27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
vím, e mně zabijete, ale já u fakt nemůu... ve slově holt se píe T. Hold s D má úúúplně jiný význam (vzdát někomu hold... např.). Ve větě např. Já holt u jiná nebudu se píe T.
Díky!
Fatima
Není tady
Ano a "Nemaluj čerta na zeď " sa pise s "ď "a nie "", ze je uuplne ine slovo, pre niektore svokry/tchyne velmi neoblubene
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=11167#p254550
Není tady
A vinohrad se píe s "I"..........a ne s "Y" (vynohrad)
To mi dalo facku
Není tady
a bude mít zase někdo problémy s pravopysem, můe se podívat na tuhle stránku
http://www.pravidla.cz
Není tady
No, povauji se v pravopise za docela pevnou v kramflecích (pokud člověk pomine ty překlepy), ale nedávno jsem psala diktát se Svěrákem a měla jsem tam 2 chyby, bylo by to za 3
. No jo, kdo má vědět, e se píí skici a ne skicy podle vzoru eny
Ale jo, já u jsem lvice po sobě taky objevila pár totálních hrubek... ale to hold je tady na babinetu fakt oblíbené
Není tady
Já taky dělám hrubky, kdy to tady někdy po sobě čtu:D
Není tady
Já holt musím vzdát hold vem, kterým pravopis nečiní problémy, bo mě to občas taky ujede
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Já holt musím vzdát hold vem, kterým pravopis nečiní problémy, bo mě to občas taky ujede
Ale jóóó, vem to ujede, ale tady je to slovo holD fakt oblíbené a skoro vude je napsané blbě, bije to do očí
Není tady
Kadej sem tam udělá hrubku. A kdo říká, e ne, tak kecá
A pak za trest udělá hruPku....................:vis
To se HOLT stane, no......
disgrafikům budi odpoutěno.....
Není tady
A dislektikům a diskalkulikům takté
disproporce?
distribuce...................................
Není tady
distance
dyslektik nebo dislektik?
Není tady
přátelé...
...pravopis uvádí DYSLEKTIK, ale raději jsem se tam podívala, na tu předponu dis- to prostě svádí
zas je člověk o něco chytřejí.... :-)))
Není tady
Předpona dis- je latinská, významově blízká naemu roz- (distribuce - rozvoz; úasné "české" slovo "rozdistribuovat" ), předpona dys- je řecká a má v sobě přímo negativní významový odstín, znamená patnou funkci (dysfunkci) něčeho.
Obecně je tendence psát v cizích slovech spíe i ne y, proto to svádí.
Jaroslava Hlavsová: Četina bez chyb. 333 slov, v nich se často chybuje.
Moná je to profesionální deformace, ale myslím, e na tom záleí. Nemíním tepat do někoho, kdo je rozruený a seká do příspěvků překlepy a chybky, ale dobrovolně rezignovat na bohatost jazyka a vechny ty jemnůstky, které je schopen vyjádřit... Děkuji, nechci.
Judito,
souhlasím, e slova by se měla pouívat správně. Take tedy je i dyskalkulik a dysgragik. díky, zase jsem o něco chytřejí
Jéi, zase překlep dysgrafik. U se musím sama sobě smát . Jsem zvyklá na klávesnici a notebook má klávesy krapánek blí, uf, to je dřina.
to jako kdy si syn nadepsal seit DIKTÁTI protoe je to cizí slovo a tak se píe s měkkým, a vysvětlete dyslektikovi e to není a tak moc pravda
Není tady
Májojájo, nadlidský to výkon. A to ani nemluvím o tom, kde správně uvést čárku mezi větami a kde ne
. V tom aby se sám čert někdy vyznal.
Ři se píe jako řítit se někam.Nebo ři jako je to v řiti.Nebo řiď jako řídit něco.
Není tady