29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
DÍKY
Není tady
Taky by mě to zajímalo Kolikrát jsem ho chtěla skusit ale absolutně nevím jak
Není tady
http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=4468 http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=4468 http://receptiky.filipovska.com/recepty/sla_kus.html a další...ale on bývá většinou návod na obalu.....
Není tady
ANERI DÍKY.....NA OBALU JSEM RECEPT NEMĚLA,BYL JENOM V SÁČKU
Není tady
Já kupuji kuskus v takové zelené krabici, je ho tam 500g a jen se zalije horkou vodou a nechá chvilku pod pokličkou stát a je to hned
Není tady
Ale mnohem lepší, než ho zalít horkou vodou, je zalít ho horkým vývarem z masoxu. A pak ho použít jako přílohu nebo z něj dělám různé saláty.
Není tady
No to jsem zapomněla napsat. Zalévám ho vývarem z masoxu s kapkou olivového oleje.
Není tady
Zalévat kuskus vodou je možné, ale výsledek se ani níhodou neblíží tomu, jak by měl správný kuskus chutnat.
Problém je v tom, že u nás se to připravuje těžko, protože je třeba speciální nádoba - kuskus se správně připravuje na páře, jako naše knedlíky, když se napařují. Když je kuskus dostatečně uvařený, vysype se na velkou mísu, kde se do něj vařečkou zadělá trocha másla tak, aby nelepil, ale přitom byl máslem obalený.
Klasický kuskus, jak se jí v Sev. Africe je příloha k omáčce, která se dělá tak, že se nahrubo nakraje různá zelenina jako mrkev, brambory atp., která se vaří ve vodě, k tomu se přidá nahrubo nakrájené maso (jehněčí, kuřecí..), můžete přidat cizrnu, aromatické koření je podmínka, na závěr přidáte protlak. Finálně by to hustotou mělo být něco mezi polévkou a omáčkou. Kuskus servírujte zvlášť s omáčkou, aby si každý na talíř nandal kolik sám uzná za vhodné.
Jinak ak lze kuskus připravit ještě na sladko, s podmáslím, cukrem a rozinkami, což je klasické ramadánové jídlo v Sev. Africe.
Není tady
ja teda kuskus pouzivam pri vareni rajske polevky tak sem hodim recept..snad se bude hodit..
300 g rajcatoveho protlaku,5 strouzku cesneku,100 g kuskusu,cervenou palivou papricku,kmin(mlety),koriandr,sladka paprika,petrzelku a olivovy olej
rajcatovy protlak se 4 lzickami olivoveho oleje privedu k varu na nejakeho hrnce...pokud mozno takoveho aby se nic nepripalilo,pridam lzicku koriandru,a varim na mirnem ohni tak 15 minut.mezitim si smicham palivou papriku(ne koreni),oloupany cesnek,1 zlicku kminu1 lzicku papriky a trosku soli a pridam to do toho protlaku a zamicham.pak pridam pul litru vody a az to vse zacne varit tak pridam kuskus a varim 5 minut.pak akorat ozdobit petrzelkou a podavat
je to mnamka
Není tady
SLUNÍČKO napsal(a):
KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
DÍKY
2 díly kuskusu, 3 díly vody. Buď na slano- to v té - vařící vodě rozpustím kostku bujonu nebo na sladko, pak vodu osladím. Kuskus zalijeme a necháme 10 minut pod pokličkou. Potom jenom načechráme vidličkou a hotovo. Nikdy se kuskus nevaří. Do sladkého můžeme přidat kousky čokolády, rozinky oříšky, sušené ovoce a posypat kakaem nebo skořicí, omastit trochu máslem, podle chuti. dobrou chuť!!!
Není tady
to zni dobre...to vyzkousim diky
Není tady
HOLKY, VŠEM DÍK ZA RECEPTÍKY....KUSKUS SI ZAMILOVAL I MANŽÍLEK!
Není tady
Já miluji kuskus takto: kuskus zalijeme horkou vodou a až je měkký, tak do něj vmícháme sójovou omáčku. Přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici, sterilovanou červenou papriku, strouhaný tvrdý sýr a strouhanou nivu. Pak to hodím na chviličku ohřát do mikrovlnky a je to fakt výborný!
Není tady
ja si davam kuskus na sladko.) Zaliju horkou vodou a pridam cukr.) Mnam
Není tady
dendrobie napsal(a):
SLUNÍČKO napsal(a):
KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
DÍKY2 díly kuskusu, 3 díly vody. Buď na slano- to v té - vařící vodě rozpustím kostku bujonu nebo na sladko, pak vodu osladím. Kuskus zalijeme a necháme 10 minut pod pokličkou. Potom jenom načechráme vidličkou a hotovo. Nikdy se kuskus nevaří. Do sladkého můžeme přidat kousky čokolády, rozinky oříšky, sušené ovoce a posypat kakaem nebo skořicí, omastit trochu máslem, podle chuti. dobrou chuť!!!
jej, tak to zní dobře.. Mňam, mňam to musím zkusit. Miluju sladký jídla
Není tady
Kuskuk nejblíže tomu arabskému:
Základní- poměr kuskusu k vodě: 1:1!
1. 1 hrnek kuskusu do misky
2. 1.hrnek vařící vody- přeliju kuskus, překryju misku neprodyšně plastykovou fólií na balení potravin
3. Nechám tak, dokud se voda nevsákne a kuskus nenabobtná (10 minut přibližně, možná 15, ale mohu nechat klidně překryté jak dlouho chci)
4. Sundám fólii, vidličkou naškrábu kuskus
5. dochutím: 2 lžíce oliv.olej, sůl, pepř (základní), půlka vymačkané limetky, či jiná koření podle chuti
Nejjednodušší je- smíchám s nadrobno nakrájenými salat. okurkami, rajčaty, cibulkou, lze i s jogurtem, petrželkou, hrozinkami.. a samozřejmě s různým kořením). Lze podávat vychladlý, i teplý.
Není tady