21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ná Honzík se u 3 týdny potýká s nemocí, vdycky má několik dní horečku, pak je třeba 4 dny úplně ok a pak zase nastoupí horečka. Kdy teplotu dostal poprvé, la jsem s ním hned k lékaři, protoe týden předtím měl přisáté klítě. Dle dr. viroza. Včera jsem s ním opět zala, protoe měl v noci horečku a ráno pořád brečel, tak říkala, e to vypadá na několik viroz za sebou, zjitovla, jestli není meningeální kvůli klítěti, to bylo ok. Tak řekla, e to snad zvládnem bez ATB. Kluk byl přes den celkem dobrej, teplota zvýená, večer měl zas 38,2, tak jsem mu dala Nurofen sirup. No a v noci mě probudilo, jak se Honzík vrtí a má děsnou třesavku, teplotu měl s bídou 36,2, tak jsem ho balila do 2 dek a vůbec se nemoh zahřát, dala jsem mu teplej čaj a on během 20 minut dostal horečku 39,3, tak jsem mu dala čípek Panadol, ten po hodině nezabral a dělala jsem mu zábaly na ruce a nohy. Tak jsme to srazili aspon o stupínek. Ted ráno je úplně ok, teplotu nemá. V noci jsem o něj měla dost strach. Mělo někdy vae dítko třesavku, ani by mělo horečku, která potom rychle nastoupila? Na kontrolu máme jít v pondělí.
Není tady
Jesi, tohle jsem zaila jen jednou, jsou to nervy, člověk neví co viď? Syn dostal horečku, přitom dr nezjistila proč, neměl rýmu, kael, nic ho nebolelo, kromě horečky byl v pohodě. Dávali jsme paralenový čípky, ale vůbec nezabíraly, tak nurofen sirup, taky nic, chudák taky měl střídavě zimnici s obrovským pocením. To trvalo asi pět est dní a nemohl chudák chodit jak byl vysílenej, vůbec nejedl, ale dost pil. Nakonec jsem bez konzultace s dr nasadila normální půlku paralenu rozdrcenou na ličce, zapít čajem, horečky se zbavil asi desátý den a vypadalo to, e bude v pohodě a půjde do jeslí. Za dva dny na to jsme li na píchání ucha, silnej zánět středního ucha, znovu horečky. Přitom ho ucho vůbec nebolelo. Take můete mít někde nějakej zánět nebo infekci, ani by synka něco bolelo. Jo a taky dr říkala, e kdy horečky trvají dýl jak 10 dní nebo se vrací, doporučuje nasadit antibiotika kadopádně i kdy se na nic nepřijde, protoe u tam malýho prcka hrozí zápal plic po dlouhodobejch horečkách. Jo a tohle jsme měli ve dvou a půl letech....drím palce a la bych za dr.
Není tady
Kdy byla moje dcera malá, tak trpívala na febrilní křeče, za čas jsem u byla "odbornice" a jen tak něco mi nerozhodilo. Jednou ale dostala horečku, druhý den nic, třetí den zas... To u jsem koukala co zas bude, ale pak jí úplně stejně klesla teplota, měla najednou z ničeho nic 34,2. To jsem se vyděsila, popadla dítě a mazala do nemocnice. Ne jsme dorazili, měla pro změnu 39. Byla tam jen chvilku, asi dva dny, protoe nic nezjistili (spí si mysleli, e jsem hysterka), ale přesto mi doktor řekl, e moje dítě je citlivé (zřejmě hysterka po mamince) a předchozí teploty - výkyvy: jednou horečka a jednou ne - mohly podrádit termoregulační systém. Dceři bylo 1,5 roku, nebyla malé mimnko. Od té doby se to neopakovalo. Ale byla jsem z toho vyděená víc ne z 41°C.
Není tady
Já to taky znám - loni v létě, nejdřív zimnice a pak horečka 40,6. Srazila jsem to jenom zábalem, ádný léky nepomáhaly. A doktoři nic nezjistili. Přelo to samo.
Neměli by Honzíkovi vzít krev? Kdyby měl v těle nějakej zánět, tak by se to tam mělo projevit...
Není tady
Ahoj , díky za reakce, uklidnily jste mě.
Včera odpoledne měl jetě zvýenou teplotu a od té doby ¨pak u ne. Je čilý, směje se, nic ho prý nebolí. Noc proběhla ok, bez teploty. V pondělí si jdeme k dr. pro výsledek stěrů z nosu a krku, tak jí o tom řeknu. Jetě jednou dík. Si někdy připadám jak máma hysterka
Není tady
to je normální, taky to blbě nesu, kdy synovi něco je, to kadá máma. Hlavně e je klučík v pohodě
Není tady