|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ted jsem udelala tu cibulacku.Je to mnamka. 

Není tady
Já dělala tu mexikanu a pěkně jsme si pochutnali. Je rychlá a vynikající!
Není tady
Skvělé recepty na polévky, které já miluju a už se těším jak si je uvařím.
Není tady
[img]Ingredience:
Receptů na brokolicovou polévku už tu je dost, ale tahle je opravdu nejrychlejší a na chuti jí to vůbec neubírá. Je třeba však mít po ruce mixér.
Potřebujeme:
1 půlkilovou brokolici,
2 obdélníky taveného smetanového sýra,
sůl, voda.
Příprava:
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka (dá se uvařit i v mikrovlnce). Vodu slijeme, brokolici vložíme do mixéru se dvouma taveňákama a během pár sekund rozmixujeme. Polévka je hotová a ještě teplá. Když je příliš hustá přidáme trochu vody.
Úplně se rozplývá na jazyku, jak je dobrá. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu.[/img]
[img]na másle osmahnutá houstička[/img]
Není tady
[img]Bukovnická polévka
kategorie: polévky
Ingredience:
4 brambory,
hrst sušených hub,
1 malá cibule,
1 bobkový list,
5 celých pepřů,
5 nových koření,
sůl,
2 vejce.
Příprava:
Do studené vody dáme vařit nakrájené brambory a sušené houby, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a dáme vařit. Přidáme koření (lze použít "vajíčko" na čaj) a vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
Zahustíme závrtkem z hladké mouky a smetany. Zvolna provaříme. Nakonec přidáme vejce, zlehka promícháme a necháme je srazit.[/img]
Upravil(a) Nikiska (30. 9. 2006 16:43)
Není tady
Nikiska ja namiesto tavenaku davam smotanu a miesto soli bujon ale je to fakt ultra rychla polievka 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Oxi někde jsem jen tak pokoukávala a ty jsi tam dával odkaz na Labužníka. Tak jsem tam jukla a jsou tam fakt dost dobrý papáníčka. Díky za vylepšovák.
Není tady
nemas zac, labuznik je dobry a apetit tiez, len ho mam radsej papierovy
moja zberatelska vasen 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Nikisko, ta brokolicová vypadá super a hlavně je to rychle hotové, díky za recept 
A ještě přidám další:
Čočková polévka
čočka, máslo, hl.mouka, sůl, uzenina
Dvě hrsti suché čočky na 1 hod. namočíme do hrnce s 1 litrem vody. Potom osolíme a ve stejné vodě vaříme cca 15 min. Na másle usmažíme jíšku z másla a hl.mouky a zakvrdláme do polévky. Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou uzeninu a vaříme cca 2 min.
Bramboračka s klobásou
4 brambory, 2 klobásky, bílá paprika, cibule, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, sůl, pepř, hl. mouka, olej, sladká i pálivá paprika, podravka
V hrnci osmshneme větší cibuli spolu s 2 stroužky česneku, přidáme kmín, přidáme sladkou papriku,aby byla polévka pěkně načervenalá, špetku pálivé papriky, osmahneme a zalijeme vodou. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a na kolečka nakrájenou klobásu či párek, přidáme v rukou rozetřenou majoránku, na kostičky nakrájenou bílou papriku (nemusí být), osolíme, opepříme a necháme vařit. Dle chuti ochutíme podravkou. Až budou brambory měkké, uděláme si tmavou jíšku (olej, mouka) a zahustíme polévku.
Květáková polévka
Ingredience (4 os.): květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, tenké plátky šunky, pepř, sůl, mletý muškátový oříšek, 1 dcl kysané smetany, žloutek, petrželová nať
Květák dobře umyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme ho okapat.
Z oleje a mouky připravíme světlou zápražku, kterou zředíme s vývarem z květáku a dobře převaříme.Potom květák rozebereme na růžičky, šunku nakrájíme na nudličky a přidáme k vývaru společně se zápražkou.
Polévku dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme smetanu rozšlehanou se žloutkem a nasekanou petrželovou nať.
Upravil(a) Babucha (30. 9. 2006 18:09)
Není tady
Babucho a když jsme u těch polévek tak jsem našla Chlebové kuličky do polévky. Určitě je vyzkouším!
[img]Chlebové kuličky:
Ingredience:
starší chleba
trocha polévky na zvlhčení
žloutek
utřený česnek
sůl
sekaná petrželka
olej na smažení
Příprava:
Ze staršího chleba okrájíme kůrky a rozdrobíme ho nebo jemně nakrájíme. Vložíme do misky, zvlhčíme polévkou, přidáme žloutek, trochu utřeného česneku, osolíme a dáme sekanou petrželku. Ze směsi vypracujeme tuhé těsto, ze kterého tvoříme kuličky o velikosti lískového oříšku. Připravené kuličky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a vkládáme do polévky.[/img]
Není tady
[img]Blesková polévka s mletého masa:
Ingredience:
cca 200 g mletého masa,
1 cibule,
1 PL oleje,
5 PL zmrazené zeleninové směsi,
koření Vegeta,
polévkové koření,
petrželka,
sůl,
1 1/2 l vody.
Příprava:
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli spolu s masem a zmrazenou zeleninou. Zalijeme vodou a společně povaříme. Hotovou polévku dochutíme vegetou, polévkovým kořením, nasekanou petrželkou a podle chuti osolíme.[/img]
Není tady
Děvčata, jak děláte boršč nějak jednodušeji, abych ho nevařila 2 hodiny. Díky...
Upravil(a) Décima (5. 10. 2006 12:56)
Není tady
tak jsem vcera delala tu porkovou..a i tchyne i tchan a manzel si pomlaskavali...coz bych neverila...!manzel co je zdrave=zelenina nijak nemusi a tchyne s tchanem? Ti se boji novych veci ..ale zkusili a olizovali se..diky!
Není tady
Dělá tě některá nebo některý vločkovou polévku? a jak? Vloček mám doma plno, ale pořád mě tam jen tak ležej ve skříni. Díky moc.
Není tady
Hani vločkovou polévku jsem nikdy nezkoušela a odtamtud co myslíš, že jsem tak to opravdu nejsem. Pa
Není tady
Zkus www.probio.cz/recepty.htm
Já bych dala vařit asi 1/2 l vody a 1/2 l mléka s 1 hrnkem oves. vloček. Přidala asi 1/2 kostky zelenin. masoxu, 1 lžičku Podravky, kousek másla a nakonec přidala nasekanou petrželku nabo libeček.
Není tady
dělám normální zeleninovou polévku a jako základ používám vločky opražené na troše másla nebo jsem je tuhle do té polévky přidala a uvařila do měkka
Není tady
Dobrá a rychlá je taky
GULÁŠOVÁ ZE SOJOVÉHO MASA
na oleji zpěnit nakrájenou cibulku , nasypat sojovou drť , trochu hladké mouky na zahuštění , přidat na ochucení kmín , ml . papriku , trochu posmažit a zalít vodou . Přidat nadrobno nakrájené brambory . Pak dám kostku bujonu - nebo ne , před dovařením stroužek česneku a majoránku . To je vše .
Nebo kdo má rád tu chuť , tak
KVASNICOVÁ POLÉVKA
Opět na oleji zpěnit cibulku , rozdrobit kostku droždí , nechat rozpustit , přidat lžici hl . mouky , zamíchat , rozklepnout vajíčko , zase míchat , je z toho v tuto chvíli trochu hrouda , ale rozvaří se . Zalít vodou , nasypat vhodnou mraženou zeleninu, dát kostku bujonu a vařit .
Není tady
Já mám taky typ na výbornou polévku, je to polévka květáková. Květák obereme na růžičky, dáme vařit. Když je květák uvařený, vyjmeme pár růžiček a zbytek rozmixujeme na jemno. Dáme opět vařit, přidáme na kousky nakrájený květák(co vám zbyl), přidáme nastouhanou syrovou mrkev, celer a petržel. Vařime do měkka, což je za chvíli, protože zeleninu máme nastrouhanou. Přidáme masox a dochutíme "Harmonií chuti" od Maggi. Můžeme přidat nakonec i sušenou petrželku, kdo má, může být i čerstvá.
Není tady
Kdysi jsem taky dělávala nepravou gulášovku z kvasnic...takže kvasnicovou 
Na troše oleji nechat zpěnit cibulku,potom rozdrobit kostku droždí a míchat ,až to začne vonět.Potom do toho nakrájet oloupané brambory....čím víc,tím líp (polévka se nezahušťuje)....a zalít vodou a nechat vařit.Mezitím zase na trošce oleje opéct nakrájenou klobásu nebo obyčejný párek a zasypat trochou sladké papriky a nechat jí rozpustit a vše hodit do polévky i s 1 kostkou masoxu .Do polévky se samozřejmě přidá pepř a sůl ,no a podle množství se dochucuje. Na 1 kostku droždí,jsem dávala podle oka tak 1,5 l vody.
Není tady
Kulajda:
Na oleji zpěníme cibuli. zalijeme 1 litrem vody, osolíme, přidáme pokrájené brambory, kmín, 3 bobkové listy a houby(mražené nebo sušené). Když jsou brambory měkké, vlijem do polévky kysanou smetanu, v které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Povaříme, okyselíme octem a posypeme koprem, kdo nemá rád kopr, tak petrželovou naťí.
Není tady
hadrovka :jíška, do ní klepnout vajíčko, rozmíchat,pak horká voda, zelenina, okořenit, vařit
Není tady
Houskova
osmahnu zvlast dve housky na kosticky a v druhem hrnci nastrouhanou polevkovou zeleninu, na to hodim vyvar , nebo vodu a masox, pridam koreni (nove, pepr), kosticky housky a az se provari, tak prokvedlam, ke konci pridam vajicko, mozno i cesnek, co kdo ma rad.
je to varianta chlebovky, ale tohle mi chutna vic.
Chuda kminova
oprazim mouku s kminem, zaliju vodou, pridam koreni (nove, pepr), vodu, masox, zeleninu a brambory, varim do mekka, na konci pripadne zahustim, dochutim nebo jen pridam rozkvedlane vajicko.
Upravil(a) tweety (3. 12. 2007 14:36)
Není tady

Já dělám falešnou drškovou..moji panové totiž drštky nemusej!! a já je tak miluju!!
falešná drštková:,
Na osmahnutou cibulku,přidáme hl.mouku..uděláme jíšku..
Do jíšky hodíme tak 2-3 bílky a mícháme dál. Přidáme sůl,majoránku,sl.papriku,masox.Prostě to co si dávate klasicky do drškovky...Zalijeme vodou,chvilku povaříme a přidáme česnek..
Není tady
A kdyby jste do základu na falešnou držkovou dala nakrájenou na nudličky hlívu ústřičnou. tak je to ještě lepší a chutnější.Také tu falešnou držkovou dělám ze z drůbežích skeletů ,udělám si z nich vývar,kůžičku nakrájím na nudličky a postup stejný ,paprikovo cibulový základ,podlít vývarem ze skeletů,zahustit a provařit,dochutit majoránkou a česnekem.Když vařím slepici na paprice a nebo kuře,tak si ty kůže nechám a dám do mrazáku,až mám tak tři až čtyři kůže tak si ji udělám. a tu má ráda i žena,protože normální nesní.
Není tady