29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj holky,
moc Vás všechny zdravím, bohužel teď na MD se na net dostanu jen 2x týdně na chvilku, tak nestíhám ani číst, ale všechny Vás moc zdravím a doufám, že se Vám i miminkům skvěle vede...
Já teď řeším problémek a to, že náš brouček se usadil hlavičkou nahoru a zatím se nemíní otočit... i když podle doktora ještě nějaká šance je, ale jak jsem se dozvěděla, už měl být hezky hlavičkou dolů ..
A tak Vás chci poprosit o rady, jak miminku pomoci se otočit a taky o zkušenosti s porodem koncem pánevním... Pokud nepůjde nožičkama a nebude se blížit podle odhadu jeho váha 4 kg, tak mně nechají u nás rodit normálně, pokud by byly nějaké komplikace, přiklonïli by se k císařskému řezu... Já z toho mám fakt strach, ani ne tak z císaře, ale spíš z toho, jak nás budou nejdřív trápit prirozeně...mám strach o miminko, jednak jsem si přečetla nějaké příběhy, kdy porod Kp proběhl hladce, ale mnohem víc je těch, kdy to bylo obtížné a já se bojím, aby takový těžký porod nezanechal na miminku následky..... tak Vám budu vděčná za jakoukoli radu a zkušenost....díky moc..
Není tady
Ahoj holčičky moje a Sunjo. Já jsem tu po dlouhé době, protože v práci zaučuju a dnes oficiálně končím. Doma se nám internet jako na potvoru po... , tak jsem zatím uplně bezradná-doufám, že to brzo dáme do pořádku.
Sunjo, já mám mrňouse zatím taky otočeného obráceně. Doktor mě před 14 dny řekl, že to vůbec zatím nemám řešit, že je ještě dost času. Zítra k němu jdu, tak jsem zvědavá, ale mám pocit, že se nic nezměnilo. Pohyby pořád cítím jen dole pod pupkem, nic jiného než dřív. Sestra mě říkala, že jestli tomu chci trochu pomoct, ať dělám kočičí hřbety, tak jsem to párkrát zkusila, ale nevím, jestli to dělám dobře. Prej když jsme na čtyřech tak tam má mimčo v bříško nejvíce místa. Kamarádce se holčička otočila až někdy na 36 týdnu, tak jsem to brala podle ní, že snad ještě nemusím bláznit. Sunjo neboj-určitě se ti otočí. Zkus ty kočičáky
Upravil(a) hanina (26. 9. 2006 16:30)
Není tady
Hani, ahooooj....
No kočičáky dělám, jak mi radily - že když začnu cítit pohyby , tak hned jít na všechny čtyři,v tu chvíli že má nejvíc místa a může se otočit, jenže náš bobýšek v tu ránu se přestane pohybovat, začne zase, až se zvednu.. teď jsem zas kdesi četla, že se má děla indický most.... tak nevím, někdo radí nechat tomu volný průběh...
Já mám teda v průkazce červeně poznamenáno PPKP, ale příští týden se prej na UTZ ukáže.. ale zatím se neotočil, je už strašně dlouho zapasovanej pod pravým žebrem a nejsilnější kopance cítím taky úplně dole v podbřišku...tak myslíš, že má čas?
Není tady
sunja napsal(a):
Hani, ahooooj....
No kočičáky dělám, jak mi radily - že když začnu cítit pohyby , tak hned jít na všechny čtyři,v tu chvíli že má nejvíc místa a může se otočit, jenže náš bobýšek v tu ránu se přestane pohybovat, začne zase, až se zvednu..teď jsem zas kdesi četla, že se má děla indický most.... tak nevím, někdo radí nechat tomu volný průběh...
Já mám teda v průkazce červeně poznamenáno PPKP, ale příští týden se prej na UTZ ukáže.. ale zatím se neotočil, je už strašně dlouho zapasovanej pod pravým žebrem a nejsilnější kopance cítím taky úplně dole v podbřišku...tak myslíš, že má čas?
Neboj, určitě se nám ještě otočej-příroda to má určitě dobře vypočítané. Musím končit. Pozdravuj holky, snad se brzo zase k vám dostanu. Pa pa
Není tady
Sunja- aj ja mam polohu koncom panvovým, dlho mi neslo do hlavy preco ma stale kope v podbrusku nie som nadsena z tejto polohy, ale Dr. ma ukludnuje, že niekedy sa babetko otoci aj 2 týždne pred porodom tak zatial nie je dovod na paniku, v casopise Mama a ja som citala, že KP je iba v 3% tehotensttiev a že sa vacsinou jedna o kratku pupocnu snuru, co nie je žiadna slava
tak na to myslim, ci malý ju nema nejako blbo obmotanu a ci je vsetko ok, dufam, že je vsetko v poriadku. Rodit sa pri KP neodporuca, lebo taký porod je strasne narocný pre matku ako aj pre dieta, nožky s amožu zakliesnit, matka sa roztrha, babetko može mat problem vyjst von a kliestovým porodom sa mu može nieco stat, urcite by som pristupila v takom pripade radsej na cisarsky rez, ale doktori by to mali zvazit a rozhodnut sa pre najlepsiu možnu alternativu s co najmensim rizikom. Musime babenkam dohovarat ked si pekne ležkaju ako maju
Není tady
Miss, no já taky chápu, že normální porod není zrovna nejlepší řešení, ale co nadělám, když v naší porodnici mi císaře preventivně neudělají??
Není tady
Sunjo,ještě nevěš hlavu,mimís se opravdu může ještě otočit,až do 36.týdne (mé švagrové se otočil na 38.tydnu a to měl při porodu 4kg),mně se nakonec taky otočil a kope mě teď až na prsa a prý pomáhá to co psala Hanina o kočičím hřbetu (to jsem občas dělala) a taky sedět rovně na židli než v křesle, ale těžko říct. Taky se bojím, že se ještě otočí zpět...
Není tady
Sunjo, jen jsem Ti chtěla napsat,že má švagrová rodila chlapečka 4,10kg koncem pánevním a vše dopadlo dobře. Bez komplikací,ale neboj, určitě ,kdyby se jim něco nezdálo,tak přistoupí k císaři !! Držím palce,at se miminek umoudří a otočí se hlavičkou dolů.ahoj.
Není tady
Holky, moc Vám děkuji za podporu... teď zas mizím, mějte se moooc hezky...
Není tady
Sunjo, pořádně se najez a lehni si na záda, pánev si podlož polštářkama, tak aby si ji měla výš než hlavu, ale né do prohnutí a takhle nějakou dobu vydrž, je to dost nepříjemné a můžeš se u toho i pozvracet, ale mimíska bude tlačit do hlavičky to jídlo a ta poloha a třeba se otočí, když ucítíš takové divné škobrtání, né ale normální pohyby, spíš takové divné tlaky tak si čapni s dosti do široka rozkročenýma nohama, opři se rukama o zem a počkej až tam mimísek zklouzne, neboj je to ověřená metoda porodních asistentek a funguje prý na 90%, taky je prý dobré chodit po čtyřech, ale to musíš dělat hodně dlouho a mockrát za den, aby to mělo účinek, pokud se mimi neobrátí do 38. týdne, pak už je pozdě, pak už nemá tolik místa. Zkoušej a uvidíš, třeba to pomůže!!!!!!!!
Jsem ráda, že o sobě dala vědět Hanka, už jsem se bála, co je s ní. Moc jí zdravím!!!!
Není tady
Sunjo moje teta si lehala břichem dolu.... a malá se otočila.
Lehla si na postel břichem dolu tak, aby si podpírala nohy a pánev a bříškem a hlavou visela dolů - cvičila takhle každý večer - nakonec se jí malá obrátila.
Není tady
jitka- ja to mam potvrdene od dvoch doktorov, že je koncom panvovým, teda teraz už možno nie ktovie
sunja- preventivne cisarsky neurobia nikomu, ale ked budes v 40 tt a pojdes rodit a bude KP na 80% ti ho urobia, oni si tiež nemožu dovolit riskovat, tak sa neboj.
Není tady
Miss, tobě se ještě otočí hodněkrát než se usídlí, do 36.týdne se běžně otáčejí.
Není tady
spirula- ved to mi bolo povedane, že je este casu dost , ale mesiac ležal v tej istej polohe tak mi je to divne.
Není tady
Já to měla zrovna tak, pořád koncem pánevním a teď už na druhé kontrole hlavičkou, tak snad už tak zůstane.
Není tady
spirula- už je velký a mudrucký urcite tak ostane
Není tady
Miss, doufam, že máš pravdu...
Není tady
spirula- urcite a ako sa citis mesiac pred cielom? nemas nejake problemy? chcela by som vediet ako je to zo zavodnovanim a opuchmi ja ich už trosku zacinam pozorovat najma rano
Není tady
mám akorát trochu napuchle ruce, musela jsem sundat prstynky, jinak snad ani ne. Včera večer mě poprvé chytla bolest v podbřišku,ale naštěstí to po chvilce vždy přešlo.
Není tady
spirula- to zavodnenie je niekedy dost neprijemne , keby si aj teraz porodila nic sa nedeje bábo už ma asi 3 kilecka vsak?
Není tady
Sunjo, mě také dr. doporučovala kočičí hřbet. Ve 33.tt bylo mimí hlavičkou nahoře. Minulý týden mi na UZ řekli že už je hlavičkou dole.
Držím palečky ať se otočí.
JInak koncem pánevním opravdu nechávají rodit přirozeně pokud není mimčo nadměrně veliké a případně v závislosti na předcházejích porodech ( já měla Jítu císařem, takže kdyby se neotočilo, šla bych zas).
Pokud by tě to moc strašilo a mimi se neotočilo, jakýsi pan Dr. Dvořák na Bulovce otáčí miminka v bříšku, můžeš se zkusit informovat, jestli by tě vzal i když tam nebudeš rodit.....
Miss, poloha miminka je hlavičkou dolů cca od 30 tt. Do té doby se to vůbec neřeší. Ale přesto i Tobě držím palečky aby se co nejdříve otočilo.
Není tady
spunt- dakujem a ja tebe prajem bezbolestný a ukažkový porod ktorý sa ti už bliži
Není tady
Dobrý den,
vaginální porod koncem pánevním je samozdřejmě možný pokud se jedná o KP úplný tzn. miminko naléhá jen zadečkem. Důležitá je také hmotnost děťátka, která by neměla být nižší než 2500g a vyšší než 3500g. Průběh porodu je téměř stejný jako při porodu děťátka hlavičkou, jen bývá o něco delší, protože se porodní cesty otvírají pomaleji. Je dobré počítat i s možností ukončení porodu císařským řezem. Nicméně otočení miminka je možné , i když v současné době má v dělože málo místa. Doporučila bych cviky v kleče na předloktí ( kočičí hřbet, unožování apod.), lezení po čtyřech během dne. Můžete masírovat bříško ve směru uložení hřbetu děťátka - tuto masáž Vám lépe vysvětlí Váš gynekolog či porodní asistentka.
Přeji Vám hezký podzim a domluvte miminku ať se otočí. Nashledanou Megdalena Mikulandová www.studioprozeny.cz
Není tady
Sunjo taky jsem cetla ze kdyz posvitis na brisko baterkou shora a pak pomalu jit dolu tak pry mimi pujde za svetlem toto delat ve tme. Muzes to zkusit neublizis a treba si pomouzes. Miminko musi byt vzhuru!
Není tady
Stránky: 1 2