29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny!
Máme s přítelem výročí a on má ještě k tomu narozeniny, proto bych chtěla vyzdobit byteček a uvařit výtečnou večeři. Představuju si malý předkrm, hlavní jídlo, salát a malý dezert. Nemáte nějaké osvědčené tipy nebo menu? Představuji si nepříliš težké, ale zároveň chutné jídlo. Chody by měly nějak ladit. Prosím kuchařinky, ukažte se a poraďte! díky moooc
Není tady
No tak když je to takováhle významná večeře, tak to chce hlavně něco, od čeho bys nemusela furt lítat ke sporáku a kontrolovat, něco, co si můžeš předpřipravit, třeba:
předkrm: krabí koktejl
hlavní jídlo: brambory ve slupce pečené v troubě v jednom pekáči s kuřecími stehýnky, česnekem a nivou
salát zeleninový
dezert: ovoce se zmrzlinou
a samozřejmě dobré víno!
Jestli to všechno ladí k sobě, to nevím, ale stejně - dobrou chuť a užijte si to!
Není tady
plněné broskvičky nebo nějakou zeleninku buď šunkovou nebo sýrovou pěnou, hovězí steak, řecký salát, a vanilkovou zmrzku s horkejma malinama
Není tady
zkus se inspirovat v některém z článků Co vařit o víkendu na FoodLife.cz, jsou to menu, která nemusí být jen víkendová a některá jsou myslím docela slavnostní...
http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
Není tady
díky díky!!! taky mě napadl nějaký steak, to je osvědčená varianta. nemáte někdo tip, jak ho naložit, aby byl dobře kořeněný a měkký? zmrzlina s ovocem je výborný nápad, nenáročná a dobrá, parádička ještě popřemýšlím o tom předkrmu...
Není tady
french.. pokud budeš dělat hovězí steak ze svíčkové, nakládat ho nemusíš... jinak je výborné steakové koření smíchat s trochou oleje a česnekem(pokud máte rádi) potřeš to tím a položíš na rozpálenou pánev... bez oleje(pokud máš teflon) trošku se to přichytí, ale jen na chvilku, tak se nesnaž to odtrhnout, odlepí se to samo
pokud budeš dělat kuřecí steaky, česnek nedoporučuju, přebíjí chuť masa
Není tady