29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máme skvělého osmáka Otíka. Moje sestra přijela na návštěvu a přivezla s sebou morče. Dali jsme je k sobě a Otík byl blahem bez sebe. Doslova opusinkovával morče na čumáku a nakonec oba usnuli narvaní v jednom domečku. Mladé samozřejmě nechceme a 2 samci osmáci se prý nesnesou. Znalci osmáků: máme mu koupit morče kamaráda nebo osmáka kamaráda.
Není tady
tak mi máme dva osmáčky, první jsme měli páreček, potom nám samička umřela, asi díky porodu a stravě s tím souvisejícíí cukrovkou, no tak jsme našemu osmáčkovi pořídili kamaráda, takže máme dva samečky a jsou spolu štastní, občas si samozřejmě určují pozice a postavení, tak se trošku hádají, ale pak když jdou spinkat tak jeden leží přez druhého a krásně se tulí. Osmáčci jsou zvířátka společenští proto je lepší mít alespon dva aby nebyl jeden smutný.
Není tady
Já chovám osmáky už strašně let a většinou se dobře snesou,jen pokud je tam i samice,tak o ní bojují.Teď naposled mi zbyla stará,skoro slepá samice a dcera donesla mladého osmáka a ten jí nechtěl.Napadal jí,takže musela do náhradního příbytku a tam dožila svůj život.Já měla prvního samce asi 8 let,což je téměř rarita,ale je to tak.Máme obrovské terárium,takže jsem měla i dvě samice a jednoho samce a střídavě mladé.Samice se staraly o všechny dohromady i se samcem.Teď máme jen toho mladého a tak krásně se ochočil,že mě vítá,když přijdu z práce pískáním a doprovází tím psa.Nechá se drbat na bříšku a zvedá pacičku,že chce i pod.Je zlatej.
Není tady
keby som bol osmak chcel by som osmacku. ale kedze mam 33 zavreli by ma, osmacky este nemaju 15
Není tady
Oxi tak to tedy nevím co tě na osmačce přitahuje
Není tady
Oxi napsal(a):
keby som bol osmak chcel by som osmacku. ale kedze mam 33 zavreli by ma, osmacky este nemaju 15
Třeba nějaká propadla.
Není tady
chjo pupicku to bol vtip, tssss nechapes?
na osmacke by ma pritahovala jedine maminka
trade ja som to myslel ako: ôsmak - ôsmačka
kuzlo pisania bez diakritiky ....
Upravil(a) Oxi (30. 9. 2006 22:25)
Není tady
Oxi napsal(a):
chjo pupicku to bol vtip, tssss nechapes?
na osmacke by ma pritahovala jedine maminka
I kdyby jí měla ve čtyřiceti?
Není tady
Ivco, co ty vies co mna pritahuje ...
Není tady
Oxi napsal(a):
Ivco, co ty vies co mna pritahuje ...
Snažím se to nenááááááápadně zjistit.
Není tady
tolko casu nemas, mna pritahuje vela .... vsetkeho dost slusne ma pritahuje perl, ked on je taky miluckyyyy ... chjo mne uz sibe
Není tady
Oxi napsal(a):
tolko casu nemas, mna pritahuje vela .... vsetkeho
dost slusne ma pritahuje perl, ked on je taky miluckyyyy ... chjo mne uz sibe
Čo ti šibe?Kto že?
Není tady
Není tady
Oxi napsal(a):
http://www.perl.com/
Co to je?Já tam nic nemám.
Není tady
a kde nic nemas, hore alebo dole?
Není tady
Oxi napsal(a):
a kde nic nemas, hore alebo dole?
Myslíš hornáky a dolnáky?Já mám všechno,horem,dolem.
Není tady
nexapem ... definuj
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Máme skvělého osmáka Otíka. Moje sestra přijela na návštěvu a přivezla s sebou morče. Dali jsme je k sobě a Otík byl blahem bez sebe. Doslova opusinkovával morče na čumáku a nakonec oba usnuli narvaní v jednom domečku. Mladé samozřejmě nechceme a 2 samci osmáci se prý nesnesou. Znalci osmáků: máme mu koupit morče kamaráda nebo osmáka kamaráda.
Ahoj, morcatko ma uplne jine slozeni jidelnicku, osmaci potrebuji vetve a splhat, urcite souziti nedoporucuji. Myslim, ze lepsi bude osmaci samecek, ale pouze za predpokladu, ze se nikdy neobjevi na blizku samicka. Pokud budes mit dva samecky, melo by to byt bez vetsich problemu. Mluvim z vlastni zkusenosti, osmaky chovam dlouho.
Není tady
Kixi naprostá pravda ohledně stravy, nemohou jíst to samé, nám Amálka asi umřela i díky špatnému stravování.
Není tady
pupicek napsal(a):
Kixi naprostá pravda ohledně stravy, nemohou jíst to samé, nám Amálka asi umřela i díky špatnému stravování.
Jojo, na to se musi davat velky pozor, osmaci musi mit stridmou strau bez cukru. Navic morcata jsou velka, maj vetsi bobky a doct casto maji pod sebou nacurano, to by osmackum rozhodne nevyhovovalo. Ti piji malo a jeste mene curaji.
Není tady
Kixi já nevím jak je to možné, stravu nyní dodržujeme takovou jakou mají mít, občas samozřejmě dostanou nějaké kokino, ale mě se zdá, že nám pijí docela dost.
Není tady
Díky všem za dobrou radu, pořídíme samečka. Bála jsem se právě těch bojů. Otík je taky super. Taky nás vítá pískáním, reaguje na štěkot psa venku, taky se nechá drbat pod krkem. Dávám si ho do kapuci u mikiny a chová se tam jako klokan. Vykukuje, rochní se tam a píská mi do ucha. Sedí mi na rameni a já myju nádobí
Není tady
pupicek napsal(a):
Kixi já nevím jak je to možné, stravu nyní dodržujeme takovou jakou mají mít, občas samozřejmě dostanou nějaké kokino, ale mě se zdá, že nám pijí docela dost.
Neboj, maji obdobi, kdy piji vic. Nasi ted taky docela bumbaji:-) Takze je to ok!
Není tady
Ahojky!
Poraadíte mi, jak je to se stravou u osmáka?
Máme doma osmáčí miminko a neradi bychom mu dávali něco, co mu uškodí.
Co tedy smí jíst kromě koupené sušené stravy?
Není tady
Žirafa napsal(a):
Ahojky!
Poraadíte mi, jak je to se stravou u osmáka?
Máme doma osmáčí miminko a neradi bychom mu dávali něco, co mu uškodí.
Co tedy smí jíst kromě koupené sušené stravy?
Jakoukoliv zeleninu a ovoce.Piškotek jako pochoutku.Držej si ho jako volant.Ořechy.Tvrdou kůrku.A taky by měli mít větev s ovocného stromu.Tu kůru si z toho ožere a je to přísun třísloviny a zároveň po ní může šplhat.Měl by mít větší terárium,protože potřebuje pohyb.A miluje kolotoč.V létě maj rádi třeba mladé lístky od pampelišek(mlíčí).A taky seno.
Není tady