|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahojte vespolek, poradil by mi někdo jak dlouho lze skladovat vyloupané vlaské ořechy v ledničce, aniž by žlukly? A šlo by je případně dát do mražáku? Díky.
Není tady
doporučuji rozhodně zmrazit, je to nejlepší ochrana proti žluknutí 
vEruska, FoodLife.cz
Není tady
Nebo zavařit
Není tady
Romčo, a jak ořechy zavařuješ?
Není tady
Ořechy dáš do zavařovačky, zavíčkuješ a dáš do hrnce chytnout víčka.
Není tady
Holky, děkuju moc. Asi zkusím zavařit, protože mražák máme stále plný. A dají se pak ořechy normálně strouhat, sekat a tak .. nezměknou zavařením? A jak dlouho a na kolik stupňů je zavařujete?
Není tady
Ne nezměknou, otvírala jem je po dvou letech a byly super, jako čerstvé, můžeš s nima dělat co se ti zlíbí.Na stupně nezavařuji , jen tak od oka.Nech zavařit vodu a pak 10 - 15 min, aby dobře chytly víčka.
Není tady
Já mám ořechy dané ve skleničce se šroubavacím víčkem. Mám je tam i bez zavařování. Vždycky mi vydrží rok.
Není tady
Já již několik let dávám oloupané vlašáky do mrazáku, zaručeně vydrží a nezkazí se. 
Není tady
Taky se mi zdálo divné ořechy mrazit, ale vyzkoušíno a potvrdíno...funguje to!!!!!
Není tady