Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 9. 2006 11:58

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

čo s baklažánom?

mám baklažán a neviem čo s ním. robila som len do omáčky, ale určite má aj lepšie využitie.


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#2 14. 9. 2006 23:42

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: čo s baklažánom?

nemusím...ale na netu je mnoho receptů, jak ho zapéct........

Není tady

 

#3 15. 9. 2006 8:11

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: čo s baklažánom?

Nebo nakrájet na plátky, osolit, nechat 10 minut vypotit, posypat bylinkama, pokapat olejem, ugrilovat a jíst s kysanou smetanou s česnekem a černým chlebem. Mňam.


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#4 15. 9. 2006 8:46

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: čo s baklažánom?

BAKLAŽÁNY S MASOVOU NÁPLNÍ

4 malé nebo 2 velké baklažány, 20g másla, lžíce strouhanky, sůl.

Náplň : 300g mletého masa, 1 paprika, 1 cibule, česnek,1 žemle, mléko, 2 lžíce oleje, petrželka, sůl, pepř, 1 vejce.


Baklažány rozkrojíme podélně na půlky, zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát. Potom vydlabeme vnitřky,osolíme a necháme chvilku odležet. Osušíme a naplníme směsí, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Náplň: Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout - po chvilce ji rozmělníme. Drobně nakrájenou cibuli, česnek a petrželku osmažíme na oleji a promícháme s mletým masem, žemlí a vejcem, pokrájenou paprikou, rozsekanou dužinou z baklažánů, solí a pepřem.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


BAKLAŽÁNY S RݎOVOU  NÁPLNÍ

4 malé nebo 2 velké baklažány, 2 lžíce oleje, sůl.

Náplň : 120g rýže, 2 lžíce oleje, 1 menší cibule, kousek kostky slepičího bujonu,30g rozinek, 60g strouhaného sýra, 2 rajčata, pepř, sůl.

Baklažány podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme, osolíme a  naplníme. Vložíme je do mělké zapékací misky, pokapame olejem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Náplň: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, vmícháme rýži, osmažíme ji, zalijeme 2 dl vody, přidáme slepičí bujon, sůl a dusíme do měkka. Do dušené rýže vmícháme spařené rozinky, sýr a drobně pokrájená rajčata, posekané vnitřky baklažánů, pepř, sůl.

BAKLAŽÁNY NA SMETANĚ

600g baklažánů, 40g másla, 2 dl kyselé smetany, ostrá mletá paprika, sůl.

Omyté, oloupané baklažány nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme nakřehnout. Po chvíli osušíme, vsypeme na rozehřáté máslo a osmažíme. Poprášíme mletou paprikou, znovu osmažíme, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme, až změknou a všechna voda se odpaří. Potom podlijeme rozšlehanou smetanou a ještě podusíme.

Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

SALÁT Z BAKLAŽÁNŮ S PAPRIKAMI A UZENÝM MASEM.

300g baklažánů, 300g paprik, 100g vařeného uzeného masa, 4 lžíce oleje, česnek, citronová šáva, sůl.

Omyté oloupané baklažány nakrájíme na kostičky, osolíme, osmažíme na dvou lžících oleje a dusíme do měkka. Baklažány sejmeme z plotýnky, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, papriky nakrájené na proužky, utřený česnek, případně osolíme a promícháme se zálivkou, připravenou protřepáním oleje s citronovou šávou.

Salát podáváme studený.

Není tady

 

#5 15. 9. 2006 12:31

janica
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 2380

Re: čo s baklažánom?

Co je to baklažán??? dumbom

Lilek?

Není tady

 

#6 15. 9. 2006 13:54

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: čo s baklažánom?

janica napsal(a):

Co je to baklažán??? dumbom

Lilek?

Ano. smile


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#7 15. 9. 2006 19:13

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: čo s baklažánom?

Ja bych rekla ze ne. Lilek je tmave fialovy, leskly a vejciteho tvaru. Baklazan je slabe zelenobily, nekdy mozna zluto zelenkavy, splostely. Nektere druhy maji takove vytahane neco jako usi. Uvnitr je bily. Recept nemam, nebot ho nepripravuji, ale urcite ho najdes mezi italskymi specialitami.

Není tady

 

#8 15. 9. 2006 21:51

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: čo s baklažánom?

Yarka napsal(a):

Ja bych rekla ze ne. Lilek je tmave fialovy, leskly a vejciteho tvaru. Baklazan je slabe zelenobily, nekdy mozna zluto zelenkavy, splostely. Nektere druhy maji takove vytahane neco jako usi. Uvnitr je bily. Recept nemam, nebot ho nepripravuji, ale urcite ho najdes mezi italskymi specialitami.

A není to náhodou patizon?


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#9 15. 9. 2006 21:53

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: čo s baklažánom?

Tak jsem se schválně dívala do slovníku a opravdu je lilek zároveň i baklažán. smile


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#10 15. 9. 2006 21:55

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: čo s baklažánom?

Asi mas pravdu, popisuji patizon. Ted mi to doslo. Dik za opravu a ostatnim se omlouvam.

Není tady

 

#11 18. 9. 2006 11:14

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: čo s baklažánom?

baklažán je fialový. to druhé je patizon. ďakujem za recepty, dnes niečo urobím smile


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#12 20. 9. 2006 13:02

lojzik
♥♥-----
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 61

Re: čo s baklažánom?

ahojky,
posílám recepty z nadoma - mají tam z baklažánu salát, zapékaný, atd. takže si snad vybereš.
dobrou chu a dej vědět, co ti z toho chutnalo.

Není tady

 

#13 21. 5. 2007 14:58

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: čo s baklažánom?

lilek přímo miluji nejlepší je osmažený jen tak,ale před tím se musí nechat vyplakat,může se plnit jako zelný list nebo osmažit a naplnit jakoukoli pastou jáhli,pohankou,tvarohem s křenem je to výborné jako příloha zrovna zitra ho budeme mít,nebát se a experimentovat tongue


Kočka

Není tady

 

#14 21. 5. 2007 15:22

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: čo s baklažánom?

z patizonu je výborný bramborák, jen se musí slít ta voda

Není tady

 

#15 24. 5. 2007 9:55

dasad
♥♥♥----
Registrovaný: 15. 7. 2006
Příspěvky: 126

Re: čo s baklažánom?

tady je spousta receptu, lilek varim hodne casto a mame ho cela rodina radi.

http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all

http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all

Není tady

 

#16 1. 6. 2007 21:49

Maxík
Host

Re: čo s baklažánom?

baklažán = lilek
A co s ním? No přece musaku!
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=12236#p325032

 

#17 13. 1. 2008 15:36

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: čo s baklažánom?

já plátky lilku necham vypotit, osolim jeste a obaluju jako rizky v trojobalu, nebo by slo v testicku nebo jen mouce a smazim... necham odstat tuk do ubrousku, a je to mnamka

Není tady

 

#18 13. 1. 2008 16:08

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka
Registrovaný: 23. 4. 2006
Příspěvky: 2507

Re: čo s baklažánom?

Ratatuja

dva lilky
cuketa
brambor
kapie
cibule
cesnek
olej
sul

lilky a cuketu nakrajet na krouzky, posolit a nechat vypotit. Potom veskerou zeleninu nakrajet na kosticky a smazit - postupne, cibule a cesnek, brambory, kapie, a cuketa a lilek naposledy - podusit (vyborne jako priloha k masu)


http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

 

#19 10. 4. 2008 18:29

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: čo s baklažánom?

holky, myslite ze se muze lilek pri kojeni?

Není tady

 

#20 11. 4. 2008 13:47

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: čo s baklažánom?

určitě, jen bohužel lepší je s tím česnekem
já bych ho smíchala s rajčaty - asi v konzervě - a udělala na olivovém oleji s bazalkou a dala k těstovinám , zasypat sýrem, třeba i zapéct ...

Není tady

 

#21 11. 4. 2008 14:13

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: čo s baklažánom?

ivca: me chutna i osmahly obaleny.

Není tady

 

#22 9. 8. 2008 12:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40313

Re: čo s baklažánom?

Ja ho robím po indicky: nakrájam na kocky, opražím, vyberiem, opražím na oleji horčičné semiačka, keď začnú puka a vyskakova z panvice, pridám olúpané paradajky, baklažán a hrozienka(dos) vopred namočené vo vode, aby napučali.
Podusím, zakvapkám citrónovou šavou, ak je menej hrozienok, prisladím, posolím a žeriem... tongue Odporúčam k otmu arabský chlieb, alebo tzv. pitu... proste chlebové placky. stolt

Upravil(a) Selima (9. 8. 2008 12:53)


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#23 4. 6. 2009 7:04

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 26. 3. 2008
Příspěvky: 15490
Web

Re: čo s baklažánom?

AHoj já včera dělala pokus- lilek jsem vydlabala, nechala vypotit , mezitím na cibulce osmažila kuřecí nudličky ,osolila , opepřila, přidala čerstvou bazalku, přidala pak ten vydlabaný lilek na kostky, 3 rajčata, 1 papriku a touhle směsí pak naplnila ty 2 půlky vydlabaného lilku, nastrouhala jsem na to sýr a dala zapéct
jako přílohu ve slupce vařené brambory a salát
a nebylo to špatné


http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů