29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám problém s nejspíš přehnaným hlídáním mé tří leté fenky RR.
Nedávno jsem se rozešla s přítelem a od té doby jí chodím venčit sama a od té doby mám také problém s tím, že Sora na každého převážně chlapa začně štěkat.
Jakmile se k nám blíží nějaký podezřele vypadající člověk, tak okamžitě k němu letí, skáče kolem něj a zuřivě štěká.
Ona toho dotyčného nechce napadnout, jen si myslím, že prostě vyhrožuje.
Málo kdy se mi podaří jí odvolat, i když normálně poslechne " skoro" na slovo.
A když už příjde, tak zase nemá cenu jí trestat.
Nevíte někdo prosím co s tím?
Nechci jí mít pořád na vodítku
Není tady
Janina24 napsal(a):
Mám problém s nejspíš přehnaným hlídáním mé tří leté fenky RR.
Nedávno jsem se rozešla s přítelem a od té doby jí chodím venčit sama a od té doby mám také problém s tím, že Sora na každého převážně chlapa začně štěkat.
Jakmile se k nám blíží nějaký podezřele vypadající člověk, tak okamžitě k němu letí, skáče kolem něj a zuřivě štěká.
Ona toho dotyčného nechce napadnout, jen si myslím, že prostě vyhrožuje.
Málo kdy se mi podaří jí odvolat, i když normálně poslechne " skoro" na slovo.
A když už příjde, tak zase nemá cenu jí trestat.
Nevíte někdo prosím co s tím?
Nechci jí mít pořád na vodítku
Ahojky Janino
Asi ti neporadím, ale naopak se k tobě obracím, třeba poradíš ty mě, mám taky fenečku RR, je jí 11 měsíců, my máme opačný problem, ona každýho vítá tak, že po něm skáče, je to dost nepříjemné, a tak se ptám, nevíš co na to? Měla jsi stejný problem? Nastavit koleno nebo přišlápnout paciny se nám moc nevede Přijde mi to trochu drastické a ona je jak rtuť, takže než stihnu nahmatat tlapku, je natočená jinak. Mě vítá taky tak, ale za chvilku je v klídku, horší je to, že s ní kvůli tomu musím chodit na vodítku nebo pořád nosit piškota, abych ji bezpečně přivolala
Pouštím jí běhat v noci, ve tm....
Není tady
Měla jsem úplně stejný problém.
Já jsem to řešila tak, že pokud skákala na mě, tak jsem se k ní otáčela zády a nebo jí prostě ignorovala.
Když neviděla reakci, tak jí to přestalo bavit a přestala.
Až když se zklidnila, tak jsem se s ní přivítala.
A to takhle vítá i normálně lidi na ulici?
Není tady
Mám stejný problém jako Marika. Akorát, že mám devíti měsíční Anetu - westíka. Je až moc přátelská, i když úplně cizí člověk se na ní hezky podívá a řekne - To je hezkej pejsek - zavrtí ocáskem a už po něm skáče. Taky se mi stalo, že tak běžela k nějakému pánovi, kterej se na ulici bavil s nějakou ženskou a vůbec si nás nevšímal. Proto jí většinou pouštim z vodítka jenom tam, kde není moc lidí...
Není tady
Mám taky tento problém, uplně přesný, jaký tady vypsala Kijjo, jsem už z toho bezradná (Jack Russel Teriér). Je to také zatím ještě štěně (4 měsíce), ale i tak, když se občas kouknu po jiných pejscích, kteří se od svého páníčka nehnou ani na krok, trošku mi to zamrzí...
Není tady
aj tiež. každého oskáče,nie každému je to príjemné. kto ide okolo nás, toho ide odprevadiť. na zavolanie zatiaľ moc nereaguje, len ke´d sa tvárim že utekám tak príde, ale budem ho viac cvičiť. a šteká itež. ale je to šteňa, bojí sa, nešteká zúrivo a keď príde ktomu an koho šteká, tak si pred ním ľahne, trdlo
Není tady
holky, mate uplne vsechny stejny problem. vas pejsek se s vami na prochazce nudi, tak si hleda zabavu jinde. Musite ho zaujmout, hrat si s nim. Tim se on nauci sledovat panicku za kazdou cenu, i kdyz se trochu vzdali. Jako stenatka je ucte privolani na piskotek a kdyz budete mijet cizi lidi, tak mu ten piskot neste pred cumackem. Bude sice zaujat jen tim piskotem, ale kdyz mine nekoho ciziho bez vsimani, rychle a hodne chvalit....
Není tady
kijjo a odkud mas Anetu?? Nas lumpin je z Moravy, od Frydku.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Mám jí od známé z chalupy (Klatovy - západní Čechy). Více na Anety stránkách http://aneta-kk.wz.cz/.
Není tady
kijjo napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Mám jí od známé z chalupy (Klatovy - západní Čechy). Více na Anety stránkách http://aneta-kk.wz.cz/.
pekna. taky takovej malej nevinnej dablik.... presne jako ten muj. ja mam kluka, rok a 4 mesice
Není tady
jéé tak vidím, že máme všichni podobný problémy....naši mazlíci jsou taky jak pytel blech. Ten mladší ještě poslechne když zaburácím, ale ten starší je v tomhle hroznej, jak vidí někde psa nebo dítě tak letí a přestává vnímat. A pochopitelně mají oba pocit že lidi jsou na světě jen proto aby je obdivovali , milovali a drbali za ušima, takže se hrnou ke každému .....
Dita.L - ta tvoje rada mi připomíná jednu poučku z chytré knížky o výcviku psů - stálo tam "když venčíte vašeho pejska musíte po celou dobu venčení udržet jeho pozornost, takže skákejte, výskejte, válejte sudy, tleskejte a především ve svém konání vytrvejte"
Není tady
BLUE napsal(a):
jéé tak vidím, že máme všichni podobný problémy....naši mazlíci jsou taky jak pytel blech. Ten mladší ještě poslechne když zaburácím, ale ten starší je v tomhle hroznej, jak vidí někde psa nebo dítě tak letí a přestává vnímat. A pochopitelně mají oba pocit že lidi jsou na světě jen proto aby je obdivovali , milovali a drbali za ušima, takže se hrnou ke každému .....
Dita.L - ta tvoje rada mi připomíná jednu poučku z chytré knížky o výcviku psů - stálo tam "když venčíte vašeho pejska musíte po celou dobu venčení udržet jeho pozornost, takže skákejte, výskejte, válejte sudy, tleskejte a především ve svém konání vytrvejte"![]()
tak tu knizku sice neznam, ale k te rade me dovedla praxe, ktera mi nedavno dovolila se svym psem slozit zkousky poslusnosti. Ten komu se nelibi se ji drzet nemusi
Není tady
Dita.L - tak já bych s našima parchantama mohla složit maximálně zkoušku neposlušnosti :-) ale co, stejně je člověk miluje hajzlíky mrňavý
Není tady
BLUE napsal(a):
Dita.L - tak já bych s našima parchantama mohla složit maximálně zkoušku neposlušnosti :-) ale co, stejně je člověk miluje hajzlíky mrňavý
mas recht. ten nas dneska rano nakousal tri jabka a kdyz jsem mu na to prisla hazel na me belmo, sycak jeden, a je mu uplne fuk, ze mu ty jeho diplomy visi na zdi
Není tady
no, ja hlásim za dva dni veľký pokrok. so sebou von si nosím maškrty a vždy keď sa mi zdá že by mi za niečim zdrhol, tak ho zavolám a keď príde dám mu dobrotku a pochválim. včera sa mi zdalo, že ho už okolitý svet zaujíma menej, tým myslím, že keď sme ráno vonku pri dome, tak nejde odprevadiť každé dieťa ktoré ide do školy. a ak má náhodou snahu, tak mu poviem fuj a zostane. mám z toho radosť.
Upravil(a) ADRIANA 1 (28. 9. 2006 8:24)
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
no, ja hlásim za dva dni veľký pokrok. so sebou von si nosím maškrty a vždy keď sa mi zdá že by mi za niečim zdrhol, tak ho zavolám a keď príde dám mu dobrotku a pochválim. včera sa mi zdalo, že ho už okolitý svet zaujíma menej, tým myslím, že keď sme ráno vonku pri dome, tak nejde odprevadiť každé dieťa ktoré ide do školy.
a ak má náhodou snahu, tak mu poviem fuj a zostane. mám z toho radosť.
Adri
to je presne to, co jsem psala - zaujmout. kdyby nahodou prece jen jeste za necim zdrhal, tak ho nehon, naopak ho zavolej, zacni tleskat rukama, piskat.... ale utikej pryc. Vetsinou to funguje spolehlive (a kdyby nahodou ne, tak dojit a potrestat). Pro pejska je vzdyckypanicek nejlepsi kamarad na svete a misto u nohy raj na zemi
. Az k tobe dorazi, nedavej mu mlsotu hned, trochu mu ji prizvedni jako za hlavu a tim ho donutis sednout. Bud dusledna a za chvilku to mas doma .
Není tady
on keď pribehne tak mu poviem sadni a sadne. to sme ho tiež akosi naučili za tie dva dni.už mu ani neukazujem dlaň nad hlavou. poviem sadni a sadne. je to ale zatiaľ jediný pokyn čo vie. ale naučíme sa aj ďaľšie. ja ho tak lúbim strašne. bohový havko.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
on keď pribehne tak mu poviem sadni a sadne. to sme ho tiež akosi naučili za tie dva dni.už mu ani neukazujem dlaň nad hlavou. poviem sadni a sadne. je to ale zatiaľ jediný pokyn čo vie. ale naučíme sa aj ďaľšie. ja ho tak lúbim strašne. bohový havko.
muzes taky vyzkouset zmenu. az si sedne, tak mu pamlsek dej dolu dopredu pred predni packy s povelem "lehni. az to udela, hoooooodne pevne hladit po zadech. Je to s nima sranda, ten muj si nechce moc sedat, kdyz uz jednou lezi . je linej.
Obcas s nim trenuju tak, ze mu zavazu oci a chodime u nohy, lehni - zustan a skoc. Je strasne tezke zustat lezet na miste, kdyz nevi, kde ma panicku.... ale ohromne to prohlubuje jeho duveru ve vse co reknu a posloucha lip. Na to mate ale jeste cas
Drzim palecky. Tobe i stendovi
Není tady
ako ho mám učiť zostať? to so ešte neskúšala a ani si to dosť dobre neviem predstaviť , lebo on je také trdlo, že kam urobím krok, mám ho hneď za pätami. a keď náhodou stojím, že varím, tak si ľahne mne na nohy a hrá sa. to je proste obojstranná láska.strašná. ja fakt nechápem, ako som mohla byť bez psa, toľko radosti mi ešte nikto nedal (nemám deti).
a dita, blahoželám k nefajčeniu!!!!
Není tady
a ty máš akého havinka?
Není tady
jeee dekuju za blahoprani. To potesilo
Ja mam westika rok a ctyri mesice mu bylo nedavno. Taky byl takove trdlo a ty mas co za stendo???
To je super, ze kdyz varis, tak lezi a hraje si, bo ten nas ciha co upadne to ho naucil nas deda, ktery jediny z cele rodiny nerespektuje absolutni zakaz. je tak fikanej, ze si schova kus burta do kapsy a jde jako do garaze nebo na wc (to aby mu nenadavala babicka). pes za nim chodi samozrejme jako beranek.
Povel zustan je na stendo dost narocny, ale zvladne ho neboj. Nejdriv se ale musi naucit sedet. Nebo jeste lip lezet. To z toho duvodu, ze v leze je tezsi odejit. Pak ho pro zacatek privaz nekam k plotu na delsi voditko. das povel lehni, zustan a vzdalis se, pro zacatek tak na tri kroky. Otocis se smerem k nemu, ale divas se jinam. Pohled na pejska pro nej muze byt vyzva, aby prisel, stejne jako jeho jmeno. kdyz zustane lezet, pro zacatek staci pul minuty, vratis se k nemu a primo explodujes od same radosti a trochu si s nim pohrajes. (ignoruj lidi, ja kdyz chvalim, tak vsichni v okoli jednoho kilometru krouti hlavou ) Kdyz se nahodou sam zvedne, nebo i posadi, priskoc k nemu s duraznym NE, lehni, zustan a tak porat dokolecka.... Postupne se prodluzuje vzdalenost i cas. Az to na sto procent zvladne, tak se to dela i tak, ze zajdes do baraku, nekam za roh atd..... pak se to da obmenit treba tim, ze ho privolas povelem ke me. No a dal, aby to nebylo vsechno, tak jeste tezsi cvik je - odlozit pejska a jit tak 200 metru. pak dat povel Ke me a po chvili Lehni. Musi se okamzite zastavit a zalehnout. pak zase Ke me a treba sedni a jeste jednou, tak 10 metru od tebe povel Stop. Pak ho znovu privolat a pochvalit. To ale zatim nezvladame ani my, to je az na zkouskach 3tiho stupne.
Upravil(a) Dita.L (28. 9. 2006 9:55)
Není tady
mám bradáča,05.10 bude mať 4 mesiace. u nás ej prísny zákaz na jedlo. raz sa mu podarilo ukrdnúť šunku zo stola, ale inak nič. ale obžiera jablká keď nájde a dážďovky, no tie miluje, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj. dnes začneme s tréningom ľahu, budem informovať. vy máte dnes sviatok, ja makám
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
mám bradáča,05.10 bude mať 4 mesiace. u nás ej prísny zákaz na jedlo. raz sa mu podarilo ukrdnúť šunku zo stola, ale inak nič. ale obžiera jablká keď nájde a dážďovky, no tie miluje, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj. dnes začneme s tréningom ľahu, budem informovať. vy máte dnes sviatok, ja makám
ja taky makam, my taky nemame svatek, ve Francii ale my si uzivame zase jindy, kdyz se v cz maka
Jeee ty mas jeste prcka. Uplne mimino. Jenom pomazlinkat
Moc ho nepretezuj. Zaved mu pravidelny rezim na spani, na jidlo i na cviceni. Vyber si jak se ti to hodi lip, bud v prubehu dne, jak te napadne ho nechas obcas lehnout, sednout.... a nebo si vyhrad 2x 10 minut intenzivniho cviceni a cvic kazdy den. A hlavne je pro nej ted az do 9 mesicu velmi dulezite abys ho brala hodne mezi lidi a jine psy, aby se spravne "socializoval" nech ho, at si hodne hraje s ostatnimi a urcite ti z neho vyroste neagresivni, sebevedomy pejsek
a urcite informuj
Není tady
ty si vo francúzsku? tyyyyyyyy jo, a čo tam robíš? ako si sa tam dostala? ak sa ti nechce sem, daj do sz.
socializujem ho teda riadne. zastvíme sa pri každom psovi čo ide s majiteľom, aby sa zoznámil ale včera to akosi blbo odhadol, ten druhý pes-fenka bola akási agresívna a on to vôbec neregistroval, alebo ju provkoval, nechcel od nej ísť stále krúžil okolo nej, pritom ona totálne agresívny výraz. a tá pani, že nech si ho držím, že títo malí psi sú taký jedovatí a útoční a potom sa divíme že jej pes vrčí. tak ma naštvala, jej hovorím že môj pes nie je jedovatý, je to šteňa a zoznamuje sa s ostatnými psami, aby z neho nevyrástoltaký agresívny pes ako jej. ten sa s iným psom snáď ani nestretol. no hrozná bola,ježibaba.
Není tady
tak to vidim jasne - panicka od nej odhani vse co se hybe a fenka srsi prebujelym sebevedomim. hruza
ja se vdala do Francie, nasla si praci a prestehovala se natrvalo. S muzem jsme se seznamili pres ICQ
Není tady