6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych si koupit nový icí stroj a protoe na trhu je veliký výběr značek, ale i typů, zajímali by mě zkuenosti ostatních. iju celkem často, hlavně pro děti, pro jejich panenky, Barbie, ale samozřejmě i na sebe. Manelovi spravuji modráky - co je skoro nejhorí ití a hlavně bych potřebovala stroj, který si poradí s úpletem, co ten můj dosavadní neumí. Prosím, podělte se osvoje zkuenosti se značkou, ale i kolik Vám stačí programů a jaké vychytávky třeba některé stroje mají. Cena stroje tak do 10.000,-- a nemusí mít digitální displej. Spí mě zajímá praktičnost.Budu moc ráda za kadou radu. Děkuji.
Není tady
je to dost dlouho, tak jsi u moná koupila. Já jsem kdysi měla Toyotu (rok 1991, cca 10tis.) ale moc mi neseděla. Tak jsem ji prodala a vzala jsem si Pfafku za 18-19tis., jsem moc spokojená. Snadná obsluha a lehká pro přenos. Má v podstatě ve, co člověk pro ití potřebuje, pruné stehy, vyívání dírek, diferenciál a hlavně i horní podávání látky. To je fakt bomba. V poho proije i poskládánou hrubou látku na rifle a tepuje bez zadrhnutí.
U stroje já osobně nenám dobrou zkuenost s stehem co má nahradit overlok. Se dvěmi nitkami to prostě nejde a nemůe to dobře fungovat. Rovně vyívání moc neuiju a tyto funkce hodně zvedají cenu.
Není tady
Není nad staré dobré Veritasky, nejhorí jsou dnení "bakeliáky" za pár korun z marketů. Koukni na inzeráty do Hyperinzerce.cz , tam určitě veritasku koupí.
Vím o čem mluvím, ití mně iví. Veritasek a starých Minerv mám několik a nedám na ně dopustit!!
Není tady
Taky bych se přidala - staré dobré Veritasky . Mám ji od 15-ti , tj.24 let a nebyla jetě ani jednou opravovaná . A to si uila svoje . Posledních pár let mám sice prům . icí stroj , tak je více v klidu , ale kdyby něco , mám ji stále v záloze .
Není tady
Já mám Zetinu, a popravdě na ní jednou do roka obroubím záclonu nebo něco takového Myslím, e je to dobrá značka a taky se na ni prý dobře shánějí náhr. díly a tak.
Já mám zetinu overlock a taky dobrý. Na to kolik toho uije, tak jede sluně. A právě protoe je česká, tak se nebojím oprav, kdy jednou příjdou
Není tady
Kamčitka má pravdu. Veritaska má plno uitečných programů a stará Lada (s motorkem, ale bez entlu) uije i proívanou bundu.
Není tady
Taky bych si chtěla koupit icí stroj, ádnou "divočinu", potřebuju ji jen na lemování závěsů, záclon, ití poltákú, krácení jeansových kalhot apod... Myslela jsem na tu Zetinu, kterou doporučujete, jen tak na to domácí ití (nala jsem na netu):
Zetina 748 - jednoduchá a nejlevnějí asi 3,8 tis
Zetina 2409 - za 5,5tis
Zetina 6115 - za 6tis, píou, e má robustní kovovou konstrukci
Zase nějaké levné prdítko, co by se mi oupalo po stole nechci.
Jo, a aby to bylo lehké na pochopení, nemám moc technic. talent díky
Není tady
U dva roky mám icí stroj Brother PX 300 a jsem naprosto spokojená. Tehdy stál asi 8.000,-. Předtím jsem měla starý kufříkový Lucznik.Chviličku trvalo, ne jsem si zvykla, ale je super. Jen vyívání nevyuívám a nějak jsem nepřila na to, aby mi to samo dělalo knoflíkové dírky. Ale to nevadí, dělám je normálně po staru. Jsem naprosto spokojená. Doufám, e mi dlouho vydrí.
Není tady
Zdravim, vytahuju stare tema, abych nezakladala zbytecne nove.. Chystam se poridit sici stroj, doted jsem sila na mamine stolni Veritasce. Potrebuji stroj na bezne siti, aby zvladl prosit i riflovinu (s tim uz ma nase stara Veritaska problemy) a zipy. Rada bych prave sici stroj primo se stolkem. Nevite jestli jeste nekdo dela neco podobneho skladaci stolni Veritasce? V nabidkach jsem nic nenasla.
Inzeratu na Veritasky jsem uz moc nenasla, navic pujde o vanocni darek a rodina by mi radsi dala neco novyho..
Není tady
ahojky jsem tu nová a po přečtení vech příspěvků bych měla dotaz ...prosím nemáte někdo návod na icí stroj-.....veritas 8014/43.....vude moně sháním a píu a nic nemáte někdo tento stroj a mohly byste mě ho za nějakou korunku oskenovat a poslat předem mocccc děkuji
Není tady
Ahoj...při výběru svého stroje jsem vybírala od české značky Veronica. Mamka jí má 15 let a je spokojená. Já mám Veronica 404 a nemůu si stěovat.
Není tady
Veritas je první věc, kterou jsem si po kole koupila z uetřených peněz.ádná věc se mi v ivotě nevyplatila tak jako tento icí stroj. Ve, co jsem si v ivotě pořídila ztrácelo na ceně( zařízení domu, auta), jen icí stroj se mi mnohokrát zúročil. Nejsem vadlena, ale ila jsem na děti, do domácnosti, známým a rodině sem tam něco opravila. Dala jsem za něj před 30 lety 4 tisíce, ale myslím, e mi přinesl desetinásobky této částky. Jen jednou jsem si ho nechala seřídit a promazat za pár korun jinak nikdy nic.
Není tady
Já jsem zpátečník. Mám lapací stroj Singer po babičce, rok výroby tak 1925 a jsem s ním stále spokojená. Má hodně patiček na různé materiály a zvládnu s nimi co potřebuji. Proije zipy, díny i lehké materiály. Údrba ádná. Kdy to řeknu před lidmi dívají se na mě divně.¨
Jeden čas jsem měla i super elektrický Singer, spoustu programů, ale nebylo to ono.
Není tady
Kdyz byli deti male sila jsem na ne na sicim stroji minerva.Byl to sici stroj po babicce takovy ten slapaci.Ted mam sici stroj veritas po mamce,ale spise ho mam na zkracovani kalhot.Nic jineho na nem nesiju.
Není tady
Můu potvrdit, e starý lapací stroj je nesmrtelný. Proije krásně i tvrdé materiály - jako je třeba riflovina.
Momentálně je na půdě,je jetě po mé prababičce a po promazání ije krásně. Jen mám teď k dispozici průmyslovou "sloupovku", take hodně věcí iju na ní.
Na domácí ití mám Veritas, jsem spokojená.
Pokud někdo ije víc, tak asi vyhledá stroj s více funkcemi, ale mě stačí tento základ.
Není tady
Taky se slzou v oku vzpomínám na lapací Singrovku po babičce... bohuel jsem se jí kdysi musela zbavit v rámci stěhování.
Ale chtěla bych mít ty prachy, který tahle mainka za vechny ty roky "vyila"
Není tady
Babička taky měla Singrovku, nadeně jsem lapala. Ale blbý bylo, e nelo entlovat, take hezky ručně.
Doma mám Veritasku, ale neiju. Vytáhnu jen např. záclony, závěsy. Ted jsem tedy ila sáčky do koly. Proije i riflovinu.
Není tady
Vím o české značce Veronica. Mám jí doma já i kamarádka ji několik let a ádný problém.
Není tady
Ahoj, koukám e diskuze je sice chvíli neaktivní, ale třeba se tu najde někdo kdo by mi poradil :-)
Plánujeme koupi icího stroje
jedná se o icí stroj od výrobce který se zabývá průmysl. icími stroji, hledáme toti stroj vhodný pro vagrovou, která se itím iví - předevím ije přehozy, potahy, povlečení, závěsy apod.
hledám někoho kdo by měl zkuenost, zda se jedná o dobrou investici.
Nala jsem si sice jak vybírat stroj: https://www.dtest.cz/clanek-1746/jak-vybrat-sici-stroj
ale upřímně, sama se v tom moc nevyznám...
Díky
Upravil(a) Moderátorka (4. 3. 2015 21:45)
Není tady
Mamka má doma českou Veronicu a proije téměř vechno, jen rifle a některé bytové textilie moc nebere. Ale moná existuje jiný model, který to zvládne.
Není tady