědomí,třeba kam pojedeme, co budeme dělat, ... Je to skutečně pravda.Taky mu přijde, e jsme se moc brzy vzali, měli dítě.Je pravda, e jsem dítě chtěla hodně já. On sice taky, ale pořád si říkal,e bysme měli jetě počkat. Nakonec jsme ho skutečně meli brzy (teda podle něj brzy). Vzhledem k tomu, e ne jsme se vzali jsme spolu byli pět let, jsme zat u dobu měli zařízený byt, auto, ... Já si myslím, e to bylo akorát, ale pro něj asi fakt moc brzy.... Jo, je nám 25 let. Teď nevím, jestli jsem napsala vechno, ale snad mě pochopíte, co jsem tím chtěla říct. Straně mě to trápí a vůbec nevím, co máme dělat. Manel chce počkat, e se to třeba změní. Ale dělat divadlo před rodinou, jak jsme asná rodina a přitom se k sobě chovat jako brácha se ségrou, to fakt nedovedu. Myslíte, e bysme měli pohovořit o manelské poradně ? Jetě bych asi měla říct, e po roce známosti měl manel úlet o kterém se mi svěřil s tím, e jsem na něj straně hodná a e si nezaslouím, abych nevěděla pravdu, e mě podvedl. Prostě mi to řekl, protoe s tím nedokázal ít. Já mu to odpustila a zůstlai jsme spolu. A teď by nás mělo tohle rozdělit ? Jo, jetě mi řekl, e i sex je pro něj straně divnej, e to dělá jen kvůli mě. Co máme dělat dál ?
Děkuji moc, jestli mi někdo napíete.
Není tady
Promiň, moc bych za to nedala, e má milenku. Kdy se chlap zamiluje jinde, nejen, e se chová divně, ale vadí mu na své eně ve...
Mám to za sebou. Ty si ujasni, co chce. srovnej si priority. Buď ho che a jsi ochotná počkat, a se vybkbne, nebo ho nechce...pak jednej... Kadopádně nedělej scény...tím bys ho od sebe jetě víc odehnala.
drím palce
Magda
P.S. ádnej chlap nestojí za nae slzy...
Není tady
mě se moc nezdá e ve 25. nemá zájem o sex ...
ale jestli jak píe jsi o vem rozhodovala, moná si připadá zbytečnej a k ničemu
uvidí časem jak se to posune dál ...
Není tady
Ale no tak...chlapovi začne vadit enská, kdy má srovnání... Co naplat, e s milenkou zaívá jen to hezké a neřeí s ní problémy vedního dne. Pak by si rychle uvědomil, e má doma poklad...
Není tady
Petina,
tvuj manzel vubec nemusi mit milenku..... mozna jen zacal dospivat a nezvlada to. Je prilis mlady, mozna "nevyboureny" a je velky rozdil s nekym jen tak zit, ci uzavrit manzelstvi a splodit potomka - to uz je velka zodpovednost. A pokud ty ses chovala spis jako jeho matka (rikas, ze jsi veci rozhodovala bez nej), nediv se, ze prisla krize. At uz nekoho ma ci nema, je videt, ze se v tom topi... Prestal rozumet svym citum.
Zijete spolu, pokud dobre pocitam, od 20ti let... To je dost "katastrofa", protoze jste ani jeden nezkusili jine vztahy. Tebe zamestnava syn, ale on nic takoveho nema, syn je jeste prilis maly, aby se ho nebal trebas jen pochovat, takze on je na tom ted hur nez ty..je na druhe koleji a nema se mozna ceho chytit....
Sla bych do poradny.
Není tady
Po pěti letech známosti se mu zdá, e jste se vzali brzo?
Mně připadá dost nezralej, to je asi problém
Není tady
A je si jistý svou sexuální orientací?Protoe,jestli se Ti přiznal u dříve k nevěře a teĎ píe o problému starém rok a půl,je to nějaký divný,a e chlap brečí.......??????To je jen můj názor!!
Není tady
Proč by chlap neměl brečet? Podle toho se pozná sex. orientace? marjááááááá
Není tady
Ty kokso, ja som teda homosexual? No asi ano ked si sem-tam fnuknem. Tak to uz teraz chapem manzelku ... chcela chlapa a nie buznu
Konecne mi to niekto vysvetlil.
Upravil(a) Oxi (1. 10. 2006 14:13)
Není tady
Teď mě vechny astné mladé maminy utlučou, ale myslím si jste měli mimino moc brzy. Píe, e mimino nechtěl, e jsi ho chtěla ty. Manelovi kamarádi jsou pravděpodobně svobodní a "uívají si", tvůj manel má pocit, e mu ujídí vlak. Manelskou poradnou nic nezkazí.
Není tady
Díky za Vae názory.
Troku ujasním ten věk. Začali jsme spolu chodit ve svých 18. letech. Oba jsme za sebou měli nějaká známosti, ale jen takové chvilkové. Po pěti letech jsme se vzali, po esti měli dítě, teď jsme spolu víc jak sedm let.
Nemyslím si, e by měl enskou. Nikdy mi nelhal, ani s tím prvním úletem. Ví, e bysme se nějak "domluvili". A to, e brečí, si myslím, e je celkem normální. Nechce nás ztratit, ani jednoho. Bojí se svých citů. Neoriunteje se v tom. A je mu to vechno děsně líto.
Miminko jsme chtěli oba, jen já víc. Rozhodně to není tak, e bych otěhotněla, ani by to věděl .... ale je pravda, e jsem byla takový ten hnací motor ...
O manelské poradně jsem mu u pověděla, říkal, e by to bylo skutečně a krajní řeení. Dnes mi říkal, e nás nechce ani jednoho ztratit, e věří, e se to srovná.
Taky si myslím, e je jetě fakt dost mladý, e by se rád bavil, chodil s víc s kamarádama ven, nebo já fakt nevím.
Taky mi říkal, e si myslí, e jsme kadý děsně jiný. Já bych chtěla jetě později jedno dítě (teda,do včerejka jsem si to myslela). On jen jedno. Já stojím o to, mít jednou svůj dům. On sice taky, ale nechce se kvůli tomu zadluit a změnit standart ivota.
Tak fakt nevím, asi počkáme, co se z toho vyvrbí. Já se snaím ho nikam netlačit, o vem se s ním pořádně poradit a hlavně, u vůbec nic neplánovat. Ono to nějak samo dopadne. A toho spouití bratra a sestry budeme mít plné zuby, tak se rozejdeme ... nebo fakt nevím. Třeba se to skutečně změní a bude to, jako dřív.
Není tady
Vela chlapov sa zmeni po porode dietata, vtedy niekedy nastali problemy u vas. Je to nejaka fobia, jednoducho nedokazu vidiet vo svojej manzelke, priatelke zenu. Zacnu v nej vidiet len matku. A s matkami sa predsa nespava!!! Neviem, myslim, ze by si mala zavolat na linku dovery[ V Blave fungovala], a poradit sa tam s psychologom, da sa anonymne.
Není tady
Petino nemá to lehké, snad jetě oba počkejte jak se to vyvine? Vím e je to pro tebe nemírně těké, ale on říká e vás nechce ztratit tak asi já bych "netlačila na pilu", ví abys ho nezahnala do kouta a aby neudělal neuváené rozhodnutí kterého byste oba litovali. Vztah se POŘÁD vyvíjí, nikdy nezůstane stejný, moná se to vyvine k lepímu? Ta monost tady pořád je. Zkus to udělat nějak aby o tebe musel tročku usilovat, ne aby se cítil být donucený k sexu, zkus to nějak chytře navléct aby to chtěl on!!! Udělat se nějak vzácnějí, nedostupnějí, něco změnit na svojich zvyklostech, nevím jak to dobře vysvětlit.
Není tady
Nebourejte si domov. Mějte tam zázemí. Ale zkuste ít poněkud jinak. Nepřivázaní k sobě. Mějte svá volna.Jeďte někam sami i spolu po dohodě. Odpírat si sex ve vaem věku je zbytečné. Nemáte co ztratit. Nenabádám vás ke klasické nevěře.Neptej se ho, kde byl a co dělal. Buď ráda, e se vrátil domů. Otevřete se světu. Odcházej i Ty za svými zájmy. Nevrtejte se v soukromí druhého. Klidně ijte jako rodina, proč ne. Nebuďte spolu do omrzení. Pokud dává přednost jinému druhu odpočinku, netrvej na celé společně strávené dovolené. Promyslete to spolu. Má velkou výhodu. On s tebou komunikuje otevřeně. Řeit jste to začali včas. Vá vztah není natolik patný, aby se na něm nedalo pracovat. Klasické manelství u to není. Těko říct, jak to dopadne. Ve je o domluvě. Nikomu není nic do toho, jak často spolu spíte a zda vůbec. Je pouze Vae věc, zda se budete spolu doma kadý den otravovat od pěti do deseti u televize a pak vedle sebe jen spát. Nebo jestli se prostřídáte u syna, ty půjde s kamarádkou na víno, on s kamarádem na pivo. nebo zda si v sobotu vyjede zaplavat, on bude se synem, a on zase v neděli na ryby a s malým zas Ty. Do poradny bych nechodila. Jste dost inteligentní, abyste se domluvili. Va si toho, e jedná na rovinu. Musí to unést. jinak ho ztratí u teď.
A máte oba doma patřičný díl svobody, nevyčítejte, nesledujte se. I kdybyste se rozeli, najděte si kadý toho, co vám bude vyhovovat. Nepřestanete být rodiči. I kdybyste se rozeli, domluvte se na úrovni jako lidi. Jako teď. Drím palce.
Není tady
No já si nemyslím, e by měl enskou, v tom to nebude. Moná chce jen čas, aby si ujasnil vechno v hlavě.
Nebo co tahle dát mimi k babičce a zkusit si udělat romantický večer?
Peti, jestli chce, napi mi SZ, ráda si s tebou popovídám, protoe mám podobný problém.
Není tady
Aneleh napsal(a):
A je si jistý svou sexuální orientací?Protoe,jestli se Ti přiznal u dříve k nevěře a teĎ píe o problému starém rok a půl,je to nějaký divný,a e chlap brečí.......??????To je jen můj názor!!
Mám podobný - taky jsem zaila jednoho, co byl pro něj "sex divný"
Není tady
*
Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 21:13)
Straně moc Vám vem děkuju !!!
Věříte, e jste mi svými dopísky vehnaly do očí slzy ? Jo, je to pravda. Sedím tady u PC a bulím. Straně mě mrzí, e to u nás takhle dopadlo. A taky vím, e je to z hodně velké části moje vina. Hlavně bych chtěla poděkovat Hrosankovi, Kalupince, Bety a Bubě .... Přesně to, co jste mi napsali, hodlám dělat. Takhle si myslím, e by se ten ná problém mohl třeba časem vyřeit. Vím, e to ale bude hodně těké. Myslím si, e je zakopaný pes v tom, e jsem na mateřské a nechodím do práce. Kdy jsem byla v práci a vrátila se navečer domů, snaila jsem se uvařit, ..... nebyl čas na to, aby mě měl manel "plné zuby". Rozumíte, jak to myslím? Já vlastně teď čekám, a se manel vrátí z práce. Já jsem potom astná, e je s námi. Asi to fakt přeháním. Chtěla bych se pokusit o to, abych u nebyla tak vázaná na manela, abych ho nechala "vyjít si s kamarády", neptát se, nepsat mu smsky, ... Straně si váím toho, e jsme si s manelem takhle "otevření", e si vechno řekneme na rovinu. Právě ty Vae názory, to je přesná interpretace manelových názorů. Myslím, e je to přesně to, co po mně chce.
Doufám, e to překonáme a budu se snait o vechno to, co jste mi poradili. Jste to asi samé holky, take poradily. Moc Vám za to děkuji. Taky si opravdu myslím, e kdy za rok odejde do Prahy a bude jezdit domů je na víkendy, e se třeba na mě a na malého bude hodně těit a bude to lepí, co myslíte ?
Babucho, díky za nápad, ale na "romantický večer" to asi hodně dlouho u nás vypadat nebude. Já se teď troku budu dret v povzdálí a třeba ten romantický večer bude chtít brzy i manel... ale díky. Napíu Ti.
Není tady
Jo, jetě jsem chtěla říct, e bydlíme na malém městě, já jsem sice místní, ale vechny kamarádky, co jsem tady měla odely do velkých měst. Kdy dojedou, tak se vdycky sejdeme. Ale je fakt, e jinak vechny ostatní kamarádky jsou taky maminky od malých dětí a ono je dost těké někam jít, kdy se kojí, uspává, .... na to se samozřejmě nechci vymlouvat. Vdycky se to dá nějak udělat. Ale manel, ten se sem přistěhoval a nikdy se mu tady moc nelíbilo. Kamarádů tady má pár a vlastně to se řeilo i včera při té "výměně názorů", e ho to děsně mrzí, e u se nevídá s kamarády, které měl za svobodna.
Není tady
Ja by som la do poradne, či u sama, alebo s manelom... A vybudovala by som si okruh vlastných známych, či u mamičiek od detí, alebo iných ien. Skús zisti, či s au vás nerobia nejaké akcie pre mamičky s demi, mono tam nádje podobne "postihnuté" eny. Ja som tie občas mala problém, keď som nemala dostatok podnetov zvonka a príli som sa zamerala buď len na partnera, alebo na jednu-jedinú kamoku, a tak. To málokto vydrí, by druhému jediným spojivom so svetom, hlavným citovým pilierom a zároveň zdrojom informácií. My sme si napr. v bývalým vyrobili stranú ponorku v čase, keď sme obaja robili doma. Ja som ho ku koncu u vyháňala do krčmy, aby doniesol nejaké nové historky, vtipy; boli sme znudení a mali sme jeden druhého plné zuby. Ale aspoň to bolo vyváené, boli sme doma obaja, hoci zasa sme mali tú ponorku . Ale vy máte teraz vzah nevyváený, tak sa skús ty sama orientova troku viac na veci a žudí mimo vá vzah, nechaj si poradi od profesionála a uvidí, ako sa to bude vyvíja ďalej. Drím palce a neber to tragicky: aspoň muovi stojí za to, aby bol úprimný k sebe i k tebe, a je ochotný necha situáciu vyvíja sa.
Není tady
Díky Selimo. Jsi hodná. Já věřím, e to zvládneme. Máme těstí, e komunikace nevázne ...
Take jetě jendou díky, časem se zase ozvu.
Není tady
Holky, snaila jsem se řídit Vaema radama. Cítila jsem i hodně naděje, e se to časem změní, ale asi nejsem na to dost silná ..... Manel chodí často na pokec za kámoem. V sobotu se vrátil a ve tři ráno, kdy el na osmou do práce. Sdělil mi, e přítí sobotu vyrazí zase. A dalí sobotu potom chce jet s kámoem do Prahy na 2,5 dne. Já si ale nechci zase nechat vechno líbit. Kdyby to jinak fungovalo, tak by mi to jeho "courání" moná tak nevadilo, ale kdy se chová pořád stejně (ani mě nechytne za ruku, říká, e se u toho cítí divně). Jsem pro něj jako jeho matka. Nechce se mnou spát. Chtěla bych, aby se na čas odstěhoval a buď si uvědomí, e nás potřebuje a vrátí se a bude se chovat, jako dřív, nebo odejde napořád. Tahle nejistota a takový ivot je pro nás oba straný. O psychologovi nechce ani slyet. Odejít nechce, chce s námi zůstat, ale já to takhle nechci. Nenenchám si přece vechno líbit .....
Není tady
Ahoj Petino, je dobře, e sama píe, e si to nechce nechat vechno líbit. U jsi mu řekla, a se na čas odstěhuje? Podle mě je to jediná ance, aby si uvědomil, co v tobě má. A pokud si to neuvědomí - nestojí za to. Jsi silná, zvládne to. Přeji pevné nervy. A pi, co je nového. Nezapomeň, e na to nejsi sama, má tady babinetky
Není tady
Milá Petino, podle toho, co píe, mi z toho vychází, e Tvůj manel opravdu někoho má.
Chce s vámi zůstat, protoe jste jistota, ale podle těch jeho keců a chování ...... Asi by sis s ním o tom měla váně promluvit, tohle nevypadá jako pouhé zevednění vztahu. Nechce se tě ani dotknout, a jetě to takhle komentuje, to je děs.
Není tady
hlavně to e nedokázal ít s tím e tě podvedl...aby ulevil svému svědomí řekl ti to...no jo no...
promin mj názor je takový e má milenku...můj BM mi taky brečel na rameni e mě má rád...ale JI miluje...
e by bl homousexuál se mi nechce věřit ale je to taky vyrianta...ale poradit ti neumím promin,
ít s někým jen kvuli dítěti je sebevraedné...
Není tady