21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dneska se nám na plince objevily takové luté skvrnky, které smrděly jako maz z uí nebo něco podobného. Schválně jsem se mu potom podívala na ulínka po koupání a měl tam nějakou bílou "tekutinu". Vypadalo to jako nějaký zánět. Chtěla jsem se zeptat, co to tam má. Zítra s tím asi stejně půjdu k doktorce. Nevíte od kdy se vůbec přetahuje ulínek? Doktorka nám zatím nic neříkala, ale zase abysme něco nezanedbali. Budou mu v listopadu roky.
Není tady
Pokud mu nejde stáhnout předkoka, tak to bude nahromaděnej maz. Naemu Honzovi to taky jetě nejde a jednou za čas se mu to taky objeví. My to zkouíme přetahovat asi od 1 roka, ale spousta odborníků tvrdí, e se to eventuelně začíná řeit a od 3 roku. Pokud nemá pičku aludu začervenalou a nebrečí, tak by to zánět být neměl.
Není tady
Mi doktorka říkala, e máme přetahovat opatrně co to půjde asi od 9 měsíců. V této době u nám to jde úplně bez problémů.
Kamarádka byla s dítkem u doktorky ve 3 letech a nelo jim to. Aby se předkokový vak uvolnil objíděla jim to doktorka nějakou " tyčinkou" aby se uvolnila. Malý řval jak tur, den se nemohl vyčůrat a pak mu ho koupali jetě týden v heřmánku. Po této její zkuenosti jsme to opatrně začali zkouet a podařilo se to.
Není tady
My jsme to u Vojtíka začali řeit a neměl plínky.Jako urologická sestra jsem to domluvila v práci a doktor mu ulinka prvně namazal Emlou,co je znecitlivující krém a asi po 20 minutách mu ty srůsty rozruil a pak bez problémů přetáhl,podotýkám bez pláče. Doma jsme pak koupali v heřmánku a po důkladném rozmočení ve vaně přetahovali.Obřízka se dělá u chlapečků,kterým předkoka nejde přetáhnout a tak ve třech,čtyřech letech.
To co má Tomáek, můe být opravdu nahromaděný maz nebo zánět předkoky.Raději si opravdu zajděte k doktorce ata ti určitě poradí.
Není tady
madlička napsal(a):
Mi doktorka říkala, e máme přetahovat opatrně co to půjde asi od 9 měsíců. V této době u nám to jde úplně bez problémů.
Kamarádka byla s dítkem u doktorky ve 3 letech a nelo jim to. Aby se předkokový vak uvolnil objíděla jim to doktorka nějakou " tyčinkou" aby se uvolnila. Malý řval jak tur, den se nemohl vyčůrat a pak mu ho koupali jetě týden v heřmánku. Po této její zkuenosti jsme to opatrně začali zkouet a podařilo se to.
Jéééé, to jsme taky absolvovali, s tím rozdílem, e u nás ta tyčinka byla takovej malej skalpílek, nikdo mě neinformoval co se bude dít a up u měl skalpel v pinďovi, bez umrtvení, bylo to v rámci roční prohlídky. Co následovalo nebudu popisovat, hrůza. Pinďa stejně přetahnout nejde, tak nás asi obřízka nemine. Dr jsme změnili, ne tedy kvůli tomuhle, ale byla to fakt síííla.
Není tady
No s pindíkem jsme si taky uili u syna. V 1 roce jsem se ptala doktora, e mu nejde přetáhnout...Koukl na to a poslal nás na dětskou chirirgii. Tam se na něj vrhli asi 3 lidi, mě poslali za dveře, e prý je to pro matku krutý. :butter:Slyela jsem hrozný řev svýho dítěte...3 dny pak syn snail zadrovat moč a kdy u to nelo vydret, s hrozným brekem čůral, při tom jsem ho tiskla k sobě a on mě bolestí kousal..V tu dobu u během dne docela ochotně čůral do nočníku..Po tomhle straném záitku přestal, a k nočníku se vrátil a v 1,5 roce. Byl to straný záitek, jak pro něj, tak pro mě.Pindíka jsme mu pak museli přetahovat kadý den, vdy s hrozným řevem..Bolelo mě to víc, ne mé dítě, bylo to krutý. Doufám, e u nic podobného nikdy absolvovat nebudu...
Upravil(a) Orace (18. 9. 2006 0:12)
Není tady
v 1 roce mi to příjde hrozně brzy!!!! To nelo ani nám. Nae dětsjá lékařka to dělá v rámci 3 leté prohlídky. Rodičům vysvětluje co se bude dít a se svým dítětem jsou pořád spolu. Kamarádky mi bylo tehdy líto, byla v 7 měsíci a měla komplikace a jetě trento záitek. Dobře to ale dopadlo pro oba
Není tady
Chlapečkovi kamarádky stahovali "lulínka" v 1,5. Kamarádka se hlásila k vojákům a potřebovala cévkovanou mocč. Doktor zahlédl i jejího chlapečka a ptal se na stahování. U nás ove doktorka tvrdí, e se má začít a po 3 roce, on jí vak nedal za pravdu, tvrdil, e u od 9 měsíců by s tím měla začít.
Musela malýho podret a doktor ho "jakoby malou kulatou ličkou objel". To bylo řevu a krve. Pak ho doktor namazal mastičkou, kterou předepsal i domů po koupání. Malý v té době nosil plýnky, byli jsme jetě po této "akci" na nákupu a řev jaký slyeli vichni kolem, kteří nechápali co se děje - čůral si do plínky a pořádně to pálilo. Ten večer dostal jetě horečku a museli s ním na pohotovost - doktor dal malýmu něco na uklidnění.Od té doby stahovali poctivě denně, řvaní, krev, dnes má malý 3 roky a kůička je stejně přirostlá - nejde stáhnout, take se dá říct, e si v ničem tenkrát nepomohli.
Není tady
Tak mi jsme stahovali asi od půl roku při kadém koupání. Ale stejně to vůbec nelo. Začala jsem si dělat starosti, kdy jim byly 3 roky (oba kluci měli problémy)- a dr říkala, e počkáme do 5leta,e to příroda sama zařídí. A stalo se, v 5 jim to lo krásně , kdy se koupali, tak na mě z vany volali, at se jdu podívat, měli radost.
Není tady
No ja si s tim take nevim rady, tedy Ryu jsou jenom tri mesice, ale uz jsem toto tema s manzelem nakousla. V nasi rodine jsou jen same holky - mama ma dve sestry a kazda ma po dvou holkach, takze vubec s pindiky nemam zkusenost a manzel byl moje prvni vazna znamost, takze taje pindiku jsem zacala objevovat vlastne az s nim. Narodil se nam syn a ja vubec nevim, jak se mu o pindika starat, zatim omyvam jen ve vanicce zinkou, jen jednou jsem mu tycinkou lehce vytrela trochu bileho mazu, ktery mel na spicce. A tak jsem se ptala jednou manzela, kdy se ma pretahovat kuzicka, a on se na me vydesene podival, jestli jsem uz Ryu pretahla, ze at to vubec nedelam, ze si to udela sam! To jsem zase vydesene koukala ja a zeptala jsem se manzela - jak sam? a v kolika? A manzel povedel, ze on si to sam udelal az v deseti letech, ze do te doby nevedel, ze vubec pretahnout jde, ze az kamarad ve skole mu to v prevlekarne pred plavanim ukazal, ze si pretahl. V Japonsku tedy asi maminky vubec nepretahuji, obrizky se snad asi take skoro vubec nedelaji. Ja tedy nevim, nerada bych, aby mel Ryu zanet a take by mel dbat o hygienu a umyvat i vevnitr daleko drive, nez az v deseti letech. Jsem tedy zmatena....
Není tady
Sakuro, kdy s tím má mana problém, tak mu to nevykládej, po půl roce to troku zkus a vyčisti co bude vidět, pomalu můe pokračovat, z hygienického hlediska to je nezbytné, aby kluci pinďu přetahovali a čistili, to jsou ale divný zvyky, nechávat v pinďovi pínu, to by u nás doma neprolo. sama mám dva bráchy a přetahovali si od mala sami, ale jako miminům maminka důsledně přetahovala a čistila od půl roka. Mana taky, ten prej u toho řval jako pominutej, ale on řval u veho.....
Není tady
Čekanko nevím, ted jsem četla v mamince:
Penis a předkoka se u plodu vyvíjejí z jednoho výrustku:Při narození jsou stále srostlé a jen pomalu se v průběhu prvních několika let ivota oddělují. Zúená předkoka je tedy problém, který se netýká jen novorozence. Nemůete mu předkoku stáhnout, protoe k tomu prostě v jeho věku není uzpůsobena. Záleí na nálezu- u přirostlé předkoky, kdy dochází k opakovaným zánětům předkokového vaku, se předkoka uvolňuje dříve. Jinak se vyčkává v současné době i do 3 let věku ( z důvodu, e předkoka se můe opět přilepit, přirůst). U kojenců se předkoka nepřetahuje, poněvad by dolo k trhlinkám a postupnému zjizevnatění a tím k sekundární fimóze (zúení). Během raného dětství ji raději myjte jen zevně. Kdy nejsou ádné problémy, jako např. záněty, od 3 let se předkoka postupně uvolňuje, ale raději se obrate na pediatra.
Není tady
U mého syna jsme začali s postupným přetahováním a po roce, ale stále mu to nelo, v jednom místě byla kůe pevně přirostlá. Problémy s čůráním neměl, ale kůička nela přetáhnout ani v 5-i letech (!). Nicméně lékař tvrdil, e je jetě čas a e pokud mu to nezpůsobuje problémy při čůrání, není nač spěchat. Pak v 6-i letech měl syn vánějí úraz řeený v narkoze (srazilo ho auto), poté následovaly kadý 3. den převazy v narkoze a při jednom tom převaze mu lékař juknul i na pinďu - a tu kůičku uvolnil. Na pokoji mi pak řekl, e jako táta a doktor v jedné osobě to svému synkovi také udělal při jedné příleitosti v narkoze a e od té doby má klid a zároveň ádné brutální násilí a bez bolesti. Dodnes jsem mu za to opravdu vděčná, zvlá kdy tady čtu ty story, kdy doktoři trápí sotva roční dítě a ta kůička pak stejně zase přiroste..
Není tady
Přesně tak, zase přirostla a dodnes pinďu úplně nepřetáhne. Má na pinďovi bouličky, jak je tam zarostlej ten maz, občas se mu udělá malá dírka, kterou to vyteče, ale jinak se kůička ani nehne. Máme doporučení na chirurgii, ale jetě s tím počkám a bude nějaká příleitost, jen tak ho tam trápit nebudu.
Jesi, já u přečetla tuny článků a "ZARUČENÝCH RAD" jak na to, a mi z toho la hlava kolem. Půlka článků přetahovat, půlka nepřetahovat a opravdu jednoznačný názor jsem si neudělala. A praxí!!! Take syn si přetahuje, jakoby trénuje, ale výsledek nic moc. Jako miminku jsem přetahla co to lo a vyčistila, ale ádný násilí. To a ta blbá Dr, ale je to za námi.
Není tady
holky nasemu malemu budou za mesic 2roky a vubec mu nejde pretahnout,ani trosku,jen vidim tecku na curani a to je vsechno.lekarka tvrdi,ze je cas,myslite,ze ma pravdu?pod kuzickou to vubec neumyji
Není tady
Holky, já jsem asi úplně blbá...v rodině máme skoro samé enské, tak jsem se s přetahováním předkoky jetě nesetkala. Znamená to, e se ta kůička stahuje směrem ke kořenu pindíku a vykoukne alud? Nám toti doktorka řekla, e tohle máme dělat po koupání, a to jsou malému 2 měsíce, tak nevím, zda neděláme něco patně, kdy tu píete a o 3 letech... a ten mázek se jim usazuje kde? Nyní má Adámek tu kuičku na pindíku trochu delí a pindík vypadá jako u dospělého chlapa, samozřejmě ve zmenené podobě
Není tady
Take je to ten zánět předkoky, take maeme a koupeme v heřmánku, ale u je to lepí.
Není tady
ten zánět se dělá proto, e ten maz nemá kam odejít, kdy je předkoka přilepená, hromadí se a pěkně tam kvete no a kvete to taky díky tomu, e maminky nepřetahujou, my přetahujem, sice není úplně odlepíno, ale udělá se otvůrek, kudy ten čurbes odchází, take záněty nemá. ale asi nás jetě jeden zákrok nemine.
pepulko, já to znám od bráchů. opatrně, opravdu lehce se stahuje kůička směrem ke kořenu. Jak píu, co člověk, to názor, někdo nepřetahovat, někdo přetahovat, já jsem pro zlatou střední cestu, lehce stahovat, aby se kůička vytahla a potrénovala a mohlo se pod ní umýt. ale samozřejmě nesmí dojít k prasknutí. to je samo. vidím u nás pokrok, ale pooooomaaaalllouuučkej
Není tady
Ćekanko, já měla trochu problémy u starího syna, taky to trvalo dlouho, ale neměl to srostlé, ale jen zůené, take jsme museli pořád a pořád přetahovat. Nejhorí bylo, kdy se nám jednou stalo, e jsme přetáhli úplně a nelo to zpátky, alud mu začal celý modrat. Jééé jak mě z toho bylo zle, no ale lo to zpátky. Mladí problém neměl, přetahoval si sám.
Vůbec nevím jak ti poradit, ale kdy píe, e je to tak přilepené, přeci jenom u je mu přes 5 let, asi nic jiného nezbývá ne obřízka, fakt nevím
Není tady