Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 9. 2006 10:16

Rhea
♥♥♥♥---
Místo: Brno

Šicí stroj pro domácí šítí

Chtěla bych si koupit nový šicí stroj a protože na trhu je veliký výběr značek, ale i typů, zajímali by mě zkušenosti ostatních. Šiju celkem často, hlavně pro děti, pro jejich panenky, Barbie, ale samozřejmě i na sebe. Manželovi spravuji modráky - což je skoro nejhorší šití a hlavně bych potřebovala stroj, který si poradí s úpletem, což ten můj dosavadní neumí. Prosím, podělte se osvoje zkušenosti se značkou, ale i kolik Vám stačí programů a jaké vychytávky třeba některé stroje mají. Cena stroje tak do 10.000,-- a nemusí mít digitální displej. Spíš mě zajímá praktičnost.Budu moc ráda za každou radu. Děkuji.

Není tady

#2 23. 10. 2006 15:53

Bára
♥♥♥----
Místo: České Budějovice

Re: Šicí stroj pro domácí šítí

je to dost dlouho, tak jsi už možná koupila. Já jsem kdysi měla Toyotu (rok 1991, cca 10tis.)  ale moc mi neseděla. Tak jsem ji prodala a vzala jsem si Pfafku za 18-19tis., jsem moc spokojená. Snadná obsluha a lehká pro přenos. Má v podstatě vše, co člověk pro šití potřebuje, pružné stehy, vyšívání dírek, diferenciál a hlavně i horní podávání látky. To je fakt bomba. V poho prošije i poskládánou hrubou látku na rifle a štepuje bez zadrhnutí.
U stroje já osobně nenám dobrou zkušenost s stehem co má nahradit overlok. Se dvěmi nitkami to prostě nejde a nemůže to dobře fungovat. Rovněž vyšívání moc neužiju a tyto funkce hodně zvedají cenu.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;104/st/20060620/e/%2A/dt/-4/k/a98b/event.png

Není tady

#3 9. 1. 2007 0:21

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Není nad staré dobré Veritasky, nejhorší jsou dnešní "bakeliáky" za pár korun z marketů. Koukni na inzeráty do Hyperinzerce.cz , tam určitě veritasku koupíš.
Vím o čem mluvím, šití mně živí. Veritasek a starých Minerv mám několik a nedám na ně dopustit!! smile

Není tady

#4 9. 1. 2007 17:43

janyka
♥♥♥----

Taky bych se přidala - staré dobré Veritasky . Mám ji od 15-ti , tj.24 let a nebyla ještě ani jednou opravovaná . A to si užila svoje . Posledních pár let mám sice prům . šicí stroj , tak je více v klidu , ale kdyby něco , mám ji stále v záloze .

Není tady

#5 9. 1. 2007 18:51

x256987
Host

Já mám Zetinu, a popravdě na ní jednou do roka obroubím záclonu nebo něco takového sad  Myslím, že je to dobrá značka a taky se na ni prý dobře shánějí náhr. díly a tak.

#6 9. 1. 2007 22:47

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Já mám zetinu overlock a taky dobrý. Na to kolik toho ušije, tak jede slušně. A právě protože je česká, tak se nebojím oprav, když jednou příjdou yikes

Není tady

#7 20. 1. 2007 23:43

ita
♥♥♥♥♥♥-

Kamčitka má pravdu. Veritaska má plno užitečných programů  a stará Lada (s motorkem, ale bez entlu) ušije i prošívanou bundu.

Není tady

#8 12. 4. 2007 11:08

Décima
♥♥♥♥♥--

Taky bych si chtěla koupit šicí stroj, žádnou "divočinu", potřebuju ji jen na lemování závěsů, záclon, šití polštáškú,  krácení jeansových kalhot apod... Myslela jsem na tu Zetinu, kterou doporučujete, jen tak na to domácí šití (našla jsem na netu):
Zetina 748 - jednoduchá a nejlevnější asi 3,8 tis
Zetina 2409 - za 5,5tis
Zetina 6115 - za 6tis, píšou, že má robustní kovovou konstrukci
Zase nějaké levné prdítko, co by se mi šoupalo po stole nechci.
Jo, a aby to bylo lehké na pochopení, nemám moc technic. talent   díky smile

Není tady

#9 5. 5. 2007 10:04

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Už dva roky mám šicí stroj Brother PX 300 a jsem naprosto spokojená. Tehdy stál asi 8.000,-. Předtím jsem měla starý kufříkový Lucznik.Chviličku trvalo, než jsem si zvykla, ale je super.  Jen vyšívání nevyužívám a nějak jsem nepřišla na to, aby mi to samo dělalo knoflíkové dírky. Ale to nevadí, dělám je normálně po staru. Jsem naprosto spokojená. Doufám, že mi dlouho vydrží.

Není tady

#10 13. 10. 2009 15:51

suzuveverka
♥------

Zdravim, vytahuju stare tema, abych nezakladala zbytecne nove.. Chystam se poridit sici stroj, doted jsem sila na mamine stolni Veritasce.  Potrebuji stroj na bezne siti, aby zvladl prosit i riflovinu (s tim uz ma nase stara Veritaska problemy) a zipy. Rada bych prave sici stroj primo se stolkem. Nevite jestli jeste nekdo dela neco podobneho skladaci stolni Veritasce? V nabidkach jsem nic nenasla.
Inzeratu na Veritasky jsem uz moc nenasla, navic pujde o vanocni darek a rodina by mi radsi dala neco novyho..

Není tady

#11 15. 5. 2010 8:52

palimak
♥------

ahojky jsem tu nová a po přečtení všech příspěvků bych měla dotaz ...prosím nemáte někdo návod na šicí stroj-.....veritas 8014/43.....všude možně sháním a píšu a nic nemáte někdo tento stroj a mohly byste mě ho za nějakou korunku oskenovat a poslat předem mocccc děkuji dumbom

Není tady

#12 4. 10. 2013 12:09

betka.
♥------

Ahoj...při výběru svého stroje jsem vybírala od české značky Veronica. Mamka jí má 15 let a je spokojená. Já mám Veronica 404 a nemůžu si stěžovat.

Není tady

#13 4. 10. 2013 13:50

šestka
♥♥♥----

Veritas je první věc, kterou jsem si po škole koupila z ušetřených peněz.Žádná věc se mi v životě nevyplatila tak jako tento šicí stroj. Vše, co jsem si v životě pořídila ztrácelo na ceně( zařízení domu, auta), jen šicí stroj se mi mnohokrát zúročil. Nejsem švadlena, ale šila jsem na děti, do domácnosti, známým a rodině sem tam něco opravila. Dala jsem za něj před 30 lety 4 tisíce, ale myslím, že mi přinesl desetinásobky této částky. Jen jednou jsem si ho nechala seřídit a promazat za pár korun jinak nikdy nic.

Není tady

#14 6. 10. 2013 21:00

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já jsem zpátečník. Mám šlapací stroj Singer po babičce, rok výroby tak 1925 a jsem s ním stále spokojená. Má hodně patiček na různé materiály a zvládnu s nimi co potřebuji. Prošije zipy, džíny i lehké materiály. Údržba žádná. Když to řeknu před lidmi dívají se na mě divně.¨

Jeden čas jsem měla i super elektrický Singer, spoustu programů, ale nebylo to ono.

Není tady

#15 7. 10. 2013 7:47

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyz byli deti male sila jsem na ne na sicim stroji minerva.Byl to sici stroj po babicce takovy ten slapaci.Ted mam sici stroj veritas po mamce,ale spise ho mam na zkracovani kalhot.Nic jineho na nem nesiju.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#16 7. 10. 2013 12:13

annie
♥♥♥♥♥♥-

Můžu potvrdit, že starý šlapací stroj je nesmrtelný. Prošije krásně i tvrdé materiály - jako je třeba riflovina.
Momentálně je na půdě,je ještě po mé prababičce a po promazání šije krásně. Jen mám teď k dispozici průmyslovou "sloupovku", takže hodně věcí šiju na ní.
Na domácí šití mám Veritas, jsem spokojená.
Pokud někdo šije víc, tak asi vyhledá stroj s více funkcemi, ale mě stačí tento základ. smile

Není tady

#17 7. 10. 2013 12:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Taky se slzou v oku vzpomínám na šlapací Singrovku po babičce... bohužel jsem se jí kdysi musela zbavit v rámci stěhování.
Ale chtěla bych mít ty prachy, který tahle mašinka za všechny ty roky "vyšila" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 8. 10. 2013 8:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Babička taky měla Singrovku, nadšeně jsem šlapala. Ale blbý bylo, že nešlo entlovat, takže hezky ručně. tillfreds
Doma mám Veritasku, ale nešiju. Vytáhnu jen např. záclony, závěsy. Ted jsem tedy šila sáčky do školy. Prošije i riflovinu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#19 9. 10. 2013 11:59

betka.
♥------

Vím o české značce Veronica. Mám jí doma já i kamarádka již několik let a žádný problém.

Není tady

#20 16. 11. 2014 17:04

Jarkak2102
♥------

Ahoj, koukám  že diskuze je sice chvíli neaktivní, ale třeba se tu najde někdo kdo by mi poradil :-)
Plánujeme koupi šicího stroje
jedná se o šicí stroj od výrobce který se zabývá průmysl. šicími stroji, hledáme totiž stroj vhodný pro švagrovou, která se šitím živí - především šije přehozy, potahy, povlečení, závěsy apod.
hledám někoho kdo by měl zkušenost, zda se jedná o dobrou investici.
Našla jsem si sice jak vybírat stroj: https://www.dtest.cz/clanek-1746/jak-vybrat-sici-stroj
ale upřímně, sama se v tom moc nevyznám...
Díky

Upravil(a) Moderátorka (4. 3. 2015 21:45)

Není tady

#21 28. 4. 2015 8:57

RencaTupa
♥♥-----

Mamka má doma českou Veronicu a prošije téměř všechno, jen rifle a některé bytové textilie moc nebere. Ale možná existuje jiný model, který to zvládne.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí