19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Dnes jsem se synem(3 roky) byla v obchode.Prodavali tam take hracky a kdyz jsme kolem nich prochazeli syn zacal rikat ja to chci.Kdyz jsem mu vysvetlila ze tohle je drahe a nemame na to penizky tak mi odpovedel ze jsem zla a ze mu to tatinek koupi...(jsem samozivitelka a za otcem jezdi kazdych 14 dni na vikend)jak se mam zachovat kdyz bude neco takoveho rikat?Posledni dobou kdyz mu neco zakazu tak se urazi s tim ze jsem zla a ze chce za tatou...Strasne to boli...mrzi me ze ja jsem pro nej ta zla co musi vychovavat a ta co nema penize protoze musi platit za byt ...co s tim?Ja vim asi s tim nic neudelam,ale jak se s tim tedy alespon vyrovnat.Mrzi me kdyz malej takto mluvi...
Není tady
Myslím, e celkem chápu jak Ti je. Taky řeím problémy s otcem mé dcery. Asi bych začala tím, e bych si se synem promluvila o výrazu zlá. Ve třech letech u by mohl pochopit, e je to příli silný výraz a e Tě to mrzí, kdy Tě tak oslovuje. e tatínek kupuje na co kluk prstem ukáe, to se synem nevyřeí. Můe sice zkusit vysvětlit, e táta o něj pečuje jen čas od času a e kdyby bydlel u táty taky by mu nekupoval vechno, ale nejsem si jistá, jestli na to není jetě moc malý. Tohle bys měla spí zkusit řeit s jeho otcem, pokud to tedy jde. V mém případě to nejde. Přeila jsem s dcerou začátky a teď u tomu začíná rozumět sama. Taky se mi vyplatila její vlastní kasička. etří si do ní penízky od babiček a ode mě a kdy si pak začne vymáhat nějakou hloupost, kterou nechci kupovat, řeknu jí, tak si to kup ze svého - buď tu věc opravdu hodně chce a své penízky za to utratí a nebo (větinou) si to rozmyslí. Drím palec!
Není tady
1Barbora napsal(a):
Myslím, e celkem chápu jak Ti je. Taky řeím problémy s otcem mé dcery. Asi bych začala tím, e bych si se synem promluvila o výrazu zlá. Ve třech letech u by mohl pochopit, e je to příli silný výraz a e Tě to mrzí, kdy Tě tak oslovuje. e tatínek kupuje na co kluk prstem ukáe, to se synem nevyřeí. Můe sice zkusit vysvětlit, e táta o něj pečuje jen čas od času a e kdyby bydlel u táty taky by mu nekupoval vechno, ale nejsem si jistá, jestli na to není jetě moc malý. Tohle bys měla spí zkusit řeit s jeho otcem, pokud to tedy jde. V mém případě to nejde. Přeila jsem s dcerou začátky a teď u tomu začíná rozumět sama. Taky se mi vyplatila její vlastní kasička. etří si do ní penízky od babiček a ode mě a kdy si pak začne vymáhat nějakou hloupost, kterou nechci kupovat, řeknu jí, tak si to kup ze svého - buď tu věc opravdu hodně chce a své penízky za to utratí a nebo (větinou) si to rozmyslí. Drím palec!
No to slovo ZLA ma od maminky.Asi pred mesicem si prijel pro maleho bez autosedacky a ja jsem s nim tudiz nechtela maleho pustit.No a otec na syna "No vidis mama je zla,nechce Te s tatou pustit" ....takye slovo zla ma od taty...:(To s tim vysvetlovanim je tezky...nechape to zatim...nejvic me tizi to ze kdyz mu neco zakazi tak rekne ze jsem zla a chce za tatou a odhani me pryc...S otcem se o tom mluvit neda...pry jsem malemu zkazila zivot...a nemam se divit ze me nema rad!A pokladnicku ma...jenze je mu to malo...
Není tady
Tak bych řekla, e máme hodně společného. Pánové vlote se laskavě do těchto diskuzí, místo diskutování o polykání či nepolykání spermatu. Copak vy chlapi nechápete, e ty maličké stejně nakonec nezmanipulujete, e sice přechodně ubliujete jejich matkám, ale nakonec to nejvíc odskáčou právě ty děti. Já bych chlapa, který před dítětem vypustí větu: "Maminka je zlá!, utloukla něčím hodně tvrdým.
Elementgirl, vydr, vím jak Ti je a je to hodně těký. Synovi co nejvíc dávej najevo jak moc ho má ráda, vemi způsoby, které jsou mu příjemné (ne kupováním si ho jako tatínek), klidně mu to opakuj třeba 100x denně, dej najevo, e je Ti líto, kdy Ti říká, e jsi zlá, vysvětli mu, e se takové věci mamince ani o mamince neříkají. Víc asi dělat nemůe. Vydret ne kluk pobere trochu rozumu a bude mu moct vechny souvislosti vysvětlit.
Není tady
1Barbora napsal(a):
Tak bych řekla, e máme hodně společného. Pánové vlote se laskavě do těchto diskuzí, místo diskutování o polykání či nepolykání spermatu. Copak vy chlapi nechápete, e ty maličké stejně nakonec nezmanipulujete, e sice přechodně ubliujete jejich matkám, ale nakonec to nejvíc odskáčou právě ty děti. Já bych chlapa, který před dítětem vypustí větu: "Maminka je zlá!, utloukla něčím hodně tvrdým.
Elementgirl, vydr, vím jak Ti je a je to hodně těký. Synovi co nejvíc dávej najevo jak moc ho má ráda, vemi způsoby, které jsou mu příjemné (ne kupováním si ho jako tatínek), klidně mu to opakuj třeba 100x denně, dej najevo, e je Ti líto, kdy Ti říká, e jsi zlá, vysvětli mu, e se takové věci mamince ani o mamince neříkají. Víc asi dělat nemůe. Vydret ne kluk pobere trochu rozumu a bude mu moct vechny souvislosti vysvětlit.
Nic jinyho mi ani nezbyva...proste byt zase silna...
Není tady
1Barbora napsal(a):
co ti bude platný,kdy se do toho vloí úplně cizí pánové..s nima snad problém nemá.Zkus k takové diskuzi přimět toho svého.
Je malér pokud si rodiče spolu vyřizují účty přes děti. Nejen tatínkové i maminky.Znám jednu (známá zpěvačka), co své 9 leté dceři, kdy la k otci, říkala: Vyřiď tatínkovi, e ti dluí 500Kč a jiné nesmysly.
Není tady
Milá Rogersová, svého bývalého mue jsem se snaila přimět k diskuzi nebo jakémukoliv zamezení zneuívání naí dcery k jeho sobeckým výlevům několik let a různými způsoby. Vyzkouela jsem dětského psychologa, manelskou poradnu, sociální pracovnice, zkrátka ve co mě napadlo. Bohuel vechno marno.
A tak nějak jsem si myslela, e diskuzní forum je od toho, aby se na něm diskutovalo, aby se člověk na ty svoje starosti a problémy kouknul taky z jiných úhlů pohledu. Tak asi k tomu by mi bylo platný, kdyby se do toho vloili úplně cizí pánové. Ostatně, Ty jsi taky úplně cizí a vkládá se do diskuze, jenom tak úplně nechápu komu a co jsi svým příspěvkem chtěla poradit nebo pomoct.
Není tady
Mně na to pomohlo jedno, přestala jsem brát dceru do supermarketů a chodila se mnou pouze do malé samoky. Předem jsme se dohodly, e si vybere jednu věc do 5 Kč. Pokud si nevybrala nic, dostala ji do kasičky a přítě tak měla k dispozici 10 Kč.... A protoe nade mnou vyhrávala v pexesu a věděla "e má lepí pamě", řekla jsem jí, co nutně potřebujeme koupit a nechala ji, aby mi to připomínala, take v obchodu hlídala, jestli máme rohlíky, máslo, mlíko a na různé bonbóny, čokolády a jiné blbinky občas ani neměla čas.
V "moje víkendy" jsme taky začaly dle stavu peněenky chodit na výlety, plavat, mrknout se na koníčky nebo do ZOO, aby ten ivot se mnou měla co nejpestřejí. I to hodně pomohlo, protoe se se mnou nenudila a měla se pořád na co těit.
Není tady
má pravdu,diskuzní fórum je od toho,aby se na něm diskutovalo.Na druhou stranu,jen ten, kdo bude chtít přispět přispěje.Nemusí ani radit,ani pomáhat,můe tu projevit pouze svůj názor.Pokud je muům blií téma polykání semene,tak s tím nic nenadělá.
Navíc mám z tvého příspěvku pocit, e hází vechny rozvedené chlapi do jednoho pytle. e maminky jsou ty chudinky a oni ty lotři.Dost často je to obráceně.
Radu jak toto vysvětlit 3letému dítěti nemám, je příli malé na vysvětlování.Spí bych se asi takovým situacím vyhýbala.Nakupovala bych v době,kdy je ve kolce.V obchodech nezajíděla mezi regály s hračkami a cukrovinkami.Pokud by se stalo,e dítě si vybere cenově dostupnou hračku,kterou sice mohu pořídit,ale na kterou momentálně nemám,nebo ji spí nepořídím z principu..vysvětlila bych mu,e teď na ní nemám penízky,ale pokud bude hodný,mohl by hračku dostat k svátku,narozeninám k Vánocům..
Větímu dítěti bych pořídila kasičku, jak radí Mía. Děti by měli dostávat kapesné 20-100Kč za pomoc v domácnosti (ne za známky), podle monosti a věku.Jednak se naučí hospodařit a jednak má pocit samostatnosti.Samo rozhoduje,za co je utratí.Navíc dítě vidí,e k získání peněz je zapotřebí vynaloit určité úsilí.
Není tady
a co tak to teda otocit proti tatinkovi?
ked synacik v obchode povie, ze chce to a to a tatinko by mu to kupil, tak ho predbehnut a povedat: "tatinko nedal maminke dost peniazkov, aby ti mohla kupit taku drahu hracku, tak ked pojdes za nim, on ti to urcite kupi...."
Není tady
No u 3letého dítěte bych asi kapesné jetě nezaváděla, to asi a později ( u nás to bylo s nástupem do koly). To, e si děti chtějí vymoct určité věci, na které nemá, nebo je nechce z nějakého důvodu koupit, to je asi normální u vech dětí. Nezbývá, ne vysvětlovat a vysvětlovat. Horí je ta reakce otce, radila ses s nějakou psycholokou (psychologem), co by bylo nejlepí? Určitě nejsi jediná, která se musí s něčím takovým potýkat a myslím, e dobrý odborník by na to snad měl nějakou radu. Ale to, e dítě řekne ve 3 letech, e jsi zlá, to bych asi zas neviděla tak tragicky, plný význam toho slova si nedovede jetě uvědomit a e by Tě neměl rád kvůli tomu, e mu něco někoupí? Tak toho se prosím tě neboj, to by větina matek byla nenáviděná! Do dětský duičky se ukládá jak do kasičky - kdo je s ním, kdy je nemocný, kdy má strach, kdo mu vaří dobroty, kdo se s ním dívá na pohádky a maluje si a tak dál. Má pravdu, musí byt silná a věřit si, e dělá to nelepí pro svoje dítě. Na otce bych zásadně nenazasazovala, ale nevedla ani debaty před dítětem, ale jak mue přivede k rozumu, tak to opravdu nevím. Přeju hodně těstí.
Upravil(a) 1Marie (30. 9. 2006 13:13)
Není tady
to rogersová: Rozhodně neházím rozvedené mue do jednoho pytle, kdybych to dělala nemohla bych se za rozvedeného mue se synem v nedávné době provdat. Jen mě zajímalo stanovisko muské populace. A to, e enský dokáou být taky pěkný mrchy, o tom vím své. U několik let takto bojujeme s bývalou enou mého mue, natěstí klukovi u bude 13 a má tolik svého rozumu, e si do jisté míry dokáe udělat vlastní názor.
to sunny: Jsem rozhodně proti otáčení čehokoliv proti druhému z rodičů. Dítě ve 3 letech stejně není schopno pochopit, e maminka nemá penízky, protoe jí tatínek dává málo. A navíc co je 3letému (i jakkoliv jinak starému) dítěti do toho, e se jeho rodiče nejsou schopni dohodnout na základních věcech? Z dítěte nelze dělat soudce mezi rodiči. Tím by se mu jen mnohom víc motala hlavička a ubliovalo.
to Marie: Nemluvila jsem o kapesném, ale o kasičce, o principu etření si peněz a hospodaření s nimi. Moje dcera má kasičku od 2,5 roku a mnohokrát se to hodilo, naučila se poměrně záhy, e peníze nejsou něco čeho je vdycky dostatek.
to Mía Kulička: super nápady - to s předem domluvenou částkou, kterou dítko můe utratit jsme taky vyzkoueli a osvědčilo se to, ale nikdy jsem nezkouela spojit to s tím etřením si peněz, které neutratí, ZAVEDU, moc se mi to líbí.
Není tady
To: Misa KUlicka. Tvuj kreativni pristup se mi moc libi! Taky to tak s mou 9ti letou zavedu.
Není tady
a co zkusit toto: To je dobře, e ti to koupí taka, tak to my za to půjdeme na zmrzlinu....nebo tak nějak - no, prostě nápad, nebo: fajn, taka ti to koupí, já zas ti musím koupit tričko, abys měl v čem chodit....
Není tady