Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 3. 10. 2006 8:57

koccka
♥♥-----
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 27

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

ještě jedna rada,jestli se chce syn takto chovat-dát mu na vybranou :jestli se nezačneš chovat lépe jdeš k otci!Alespon by měla dcera klid!

Není tady

 

#27 3. 10. 2006 9:28

vera1
♥♥♥----
Registrovaný: 3. 5. 2006
Příspěvky: 113

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

koccka napsal(a):

ještě jedna rada,jestli se chce syn takto chovat-dát mu na vybranou :jestli se nezačneš chovat lépe jdeš k otci!Alespon by měla dcera klid!

Tak to jsem navrhovala víckrát- bohužel ačkoli mi jejich otec před rozvodem vyhrožoval, že si vezme děti do své péče, nikdy by to neudělal. Je jednoduché vzít si děti na pár hodin a tvrdit, že je špatně vychovávám já. Navíc - teď má otec novou rodinu, malé miminko a vím na 99,9%, že by si nevzal do své péče ani našeho syna, natož dceru, ke které má úplně jiný vztah než k synovi(synům).
Nemyslím si, že by pomohlo zmlátit syna, jen bych mu dokázala, že problémy se řeší násilím a to nechci. Pár facek dostal hodněkrát, když byl mladší, teď když jsem mu dala asi před pár měsíci poslední, tak jsem se dozvěděla, že "ho furt biju" atd. Ne, tudy cesta nevede.
A jestli mᚠpocit, že z něho lze agresivitu "vymlátit", já si to nemyslím. Spíš by mě nenáviděl a možná v budoucnu ubližoval i mně. Snažím se eliminovat čas společně strávený synem a dcerou v bytě, chodím do práce a nemůžu končit ve 14 hodin, abych měla doma dohled nad tím, jak se chovají k sobě po příchodu ze školy.
Důležité je, že tomuto chování jen nepřihlížím (natož abych ho schvalovala, jako extchýně), ale snažím se něco řešit. Od čeho by byli psychologové, psychiatři a terapeuti, kdyby to nemělo žádný význam???
Dcerka není ušlápnutá chudinka, jen zkrátka neřeší spory násilím(fyzickým). Syn je dost fyzicky silný na to, aby neměla šanci se mu po fyzické stránce nějak bránit. Jako první krok jsem podnikla zaplnění volného času sportem, kde může syn svoji energii vybíjet sám na sobě.
I tak díky za názor, je mi jasné, že po prožitých útrapách mᚠ(stejně jako kdokoli jiný) právo na svůj názor a mᚠk němu důvod.

Není tady

 

#28 3. 10. 2006 9:38

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Milá vero. Tak s tím hodně rychle něco dělej. Psycholog je nejlepší řešení. Hned!!!
Přesně vím, jak se cítí tvoje dcera. Takhle se ke mě choval můj brácha. Hrozně milej kluk, ve škole samý jedničky. Vždycky mě ochrańoval, když jsem byla malá, nedal na mě dopustit. Postupně se ale začal měnit. Mamka z toho byla nešastná. Říkala: celej táta....hmm -agrese....
Když byl vzteklej, kolikrát mě praštil tak, že sem letěla přes celej pokoj. Je o šest let starší!!! My spolu dodnes nevycházíme. Já mám pocit, že když se nas... je schopnej mě praštit sad a někdy z něj mám strach, i když je mi už přes 30 let...
Nedopust, aby tvoje dcera přišla o jedinýho bráchu kterýho má. Jako já. Je to strašně moc těžký.....grater
Hodně štěstí pussahjarta


A fackama bych to neřešila!!! Pokud je takhle agresivní, bylo by to horší, si myslím. Pro něj je to ponížení, pár facek...hmm To bych nedělala.
Mohlo by to být ještě horší...

Není tady

 

#29 3. 10. 2006 11:03

vera1
♥♥♥----
Registrovaný: 3. 5. 2006
Příspěvky: 113

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

"Milá vero. Tak s tím hodně rychle něco dělej. Psycholog je nejlepší řešení. Hned!!!"Choysio, byli jsme u psychologa už v červnu, teď mě odkázal na psychiatričku(dětskou), jsme objednáni, jak už jsem psala...
A ještě jednu věc: já sama jsem dostala pěstí celkem nedávno od svého o 8 let mladšího bráchy(110kg), je mi 34 let, takže geny budou v synovi jak z tátovy strany, tak z mojí rodiny, bohužel, i když můj táta ani máma agresivní nebyli...co se týká mého bráchy, skončili jsme na přestupkové komisi, co dodat...nikdy by mě nenapadlo, že banální spor bude řešit takhle, bohužel v tom roli sehrál alkohol(u něj).

Není tady

 

#30 3. 10. 2006 11:31

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

vero:  Promiň, smile já to četla, ale jak jsem reagovala, tak jsem to prostě napsala, s tím psychologem. roll
Doufám, že tohle už si s bráchou já neprožiju. Má skoro 2 metry hmm ....a snad i rozum....nechtěla bych to takhle řešit, to je dost smutný.....sad

Není tady

 

#31 16. 11. 2007 13:53

vera1
♥♥♥----
Registrovaný: 3. 5. 2006
Příspěvky: 113

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Jestli si někdo vzpomene na příběh mého synka, tady je prozatimní výsledek a stav po cca roce:
1) psychiatrička nezjistila nic závažného, ale odhalila u syna lehkou mozkovou dysfunkci způsobenou zřejmě těžkým porodem, takže jsem nastudovala vše možné i nemožné, změnila jsem přístup k němu, protože jsem určité věci přestala brát jako naschvály- ulevilo se jemu i mně
2) sport zabral 100% - sice možná za cenu fyzického přetažení, ale ze syna je díky posilovně chlap, stouplo mu i sebevědomí, maká poctivě a je to znát, kromě toho má každý den zaplněný fotbalovým tréninkem, trénuje za starší žáky, za dorost, zápasy o víkendu za oba celky, pokud se časově nekryjí
3) ve škole obrat o 180 stupňů, na konci roku samé jedničky, letos od září si jej učitelé nemůžou vynachválit, nosí jedničky, pochvaly, až si někdy říkám, jestli se z něj nestal nějakej šplhoun:-)), snad ne
4) co se týká komunikace se mnou a obecně s dospělými (učitelé, trenéři, známí) - zřejmě mu vyhovuje bavit se na "dospělácké" úrovni a pokud na to přistoupíme, je to OK - mně to vyhovuje, takže si teď povídáme dost a otevřeně i o citlivých tématech(holky, sex, vztahy v rodině, atd.)
5) paradoxně mám teď problém s dcerou, bude jí 12 let(vypadá na 14), je drzá, paličatá, nepříjemná atd. - prostě u ní propukla puberta v plné parádě:-(((

Shrnutí: jsem ráda, že díky objevené cestě k sobě navzájem se naše vztahy se synem zlepšily natolik, že si rozumíme(konečně), já ho nedusím, chválím(a mám za co), on mi pomáhá, sportuje, vychází dobře s otcem a jeho rodinou a se mnou taky - díky tomu se zřejmě zlepšily i vztahy mezi mnou a jeho tátou, což je obrovské plus (společně se domlouváme na výchově, atd.)
Se sestrou nemá moc dobré vztahy, ale po určitých hádkách jsem přesvědčená, že za to může spíše ona svoji nepříjemnou pubertou. Tak se mezi ně moc nemíchám, dceři vysvětluju, že sprosté výrazy, které vypustí z krásné pusinky, jsou hodny spíše drsného chlapa a jsem důsledná(snažím se). Takže mantinely jsou vymezeny a teď už se jen těším, že ji někdy ta puberta přejde. Ty nálady jsou totiž z minuty na minutu rozdílné. Syn se jí snaží klidit z cesty, aby nebyl konflikt a myslí si svoje.

Díky všem za názory a rady, nevěřila jsem ze začátku, že se něco zlepší, ale STALO SE.
Mějte se:-)

Není tady

 

#32 16. 11. 2007 15:00

alka
♥------
Registrovaný: 13. 4. 2007
Příspěvky: 20

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Dobrý príbeh s ešte lepším koncom, zvládla si to,myslím na jedničku. Mám doma dcéru ako ty 13 r. vzdorovitá, presadzuje svoj názor, najmúdrešia a neviem ešte čo a keď sa jej niečo vytkne, samozrejme, len ona akože za všetko môže, len ju vidíme.....ale hádam to za také dva,tri roky prejde (ak ma teda do vtedy netrafí šžak).

Není tady

 

#33 16. 11. 2007 19:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Gratuluju, pro mne je to dnes velmi pozitivní zpráva big_smilebig_smile


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#34 27. 11. 2007 0:57

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Registrovaný: 22. 2. 2007
Příspěvky: 408
Web

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Ahoj Vero,tohle byjsi měla sakra řešit. Mám doma uplně stejného bratra     butter  a vim jak se tvoje dcera musí citit. Brácha jako malej docházel na psych. kliniku a diagnostikovaly mu LMD a tak ho doma všichni omlouvaj  kapitulation  jako že si to neuvědomuje (je mu 25 let!!) No každopádně naše sourozenecké vztahy jsou na bodu 0 tak to nenech takhle daleko zajít.


nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

 

#35 29. 11. 2007 14:28

Daniela S.
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 11. 2006
Příspěvky: 914

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

To je krása to číst. Jsi dobrá máma. Opravdu.

Není tady

 

#36 26. 2. 2008 16:22

kallioppe
♥------
Registrovaný: 12. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: syn zmlátil svoji sestru-poradíte???

Pojďme hromadu času strávenou u diskusí a internetu využít trochu pro sebe..některým může IQ test nepříjemně otevřít oči a na ledacos upozornit godlike

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů