Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 5. 2008 20:07

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jak často venčit?

kety napsal(a):

My jsme naši fenku maltézáčka (nyní 5let) učili od začátku chodit ven. Jak byla úpně maličká-9 týdnů, tak to byla taková malá bílá kulička, dostali jsme ji v červnu, bylo krásně, tak jsme asi co 3-4 hodiny s ní chodili ven. Akorát jsme dávali pozor, a nepřijde do styku s cizími psy. Dobu venčení jsme prodlužovali.
Ale vůbec nevidím problém naučit pejska chodit na noviny. Vidím v tom spíš výhodu.
My jsme ho to neučili a pak přišlo období strašných dešů, nedalo se vůbec vyjít ven a tak jsme chtěli zkusit ty noviny, ale samozřejmě pejsek nevěděl, co po ní chceme.
Teď v dospělosti, pokud to počasí dovolí, když jdem pryč na delší dobu, otevřeme balkon. Ale v zimě už se někdy stalo že jsme přišli a fenka to nevydržela.
Kdyby byla zvyklá nya noviny, tak to udělá na ně.
Takže Konstance, mᚠmalé štěnátko, je dobře, že umí vykonat tu potřebu v případě nouze na noviny. To je můj názor.

Romin-píšeš o krmení, čím štěňě krmíte to je taky důležité. My jsme taky dlouho zkoušeli různé granule, aby ji sedli,aby nebyl průjem a zároveň ji chutnali.
Teď kupujem granule sice dražší, ale kvalitní a malézák toho tolik nesní. Takže i cenově se to dá.

Nedovedu si představit, že nechám psa doma tak dlouho, že se počůrá. Pro něj je to taky stres, protože si čůrá do svého a není mu to příjemné.

Není tady

#27 28. 5. 2008 1:29

konstance
♥♥♥♥♥--

teda meg ja zas nechapu proc tebe tak zajima kde muj pejsek cura nebo necura. myslim ze to je celkem moje vec. ven chodime, ale kdyz cura doma tak mi to taky nevadi, takze ani tobe nemusi, uklizet to nebudes wink

Není tady

#28 28. 5. 2008 11:11

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

konstance. Ona má meg ale pravdu.
Protože každý pes ,který už je učen chodit ven, si děsně nerad své blízké okolí znečistí. Je to pro něj skutečně stres. On to drží tak dlouho a čeká že příjdete, a pak když nemůže, tak to udělá.
Myslí si, že je to tvůj problém,ale prostě venčení, pokud mᚠpsa bys měla právě z důvodu vyměšování zařidit.
Nᚠpes měl problém vyvenčit se na docela prostrovné zahradě, protože to bral jako své území. A čekal, až ho pustíme na pole. Přes zimu je v bytě a v létě na zahradě u babičky.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#29 28. 5. 2008 11:34

kety
♥♥♥♥---

Holky, at si každý učí svého psa udělat svou potřebu podle svého uvážení nebo možností.
Mag, můj pes není a nikdy nebyl ve stresu, já nechodím do práce, tak je pořád se mnou doma a pokud vím, tak si pejsek neznečistí svůj pelíšek. A pokud už to nevydrží, tak to musí někde udělat a to vůbec nemusí znamenat, že byl dlouho sám doma nebo že byl ve stresu.
Aspoň u našeho maltézáka se vše odvíjí od jídla, která mu byla podána. Pokud někdy dostane vařené maso,(prostě neodolám jeho pohledům a dám mu je), tak se stane, že má průjem a můžu počítat s nehodou.
Jednou jsme byli na opékání a známý naši fenku krmil klobásou. A do rána samozřejmě nevydržela.
Teď na ní dávám pozor, aby nesežrala, to co nemá a je absolutně s vyprazdňováním v klidu.
A jak jsem psala, že když jdem na delší dobu pryč a otevřeme balkon, tak jsem nemyslela dobu 8 a více hodin, ale naše fenka je doma max. sama 4hod. A že se ji stala nehoda, tak jsem myslela dobu, když byla malá.

Není tady

#30 28. 5. 2008 11:41

kety
♥♥♥♥---

A ještě k tomu venčení bych chtěla napsat, holky, které máte malé štěně učte ho samostatnosti, tím myslím, aby byl pejsek schopen vydržet být sám doma max těch 8 hod. My si pejska pořídili, jak jsem zůstala doma a teď, kdybych chtěla jít do práce, tak bude problém, aby si 5-letý pejsek zvykl, že bude sám.
A s tím lidským jídlem taky pozor. Známá co má pudla, mi říkala, že mu nikdy nedali od stolu jídlo. Možná to chce pevné nervy odolat věrným psím očím, ale její pes neměl nikdy problém s průjmeme nebo zácpou.
A platí to hlavně pro malá plemena jako jsou maltézáčci, yorkštíráci a podobně.

Není tady

#31 28. 5. 2008 11:51

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Nᚠpes se v dospělosti vyčural doma jednou a další tři dny chodil jako zmoklá slepice, jaké z toho měl trauma. A neudělá bobek na zahradě, protože je jeho. Musíme chodit na procházky. Ten pes, který čurá doma, musí podle mě dost trpět psychicky.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#32 28. 5. 2008 12:07

mag
♥♥♥♥♥♥♥

kety napsal(a):

Holky, at si každý učí svého psa udělat svou potřebu podle svého uvážení nebo možností.
Mag, můj pes není a nikdy nebyl ve stresu, já nechodím do práce, tak je pořád se mnou doma a pokud vím, tak si pejsek neznečistí svůj pelíšek. A pokud už to nevydrží, tak to musí někde udělat a to vůbec nemusí znamenat, že byl dlouho sám doma nebo že byl ve stresu.
Aspoň u našeho maltézáka se vše odvíjí od jídla, která mu byla podána. Pokud někdy dostane vařené maso,(prostě neodolám jeho pohledům a dám mu je), tak se stane, že má průjem a můžu počítat s nehodou.
Jednou jsme byli na opékání a známý naši fenku krmil klobásou. A do rána samozřejmě nevydržela.
Teď na ní dávám pozor, aby nesežrala, to co nemá a je absolutně s vyprazdňováním v klidu.
A jak jsem psala, že když jdem na delší dobu pryč a otevřeme balkon, tak jsem nemyslela dobu 8 a více hodin, ale naše fenka je doma max. sama 4hod. A že se ji stala nehoda, tak jsem myslela dobu, když byla malá.

Nehoda je ale rozdíl. O tom jsem nemluvila, to se stát může, ale počítat s tím, že můj pes bude čůrat doma mi přijde jako moje lenost. Důvody jsem napsala výše.

Není tady

#33 28. 5. 2008 12:09

mag
♥♥♥♥♥♥♥

kety napsal(a):

A ještě k tomu venčení bych chtěla napsat, holky, které máte malé štěně učte ho samostatnosti, tím myslím, aby byl pejsek schopen vydržet být sám doma max těch 8 hod. My si pejska pořídili, jak jsem zůstala doma a teď, kdybych chtěla jít do práce, tak bude problém, aby si 5-letý pejsek zvykl, že bude sám.
A s tím lidským jídlem taky pozor. Známá co má pudla, mi říkala, že mu nikdy nedali od stolu jídlo. Možná to chce pevné nervy odolat věrným psím očím, ale její pes neměl nikdy problém s průjmeme nebo zácpou.
A platí to hlavně pro malá plemena jako jsou maltézáčci, yorkštíráci a podobně.

Proto si myslím, že každý pes by měl být naučený samotě. Já byla se psem doma cca 4 měsíce a každý den jsem ho plánovaně nechávala doma až jsem došla k těm cca 9 hodinám, co je denně teď sám doma. Ani nekvíkne, celý den prospí.

Není tady

#34 28. 5. 2008 12:40

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nᚠjak kdy.Většinou si pro něj páníček dojde přes oběd a vyvenčí. Je tou kousek. Nebo si ho vezme s sebou do práce, protože tam může být venku. (Je geodet). No a když není zbytí, tak je třeba i 8 hodin doma sám. V pohodě, nekvikne, netrpí a chrápe celou dobu. Občas mi jde se zalepenýma očima naproti ke dveřímsmile
Já mám tedy 5tého psa a každý mi začal po 3 měsících čůrat a kakat venku. Socializace a venčení, učení trpělivosti a odložení je základ. Je sice krásné, když pejsek má hezké jméno a umí s balonkem na nose točit,ale když nezvládá základní návyky občas to může být teror.
Ze měl někdy průjem a nestihlo se to. Tak se to samo uklidí, ale jinak pohoda.
Také prostě zastávám terorii, že spoléhání venčit psa doma (aniž by měl střevní potíže) je prostě trápní. I vlci jsou značkovat dál od své smečky....
dokonce jsem někde četla teď o plenách pro malé psy. No to je tragedie....

Není tady

#35 28. 5. 2008 18:27

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Hmm, zaujimave, ze u mna doma si sa nad tou plienkou nepozastavovala roll Vtedy ti to ako tragedia nepripadalo, dokonca to mne pripadalo ako keby si chapala, ze taky maly pes neudrzi moc tak dlho ako velky a potrebuje si ulavit castejsie. A kedze niesom prasa a vadi mi zacurana chodba, ta plienka (ktora mmx pohlcuje pach) je super riesenim.
Ale OK, citala si o tom a je to tragedia  ... roll

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#36 29. 5. 2008 3:05

konstance
♥♥♥♥♥--

vazene pejskarky, vim ze to myslite dobre, ale ja mam se psy docela hodne zkusenosti, vyrustala jsem s nimi a meli uz jsme dohromady minimalne 7 uplne ruznych ras a velikosti.. maltezaka jsem si poridila s plnym vedomim toho ze je maltezak a postelovy lenoch. klidne si lenosime, stresovani z toho nejsme, smrad doma nemame a ven jdeme kdyz se nam chce. asi kdybych pocitala s tim ze budu litat hodiny a kilometry denne po prochazkach poridim si treba loveckeho, toho jsme taky meli a vim ze pohyb miluje a potrebuje hodne a hodne..
krom toho u maltezaku se naopak doporucuje aby se naucili i na noviny, protoze spatne snasi vlhko, a kdyz je opravdu hnusne neni to nezbytne nutne aby se placal venku. me se kazdopadne maltezacci libi takovi jaci jsou a neni to proto ze umi balancovat s kouli na nose nebo cozeto - ten muj to neumi a asi umet nebude, zatim si vystaci s tim ze honi plysaky po byte a snazi se jim ukousnout hlavu (ma jen 3 zuby).
ja akorat nechapu ze kazdemu pripada normalni kdyz jeho kocka se vyprazdnuje doma (velice nehygienicke, ze?? krome toho velka spousta kocek se ven nepodiva nikdy, i kdyz by treba hodne chteli) no a mohla bych pokracovat s morcaty a krecky, kraliky atd..
krome toho kocka si taky nikdy nepocura svoje teritorium, je dokonce cistotnejsi nez pes, ale to je tim ze vi kde ma svuj zachod. kdyby pejsek vedel ze nekde muze, a nedostane na zadek, klidne by poslechnul matku prirodu stolt
no ale jdu se ho radsi znovu zeptat jak si to predstavuje a pak dam vedet.. je fakt ze zatim jsem pes spis ja, chodim za nim poslusne s toaletakem a sbiram bobky lol

Není tady

#37 29. 5. 2008 9:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Klubko napsal(a):

Hmm, zaujimave, ze u mna doma si sa nad tou plienkou nepozastavovala roll Vtedy ti to ako tragedia nepripadalo, dokonca to mne pripadalo ako keby si chapala, ze taky maly pes neudrzi moc tak dlho ako velky a potrebuje si ulavit castejsie. A kedze niesom prasa a vadi mi zacurana chodba, ta plienka (ktora mmx pohlcuje pach) je super riesenim.

Oxi, prosím nenapadejte mne hned. Omlouvám se, zapoměla jsem napsat plenkové kalhotky!!! Plenkové kalhotky, které mají psi na zadku ,jako děti. Ano toto se vyrábí a dokonce jsem to četla na veterině v nějakém psím časopise.
Jen pro upřesnění ostatních. Oxi má jorka a jsou to plenky na zem a joci většinou učůrávájí z radosti malé kapky. A ještě s ní Oxi pravidelně chodí ven. Spokojen? pussa

Není tady

#38 29. 5. 2008 9:11

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak Konstance. Srovnávat psa s kočkou a jejich potřeby a návyky. TO je skutečně jako jablko a kus uzeného roll

Není tady

#39 29. 5. 2008 13:10

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Oxi napsal(a):

Klubko napsal(a):

Myslím, že není rozdíl mezi malým a velkým psem , já mám dva malé, z toho jeden společenské plemeno a oba chodí bez problému ven, v jakémkoliv počasí.

Není tady

#40 29. 8. 2008 18:51

konstance
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

Jinak Konstance. Srovnávat psa s kočkou a jejich potřeby a návyky. TO je skutečně jako jablko a kus uzeného roll

podle toho o jakem psovi muvis. momentalne mam vyron kotniku, a tyden min. se nikam nedostanu a dekuji bohu ze muj maltezak chodi na kocici zachod tongue smile

Není tady

#41 1. 9. 2008 9:21

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Konstance, já jsem chodila ven venčit i s berlemi a rozřezanou nohou na 3 měsíční neschopnece. 3. patro bez výtahu. Jo nebyly to velké procházky,ale kolem baráku a na hriště jsme to zmákly.
Mᚠjí naučenou a věř mi, že než se to naučila, tak to bylo pro ní trápení.A mysli si co chceš. Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit. Mám už svého 6tého psa  (malé i velké) a měla jsem i fenu, která byla odchovaná doma a nechtěla se vyčůrat ani na chatě na svém pozemku. Museli jsme na procházku, ráno i večer.

Není tady

#42 1. 9. 2008 9:29

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit.

tak nᚠpes rád znečišuje... hmm
třeba klidně i hodinu po vyvenčení

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#43 1. 9. 2008 18:12

konstance
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

Konstance, já jsem chodila ven venčit i s berlemi a rozřezanou nohou na 3 měsíční neschopnece. 3. patro bez výtahu. Jo nebyly to velké procházky,ale kolem baráku a na hriště jsme to zmákly.
Mᚠjí naučenou a věř mi, že než se to naučila, tak to bylo pro ní trápení.A mysli si co chceš. Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit. Mám už svého 6tého psa  (malé i velké) a měla jsem i fenu, která byla odchovaná doma a nechtěla se vyčůrat ani na chatě na svém pozemku. Museli jsme na procházku, ráno i večer.

jenze muj pejsek znecistuje jen v koupelne. ma svuj zachudek vedle meho zachodu a kdyz jdu curat ja tak na me koukne a vycura se taky. me se to docela libi smile

Není tady

#44 24. 10. 2008 19:55

Nena
♥♥-----
Místo: Boskovice

My máme křížence zl.retrívra ,vlčáka a chrta.
U nás je pořád někdo doma maxík měl v září rok a když chce jít ven zakňourá si.A je to tak 3x denně a to je velkej.Jako chodíme na procházky a na vylítání ,ale když není možnost a je třeba škaredý počasí tak ráno kolem 7 jdeme poprvé ,odpoledne kolem 4 podruhé a večer kolem 21hod naposled a sám si vždy i "řekne".Tak aspoň vím ,že to stačí smile

Narodíš se jen jednou , zemřeš jen jednou ,ale žiješ celý svůj život ! reta
www.neena.estranky.cz

Není tady

#45 30. 10. 2008 16:18

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

My taky chodíme 3x minimálně. Jednu se z toho snažíme udělat "dlouhou". Každý den, za každého počasí. Nevidím v tom problém. A to jsou naši kluci docela čuňata. Když jsme přecházeli na jinou stravu (jiné granule), tak měl pejsek svoji chvíli cca ve 4hod ráno. Ulevil si na balkoně. Traumatem evedentně netrpěl, ale není to moc příjemný. Nechtěla bych , aby to úmyslně dělali doma. A´t mi nikdo neříká, že to nesmrdí....
X nehod bylo, to je pravda, vědí, že nesmějí, to poznám podle toho, že když je "nehoda", tak máme jen jednoho psa. Viník je zalezlej a má špatný svědomí. N ěkdy nemáme žádnýho psa, když přijdu domů, to si asi rozdělili práci a jeden měl "nehodu" a druhý se dostal  do koše...smile

Má ráda, když přijdeme z "dlouhé", umyju jim tlapy + příslušenství,  kluci se nachlemtaj vody a prásknou sebou na pelech a 3 hod. o nich nevím. Miluju jejich zběsilé pobíhání, kličkovánía vysoké skoky v trávě někde na louce. A pokud najdou venku něco hnijícího, nebo stačí obyčejné bláto a kaluž, tak  je jejich radost dokonalá. Ne , že by neuměli prochrápat den, budou dělat to, co jim umožním. Ale je obrovská škoda je o to ochudit. A já nemám žádné loveké psy. Jsou to chlupatí malí 8kg psíci.

Není tady

#46 5. 11. 2008 11:03

Nena
♥♥-----
Místo: Boskovice

Wiki tak to je jak s naším godlike  , jednou jsme jeli autem aby jsme ho vzali se vylítat a pustili sme ho už na polní cestě a bežel vedle nás gloria  no a ty skoky a kličkování to samé , a hlavně ty trysky jak zjistí že může běhat lol .
S těma "nehodama" to znám : ty potvoro ,kde seš !!! godlike

Narodíš se jen jednou , zemřeš jen jednou ,ale žiješ celý svůj život ! reta
www.neena.estranky.cz

Není tady

#47 5. 7. 2016 9:35

Lojzik444
♥------

jeane001 napsal(a):

Chtěla bych se zeptat jak často venčíte pejska. My máme pejska v bytě a chodíme s ním ráno v 8 a pak až přijdeme z práce okolo 18 hod. To jsem s ním venku tak na hodinu a pak s ním chodíme tak ve 23 hod.
Myslíte , že to stačí? pořád na něho musím myslet, je mi líto, že s ním nemůžu chodit častěji, ale venku být nemůže a v práci být také musím.

Zdravím, určitě to nějak půjde. Prostě čím víc, tím líp. Jinak např. tady to máte trochu rozepsané.) http://psiusmev.cz/media/jak-casto-vencit-stene Hodně štěstí! smile

Není tady

#48 3. 2. 2017 12:50

Bobulka5
♥------

naše si vždycky řekne ale naštěstí je nenáročná.. pes našich známých je budí třeba ve 4 ráno:D

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí