|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Rychlá jablka v županu
Budete potřebovat pouze jablka, vejce, mouku, ořechy a olej.
Ingredience:
2 jablka
1 vejce
2 lžíce mouky
2 lžičky sekaných vlašských ořechů
olej
Návod k přípravě:
Jablka vcelku zbavíme jádřinců.
Otvory naplníme sekanými ořechy.
Vejce rozšleháme s moukou a ve směsi obalíme jablka.
Na oleji opečeme dorůžova ze všech stran.
Dobrou chuť! A nebo je někdo dělá, že je zabalí do l. těsta.
Není tady
Děkuju, Nikisko 
Není tady
hilda.pavlik: jak dlouho a na kolik pečeš ten koláč?
Není tady
Jablkové pité
500g hl.mouky, 1 pr.dop., 1 vanil. cukr, špetka skořice, 250 g cukru, 250g másla, 2 vejce, 600 g jablek.
Vypracovat těsto, rozdělit na 2 části. Rozválet polovinu těsta na plech, poklást nastrouhanými jablky, trochu pocukrovat, posypat skořicí, přikrýt rozválenou druhou půlkou těsta a upéct-
Levný jablkový koláč:
30 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru, 7 dkg hery, 1/3 l mléka, 1 vejce, 1/4 pr.dop.
Smíchat, dát na plech, postrouhat jablka, posypat drobenkou.
Jablkový perník:
1 a 3/4 hrnku pol. mouky, 1 hrenk cukru, 12 lžic tuku, 1 vejce, 7 lžic mléka, 250 g jablek, půl lžičky sody, půl pr.do p., 1 lžíce kakaa. Vše smíchat, dát na vymazaný plech a upéct, hotové pomazat marmeládou a polít čokoládou, případně posypat kokosem.
Není tady
Neznáte někdo recept na hodně nízkokalorické ( nejraději bez cukru) pyré z jablek, které by se dalo uchovat delší dobu
honí mě často MLSNÁ potvora 

Není tady
Na hraběčiny řezy jsem taky ťapkala těsto rukaka,ale nedávno jsem si koupila malý váleček s rukojetí. To je paráda. I těsto na medovník jsem vyválela přímo na plechu do teňoučka.
Není tady
lueta napsal(a):
Jablkový perník:
1 a 3/4 hrnku pol. mouky, 1 hrenk cukru, 12 lžic tuku, 1 vejce, 7 lžic mléka, 250 g jablek, půl lžičky sody, půl pr.do p., 1 lžíce kakaa. Vše smíchat, dát na vymazaný plech a upéct, hotové pomazat marmeládou a polít čokoládou, případně posypat kokosem.
Právě jsem vytáhla plech z trouby a voní to úchvatně
A je to dobrý!!! Dala jsem trochu větší dávku, míň cukru, víc jablek, vajíčka tři, prášek do perníku a ještě skořici.
Upravil(a) Judita (7. 10. 2006 18:07)
sinyk napsal(a):
Na hraběčiny řezy jsem taky ťapkala těsto rukaka,ale nedávno jsem si koupila malý váleček s rukojetí. To je paráda. I těsto na medovník jsem vyválela přímo na plechu do teňoučka.
To je dobrý nápad. Ale asi to kvůli té rukojeti nejde vyválet až do krajů, nebo jo? Sinyku, jak je ten váleček velký?
Upravil(a) maya (7. 10. 2006 0:11)
Není tady
Jo, já ho viděla v televizi-používají ho ,,kluci v akci".
Není tady
Když potřebuju rozválet těsto tak, aby bylo na celý plech až do okrajů, tak nechám ten papír na lince a na té lince těsto rozválím do obdélníku a pak přenesu na plech a tak nemusím mít doma další váleček.
V nových novinách Kauflandu je recept na Nákyp z čerstvých jablek, nemám vyzkoušeno ale vypadá zajímavě:
450 g jablek
45 g práškového cukru (je tam skutečně 45 g snad to nebude málo)
1/2 lžičky madlové esence
5 bílků
práškový cukr na posypání
Postup: Jablka oloupat, vykrojit jádřince, pokrájet na středně velké kousky.
Ve velké pánvi se 4 lžícemi vody jablka ohřejeme a povaříme 8-10 minut, občas zamícháme, dokud nezměknou.
Přidáme plráškový cukr a mandlovou esenci, vylijeme do misky a odložíme na chladné místo.
Troubu vyhřejeme na 230 stupňů, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do ochlazené jablkové hmoty zlehka vmícháme sníh.
Hmotu přlijeme do 1,5 l ohnivzdorné mísy a v troubě dohněda zapečeme cca 15 minut.
Nákyp současně zvětší svůj objem.
Vyndáme z trouby, posypeme mletým cukrem a hned podáváme.
Myslím že by to klidně šlo i bez té madlové esence a případně i s kapkou rumu nebo likéru.
Není tady
No teda, Kaufland roznáším do schránek a nevšimla jsem si...
Není tady
Bety, ten nákyp vypadá hodně zajímavě, ale já bych do toho asi nešla. Mně se bílky nějak nechtějí vyšlehat dotuha, nikdy.
Jestli to někdo vyzkouší, napište, jak se zadařilo!
Káčo mám dojem že ty Kauflandí noviny se liší podle nějakých oblastí, já jsem si tohned neuvědomila! V naší blízkosti jsou 2 Kauflandy a všimla jsem si že je tam napsané že to platí pro Kaufland Kroměříž ul. Obvodová.
Není tady
Judito já nevím jak je to možné, já vyzkoušela vejce z lednice i taková co byla jen v komoře, i čerstvě snesená od slepic a vždycky se mi ušlehá?? Dokonce tak tuhý, že ho klidně překrojím gumovou stěrkou na dvě poloviny, je fakt tuhý jako kámen.
Až budu něco péct tak hodím fotku...
Upravil(a) Bety (7. 10. 2006 19:31)
Není tady
Bety, ty jsi z Kroměříže? Jo-to byly časy: mládí, konzervatoř, a krásné vzpomínky na tohle město...
Není tady
Dnes dělám nepečený dort z jablek.
Není tady
Káčo přímo z Kroměříže ne, ale z okolí. Ten dort je ten s pudingem? Jestli jo, tak ten míval rád můj tatínek, dělala jsem ho jenom kvůli němu...
Není tady
Jo, to je on.
Není tady
Judita napsal(a):
Bety, ten nákyp vypadá hodně zajímavě, ale já bych do toho asi nešla. Mně se bílky nějak nechtějí vyšlehat dotuha, nikdy.
Jestli to někdo vyzkouší, napište, jak se zadařilo!
Ahoj, bílky se líp šlehají, když do nich nejdřív dáš špetku soli. A děláš to elektrickým šlehačem? (o něm se mi dokonce dneska zdálo - to jsou teda sny
)
Není tady
Maya: ano, mám elektrický šlehač. Sůl je dobrý nápad. Taky jsem někde četla, že nádoba musí být důkladně odmaštěná, prostě úplně čistá. Tak nevím.
Prosím, napište recept na ten dort s pudingem 
Není tady
Někde to tady už je.
3/4 kg. jablek oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrance se 2 dcl. vody a cukrem ( podle kyselosti jablek) vaříme asi 2 minuty, pak přidáme vanilkový ( nebo jiný podle chuti) puding rozmíchaný ve 2dcl vody a vaříme opět přibližně 2 minuty. Nakonec můžeme přidat trošku rumu, kdo má rád skořici a rozinky. Do formy klademe vrstvu piškotů, pak vrstvu jablečné hmoty, opakujeme 3x. Dáme ztuhnout ( nejlépe na noc) do ledničky, zdobíme šlehačkou.
Není tady
V bílku nesmí být ani kousek žloutku (sníh by se špatně ušlehal). Já sníh dělám,ručním el. šlehačem a bez problémů. Nejprve si udělám sníh a potom šlehám žloutky s cukrem (abych nemusela šlehací metly mýt). Obráceně by to nešlo právě proto, že by na šlehači byly žloutky.
Není tady
maya napsal(a):
sinyk napsal(a):
To je dobrý nápad. Ale asi to kvůli té rukojeti nejde vyválet až do krajů, nebo jo? Sinyku, jak je ten váleček velký?
To je on - na těsta šampión
:
A na válení těst jsem si po dlouhé době a převrácení korunek v ruce pořídila silikonový vál z Tescomy. Je super. A teď je na Tescomu v Prioru (a možná i jinde) 20% sleva!
Upravil(a) Stelička (8. 10. 2006 15:24)

Není tady