29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se zeptat jak často venčíte pejska. My máme pejska v bytě a chodíme s ním ráno v 8 a pak až přijdeme z práce okolo 18 hod. To jsem s ním venku tak na hodinu a pak s ním chodíme tak ve 23 hod.
Myslíte , že to stačí? pořád na něho musím myslet, je mi líto, že s ním nemůžu chodit častěji, ale venku být nemůže a v práci být také musím.
Není tady
A kolik je pejskovi, jaká je to rasa a je to fena či pes?
Není tady
Pejskovi je 4,5 roku , je to americko-kandská bílí ovčák a je to pes.
Kdybychom si třeba mohli zajistit venčení, tak to uděláme, jenže on náš miláček nevychází moc dobře s jinými lidmi.
Není tady
to je teda dost dlouhá doba, pro organismus není zdravý zadržovat moc dlouho moč a stolici, prý se můžou zpětně vstřebávat toxické látky, které by jinak měly vyjít ven. Navíc bych řekla, že pes, který ví, že doma to udělat nesmí a zadržuje to musí být ve stresu, 10 hodin je podle mě příliš dlouho, i pro psa.
Není tady
To já všechno moc dobře vím. Jenomže to jinak udělat nejde. Snad se za dva roky přestěhujeme do domečku se zahradou a bude moc být venku. Mluvila jsem s pánem , který nechává svého psa doma 16 hodin, to už je opravdu moc. Ale jak to udělat, když to jinak nejde. Přítel si pejska pořídil´, když byl ženatý a pak když se rozvedl, tak musel jít do bytu.
mirka.. napsal(a):
to je teda dost dlouhá doba, pro organismus není zdravý zadržovat moc dlouho moč a stolici, prý se můžou zpětně vstřebávat toxické látky, které by jinak měly vyjít ven. Navíc bych řekla, že pes, který ví, že doma to udělat nesmí a zadržuje to musí být ve stresu, 10 hodin je podle mě příliš dlouho, i pro psa.
Není tady
Já myslím že to nestačí a že je to chudák, ale co z toho když stejně píšeš že s tím nemůžeš nic udělat... pes je velký závazek a na dlouhou dobu.
Není tady
16 hodin? to bych přirovnala k týrání. a radši bych doma našla louži a bobek než vědomí, že můj pes to tak dlouho držel a jak všichni víme, není to příjemné. nevim, ten náš, když byl malý, tak se naučil chodit na bedýnku s kamínkama, ale to byl štěně, pak začal zvedat nožku a už na to nechtěl chodit. záleží asi i na velikosti a metabolismu psa, my máme malýho s rychlým metabolismem, u něj je problém i narkoza, hned ji odbourá a budí se, takže 10 hodin by rozhodně nevydržel, naštěstí máme zahradu, večer ho ještě pustím vyčurat a do rána vydrží, ale tělíčkem mu těkutina i potrava projde rychle, takže by se prostě počural a pokakal, kdybysme ho nechali tak dlouho doma, žádnej tvor to nemůže držet furt jak chce. No, rada by mohla být dávat míň žrát a míň pít, ale to ani není rada, je to na úkor psa. Asi nezbývá než po práci uhánět domů a vynahradit mu to potom, nechat ho pořádně se vyprázdnit a vyběhat a ráno taky, což asi děláš, snad se brzo přestěhujete.
Není tady
Když mám ranní,tak s ním jdu v 5 hodin,potom někdy ještě dcera v 7.10 a potom kdo přijde první domů nebo přítel než jde na odpolední,pak ještě tak kolem 18 hodiny a večer podle situace nebo kdo přijde domů poslední.Takže jak kdy,ale nejméně 4x.
Není tady
Ja chodim se svym pejskem 3krat. Rano tak kolem desate, odpoledne mezi ctvrtou a patou a vecer kolem pulnoci.
Není tady
jeanne001, je to asi málo, ale ja myslím, že psík sa prispôsobí režimu človeka. cez deň aj tak zväčša spí. keby sa chcel pocikať, tak sa vyciká aj doma, ale netrestať ho za to. hlavne sa mu venuj keď si doma.
Není tady
my chodíme taky tak třikrát denně...ráno v sedm, pak odpoledne v pět a pak večer před spaním....ale protože máme malý yorky a ty mají holt ten metabolismus rychlejší, tak mám v kuchyni psí plíny a odpoledne když přijdu tak uklidím nějkou tu loužičku nebo bobek. Holt nemáme sterilní domácnost - zato máme spokojený psy
Jinak o víkendu je vozíme na chatu nebo s nima chodíme na dlouhý procházky do parku kdy se pořádně vylítají.
Není tady
Pokud mu ráno dáš dost času na vyvenčení a proběhnutí, tak 10 hodin pes vydrží bez problémů.Záleží na mentalitě psa. Ale tvůj příchod domů musí být automaticky rovnou odchodem se psékem na delší procházku!! Pokud se to zajede, pes si zvykne na jakýkoliv rytmus(rozumný) Nevidím v tom problém..
U nás, když nedejbóže prší, tak se mi fena nevyčůrá, je jí asi 12(útulek), a drží to ještě celou noc, někdy i 16 hodin !!
Není tady
Nejsem odborník a psa mám jen krátce. Ale pokud by mě po 10 h pejsek čekal doma veselý, nepočůraný a šla jsem s ním hned ven, tak bych měla pocit, že je to ok. Samotnou by mě zajímalo, zda se dá pes naučit tak, aby chodil jen venku a doma jen na jedno konkrétní místo.
Není tady
No každopádně každý pejsek by měl vydržet průměrem nasto procent osm hodin doma sám nepočůraný a nepokakaný. A pak jen záleží na majiteli jak to řeší, když doma najde nějaké to nadělení a diví se, že to pejsek udělal doma, když byl sám tolik hodin. Ale určitě čím starší pejsek tak tím se víc naučí oddálit potřebu a hlavně si zvykne na to, v kolik s ním páníček chodí ven.
Není tady
fyziologicky je podle mě pro malého pa nemožné držet tolik jako větší s pomalejším metabolismem, potrava rychleji projde traktem, nahromadí se v konečníku a chce ven, pes drží, ale žádný živý tvor nemůže držet jak dlouho chce, stejné je to s močením, jsou svěrače, které vůle udrží a jsou svěrače, které prostě povolí, když se překročí určitá mez a pes s tim nic neudělá, myslím, že záleží na velikosti a metabolismu, až pak na výchově a zvyku, to je můj názor, když logicky zvážím chod těla menšího a většího. A plína pro případ, že pejsek neudrží a já s ním jít dřív nemůžu je dobrá varianta. Mě taky není dobře když jedu do brna busem a tři hodiny to držim, ale sem vychovaná, tak musim.
Není tady
16 hodin nechat pejska bez vyčurání, to není normální, to je snad už i týrání, samozřejmě, že pejsek to vydrží, ale není to vůbec pro nej zdravé.
Jen at si páníček sám vyzkouší nejít na záchod tak dlouho.
Já chodím s našim hafanem ráno kolem 6.30 potom 12.30 a večer tak v 18.45, když jdu třeba jen vynést koš tak ho vezmu sebou aby čurkl.
Není tady
Já mám taky problém s pejskem.Máme maltézáka 10měsíční fenu.Přes den už to jakž takž vydrží,ale stane se že s ní přídeme domů a ona se za 2hod vyčůrá tak to mi teda vadí.Nebo s ní jdu ven ona se vyčůrá potom stojí a kouká tak jdu domů nebo jí znovu zaženu a zase kouka.Když jdu domů stím,že teda kakat nebude ta se mi za 2hod vykaká dom.To už ale dostala a pořádně.Jednou to vydrří 8hodin.V neděli když vstáváme dýl tak to taky já nevim 3týdny vydržela a ted znovu na novo.Jdu s ní ven v 22,30 a ve čtyři ráno je tady nakakáno.Jeden čas jsme zkusili jí zavírat na noc do boxu jejího to fungovalo taky jeno asi týden.Potom se v pohodě začala pokakávat a počůrávat do boxu.Podle mě v 10 měsících by měla v pohodě vydržet přes noc 10hod.A jídlo jí dávam jednu dávku dopoledne,druhou odpoledne,nejdéle jí do 17hod.
Není tady
Nezlobte se na mě, ale pořídit si psa, když jsem denně deset nebo víc hodin v práci, to je fakt úlet! Ten pes to asi vydrží, ale určitě to není příjemný.
A to hovado, co ho nechává doma 16 hodin by se měl zamyslet nad tím, proč má vlastně psa!
Není tady
já venčím ráno než jdu do práce - obejdeme ves, takže vykoná jak malou tak i velkou potřebu.
Pak vydrží těch osm hodin doma a jakmile příjdu z práce, hned jdeme ven tak na hodinku a pak večer před spaním. Takže já venčím tak 3x, 4x denně. Mám labradora.
Není tady
Zdravim vsechny, mam doma druhy tyden pejska - stenatko RR , jmenem Margo. 28. mu budou tri mesice. Bydlime sice v byte, ale hned u domu je Prokopske udoli a pejskarsky parcik u vychodu. Vencim ho dle potreby. Rano kolem sedme, nejdele osme - kdyz knoura, tak i ve ctyri(dnes knoural kvuli prujmu). Potom dostane zrat a jde si lehnout. Pak ho beru vzdy, kdyz se probudi po delsim spani. Zapisuji jeho stolici, jeji typ a pravidelnost curani a cetnost prochazek. Snazim se skloubit jeho system s mym. Zatim budu urcite do jeho pulroku doma stale s nim, ale pote budu muset obcas do skoly. Za tri tydny mame jit k veterinari na ockovani, kde snad zjistime vse potrebne. Jelikoz jsme zmenili granule...u panicky s maminou mel nejakou znacku, kt. se neda tady ani sehnat. Koupili jsme Brit granule, kdyz jsme jeli s pejskem domu. Nechtel to vubec zrat. Zjistila jsem si, ze asi nebudou vubec dobre, zareagoval prujmem. Resp. vzdy rano ma prujem a Brit odmita jist. Proto jsem ted koupila purinu pro stenata od 2-8 mesicu velkych plemen, to zere jak zbesily. Chci uz u tohoto krmeni zustat, pricemz mu je samozrejme namacim a strouham mu mrkev atd. Konzervy zacnu asi pridavat az bude starsi, bojim se, aby zase neprujmoval.. Nebo jak myslite vy, jak to udelat? Purina je bohuzel docela hodne drahe kirmivo. Jake granule jsou tak podobne aromaticke a stejne vyvazene a ne tak drahe? Krmim ho zatim ctyrikrat denne. Zere a je vesely, ale obcas mam starost, aby vse bylo tak jak ma byt a ja mu nijak nevedomky neublizovala. MAM DOTAZ: LZE I STENATKU NASADIT DIETKU RYZE+VARENE KURECI+VARENA MRKEV PROTI PRUJMU? Pote mu budu granulky namacet do vyvaru z te mrkve, kurete a ryze, v niz se vse varilo. Snad to nebude vadit a uklidni mu to traveni. Postupne budu davat do vyvaruz vice vody az se zase vratime jen k vde a granulim. Pokud budete mit nekdo pro mne zkusene rady, napr. co se tyce primo tohoto plemene,krmeni a venceni, moc to uvitame a predem dekujeme!:)Klidne i emailem: smogie2@centrum.cz
Není tady
Romin napsal(a):
Já mám taky problém s pejskem.Máme maltézáka 10měsíční fenu.Přes den už to jakž takž vydrží,ale stane se že s ní přídeme domů a ona se za 2hod vyčůrá tak to mi teda vadí.Nebo s ní jdu ven ona se vyčůrá potom stojí a kouká tak jdu domů nebo jí znovu zaženu a zase kouka.Když jdu domů stím,že teda kakat nebude ta se mi za 2hod vykaká dom.To už ale dostala a pořádně.Jednou to vydrří 8hodin.V neděli když vstáváme dýl tak to taky já nevim 3týdny vydržela a ted znovu na novo.Jdu s ní ven v 22,30 a ve čtyři ráno je tady nakakáno.Jeden čas jsme zkusili jí zavírat na noc do boxu jejího to fungovalo taky jeno asi týden.Potom se v pohodě začala pokakávat a počůrávat do boxu.Podle mě v 10 měsících by měla v pohodě vydržet přes noc 10hod.A jídlo jí dávam jednu dávku dopoledne,druhou odpoledne,nejdéle jí do 17hod.
ja mam stenatko maltezacka a od zacatku ho ucim na noviny, je jeste malinky,ale nebyl zadny problem ho to naucit - trefi se v 80procentech jinak ho vzdy pochvalim a pocitam s tim, ze i az bude vetsi, bude mit doma (v byte) mistecko, s plenkama, novinama nebo cimkoli, kde se bude moct kdykoli vydelat.. proc se mame oba stresovat?
krome toho mam lino, takze i kdyz se netrefi da se to jednoduse uklidit a desinfikovat.
Není tady
konstance napsal(a):
Romin napsal(a):
ja mam stenatko maltezacka a od zacatku ho ucim na noviny, je jeste malinky,ale nebyl zadny problem ho to naucit - trefi se v 80procentech
jinak ho vzdy pochvalim a pocitam s tim, ze i az bude vetsi, bude mit doma (v byte) mistecko, s plenkama, novinama nebo cimkoli, kde se bude moct kdykoli vydelat.. proc se mame oba stresovat?
krome toho mam lino, takze i kdyz se netrefi da se to jednoduse uklidit a desinfikovat.
Proč ho neučíš chodit ven? To jako byde čůrat doma i v dospělosti???
Není tady
mag napsal(a):
konstance napsal(a):
Romin napsal(a):
ja mam stenatko maltezacka a od zacatku ho ucim na noviny, je jeste malinky,ale nebyl zadny problem ho to naucit - trefi se v 80procentech
jinak ho vzdy pochvalim a pocitam s tim, ze i az bude vetsi, bude mit doma (v byte) mistecko, s plenkama, novinama nebo cimkoli, kde se bude moct kdykoli vydelat.. proc se mame oba stresovat?
je jeste malinky a nema plne ockovani, nebudu riskovat ze nekde neco chytne
a proc mi se nemohl vycurat doma i v dospelosti, kdyz na to bude mit vhodne misto? ja taky vetsinou curam doma a nikomu to nevadi
Není tady
My jsme naši fenku maltézáčka (nyní 5let) učili od začátku chodit ven. Jak byla úpně maličká-9 týdnů, tak to byla taková malá bílá kulička, dostali jsme ji v červnu, bylo krásně, tak jsme asi co 3-4 hodiny s ní chodili ven. Akorát jsme dávali pozor, ať nepřijde do styku s cizími psy. Dobu venčení jsme prodlužovali.
Ale vůbec nevidím problém naučit pejska chodit na noviny. Vidím v tom spíš výhodu.
My jsme ho to neučili a pak přišlo období strašných dešťů, nedalo se vůbec vyjít ven a tak jsme chtěli zkusit ty noviny, ale samozřejmě pejsek nevěděl, co po ní chceme.
Teď v dospělosti, pokud to počasí dovolí, když jdem pryč na delší dobu, otevřeme balkon. Ale v zimě už se někdy stalo že jsme přišli a fenka to nevydržela.
Kdyby byla zvyklá nya noviny, tak to udělá na ně.
Takže Konstance, máš malé štěnátko, je dobře, že umí vykonat tu potřebu v případě nouze na noviny. To je můj názor.
Romin-píšeš o krmení, čím štěňě krmíte to je taky důležité. My jsme taky dlouho zkoušeli různé granule, aby ji sedli,aby nebyl průjem a zároveň ji chutnali.
Teď kupujem granule sice dražší, ale kvalitní a malézák toho tolik nesní. Takže i cenově se to dá.
Není tady
konstance napsal(a):
mag napsal(a):
konstance napsal(a):
ja mam stenatko maltezacka a od zacatku ho ucim na noviny, je jeste malinky,ale nebyl zadny problem ho to naucit - trefi se v 80procentechjinak ho vzdy pochvalim a pocitam s tim, ze i az bude vetsi, bude mit doma (v byte) mistecko, s plenkama, novinama nebo cimkoli, kde se bude moct kdykoli vydelat.. proc se mame oba stresovat?
je jeste malinky a nema plne ockovani, nebudu riskovat ze nekde neco chytne
![]()
a proc mi se nemohl vycurat doma i v dospelosti, kdyz na to bude mit vhodne misto? ja taky vetsinou curam doma a nikomu to nevadi
Hm, ale do záchoda a asi splacuješ, ne? Nechápu, proč bys neměla chodit ven, jenom musíš hlídat, aby se nepotkával se psy, které neznáš. Socializace je pro šěně víc než důležitá, takhle z něj vychováš neurotického asociála.
Není tady