29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dito, kde ses naučila takhle "pracovat" s pejskem? Asi na cvičáku co? Nebo existuje nějaká chytrá knížka? Taky mám westíka, 9-ti měsíční fenku a když se rozběhne za nějakým pejsek, dítětem apod. (nebo najde a válí se v h...ě), není k zastavení. Potřebovala by vycvičit, ale potřebovala bych poradit jak. Je děsně akční a přátelská.
Není tady
no, tak my sme sa zasa raz prejavili. dnes ma vôbec neposlúchol a oskákal dieťa ktoré totálne vrieskalo. nezabrala ani čokoláda. včera som ho nevedela chytiť, stále skákal okolo psa, ktorý na neho štekal a jeho pani ho držala na rukách lebo mňa ten môj prcek ani nevnímal a ten druhý pes by mu ublížil. kedy sa prosím vás naučí poslúchať na slovo? niekedy som z neho zúfalá, normálne sa mi nedá chztiť ani privolať, môžem bežať aj na kraj sveta s kilovou čokoládou, pes ma ignoruje.
Není tady
kijjo napsal(a):
Dito, kde ses naučila takhle "pracovat" s pejskem? Asi na cvičáku co? Nebo existuje nějaká chytrá knížka? Taky mám westíka, 9-ti měsíční fenku a když se rozběhne za nějakým pejsek, dítětem apod. (nebo najde a válí se v h...ě), není k zastavení. Potřebovala by vycvičit, ale potřebovala bych poradit jak. Je děsně akční a přátelská.
Kijjo, myslim, ze to byla castecne chytra knizka, castecne cvicak, ale zkusenosti k nezaplaceni mi dala az praxe. Muj prvni pes byl naprosto silene nevychovany, loudil, neposlouchal a spal v posteli odkud na me vrcel
a copak potrebujes vedet?? Klidne se ptej
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
no, tak my sme sa zasa raz prejavili. dnes ma vôbec neposlúchol a oskákal dieťa ktoré totálne vrieskalo. nezabrala ani čokoláda. včera som ho nevedela chytiť, stále skákal okolo psa, ktorý na neho štekal a jeho pani ho držala na rukách lebo mňa ten môj prcek ani nevnímal a ten druhý pes by mu ublížil. kedy sa prosím vás naučí poslúchať na slovo? niekedy som z neho zúfalá, normálne sa mi nedá chztiť ani privolať, môžem bežať aj na kraj sveta s kilovou čokoládou, pes ma ignoruje.
Adri .... ty mu davas cokoladu?? tak to se mu moc nedivim, ze ti na ni prdi. Nakrajej mu na male kosticky salam nebo tvrdy syr. Ja je nosim soustavne po vsech kapsach (obcas je i peru a nekdy dokonce aj susim )
Takze, jak jsem pochopila chodis se stendem bez voditka. Jenze ono to voditko je zakladni potrebou kazdeho pejskare a to az do te doby, nez se stendo nauci perfektne prijit na kazde zavolani a to 5ti mesicni prcek jeste zvladnout nemuze. Slev trochu ze svych naroku, kup si 10 metrovou snuru a "vysvetli" mu, co po nem chces. nech ho volne behat, cuchat a pak ho zavolej jmenem + povel Ke mne. kdyz nepujde dobrovolne, tak ho klidne pritahni. Parkrat k tobe takhle dojede po zadku a pak mu to dojde. Hlavne mu dej vzdycky neco dobreho a hlavne vynech tu cokoladu. a jeste neco, chod s nim cvicit zprvu tam, kde nikdo nechodi a az pozdeji zacnete chodit vic a vic mezi lidi. pro takove mrne je obrovske dobrodruzstvi objevovat nove veci a kdyz je v tom nejlepsim (kdy dite vriska a on se zoufale dozaduje aby ho pohladilo, cemuz nikdo nerozumi) panicka na nej krici nejake povely, ktere stejne skoro nechape, pripadne trochu jo, ale proc bezet hned na prvni pokus, kdyz vi, ze panicka zavola jeste trikrat.......
Upravil(a) Dita.L (3. 10. 2006 17:17)
Není tady
to je čoko pre psov z chovateľských potrieb a on ju miluje, väčšinou zaberá. len nie vždy. medzi ľudí chodí na vodítku, ťahám ho málokedy, sám príde na zavolanie. ale keď ideme len ciknúť ku vchodu na trávu tak je bez neho alebo keď sme tam kde je málo ľudí a vtedy keď zbadá decko skôr než ho ja stihnem zaujmuť, je problém.šnúru má 5 metrovú. mne sa nepáči že by mal byť furt na šnúre ale ak to inak nepôjde...
Není tady
Tak Dito já se tě taky zeptám, prosím tě , celou noc nám pejsek nespí, myslíš, že je málo unavený? Ale chodíme s ním pravidelně ven, bereme balon a on už pak ani nechce a stojí u dveří a čeká, musím ho prosit, házet hračky, klepe se a kňučí, kouká jenom po dveřích, pořád se snažíme navázat kontakt, ale nějak se nedaří, má 7 týdnů, pak je ráno unavený a přetažený, nezvozní, prosím poraď.
Není tady
Dano, zkus pochopit, že je to malé miminko a on je miminko, sice psí, ale i tak má svoje potřeby, strachy, obavy. nechte ho pár dní v klidu a vyčkejte až sám bude mít zájem. Chození ven je sice chválihodné (a nutné), ale stejně jako u lidských mláďat platí, že méně je více. Jste cizí, cizí pachy a ještě ho berete tam kde je zima, víc cizích pachů.... Pak se bojí. A to čůrat nebude.
Zkuste si vypěstovat rituály, ostatně tím, že se něco stále opakuje se pejsek nejlépe učí. Ráno ho vezme ven jedna osoba, v poledne druhá co je doma, odpoledne, večer další, prostě si udělejte rozvrh kdo je jak doma a kdo má v tu příslušnou dobu čas. Vždycky ať je to stejný - zhruba stejná hodina, stejný způsob venčení, pochvaly a tak. Než se to naučí, bude pár louží okolo, ale to není problém. Když pustí loužičku, přiložte přes ní noviny, nechte nasáknout a pak ty noviny posunujte ke dveřím bytu. On se z nich bude cítit a nakonec ve spojení s tím, že se vše bude stále opakovat a vy budete mít radost, že čůrá venku, pochopí. Venčit za účelem čůrání.... Nevím jak kdo, já chodila 5x denně, z toho jednou "velká" procházka, ale to u něj zatím moc v úvahu nepřipadá. Ale když bude mít zájem očuchávat, bude se venku cítit dobře, počkej, ale jen v dobu, kterou si jako procházkovou určíte, aby si nezvykl, že čuchat se může kdykoli.
No a protože je malinký a eňo ňuňo, předpokládám, že je hlavním zájmem u vás doma a v podstatě kolem něj někdo pořád běhá. A tím mu narušujete rytmus. I když je sobota či svátek, ponechejte režim jako ve všední den, on pak v pondělí nebude vědět, proč jste ho opustili.
Jo a vzhledem k věku a tomu jak to vše bude probíhat, uč ho na utírání - mytí nožiček, když přijdete domů. Ne aby ti nenašlapal, ale proto, že se za chvíli začne solit a ta sůl dělá v tlapkách paseku.
Užij si tohle krásný období... závidím ti....
Není tady
Díky Cilko, mělo mě napadnout se na tebe obrátit. Nám je jasné, že pejsek asi trpí přemírou pozornosti, ale zase jsme nechtěli, aby měl pocit osamnění. Je to začarovaný kruh. V sobotu za 24 hodin jsme byli venku 16 x. On to ale vyžaduje, my ho nenutíme, sedne si ke dveřím a kňučí, tak se střídáme, vždycky s ním jde někdo jiný, ale při tomhle množství nás to začne brzy zmáhat. Dneska s ním Janinka zůstala doma, zítra a ve středu si vezmu 1/2 dne dovolené a budu už v deset doma, ve čtvrtek si vezme dovolenou manžel. Nemůžu snést to tesknění. Ještě že bydlím hned u práce, místi oběda si ho domů skočím vyvenčit, aby nebyl tak dlouho sám doma. Myslíš, že to tesknění přejde? Dali jsme mu do pelíšku kus deky, co jsme dostali od chovatelky, ale on si klidně lehne na lino.
Není tady
a ty loužičky, já z toho nestřílím, máme v chodbě a kuchyni lino, v obýváku plovoučku, utřeme a je to. Jenom nevím, jestli není chyba mu dát pelíšek do chodby, ale jak je s námi v ložnici, nebo u dcery v pokojíčku, chce do postele a to je jediné omezení, které má. Do postele ne. Snažím se mu jenom strčit ruku do pelíšku, on si na ní položí hlavu a je v klidu, ale jenom chvíli, nejdřív je moc rád, potom mě začne kousat a škrábat. Vadí mu tam ta ruka?
Není tady
To že "chce" 16x za den ven, není proto, že by chtěl čůrat. Možná chce pryč, možná je zvědavý co je za dveřmi, ale to tě nemusí příliš zajímat, ty jsi pán a ty určuješ a on se musí podřídit. Co povolíš teď, budeš horkotěžko odstraňovat.
Tesknění přejde, u každého štěňátka trvá tak 3 dny, +-. V té době je dobré dát mu najevo, že není opuštěné, ale jak to přejde, neměl by s vámi spát v pokojích. není to jen kvůli chlupům nebo tak, ale hlavně proto, že pejsek má svůj denní režim a měli by jste mu dopřát jeho místo, kde ho nikdo nebude rušit, protože to samé chcete od něj - budete chtít. Jde jen o to aby se mohl vyspat kdy chce aniž by ho kdo rušil. Hodně lidí v bytech jako máte vy, udělá do vestavěné skříně díru a celý spodek - spodní foch nechá pejskovi jako "boudu".
Doma s ním nemusíte být celý týden, ono je to dvousečná zbraň, teď je mu smutno tak pláče a vy mu vycházíte vstříct. Jenže tohle opravdu za pár dní přejde a pak mu bude smutno po vás a zas bude plakat.
Všechno tohle tady dano ve zvěřinci je, Adriana (snad ona) si taky před časem kupovala štěňátko, taky nevěděla spoustu věcí, plakalo a prostě vše to, co tě te´d trápí. Má to štěně asi te´d pětiměsíční, zkus se podívat v příspěvcích, holky jí psaly hodně, a jistě mají dost dobrých postřehů. Ale v jádru, co ho te´d naučíš, to bude dělat...
Není tady
Jo a to okusování a škrábání.... to je takový štěněčí chování, ale..... Kuzmo, teď se spí..... Nejde to jinak, je to jako s malým dítětem - uklidnit, přesvědčit se zda je v pořádku a spát....
Není tady
Jo, je to ADRIANA 1, vyhledej si od ní založená témata ve zvěřinci, prošla tím vším, co procházíš ty....
Užij si to, psí mámo
Není tady
Fajn, zařídím se podle toho, on s námi nespí, ale když štěká, vylezu a strčím mu tam ruku.
Cilko, ještě jedna věc, on se ale z 16 návštěv venku 14x vyčůral. Právě to nás vedlo k tomu s ním pořád chodit. Máme mu přenášet pelíšek, aby byl pořád s námi, nebo mu stačí, že na nás vidí?
Není tady
Cilko díky, já jsem spokojená, jen bych chtěla,, aby se měl dobře.
Není tady
Danus, Cilka byla rychlejsi, ma pravdu. jen s tema novinama v zasade nesouhlasim. na 90% se stava, ze se pejsek nauci chodit na noviny, posouvaj se ke dverim, on na ne furt chodi a kdyz se strci noviny za dvere, zacne zas curat doma, protoze je nema. lepsi bude se na noviny vyprdnou, chytit ho pri cinu a rovnou vynest ven, aby pochopil, ze se to dela za dverma a ne na lino.
Jo, a nas ma pelisek v loznici, kam chodi spat s nama a v chodbe, kde je pres den. Vubec to nevadi, ze spi s vama, spis mu to doda sebeduveru, ze neni na noc vylouceny ze smecky. tu ruku my z pelicku taky kolikrat vyhodil, protoze si emohl dat hlavu tak jak se mu chtelu, ale vetsinou se nechal drbat az nez usnul. To mu ohrome pripomina maminku a dava mu to pocit jistoty.
Není tady
Dano, nepřenášejte pelíšek - nechte ho na jednom místě. Když bude chtít bejt s vámi tak za vámi přijde i bez pelíšku.
Barča naučila naší Jenny - na povel "pelíšek" - jít do postele...Akorát chudák pes dycky neví, kterou myslí
Není tady
Já tě chápu Dano.... Znám to, taky mám psa a není první. Je jasný, že chceš aby se měl dobře. Jste jeho smečka a v hiearchii smečky, vy všichni musíte být na vyšším místě. Ono to krásné chlupaté nic taky jednou vyroste a na tohle mysli. Nechďte s ním pořád, pomalu to snižujte, neboj to všechno poznáš, měj srdíčko otevřené a budeš vědět kdy fakt chce čůrat a kdy chce jen ven, všechno to pomalu přijde, je opravdu úplně stejný jako když si přineseš děťátko z porodnice. I on si na vás musí zvykat.
Pelíšek mu nepřenášej - tady máš svoje místo, když chceš, tak přijď a když tě pošlu na místo, musíš jít na svoje místo. Pejsek musí mít svůj řád a svoje jistoty.
Není tady
Dana napsal(a):
Fajn, zařídím se podle toho, on s námi nespí, ale když štěká, vylezu a strčím mu tam ruku.
Cilko, ještě jedna věc, on se ale z 16 návštěv venku 14x vyčůral. Právě to nás vedlo k tomu s ním pořád chodit. Máme mu přenášet pelíšek, aby byl pořád s námi, nebo mu stačí, že na nás vidí?
ten pelisek v loznici si dej vedle postele, at je u vas celou noc, a kdyz budes muset drbat aspon nebudes muset vstavat
no a druhej mu bud poridte na chodbu a nebo do obyvaku. Tak nebudete muset pelech furt prenaset. ten nas se naucil, ze do loznice chodi jen spat a do druhyho pelechu pres den. Stejne ale vetsinou vegeti na gauci a tam jde jen za trest a nebo kdyz chce odpocivat
Není tady
tak děvčata, posbírala jsem rozumy, zítra ráno dám vědět, jak jsme pokročili. Já ho miluju, jak si pěkně řekne, někdy to nestihneme, ale je to naše vina, jsme v šestém patře a on to má ven daleko, než přijede výtahm znáte to, ale statečně drží, když ho vezmu do náruče, on se totiž výtahu bojí.
Není tady
tak mě právě pěkně podrápal, nevím, co s ním mám dělat, prostě jak když ho chytne amok, je úplně mimo, tohle snad už ani nemůže být stesk. je možné, aby to dělaly prášky na odčervení?
Není tady
Tak jsem na to asi přišla, on si totiž panáček myslí, že když si dupne, tak to prostě bude, od toho jsme přece tady
Už jsem nevěděla, co s ním, tak šli děti spát, já s ním v obyváku, zhasla jsem, a najednou, jako když ho vymění, byl to zase náš Kuzmík, hodnej, stočil se do klubíčka v pelíšku a hned usnul. Je možné, že nám chtěl dát najevo, že chce spát. Ale měl pelíšek na chodbě, tam nechtěl, chtěl být v obyváku. Tak jsem si lehla , přikryla se dekou, pelíšek má hned vedle gauče a spal až do 4:15, pak jsme vstali, samozdřejmě udělali loužičku, protože než já se probrala a oblíkla, ale stejně jsme šli ven, ještě jednou se malinko vyčůral, chválila jsem a ještě se stihl i vykakat. Pak zase začal kousat, tak jsem ho vzala domů a on měl asi hlad, pořád lítal kolem místa, kde má misku na krmení, tak jsem mu udělala granulky, zase jsme šli ven, zase se vykakal a ještě jsem ho uložila, když jsem šla do práce, tak byl ještě v pelechu, snad bude chvíli spát, aby děti nemusely tak brzo vstávat. Večer dostal granulky v 18.00 a ráno už má hlad mezi 4-5 hodinou. Krmím 2x, neměla bych to rozložit na 3 dávky, aby ráno tolik nevyváděl, on sice dostával i u chovatelky 2x, ale tam asi maminka ještě přikrmovala mlíčkem. Cilko, ty mi určitě poradíš.
Není tady
A ještě něco, včera večer měl průjem, dneska ráno to bylo lepší, ale ještě se to špatně sbíralo. A normálně chodí kakat pořád na stejný místo, je to holomek, jak ho dám tam, tak hned ví, co po něm chci a začne usilovně tlačit, až mu oči vylézají
Není tady
takhle malé štěňátko bych já krmila 4x denně - denní dávku granulek rozdělit na 4 díly a k tomu stále čistou vodu.
Průjem může mít z té tabletky na odčervení, (grnule jsi ještě neměnila?).
V době přechodu na různé typy krmení nebo když štěňata venku zbaští co najdou, se mi osvědčilo, podávat střídavě s vodou (nebo místo ní) slabý nálev z řepíku lékařského. Výborně upravuje trávení, tvorbu žaludečních šťáv i střevní mikroflóru. Někdo se možná pousměje, ale mně se to u pejsků osvědčilo.
Dále jsem štěňatům přidávala: syrové nebo vařené hovězí a drůbeží maso, některé druhy vnitřností - játra, srdce, žaludky, vařené vejce (syrový jen žloutek), ryby, sýry, netučný tvaroh, bílý jogurt, mléko. Maso jsem vařila s rýží nebo psími těstovinami. To byl "oběd" tedy něco jako páté krmení, prootže jsem věděla, že nebudu krmit jen granulemi, tak aby byly zvyklé na jiné krmení než jen granule a neměly potíže.
Není tady
2 - 4 měsíců 4 - 5× denně
4 - 6 měsíců 4× denně
6 - 12 měsíců 3× denně
po 1 roce krmíme 1 - 2x denně
Svého psa mám zvyklého na (1,5 roku), že dostává 1x denně vařené krmení, které ale nepokryje dávku co má mít, je to pro mne prostě jen zvyk, tak k tomu dostává plnou dávku granulí, jenže jsem na vesnici, pes je celý den venku a lítá s koněm, kdyby byl doma, tak bych asi krmila jinak.
Není tady
Dávám stejné granule jako chovatelka, nevím, jestli to zpaměti napíšu správně : Nutra Nuggets Puppy pro štěňata velkých až obrovských plemen, chutnají mu, tak bych zatím neměnila, jinak to bylo vždycky v pořádku, tak uvidím, jestli se to zlepší, on je to takový malý loudil, žral by pořád a všechno, taky jsem si říkala, že bych mu něco přidávala, tak to začnu pomalu přidávat ke granulým, jen aby mi potom ty granulky nepřestal žrát
Není tady