Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 22. 9. 2006 8:39

Jesi
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 421

Zimnice u dítěte

NᚠHonzík se už 3 týdny potýká s nemocí, vždycky má několik dní horečku, pak je třeba 4 dny úplně ok a pak zase nastoupí horečka. Když teplotu dostal poprvé, šla jsem s ním hned k lékaři, protože týden předtím měl přisáté klíště. Dle dr. viroza. Včera jsem s ním opět zašla, protože měl v noci horečku a ráno pořád brečel, tak říkala, že to vypadá na několik viroz za sebou, zjištovla, jestli není meningeální kvůli klíštěti, to bylo ok. Tak řekla, že to snad zvládnem bez ATB. Kluk byl přes den celkem dobrej, teplota zvýšená, večer měl zas 38,2, tak jsem mu dala Nurofen sirup. No a v noci mě probudilo, jak se Honzík vrtí a má děsnou třesavku, teplotu měl s bídou 36,2, tak jsem ho balila do 2 dek a vůbec se nemoh zahřát, dala jsem mu teplej čaj a on během 20 minut dostal horečku 39,3, tak jsem mu dala čípek Panadol, ten po hodině nezabral a dělala jsem mu zábaly na ruce a nohy. Tak jsme to srazili aspon o stupínek. Ted ráno je úplně ok, teplotu nemá. V noci jsem o něj měla dost strach. Mělo někdy vaše dítko třesavku, aniž by mělo horečku, která potom rychle nastoupila? Na kontrolu máme jít v pondělí.

Není tady

 

#2 22. 9. 2006 8:48

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Zimnice u dítěte

Jesi, tohle jsem zažila jen jednou, jsou to nervy, člověk neví co viď? Syn dostal horečku, přitom dr nezjistila proč, neměl rýmu, kašel, nic ho nebolelo, kromě horečky byl v pohodě. Dávali jsme paralenový čípky, ale vůbec nezabíraly, tak nurofen sirup, taky nic, chudák taky měl střídavě zimnici s obrovským pocením. To trvalo asi pět šest dní až nemohl chudák chodit jak byl vysílenej, vůbec nejedl, ale dost pil. Nakonec jsem bez konzultace s dr nasadila normální půlku paralenu rozdrcenou na lžičce, zapít čajem, horečky se zbavil asi desátý den a vypadalo to, že bude v pohodě a půjde do jeslí. Za dva dny na to jsme šli na píchání ucha, silnej zánět středního ucha, znovu horečky. Přitom ho ucho vůbec nebolelo. Takže můžete mít někde nějakej zánět nebo infekci, aniž by synka něco bolelo. Jo a taky dr říkala, že když horečky trvají dýl jak 10 dní nebo se vrací, doporučuje nasadit antibiotika každopádně i když se na nic nepřijde, protože u tam malýho prcka hrozí zápal plic po dlouhodobejch horečkách. Jo a tohle jsme měli ve dvou a půl letech....držím palce a šla bych za dr.

Není tady

 

#3 22. 9. 2006 11:58

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Zimnice u dítěte

Když byla moje dcera malá, tak trpívala na febrilní křeče, za čas jsem už byla "odbornice" a jen tak něco mi nerozhodilo. Jednou ale dostala horečku, druhý den nic, třetí den zas... To už jsem koukala co zas bude, ale pak jí úplně stejně klesla teplota, měla najednou z ničeho nic 34,2. To jsem se vyděsila, popadla dítě a mazala do nemocnice. Než jsme dorazili, měla pro změnu 39. Byla tam jen chvilku, asi dva dny, protože nic nezjistili (spíš si mysleli, že jsem hysterka), ale přesto mi doktor řekl, že moje dítě je citlivé (zřejmě hysterka po mamince) a předchozí teploty - výkyvy: jednou horečka a jednou ne - mohly podráždit termoregulační systém. Dceři bylo 1,5 roku, nebyla malé mimnko. Od té doby se to neopakovalo. Ale byla jsem z toho vyděšená víc než z 41°C.

Není tady

 

#4 23. 9. 2006 9:50

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 19810

Re: Zimnice u dítěte

Já to taky znám - loni v létě, nejdřív zimnice a pak horečka 40,6. Srazila jsem to jenom zábalem, žádný léky nepomáhaly. A doktoři nic nezjistili. Přešlo to samo.
Neměli by Honzíkovi vzít krev? Kdyby měl v těle nějakej zánět, tak by se to tam mělo projevit...

Není tady

 

#5 23. 9. 2006 10:54

Jesi
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 421

Re: Zimnice u dítěte

Ahoj , díky za reakce, uklidnily jste mě.
Včera odpoledne měl ještě zvýšenou teplotu a od té doby ¨pak už ne. Je čilý, směje se, nic ho prý nebolí. Noc proběhla ok, bez teploty. V pondělí si jdeme k dr. pro výsledek stěrů z nosu a krku, tak jí o tom řeknu. Ještě jednou dík. Si někdy připadám jak máma hysterka  rodna

Není tady

 

#6 23. 9. 2006 11:03

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Zimnice u dítěte

to je normální, taky to blbě nesu, když synovi něco je, to každá máma. Hlavně že je klučík v pohodě tummenupp

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů