6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kety napsal(a):
My jsme nai fenku maltézáčka (nyní 5let) učili od začátku chodit ven. Jak byla úpně maličká-9 týdnů, tak to byla taková malá bílá kulička, dostali jsme ji v červnu, bylo krásně, tak jsme asi co 3-4 hodiny s ní chodili ven. Akorát jsme dávali pozor, a nepřijde do styku s cizími psy. Dobu venčení jsme prodluovali.
Ale vůbec nevidím problém naučit pejska chodit na noviny. Vidím v tom spí výhodu.
My jsme ho to neučili a pak přilo období straných deů, nedalo se vůbec vyjít ven a tak jsme chtěli zkusit ty noviny, ale samozřejmě pejsek nevěděl, co po ní chceme.
Teď v dospělosti, pokud to počasí dovolí, kdy jdem pryč na delí dobu, otevřeme balkon. Ale v zimě u se někdy stalo e jsme přili a fenka to nevydrela.
Kdyby byla zvyklá nya noviny, tak to udělá na ně.
Take Konstance, má malé těnátko, je dobře, e umí vykonat tu potřebu v případě nouze na noviny. To je můj názor.
Romin-píe o krmení, čím těňě krmíte to je taky důleité. My jsme taky dlouho zkoueli různé granule, aby ji sedli,aby nebyl průjem a zároveň ji chutnali.
Teď kupujem granule sice draí, ale kvalitní a malézák toho tolik nesní. Take i cenově se to dá.
Nedovedu si představit, e nechám psa doma tak dlouho, e se počůrá. Pro něj je to taky stres, protoe si čůrá do svého a není mu to příjemné.
Není tady
teda meg ja zas nechapu proc tebe tak zajima kde muj pejsek cura nebo necura. myslim ze to je celkem moje vec. ven chodime, ale kdyz cura doma tak mi to taky nevadi, takze ani tobe nemusi, uklizet to nebudes
Není tady
konstance. Ona má meg ale pravdu.
Protoe kadý pes ,který u je učen chodit ven, si děsně nerad své blízké okolí znečistí. Je to pro něj skutečně stres. On to drí tak dlouho a čeká e příjdete, a pak kdy nemůe, tak to udělá.
Myslí si, e je to tvůj problém,ale prostě venčení, pokud má psa bys měla právě z důvodu vyměování zařidit.
Ná pes měl problém vyvenčit se na docela prostrovné zahradě, protoe to bral jako své území. A čekal, a ho pustíme na pole. Přes zimu je v bytě a v létě na zahradě u babičky.
Není tady
Holky, at si kadý učí svého psa udělat svou potřebu podle svého uváení nebo moností.
Mag, můj pes není a nikdy nebyl ve stresu, já nechodím do práce, tak je pořád se mnou doma a pokud vím, tak si pejsek neznečistí svůj pelíek. A pokud u to nevydrí, tak to musí někde udělat a to vůbec nemusí znamenat, e byl dlouho sám doma nebo e byl ve stresu.
Aspoň u naeho maltézáka se ve odvíjí od jídla, která mu byla podána. Pokud někdy dostane vařené maso,(prostě neodolám jeho pohledům a dám mu je), tak se stane, e má průjem a můu počítat s nehodou.
Jednou jsme byli na opékání a známý nai fenku krmil klobásou. A do rána samozřejmě nevydrela.
Teď na ní dávám pozor, aby neserala, to co nemá a je absolutně s vyprazdňováním v klidu.
A jak jsem psala, e kdy jdem na delí dobu pryč a otevřeme balkon, tak jsem nemyslela dobu 8 a více hodin, ale nae fenka je doma max. sama 4hod. A e se ji stala nehoda, tak jsem myslela dobu, kdy byla malá.
Není tady
A jetě k tomu venčení bych chtěla napsat, holky, které máte malé těně učte ho samostatnosti, tím myslím, aby byl pejsek schopen vydret být sám doma max těch 8 hod. My si pejska pořídili, jak jsem zůstala doma a teď, kdybych chtěla jít do práce, tak bude problém, aby si 5-letý pejsek zvykl, e bude sám.
A s tím lidským jídlem taky pozor. Známá co má pudla, mi říkala, e mu nikdy nedali od stolu jídlo. Moná to chce pevné nervy odolat věrným psím očím, ale její pes neměl nikdy problém s průjmeme nebo zácpou.
A platí to hlavně pro malá plemena jako jsou maltézáčci, yorktíráci a podobně.
Není tady
Ná pes se v dospělosti vyčural doma jednou a dalí tři dny chodil jako zmoklá slepice, jaké z toho měl trauma. A neudělá bobek na zahradě, protoe je jeho. Musíme chodit na procházky. Ten pes, který čurá doma, musí podle mě dost trpět psychicky.
Není tady
kety napsal(a):
Holky, at si kadý učí svého psa udělat svou potřebu podle svého uváení nebo moností.
Mag, můj pes není a nikdy nebyl ve stresu, já nechodím do práce, tak je pořád se mnou doma a pokud vím, tak si pejsek neznečistí svůj pelíek. A pokud u to nevydrí, tak to musí někde udělat a to vůbec nemusí znamenat, e byl dlouho sám doma nebo e byl ve stresu.
Aspoň u naeho maltézáka se ve odvíjí od jídla, která mu byla podána. Pokud někdy dostane vařené maso,(prostě neodolám jeho pohledům a dám mu je), tak se stane, e má průjem a můu počítat s nehodou.
Jednou jsme byli na opékání a známý nai fenku krmil klobásou. A do rána samozřejmě nevydrela.
Teď na ní dávám pozor, aby neserala, to co nemá a je absolutně s vyprazdňováním v klidu.
A jak jsem psala, e kdy jdem na delí dobu pryč a otevřeme balkon, tak jsem nemyslela dobu 8 a více hodin, ale nae fenka je doma max. sama 4hod. A e se ji stala nehoda, tak jsem myslela dobu, kdy byla malá.
Nehoda je ale rozdíl. O tom jsem nemluvila, to se stát můe, ale počítat s tím, e můj pes bude čůrat doma mi přijde jako moje lenost. Důvody jsem napsala výe.
Není tady
kety napsal(a):
A jetě k tomu venčení bych chtěla napsat, holky, které máte malé těně učte ho samostatnosti, tím myslím, aby byl pejsek schopen vydret být sám doma max těch 8 hod. My si pejska pořídili, jak jsem zůstala doma a teď, kdybych chtěla jít do práce, tak bude problém, aby si 5-letý pejsek zvykl, e bude sám.
A s tím lidským jídlem taky pozor. Známá co má pudla, mi říkala, e mu nikdy nedali od stolu jídlo. Moná to chce pevné nervy odolat věrným psím očím, ale její pes neměl nikdy problém s průjmeme nebo zácpou.
A platí to hlavně pro malá plemena jako jsou maltézáčci, yorktíráci a podobně.
Proto si myslím, e kadý pes by měl být naučený samotě. Já byla se psem doma cca 4 měsíce a kadý den jsem ho plánovaně nechávala doma a jsem dola k těm cca 9 hodinám, co je denně teď sám doma. Ani nekvíkne, celý den prospí.
Není tady
Ná jak kdy.Větinou si pro něj páníček dojde přes oběd a vyvenčí. Je tou kousek. Nebo si ho vezme s sebou do práce, protoe tam můe být venku. (Je geodet). No a kdy není zbytí, tak je třeba i 8 hodin doma sám. V pohodě, nekvikne, netrpí a chrápe celou dobu. Občas mi jde se zalepenýma očima naproti ke dveřím
Já mám tedy 5tého psa a kadý mi začal po 3 měsících čůrat a kakat venku. Socializace a venčení, učení trpělivosti a odloení je základ. Je sice krásné, kdy pejsek má hezké jméno a umí s balonkem na nose točit,ale kdy nezvládá základní návyky občas to můe být teror.
Ze měl někdy průjem a nestihlo se to. Tak se to samo uklidí, ale jinak pohoda.
Také prostě zastávám terorii, e spoléhání venčit psa doma (ani by měl střevní potíe) je prostě trápní. I vlci jsou značkovat dál od své smečky....
dokonce jsem někde četla teď o plenách pro malé psy. No to je tragedie....
Není tady
Klubko napsal(a):
Hmm, zaujimave, ze u mna doma si sa nad tou plienkou nepozastavovala Vtedy ti to ako tragedia nepripadalo, dokonca to mne pripadalo ako keby si chapala, ze taky maly pes neudrzi moc tak dlho ako velky a potrebuje si ulavit castejsie. A kedze niesom prasa a vadi mi zacurana chodba, ta plienka (ktora mmx pohlcuje pach) je super riesenim.
Ale OK, citala si o tom a je to tragedia ...
Není tady
vazene pejskarky, vim ze to myslite dobre, ale ja mam se psy docela hodne zkusenosti, vyrustala jsem s nimi a meli uz jsme dohromady minimalne 7 uplne ruznych ras a velikosti.. maltezaka jsem si poridila s plnym vedomim toho ze je maltezak a postelovy lenoch. klidne si lenosime, stresovani z toho nejsme, smrad doma nemame a ven jdeme kdyz se nam chce. asi kdybych pocitala s tim ze budu litat hodiny a kilometry denne po prochazkach poridim si treba loveckeho, toho jsme taky meli a vim ze pohyb miluje a potrebuje hodne a hodne..
krom toho u maltezaku se naopak doporucuje aby se naucili i na noviny, protoze spatne snasi vlhko, a kdyz je opravdu hnusne neni to nezbytne nutne aby se placal venku. me se kazdopadne maltezacci libi takovi jaci jsou a neni to proto ze umi balancovat s kouli na nose nebo cozeto - ten muj to neumi a asi umet nebude, zatim si vystaci s tim ze honi plysaky po byte a snazi se jim ukousnout hlavu (ma jen 3 zuby).
ja akorat nechapu ze kazdemu pripada normalni kdyz jeho kocka se vyprazdnuje doma (velice nehygienicke, ze?? krome toho velka spousta kocek se ven nepodiva nikdy, i kdyz by treba hodne chteli) no a mohla bych pokracovat s morcaty a krecky, kraliky atd..
krome toho kocka si taky nikdy nepocura svoje teritorium, je dokonce cistotnejsi nez pes, ale to je tim ze vi kde ma svuj zachod. kdyby pejsek vedel ze nekde muze, a nedostane na zadek, klidne by poslechnul matku prirodu
no ale jdu se ho radsi znovu zeptat jak si to predstavuje a pak dam vedet.. je fakt ze zatim jsem pes spis ja, chodim za nim poslusne s toaletakem a sbiram bobky
Není tady
Oxi napsal(a):
Klubko napsal(a):
Hmm, zaujimave, ze u mna doma si sa nad tou plienkou nepozastavovala Vtedy ti to ako tragedia nepripadalo, dokonca to mne pripadalo ako keby si chapala, ze taky maly pes neudrzi moc tak dlho ako velky a potrebuje si ulavit castejsie. A kedze niesom prasa a vadi mi zacurana chodba, ta plienka (ktora mmx pohlcuje pach) je super riesenim.
Oxi, prosím nenapadejte mne hned. Omlouvám se, zapoměla jsem napsat plenkové kalhotky!!! Plenkové kalhotky, které mají psi na zadku ,jako děti. Ano toto se vyrábí a dokonce jsem to četla na veterině v nějakém psím časopise.
Jen pro upřesnění ostatních. Oxi má jorka a jsou to plenky na zem a joci větinou učůrávájí z radosti malé kapky. A jetě s ní Oxi pravidelně chodí ven. Spokojen?
Není tady
Jinak Konstance. Srovnávat psa s kočkou a jejich potřeby a návyky. TO je skutečně jako jablko a kus uzeného
Není tady
Oxi napsal(a):
Klubko napsal(a):
Myslím, e není rozdíl mezi malým a velkým psem , já mám dva malé, z toho jeden společenské plemeno a oba chodí bez problému ven, v jakémkoliv počasí.
Není tady
Klubko napsal(a):
Jinak Konstance. Srovnávat psa s kočkou a jejich potřeby a návyky. TO je skutečně jako jablko a kus uzeného
podle toho o jakem psovi muvis. momentalne mam vyron kotniku, a tyden min. se nikam nedostanu a dekuji bohu ze muj maltezak chodi na kocici zachod
Není tady
Konstance, já jsem chodila ven venčit i s berlemi a rozřezanou nohou na 3 měsíční neschopnece. 3. patro bez výtahu. Jo nebyly to velké procházky,ale kolem baráku a na hritě jsme to zmákly.
Má jí naučenou a věř mi, e ne se to naučila, tak to bylo pro ní trápení.A mysli si co chce. Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit. Mám u svého 6tého psa (malé i velké) a měla jsem i fenu, která byla odchovaná doma a nechtěla se vyčůrat ani na chatě na svém pozemku. Museli jsme na procházku, ráno i večer.
Není tady
Klubko napsal(a):
Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit.
tak ná pes rád znečiuje...
třeba klidně i hodinu po vyvenčení
Není tady
Klubko napsal(a):
Konstance, já jsem chodila ven venčit i s berlemi a rozřezanou nohou na 3 měsíční neschopnece. 3. patro bez výtahu. Jo nebyly to velké procházky,ale kolem baráku a na hritě jsme to zmákly.
Má jí naučenou a věř mi, e ne se to naučila, tak to bylo pro ní trápení.A mysli si co chce. Prostě pes si svůj byt a pelech a zonu nechce znečistit. Mám u svého 6tého psa (malé i velké) a měla jsem i fenu, která byla odchovaná doma a nechtěla se vyčůrat ani na chatě na svém pozemku. Museli jsme na procházku, ráno i večer.
jenze muj pejsek znecistuje jen v koupelne. ma svuj zachudek vedle meho zachodu a kdyz jdu curat ja tak na me koukne a vycura se taky. me se to docela libi
Není tady
My máme kříence zl.retrívra ,vlčáka a chrta.
U nás je pořád někdo doma maxík měl v září rok a kdy chce jít ven zakňourá si.A je to tak 3x denně a to je velkej.Jako chodíme na procházky a na vylítání ,ale kdy není monost a je třeba karedý počasí tak ráno kolem 7 jdeme poprvé ,odpoledne kolem 4 podruhé a večer kolem 21hod naposled a sám si vdy i "řekne".Tak aspoň vím ,e to stačí
Není tady
My taky chodíme 3x minimálně. Jednu se z toho snaíme udělat "dlouhou". Kadý den, za kadého počasí. Nevidím v tom problém. A to jsou nai kluci docela čuňata. Kdy jsme přecházeli na jinou stravu (jiné granule), tak měl pejsek svoji chvíli cca ve 4hod ráno. Ulevil si na balkoně. Traumatem evedentně netrpěl, ale není to moc příjemný. Nechtěla bych , aby to úmyslně dělali doma. A´t mi nikdo neříká, e to nesmrdí....
X nehod bylo, to je pravda, vědí, e nesmějí, to poznám podle toho, e kdy je "nehoda", tak máme jen jednoho psa. Viník je zalezlej a má patný svědomí. N ěkdy nemáme ádnýho psa, kdy přijdu domů, to si asi rozdělili práci a jeden měl "nehodu" a druhý se dostal do koe...
Má ráda, kdy přijdeme z "dlouhé", umyju jim tlapy + přísluenství, kluci se nachlemtaj vody a prásknou sebou na pelech a 3 hod. o nich nevím. Miluju jejich zběsilé pobíhání, kličkovánía vysoké skoky v trávě někde na louce. A pokud najdou venku něco hnijícího, nebo stačí obyčejné bláto a kalu, tak je jejich radost dokonalá. Ne , e by neuměli prochrápat den, budou dělat to, co jim umoním. Ale je obrovská koda je o to ochudit. A já nemám ádné loveké psy. Jsou to chlupatí malí 8kg psíci.
Není tady
Wiki tak to je jak s naím , jednou jsme jeli autem aby jsme ho vzali se vylítat a pustili sme ho u na polní cestě a beel vedle nás no a ty skoky a kličkování to samé , a hlavně ty trysky jak zjistí e můe běhat .
S těma "nehodama" to znám : ty potvoro ,kde se !!!
Není tady
jeane001 napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jak často venčíte pejska. My máme pejska v bytě a chodíme s ním ráno v 8 a pak a přijdeme z práce okolo 18 hod. To jsem s ním venku tak na hodinu a pak s ním chodíme tak ve 23 hod.
Myslíte , e to stačí? pořád na něho musím myslet, je mi líto, e s ním nemůu chodit častěji, ale venku být nemůe a v práci být také musím.
Zdravím, určitě to nějak půjde. Prostě čím víc, tím líp. Jinak např. tady to máte trochu rozepsané.) http://psiusmev.cz/media/jak-casto-vencit-stene Hodně těstí!
Není tady
nae si vdycky řekne ale natěstí je nenáročná.. pes naich známých je budí třeba ve 4 ráno:D
Není tady