Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 17. 10. 2006 12:58

x62358
Host

Re: Dá se obnovit důvěra ?

Sharon ale asi je lepší bojovat sama se sebou - znáš svého protivníka - víš co od něj můžeš čekat - než bojovat s někým jiným.

#152 17. 10. 2006 13:03

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Sharon: Prece nemuzes "vlastnit" neco, co Ti nepatri. Je to jednoduche wink Ty jsi te bytosti nedala zivot, tudiz na ni nemas ani nejmensi vlastnicke pravo.

DA

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#153 17. 10. 2006 13:04

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Mc Flyi, mas krasneho Avatara wink nemohu si pomoci, ale moc se mi libi .

DA

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#154 17. 10. 2006 13:10

x62358
Host

DA: trochu jako tvůj, jen vyvedený v barvách. Ale podstata asi zůstala. Možná.

#155 17. 10. 2006 13:14

sharon
♥♥♥♥♥--

DarkAngel napsal(a):

Sharon: Prece nemuzes "vlastnit" neco, co Ti nepatri. Je to jednoduche wink Ty jsi te bytosti nedala zivot, tudiz na ni nemas ani nejmensi vlastnicke pravo.

DA

To je jasňačka, vše vím a to dlouho a samozřejmě jsem se nechala i vlastnit jak jinak, jak snadné... Ale jak teď tu bolest ze sebe dostat, když je vše jinak a vím že správně rozumově, ale prostě mě vnitřní bolest hodně ubíjí a vím že jen já to změním, ale zatím nevím jak na to... Bylo miřečeno že určité vlastnosti člověka změnit nejdou, ale pokud o nich ví  a chce s nimi bojovat tak to přece nemůže být marný boj ne? Je to otázka ne jen pro mne, ale i pro mého muže...hmm

Upravil(a) sharon (17. 10. 2006 13:18)

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21051.png

Není tady

#156 17. 10. 2006 13:23

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

No, jak z toho ven nevim. Ale uvedu priklad: Ja po trech nevydarenych vztazich - ciste pratelskych mam partnera, ktery smysli stejne jako ja. Oba jsme byli moc panovacni s az neuveritelnymi vlastnickymi sklony. Mozna jsme si oba naraz uvedomili, ze tudy cesta nevede, jinak zustaneme sami a bylo to. Hodne to souvisi s duverou. Proste je potreba tomu druhemu verit ( pokud Vas nazklamal tak, ze uz mu neverite a verit nebudete, protoze pak je lepsi vymena partnera - naprosto vazne ) a pak nemate pocit, ze ho potrebujete vlastnit - uz nikdo Vam ho neukradne wink

DA

Není tady

#157 17. 10. 2006 13:37

sharon
♥♥♥♥♥--

DarkAngel napsal(a):

No, jak z toho ven nevim. Ale uvedu priklad: Ja po trech nevydarenych vztazich - ciste pratelskych mam partnera, ktery smysli stejne jako ja. Oba jsme byli moc panovacni s az neuveritelnymi vlastnickymi sklony. Mozna jsme si oba naraz uvedomili, ze tudy cesta nevede, jinak zustaneme sami a bylo to. Hodne to souvisi s duverou. Proste je potreba tomu druhemu verit ( pokud Vas nazklamal tak, ze uz mu neverite a verit nebudete, protoze pak je lepsi vymena partnera - naprosto vazne ) a pak nemate pocit, ze ho potrebujete vlastnit - uz nikdo Vam ho neukradne wink

DA

Jo jenomže my se sklamali oba navzájem...  Ale důvěru já dávám a chci dát, protože jsem si i uvědomila že on mě sklamal díky mě samotné a mým chybám, možná díky tehdejší mé nedůvěře a majetnickosti ale on se s tím neumí srovnat s tím mým ublížením jemu... To je věc co? A přitom oba víme že se milujeme a máme spoustu společného... A proto ta velká bolest ve mě, z toho že jemu neumím pomoct a sám si myslí že to prostě nejde, že je to jeho povaha...usch

Není tady

#158 17. 10. 2006 13:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DA, nemam co dodat   wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#159 17. 10. 2006 13:42

sharon
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Jak si to myslela Pan??? Tvým slovým opravdu rozumím, tak jak jsem již psala.... Ale smířit se z něčím ze dne na den není tak snadné jak se o tom píše, prostě když máš někoho v srdci a on nechce pochopit .... pak to prostě bolí, nic víc a projít si tím hold asi musí každy...

Není tady

#160 17. 10. 2006 13:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

DA, problém je, keď jeden z partnerov toleranciu vyžaduje, ale sám už menej poskytuje dumbom - a navyše potom spätne vyčíta "nezáujem", s ktorým si pomýlil toleranciu... To je potom ťažké. Ja som od prirodzenia dôverčivá, tolerantná(až moc) a vyrovnaná osoba, ktorej bývalý partner pri rozchode vyčítal, že "som mu nebránila v pití a hraní na automatoch, tak ho zrejme nemám rada"! dumbom Moje prosté vysvetlenie, že dospelý človek by mal vedieť, čo robí, a ťažko ho prevychovať, zostalo ignorované....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#161 17. 10. 2006 13:57

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Sharon, nechci byt spatnym prorokem, ale duvera se velmi spatne obnovuje a moc sanci nemate ( prosim nekamenovat ! ) Vim, ze tu spis ocekavate rady, jak na vec, ale toto je reaalita a patri to k zivotu. Nekdo rika udelat tlustou caru a zacit znova. Neni to tak lehke, v podvedomi je toho spousta, a nejde to jen tak vygumovat.

Není tady

#162 17. 10. 2006 13:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sharon napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jak si to myslela Pan??? Tvým slovým opravdu rozumím, tak jak jsem již psala.... Ale smířit se z něčím ze dne na den není tak snadné jak se o tom píše, prostě když máš někoho v srdci a on nechce pochopit .... pak to prostě bolí, nic víc a projít si tím hold asi musí každy...

Nevztahuj si na sebe neco, co ti nepatri. Reagovala jsem pouze na DA. Na jeho definici svobodneho vztahu. Souhlasim s nim. Pokud si to nekde komplikuje vlastnim sobectvim, strachem a vlastnickymi pudy, je to jeho problem a jen on ho muze vyresit. Pokud pozna, kde je chyba, je to polovicni uspech. Pokud to nevi, necht si to holt uzije smile
Nic vic, nic min. Nehledej v tom zadnou konkretni reakci ani konkretni navod smile

Není tady

#163 17. 10. 2006 14:02

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

DarkAngel napsal(a):

Pan : Jak vidis, jde to blbe, ale nedam se wink
Jak to myslis s tou svobodou ? Lidi kterym se ji dostava prehrsel s ni neumi spravne nalozit. Ale proc ? Podle meho je to uzasna vec, kdyz Te partner neomezuje. proc se tomu brani ? Jsou spokojenejsi v retezech uvazani k trubce od topeni ?

DA

Nekteri to povazuji za nezajem .

Není tady

#164 17. 10. 2006 14:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A pokud jde o duveru...Clovek, ktrery neveri sam v sebe, nezna vlastni hodnotu, nevazi si svobody sve ani toho druheho, ten nikdy nemuze duverovat nikomu. I naprosto oddaneho a verneho partnera casem otravi jedem svych pochybnosti.
Clovek, ktery vi, kdo je, ten se otazkami duvery nezabyva. Nezabyva se malichernostmi, nekontroluje partnera a nevytvari si v hlave predstavy, kde kdy s kym a co partner delal. Nezneklidni pri sebemensim naznaku, ze partner chce stravit byt jen hodinku s nekym jinym, nez s nim.... Neni to pro neho podstatne. Nevynucuje si prisahy a nehlida, zda jsou do puntiku plneny.
Buduje vztah, ktery je pruzracny a nikoliv komplikovany jako nase zakonodarstvi. V pruzracnem vztahu totiz neni misto na korupci, jako je tomu v nasich slozitych zakonech sad
V takovem vztahu mne partner zklame, ztrati moji duveru pouze tehdy, kdyz mi neposkytne pocit bezpeci, oopory, podpory a loajality.
A s timhle vsim malokdy souvisi to, ze jeho duse na cas zarezonovala s jinou dusi, nez je ta moje.
Pro koho je tohle nepochopitelne, necht se to proste nesnazi pochopit a uziva si to, co prave ma. Je to jistojiste presne to, co si prave zaslouzi smile

Není tady

#165 17. 10. 2006 14:17

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa : jeste zacnu verit, ze me nepravem oznacili za snilka wink

DA

Není tady

#166 17. 10. 2006 14:24

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

DarkAngel napsal(a):

Pandorraa : No, ja si teda neumim predstavit, ze by me partner omezoval. To by proste neslo. Ja mam svoje zajmy, on ma svoje, oba mame spolecne a cas, ktery travime spolu je stejne vetsi, nez ten, ktery travime samostatne, ale jsou akce, na kterych se ten druhy nudi a tak si vzajemne neotravujeme zivot a zbytecne partnera nenutime do neceho, co nechce. Ten druhy muze zatim treba neco dobreho uvarit, nebo se postarat o nase ctyrnohe ratolesti. Jedinou vec, kterou nesnasim, co by mi bralo pocit svobody je otazka : Kam jdes, s kym a kdy se vratis. To u nas nehrozi, panuje naprosta duvera. Ted nevim, zda je to dobre, nebo spatne. Z opacneho pohledu by to mohlo vypadat, ze to nebude moc laskyplny vztah, ze partnerovi na tom druhem nezalezi, ale neni to tak. Zalezi a moc a prave proto se neomezujeme, spis si vzajemne pomuzeme, pokud akce vyzaduje pripravu.

A na zaver cituji z jedne krasne knihy, ktera mi samozrejme nechybi v me obrovske knihovne :
"Davejte sva srdce, ale neodevzdavejte je tomu druhemu do vlastnictvi, nebot jen ruka zivota muze uchopit Vase srdce, a stujte pri sobe, ale nestujte vedle sebe prilis blizko, nebot i pilire chramu maji mezi sebou rozestup a dub ani cypris nevyrostou ve stinu toho druheho".

At si tuto vetu kazdy prebere jak chce. Ty Pandorro ji rozumis wink

Dark Angel.

Uzasny. Take jsem si to tak predstavovala. Kdyz ten druhy, ale zadneho konicka nema, nastava problem a tak trochu zarli nebo zavidi , vadi mu, ze se nezajima jen o nej. Je potreba , aby se  na to koukali oba stejne, ato vetsinou nebyva, protoze to clovek dopredu neodhadne.

Není tady

#167 17. 10. 2006 14:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DarkAngel napsal(a):

Pandorraa : jeste zacnu verit, ze me nepravem oznacili za snilka wink

DA

Nu alespon jasne vidis, jak daleko se clovek vzdalil od sve bozske podstaty... chjoooooo sad grater dumbom

Není tady

#168 17. 10. 2006 14:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana*M napsal(a):

Uzasny. Take jsem si to tak predstavovala. Kdyz ten druhy, ale zadneho konicka nema, nastava problem a tak trochu zarli nebo zavidi , vadi mu, ze se nezajima jen o nej. Je potreba , aby se  na to koukali oba stejne, ato vetsinou nebyva, protoze to clovek dopredu neodhadne.

A proc ty se porad zabyvas tim, jak se na to kouka ten druhy??? Kde jsi ty? A proc jsi s nim??? Tohle jsou jen vymluvy, oduvodneni, proc nic neresit... treba neodejit. Takze: Neres to, kdyz ti to takhle staci, tak si to uzivej a tecka.

Není tady

#169 17. 10. 2006 14:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A to nehovorím o takom chrumkavom súste, keď ten jeden si osobuje slobodu a voľnosť pre seba, ale druhému už ju nedopraje, trebárs tým, že si odjachá aj cez týždeň na chatu mimo mesto s vedomím, že ten druhý tam teda "musí" zostať a postarať sa o školopovinné dieťa(u môjho BM bol syn LEN JEHO, ja som nebola biologická matka) - a v našom vzťahu som ťahala za kratší koniec vždy ja. Preto ma ide rozhodiť, keď čítam, že muži sú zodpovednejší. Možno, pokiaľ ide o ich autíčka, v krajnom prípade kariéru, ale v rodine sú bohužiaľ zodpovednejšie ženy... Ja som sa štatisticky častejšie stretla s tým, že muž si osobuje pre seba maximálnu "slobodu"(a nemyslím krajné prípady, keď tou slobodou je iná žena), ale ani na zlomok sekundy nepripustí, že by rovnakú slobodu mohla požadovať - alebo, božeuchovaj, aj vymáhať - prípadne aj partnerka. Kým nie sú deti, dá sa to väčšinou nejako zladiť, kompromis nebýva taký problém, ale potom sa opakuje už otrepaná veta "Veď ty si matka" dumbom ... a je vymalováno.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#170 17. 10. 2006 14:38

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

A proc ty se porad zabyvas tim, jak se na to kouka ten druhy??? Kde jsi ty? A proc jsi s nim??? Tohle jsou jen vymluvy, oduvodneni, proc nic neresit... treba neodejit. Takze: Neres to, kdyz ti to takhle staci, tak si to uzivej a tecka.

Odejit nechci, ale stejne mne to stve, vetsinou to neresim , ale obcas mne prepadava takovy divny pocit, ze jeste nebylo vsechno vyjasneno, ze se jeste neco bude dit,nedokazu to dost dobre popsat.

Není tady

#171 17. 10. 2006 15:02

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Ivana : mate tady radi priklady, proto uvedu priklad z praxe. Mam partnera, ktery nemel pratele, ja naopak mam pratel hodne. Zpocatku mu dost vadilo, ze travim cas s jinymi lidmi a on se citil odstrceny s pocitem nezajmu o jeho osobu, neustale vyzadoval pozornost, az me to pekne dopalilo;) Po mem naprosto otevrenem upozorneni, ze takto to nepujde si nasel svou cestu ( nechtel me ztratit, a take videl ze ja se omezovat nenecham ). Po case si nasel pratele, zacal chodit do jazykovych kurzu, na ruzne sporty a mame ve vsem jasno.

Není tady

#172 17. 10. 2006 15:05

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Sel : Pokus se problem rozebrat. Trochu vic do detajlu. Navrhni reseni svobody ve vztahu s detmi.

DA

Není tady

#173 17. 10. 2006 15:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak, pokiaľ nejde o deti kojené(predsa len, aj emancipácia má svoje medze...), tak by sa predsa pokojne dalo dohodnúť, že povedzme dva razy do týždňa si niekam pôjde ocko, zatiaľ čo mamička bude doma - alebo príp. na nejakom detskom podujatí - s deťmi, dva razy bude "pásť" detičky ocko a mamička bude mať fraj, no a zvyšok týdžňa budú mať spoločný rodinný program. Už aj moja trojročná neter, ktorá dosť dlho visela švagrinej na prsníku(doslova), pochopila, aká je s ockom sranda... Blázniť sa s ním dá lepšie ako s maminou reta , tá je taká skôr zodpovedná roll ... Ale aj tak je malá viac s maminkou(teda s výnimkou maminých pracovných akcií, a ani tých nie je málo hmm ).

Brita

Není tady

#174 17. 10. 2006 15:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A základ je: plánovať a dohadovať veci spoločne, nie že jeden z rodičov príde a oznamovacím spôsobom určí rodinke program trebárs na celý mesiac dopredu... dumbom usch

Upravil(a) Selima (17. 10. 2006 15:24)

Brita

Není tady

#175 17. 10. 2006 15:51

faf
♥♥♥♥♥♥-

Presne tak, Seli. :-))))  U nas doma to takto vzdy fungovalo.... No a potom netreba zabudat aj na obcasny program obohc rodicov bez deticiek. :-)

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí