|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stelička napsal(a):
maya napsal(a):
sinyk napsal(a):
Na hraběčiny řezy jsem taky ťapkala těsto rukaka,ale nedávno jsem si koupila malý váleček s rukojetí. To je paráda. I těsto na medovník jsem vyválela přímo na plechu do teňoučka.
To je dobrý nápad. Ale asi to kvůli té rukojeti nejde vyválet až do krajů, nebo jo? Sinyku, jak je ten váleček velký?
To je on - na těsta šampión
:
http://im.spoluzaci.cz/classmate/550//5502815.jpg
A na válení těst jsem si po dlouhé době a převrácení korunek v ruce pořídila silikonový vál z Tescomy. Je super. A teď je na Tescomu v Prioru (a možná i jinde) 20% sleva!
Steličko, krásná názorná ukázka - konečně vím přesně, jak to vypadá a objednávám si od manžela k narozeninám
. (Pořád jsem si to totiž představovala jako normální váleček, jen ve zmenšené podobě
)
Upravil(a) maya (9. 10. 2006 0:21)
Není tady
maya napsal(a):
sinyk napsal(a):
Na hraběčiny řezy jsem taky ťapkala těsto rukaka,ale nedávno jsem si koupila malý váleček s rukojetí. To je paráda. I těsto na medovník jsem vyválela přímo na plechu do teňoučka.
To je dobrý nápad. Ale asi to kvůli té rukojeti nejde vyválet až do krajů, nebo jo? Sinyku, jak je ten váleček velký?
Ten váleček je dlouhý cca 15 cm a právě díky té rukojeti můžeš s ním válet na všechny strany. U nás bývá v PRIORU a je od firmy ORION. Je i v katalogu této firmy nabízený s ještě větším válečkem.
Není tady
Tak já jablka asi před 3mi týdny nastrouhala a okořenila skořicí a cukrem, nacpala do sklenic a zavařila a dneska posloucham ve špajzce takový pískání...tak je vezmu a jedny otevřu... fuj, vystříkly na mě jak už se tlačily ven... zkvasily!!!!!!!! 10 velkejch sklenic!!! vlastně 9...jedna je o.k. ... takže mam jablkovou vodku nebo co to teda je
Není tady
Vyzkoušela jsem recept který jsem někde četla, už nevím kde, myslela jsem že tady, ale není tu, takže:
Koupit lívance v prášku (já měla Dr. Oetker), dát míň vody než tam píšou a do toho nastrouhat cca 5-6 menších jablek a osmažit. Autorka si to moc chválila a já se musím připojit. Bylo to výborný, obzvlášť s kysanou smetanou navrch.
Není tady
jednou se mi to stalo s jahodami...připadalo mi to jako rychlý """HRNEČKU VAŘ""",letěly ven z té sklenice,že jsem je nestihla ani dát nad dřez ... to bylo uklízení na celý den,opravdu děs.nezávidím ti Market
Není tady
Jablka oloupat, zbavit jadřince, nakrájet na tenké kroužky. Připravit těstíčko jako na palačinky, kroužky namočit a smažit ve vyšší vrstvě oleje. Nechat na ubrousku odsát tuk a sypat skořicovým cukrem.
markéta napsal(a):
Tak já jablka asi před 3mi týdny nastrouhala a okořenila skořicí a cukrem, nacpala do sklenic a zavařila a dneska posloucham ve špajzce takový pískání...tak je vezmu a jedny otevřu... fuj, vystříkly na mě jak už se tlačily ven... zkvasily!!!!!!!! 10 velkejch sklenic!!! vlastně 9...jedna je o.k. ... takže mam jablkovou vodku nebo co to teda je
já nacpávám jenom tak bez ničeho, děsně moc natlačit, ještě nikdy se nezkazily, vydrží i víc let. Ochucuju až když jdu péct
Není tady
Markétko - jasně - cukr a koření - to musí kvasit !!! Takže bez cukru, jen tak, řádně nacpat, získat co nejvíce štávy, sice to dlouho trvá pak, než to chytne, ale pokud jsi to sterilovala chvíli - bylo to uvnitř sklenice čerstvé a s cukrem to udělalo své......jak píše Bety - i na několik let !
Není tady
Taky mám ty zkušenosti prostě nacpat je tam nahaté a vydrží i několik let
pokud se po nich jen nezapráší 

Není tady
Já natlačuju jak blázen, šťávu slívám a pěchuju a pěchuju... naštěstí se mi ruka vleze do sklenice. Jedině pokud jsou pořádně napěchovaná, zůstanou křupavá, jinak se rozvaříf. Pokud málo natlačíš, můžou při vaření vyrazit víčko. V tom případě zavíčkuju znovu, dám z5 do vody aby se nafouko, a když se mi nechce z54 do vody, tak to dám do chladničky a spotřebuju jako první.
Není tady

rozdíl mezi nenatlačenou a natlačenou sklenicí (před nedávnem jsem dávala podrobný recept na jiný magazín i s fotkama)
Není tady
Při čištění hážu do octové vody nebo do vody s citrónem, nevadí že při natlačování změní barvu na hnědou, po uvaření zase zbělají.
Není tady
Kamarádka vaří jablečnou nutelu, ale já ji neznám, říká, že je dobrá.
2 kg očištěšných jablek, 10 dkg cukr krupice, 10 dkg kakao, 20 dkg čokolády na vaření, 2 vanil. cukry
Očištěná jablka zbavená jadřinců a slupek rozvaříme a najemno propasírujeme nebo rozmixujeme. Přidáme kakao, cukr, na kostičky nalámanou čokoládu, vanilkový cukr a vaříme do zhoustnutí. Horké plníme do sklenic, sterilujeme 10 minut od dosažení varu.
Není tady
Jablečná nutela z netu:
2 kg jablek,
200 ml vody,
700 g cukru krystal,
1 vanilkový cukr,
2 balíčky čokoládového pudinkového prášku,
100 g kakaa,
100 g namletých lískových oříšků,
1 slazené kondenzované mléko.
Příprava:
Oloupaná jablka bez jadřinců pokrájíme na kousky, podlijeme vodou a rozvaříme. Pak jablka rozmixujeme. Do kastrolu dáme rozmixovaná jablka, přidáme cukry, pudinkové prášky, kakao, oříšky a mléko. Za stálého míchání směs krátce povaříme. Směsí naplníme skleničky, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. při 85 st.C.
Není tady
TAk jsem vymalovala kuchyň... po těch jablkách
No jo jsem blbka... když já myslela, že když je cukr v kompotech, tak tady to bude stejný... nu což, chybami se člověk učí a už nikdy...zaručeně, nebudu dávat do strouhaných jablek cukr a skořici...
Není tady
No my milujeme dolky,neviem ako sa to u vás volá asi lívanečky z jabľk.Sú rýchle a nemusíte čakať kedy vykysnú.A ešte zopár mojich obľúbených receptov z jablk.
JABLKOVA NUTELA:
3kg očistených jablk uvariť s trochou vody,potom rozmixovať alebo prepasírovať,pridať do nich 100g mliečnej čokolády,1 kg kr.cukru-uvariť,kým sa všetko neroztopí.Nakoniec pridať SALKO.Sterilizujeme 20minút.Z jednej dávky asi 10-12 flaštičiek od tatárky-malých.
JABLKOVY PUDING:
3kg očistených jablk,uvariť s trochou vody,rozmixovať,pridať 2van.cukre,250g kr.cukru a vo vode rozmiešané-10dkg kakaa,1 zlatý klas,1 čokoládový puding-sačkový ,variť do zhustnutia,sterilizovať 20min.
JABLKOVY LEKVAR:
2,5kg očistených jablk,0,5deci octu, 1 kg kr.cukru.
Jablká komu sa chce postrúhať, komu nie len nakrájať,zmiešať s ostatnými surovinami a 24h nechať odstáť.Potom zmixovať,uvariť do zhustnutia a horúce plniť do fliaš a šup pod deku vychladnúť.
A šete rýchle dolky.
JABLKOVE DOLKY:
3dcl mlieka,3 dcl hl.muky,3dcl nastrúhaných jablk,1 prášok do pečiva,1 vajce-sprav cesto.Upečené natri jablkovou nutelou+šľahačka,alebo džemom.
JABLKOVA ŽEMLOVKA S VIANOČKY:(je výborná,lepšia ako s rohlíkov )
Toto je recept na dvojdávku,pretože ja ho musím robiť do veľkého brotvanu,lebo do jánskej je nám málo ,tak sa po tom zapráši.
2 vianočky,0,5 kg tvarohu (ja dávam mäkký),1kg jablk,50g masla,6 vajec,0,5l mlieka,hrozienka,vanilínový,škoricový a práškový cukor-podľa chuti.
Vianočky nakrájame a namáčame v mlieku+3žltka+pr.cukor.Poukladáme ju do vymasteného pekáča a pokápeme rozpusteným maslom.Na to dáme 1/2 časťi vymiešaného tvarohu+3žltka+vanil.cukor+prášk.cukor+hrozienka,potom na to nastrúhané jablká posypané škoricovým cukrom,na to druhá 1/2 tvarohu.Nakoniec zase vianočka namáčaná v mlieku a pokápaná maslom.Pečieme 25 min.Nakoniec vyšľaháme bielka s cukrom a ešte 10min zapečieme.
No koláče to nie sú ale snád sa niečo hodí.Juj ale predsa jeden mám.
JABLCNIK S MAKOM
5 vajec
220g kryst. cukru
150g pomleteho maku
80g makkeho tvarohu
5 polievk. lyzic polohr. muky
1/2 bal. prasku do peciva
1kg nastruhanych jablk
Cele vajcia vslahat s cukrom dopenista. Pridat mak, tvaroh, muku zmiesanu s praskom do peciva, nakoniec jablka. Cesto rozotriet na vymasteny a mukou vysypany plech a pecie sa 40-45 min. pri teplote 170-180.
Není tady
PRO MAYU
Dnes jsem upekla tvé Hraběnčiny řezy....
Neuvěřitelná dobrota.....

Je to božská mana...

Není tady
Žirafa napsal(a):
PRO MAYU
Dnes jsem upekla tvé Hraběnčiny řezy....
Neuvěřitelná dobrota.....
Je to božská mana...
Tak to mě, Žirafo, těší, že se to povedlo a chutnalo Ti to - dík za zprávu! 
Není tady