|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Maminky, těhulky, prosím poraďťe mi, jaká nemocnice je v Praze dobrá. Byla jsem v nemocnici u Apolináře a místní sestřičky mě svým chováním dohnaly k slzám a to jsem tam byla jen v poradně. Představa, že by se takhle chovaly při porodu mě dost děsí 
Nevíte někdo kde je to dobré, nebo jaké máte zkušenosti s Apolinářem, třeba jsem jen narazila na, zrovna néééé tu pravou, sestřičku...
Díky moc
Není tady
Leideo, rozhodovala jsem se spíš podle toho, aby ta porodnice měla špičkovou dětskou JIP a jak se posléze potvrdilo, bylo to dobré rozhodování. Tím tě ale nebudu zatěžovat. Kamarádka byla moc spokojená v Motole, hlavně je to opravdu špičkové zařízení. Na Apolináře jsem moc dobrých názorů neslyšela.Určitě si tam příští porod zajistím.
Ty budeš mít dvojčátka, taky by ses měla rozhodovat víc podle kvality než podle toho jak se krávy sestry tváří.
Není tady
Švagrová rodila U Apolináře a nebyla nadšená. Prý strašně narváno a sestry taky nic moc.
Není tady

Leideo, já bych Ti doporučila Podolí, já tam rodila a nemůžu si to absolutně vynachválit. Od sestřiček až po doktory i pediatry absolutně bez chyby. Mají nádherné porodní sály (já jsem hrozný strašpytel, ale tam jsem se cítila jako doma), měli jsme s přítelem soukromí, vlastní sprcha a WC, porod super. Poporodní oddělení taky bez chyb, všichni strašně příjemní!! Bez nadsázky. Příště jdu zase tam. U Apolináře jsem byla před lety na mimoděložní a ty sestřičky mě taky dostaly, protivné až hrůza! Nešla bych tam ani náhodou. V Podolí jsem se (přísahám) nesetkala s nepříjemnou osobou! Jinak mám nějaké fotečky na webíku, tak se jukni.

Není tady
Já rodila u Apolináře a musím říct že personál na sále byl naprosto super. To mi můžeš věřit, byla jsem tam dva dny a byla jsem i v té obrovské masážní vaně, masírovaly mi kříž olejíčkem a dali mi i sáček s nahřátou rýží. Ženské sestry pak byly také naprosto úžasné. U dětských sester to bylo horší, ale na ty nadávají skoro všude. Dohromady jsem tam byla 2 týdny. Sem tam člověk narazí na někoho hůř naloženého, ale to je normál, také nemáme všechny každý den pohodový.
Ony se názory různí, protože když přijedeš do porodnice, do dvou hodin porodíš a za tři dny jdeš bez problémů domů, jsi nadšená všude. Když máš problém, nebo narazíš na někoho přepracovaného, jsou také špatní všude.
Bohužel v Praze začíná být narváno naprosto ve všech porodnicích. A je to znát i na možnosti nadstandartu, přístupu personálu atd....
Já bych si vybrala mezi Apolinářem, Podolím a Motolem. Jediné tři porodnice co mají v Praze dětskoku JIP. Záleží také kam to máš blízko, ke konci budeš jezdit na kontroly častěji a třebas při vyšším tlaku klíďo 3x týdnu.
Zdrovna tento týden jsem u Apolináře v poradně mluvila s jednou maminkou, která první dítko rodila v Krči a řekla že už nikdy víc. Moje sousedka tam právě porodila druhé mimčo a je nadšená a jinam by nešla.
A co se mi líbilo u Apolináře? Máš k dispozici vše pro miminko včetně 6 plen na den. Pro Tebe jsou volně vložky a plátěné košile. Na pokoji máš nejen ten maličký nemocniční stolek, ale i skříň s poličkama, která se dá zamknout. A také malou ledničku.
Není tady
jo, o podolí jsem taky slyšela jen to nejlepší. ale bohužel je problém se tam dostat. zkoušela jsem to a neuspěla. Po zkušenostech a komplikacích bych ale stejně radši ten Motol. Hodně záleží jaký je těhu.
Není tady
A když Alexxandra nakousla Podolí, já tam měla kámošku a ta poprosila sestřičku, jestli by jí nepohlídala malou ( byla na pokoji sama-to ještě neměli tak narváno)že by si ráda došla na velkou a že malá brečí a záchod je daleko...... Sestřička jí řekla že jí doma dítě taky nebude nikdo hlídat když půjde na záchod a že jí má nechat vyřvat,že jí to neublíží. A konec. A nepohlídala. Kámoška byla hodně šitá, takže se jí na záchod fakt nešlo dobře....... holt záleží na koho narazíš a jak se vyspí.
Není tady
Čekanko, možná je porodnice v Motole dobrá, ale já tam jela MHD skoro 2 hoďky, takže záleží odkud Leidea bude jezdit.
A také se mi zdá divné, že když je Apolinář tak špatný, že jsem tam tak dlouho čekala, registrovat se musíš okolo 20 tt, a mají naprosto narváno 
Není tady

Každému vyhovuje něco jiného, samozřejmě záleží, jaká tam sestra zrovna slouží... Nedám dopustit na Podolí a to ve všech směrech... Nikdo by mi už nedostal k Apolináři.. dodnes vidím ty přeplněné a smradlavé záchody a špínu.... Motol si pamatuji ještě starou budovu, tam to celkem šlo. V nové jsem byla jen na návštěvě a přišlo mi to tam docela hezké.
Není tady
Já jsem rodila U Apolináře a až na jednu dětskou sestru to bylo výborné.Nemůžu říct jediné křivé slovo.
Byla jsem tam i na gynekologii se zamlklým těhotenstvím a jak se tam k nám chovaly sestřičky ohleduplně,to jsem ještě nezažila.A to se měly holky co ohánět.Lidský přístup a to mi nebylo do zpěvu. 
Není tady
Doporučuji Apolináře, jen samá plus, jen nevím jak jsou na tom s vybaveností JIP.
Není tady

Spuntíku, já jen že v Apolináři jsem byla týden a každý den mi brali krev kvůli vyloučení mimoděložního a každá jedna sestra mi rozpíchala ruce, protože mi nešla nabrat krev a ještě na mě řvaly, že ať nedělám scény, že mám blbý žíly. V Podolí jsem naopak zažila úplně báječný personál a to od porodu až po poslední den. A vlastně jsem fungovalal na dvou odděleních, protože Mikulášek byl v prvních dnech na infekčním a já ho chodila kojit. Když mi ho už nesli na poporodní na pokoj, tak mi ta sestřička před návštěvou popřála s malým hodně štěstí a hodně sil. A taky mi všichni dali tolik uspokojivých informací, tolik pomoci a vlídných slov, dětské sestřičky byly tolik hodné a trpělivé, že mě to fakt mile překvapilo.

Není tady
Podolí... 2x po sobě, pokaždé i dětská JIP a personál na výbornou
Není tady

Já jsem Moravanda, ale kámoška rodila 2 x v Podolí a chválila si to 

Prý se v Praze říká...v Podolí, v Podolí.........tam porody nebolí 

Není tady
tak tady čtu, že cilka z ústecka rodila v podolí, já jsem skoro za bukem a nevzali mě
, asi byl zrovna baby boom nebo co. Ale místo abych naběhla do motola, jeli jsme na mělník. Rozhodlo to, že mělník je mnohem blíž. Bylo to tam OK, ale příště (doufám že bude nějaký příště), asi ten Motol, pokud jim do tý doby nespadne na hlavu 
Pinky, proto je v podolí asi tak našvihnuto, když tam porody nebolí že jo 
Není tady
No já měla velké potíže a byla zařazená do výzkumu... 
Není tady
cilka napsal(a):
No já měla velké potíže a byla zařazená do výzkumu...
Taky jsem měla potíže, ale výzkum mě minul. Škoda. Chtěla jsem do Podolí moc. Asi bysme tam stejně včas nedojeli. Co jsi měla za potíže, jestli to není tajné? U mě asi nic moc, jen jsem od pátýho měsíce rodila (teda syn se rodil sám, já nic nedělala), nakonec jsem VYDRŽELA (teda syn) do 36 týdne, i tak to bylo blbý, inkubátor a další a další problémy nás neminuly.....
Není tady
Holky moc děkuju, ale vlastně pořád nevím, rozhoduji se mezi Apolinářem, Podolím a Motolem. U Apolináře mám přímo primáře, který by přijel k porodu, v Motole mám taky tu možnost. Já fakt nevím, ale hlavně prý v Podolí se musím zaregistrovat nejdéle kolem 16 tt což už mám nejvyšší čas, jinak mě prý nevezmou...
Ale moc moc děkuji za vaše názory a rady...
Není tady
Leidea napsal(a):
Holky moc děkuju, ale vlastně pořád nevím, rozhoduji se mezi Apolinářem, Podolím a Motolem. U Apolináře mám přímo primáře, který by přijel k porodu, v Motole mám taky tu možnost. Já fakt nevím, ale hlavně prý v Podolí se musím zaregistrovat nejdéle kolem 16 tt což už mám nejvyšší čas, jinak mě prý nevezmou...
Ale moc moc děkuji za vaše názory a rady...
Přeju ti dobrou volbu, ale ze zkušenosti - při výběru počítej s těma nejhoršíma variantama. Takže fakt prověř dětskou jipku, aby ti mimíse po porodu neodvezli bůhví kam atd.......myslím, že všechny tři porodnice jsou dost kvalitní.
Není tady
A myslíš, že mě pustí se do porodnice jen tak podívat?
Není tady

Leidei, skoro každá orodnice má vyčlelněný den v týdnu na prohlídku sálů, šestinedělí atd. Zkus si sehnat číslo a obvolej to a poptej se
Není tady
Pinky napsal(a):
Prý se v Praze říká...v Podolí, v Podolí.........tam porody nebolí
Tak to je vtipné :-)
A MOTOL, MOTOL, TAM DOSTANEŠ KOTEL 
Holky, já slyšela hrůzu na Vinohrady, což mě moc mrzí, měla bych to za rohem :-(
Kvůli JIPce naprosto souhlasím s Čekankou, moje kamarádka měla naprosto bezproblémové těhotenství, nakonec úplně kritický porod a ještě druhý den začalo chlapečka zlobit bříško (zjistili neprůchodnost střev) takže nakonec velice ocenili Motol a gratulovali si, že nejeli někam kde je nechaj rodit do vody a řídit si to sami....
Za užitečný považuji příspěvek (myslím Spunt), který konkrétně říkal co bylo na porodnici dobré - plenky, vložky, atd. A co třeba jídlo?
Holky, vy které máte zkušenosti, můžete nám je sem nastínit pro ilustraci? Díky!
Není tady
Apolinar ma narvano, pac tam delaji slozitejsi porody, jsou tam experti. Ja mam rozhodnuto pro Thomayerku.
Není tady
A co s Bulovkou to nikdo zkušenosti nemá?Ale asi taky nemá dobrou pověst co?
Není tady

Já byla s jídlem v Podolí maximálně spokojená (v Apolináři to bylo úplně ble). Jinak porodnické vložky v Podolí byly k dispozici neomezeně, plínky pro mimisky jsme na začátku dostávali, pak jsme si je ale museli zajistit samy (taky mají omezený počet, že), oblečo pro mimi mají také, já si ani nebrala košili, půjčili mi motýlka.
Akorát nám teď nedávno volali známí, kterým se narodila holčička, že měli rodit v Podolí, ale bohužel se tam nakonec pro nával nedostali. Teď už ani nevím, kde to odrodili. No ale já vlastně taky měla papír, že když bude nával, tak je jim líto, ale budu muset do jiné porodnice. Jo já vám to holky teď nezávidím, všechny jste se rozhodly v jeden čas:-)

Není tady