29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsme zase dneska v noci nespali, pořád kňučel a kňučel, skákal mi na gauč, tahal ze mě deku, vrčel na mě a pořád po mě sekal tlapkou, jsem pokousaná a poškrábaná až hrůza. Nedá se ani pohladit, hned se po nás ožene.Přitom celý den byl hodňoučký, trénovali jsme, koupili jsme obojek, po počíteční nelibosti si ho pak ani nevšiml. Nevíte někdo, proč je takový, co děláme špatně? Jsme důslední, ale hodní, už jsme ho naučili sednout a teď trénujeme lehnout, dáváme pamlsky, a pak jak když ho chytne amok.
Není tady
No a co by udělala máma fena? Dali jste mu už najevo, že tohle chování je nepřípustné?
Není tady
ano, zkoušíme ho chytit za kůži na krku, otočit a přitlačit k podlaze, nebo se nad něj postavit s rozkročenýma nohama ( oboje jsme vyčetli), ale on se rve jak o život a nezabírá to. Nechci mu ublížit, myslím si, že něco vyžaduje, něco co jsme nepochopili, protože 23 hodit ze dne je miloučkej, jen večer nebo v noci je hysterický okamžik. Mluvím na něj, hladit jsem zkoušela, ale to je signál k tomu, aby mě začal kousat, když si ho nevšímám, začne na mě skákat a kousat oblečení, dokonce jsem mu dala do pelíšku svoje tričko a on ho cupuje .
Není tady
Venku už má psího kamaráda, malého yorkšírka, čeká na něj v poledne u dveří, aby se spolu vyvenčili, takže se snažíme , aby získal kontakty i jinde , opravdu se bojím, abychom z něho nevychovali hysterického a zlého psa, ale prostě nevím, čím to vyvoláváme, je pravda, že pejska jsme ještě neměli, ale to spousta lidí, snažíme se jak můžeme, ještě zkusím zavolat a objednat se na veterinu, měl by tam jít stejně naočkování, tak se zkusím zeptat tam.
Není tady
Chyť ho za chlupy-kůži mezi lopatkama a krkem, zaklepej s ním, stejně jako on třepe tvoje tričko a výhružným hlasem řekni NE. Udělej to po každý, když udělá něco, co nemá. Když zlobí, ignoruj ho. žádný hlazení, nic milýho. Pes má rád chválu.
Není tady
Dani, když ho přitlačíš k zemi - tak musíš pak vydržet dokud se nepodvolí - nesmíš ho pustit, když se ještě vzpouzí
Není tady
no jo, jenže on je jak pytel blech a chytrej jak hrůza, počká, uvolní se, já ho pustím, on vyskočí a sek a odskočí bokem, jako by i říkal, hele, já se jen tak nedám.
Není tady
Dano, bohužel, ty jsi pán....
Si prohlídni nějaký přírodopisný filmy..... a uvidíš, že v přírodě je taky nějaká hierarchie, že si mláďata zkouší co můžou.... Prostě tohle si dovolovat nesmí.
Není tady
jasně, přitvrdím, já vím, že nemůžu být měkká, jenom jsem chtěla ujištění, že je to tak vpořádku, víš, bojím se, aby se nám malej nezačal bát, aby to opravdu bral jenom jako určení vůdcovství. Zkusím to ještě důsledněji.
Jsi moc hodná, já abych se přiznala, nebyla jsem připravena na takový boj. Tak jdu se psychicky připravit a za chvíli razím domů.
BOJ ZAČÍNÁ
Není tady
ještě jedna věc, Cilko,prosím tě, mohl by malej s náma na procházku do města? Je to tam i zpátky po kilometru. Samozdřejmě počítám s tím, že ho část poneseme.
Není tady
kilometr ujde úplně v pohodě, neboj.... Jen si dej pozor aby se nelekl a nevyškubl se....
Prosím tě Dano, neříkej boj, hlavně si to nepokoušej myslet a to ani za srandy (vím, že to tak myslíš), on to boj bude, pokud si tuhle myšlenku připustíš..... I ze srandy....
Jo a.... upřímně??? Užívej si nádherných klidných dnů, protože to co bude následovat.... Tohle je slabounkej čajíček.
Napadlo mne, že možná mluví špatně tvoje tělo. Všimni si, že svého psa čteš podle toho co dělá - jak se tváří, jaký má postoj. Ty si možná myslíš, že vedeš, ale tvoje tělo může říkat pravý opak a pokud to tak je, tak tě prostě pejsek neposlechne. On nerozumí slovům, tónu řeči se teprve naučí, ale řeči těla rozumí. Ty musíš být přirozená autorita. Například se mu nikdy nesmíš dívat do očí, shrbeným postojem dáváš najevo podřízenost, pootočení bokem s mírným úklonem hlavy vzbuzuješ zájem.... Je toho hodně a já vlastně takhle ovládám koně i psy, oni mají také mluvu těla a pokud jim chci něco říct, tak jinou možnost nemám, protože než se seznámíme, tak to nějakou dobu trvá a když si zvyknout na význam toho tónu co pouštím z huby, tak nejdřív mluvím a pka to doprovázím řečí těla. Postupně pak zvíře rozumí řeči - ne rozumí, ale pozná z tonu co chci. No asi si řekneš, že jsem cvok, ale je to o autoritě co z tebe musí jít, jak jinak vysvětlit malinké dítě jehož respektuje velký pes? Protože má rád děti? Všechny nebo jenom jedno? A proč zrovna to jedno? Proč ho poslouchá? I když nezná tón jeho hlasu?
Neboj, všechno bude fajn.... a přijde období vzdoru..... pamatuješ u dětí jaký bylo?
Není tady
Jsem hnusná, takhle tě strašit
koukni sem, možná ti to uniklo....
http://www.psycholog-psu.com/index.html
Není tady
Danko, našla jsem tuhle diskuzi až teď, ale holky mají v podstatě pravdu. Ty jsi paní a on si tohle nesmí dovolit. A vy nepřipusťte, abyste museli poslouchat jeho. Pokud něco takového udělá, je opravdu nutné s ním buď "zatřepat" nebo ho "přilehnout" s důrazným NE nebo NESMÍŠ. Naopak pochvala by měla být opravdu pochvalou, někdy jsem si připadala sice u Maxe jako blbec, protože chválíš strašně moc, ale pes si zvykne na intonaci hlasu a až bude větší, už bude vědět. Když jsme ho donesli domů, 3 dny jsme spali u kotce ve stanu, protože když brečel, tak jsme na něj mluvili a on usnul. Dovolenou jsme si nebrali, je fakt, že si zvyknul a co jsme v práci, v kotci se prostě nevyvenčí. Má prostě svůj režim. Na potřebu chodí na jedno místo od mala. Prý si to dokážou zapamatovat. Důležité je, učit ho pomalu na zvuky okolí, pokud ho budeš brát do města, opravdu opatrně. Z toho Tvého vyprávění mi přijde, že opravdu pejsem zkouší, kam až může zajít a není až takový problém psa rozmazlit. Pak nebudete vědět, co s ním. Musí prostě pochopit, že on je podřazený vám. Kdyby žil ve smečce, byl by tam nejmladší a kdyby zlobil, dostal by za ucho....je to prostě tak.
Není tady
Ještě s tím kousáním, to mu moc nedovolujte, teď je malý, ale dovedeš si představit, jak to dopadne, až vyroste? Tohle Max taky dělal jako štěně....oni to berou jako hru, když by kousl fenu, tak se po něm ožene a bude klid. Dnes už Max ví, že když si hrajem, nesmí kousat, ani drápat....zase se naučil štípat a taky to stojí za to, když se Ti 60ti kilový pes pověsí na ramena. To Ti funí do obličeje. Ale je zajímavé, že na Pavlíka si to nedovolí. Ale když je naštvaný, dovede být taky pěkně zlý....to pak stačí ukázat rukou a raz dva je v boudě. Jen čumáček mu vykukuje a trucuje. Naštěstí mu to dlouho nevydrží. Tak hodně síly....Cilka má pravdu, ještě si užijete, ale čím míň neřestí mu dovolíte, tím líp.
Není tady
Danco, k tomu kousani. je to stendo, ktere nezna hranice, nevi kdy je kousnuti mile a kdy uz to boli. nas, kdyz byl malej, tak tak hryzal, ze mi kolikrat tekla az krev. Do 6ti tydnu byl ve smecce svych brasku, kde si mohl kousat jak chtel a nerozumi tomu, ze by to mohlo byt jinak. je treba mu to vysvetlit. My jsme to udelali tak, ze kdyz se zakousnul hodne, tak jsem ho druhou rukou stipla, az vykviknul. proste jsem mu to vratila. Dneska furt kouse, ale je tak opatrny, ze o nem skoro ani nevim, a furt mu to vracim. Ale nestipu ho tak, aby ho to bolelo, ale tak, aby to pochopil jako hrani a aby ho to nebolelo. Jo a kdyz se desne moc rozdovadel, kdy uz nebyl schopny se kontrolovat, tak jsem se proste zvedla a sla jsem pryc. tak se totiz zachova jeho maminka taky......
Není tady
fajn děvčata, já se snažím, nenechám si to líbit, jenže kolikrát mu to budu muset dát najevo. Já si připadám, že už jenom trestám. Mám z toho hrozný pocit. Přilehnout, to myslíte, když leží na břiše, tak ho přimáčknout k podlaze? A pustit kdy, až se podvolí?
Není tady
ahojte
ja som toto našla až teraz, mám teraz menej času sem chodiť.
tak ako pokračuješ, dana? ten môj prcek má 6 mesiacov a je to miláčik. ako sme ho naučili, tak je. má 3 deky na ležanie, má zaužívaný režim na venčenie, rozumie čo mu chcem povedať. keď bol malý, stále ho zaujímali káble za televízorom,stále sme mu hovorili fuj.teraz keď sa mu tam zakotúľa lopta, tak sa aj bojí po ňu ísť, radšej na mňa šteká a ja mu ju podám.proste si zvykol, že niektoré veci sú fuj a nerobí ich. aj ked sme vonku a na niečo mu poviem fuj, už sa k tomu nepriblíži. do postele nechodí keď sme doma, ale keď je sám tak áno, ale to mi až tak nevadí, proste chce byť pri nás. naše jedlo si nepýta, cudzích už neoskakuje, keď odchádzame z domu tak už neplače. je bohovské ako už chápe čo mu chcem povedať. stačí aby som povedala:ideme von? tónom, kotrým hovorím len túto jednu vetu a v momente je na nohách, aj keď drieme. keď sme vonku a ideme k sestre, ona má labradora, stačí aby som povedala: kde je gordonko? a už ma vedie po ceste k nej, inokedy túto trasu vôbec nepoužívame. proste som fascinoavná tým, akí sú tí psi múdri. ako nakloní hlavu, keď mu niečo rozprávam, ako sa hneď zobudí keď sa mi rozsvieti mobil pri budíku ráno-ešte ani nepípne, vtedy vie, že už ma môže budiť, už naozaj ideme von ráno.po každej našej návšteve toalety ide na kontrolu, či sme náhodou nezabudli papier na zemi , ešte vždy sa na tom zabávame. a proste všetko, ten pes je tak úžasný, už by som bez psa nemohla byť. a to vítanie, keď prídem domov z práce, toľko radosti som v živote nezažila, čo mi dá ten pes(ešte nemám deti, asi preto).
máme akurát jeden problém, ktorý neviem či odstránim a či sa mám o to vôbec snažiť keďže je to malý a asi priridzene viac štekavý pes ako veľké kľudné plemená. je strašne spoločenský, mjá rád aj druhých psov, rád sa s nimi hrá.ale vždy keď sa k inému psovi len blížime, tak strašne šteká. keď už sú pri sebe, už sa hrá, ale do bodu stretu šteká ako divý. niektorých psov to odplaší a potom sa nechcú hrať, to zase začne kňučať. tiež šteká aj na vzdialené postavy ľudí v tme, asi sa bojí alebo čo. tak mi poraďte, či mu mám na to hovoriť fuj.
som sa zas rozkecala, čo?
Není tady