14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím o recept na rychlou fazolačku z tmavých i bílých fazolí!!! moc moc moc děkuji, já ji toti neumím dochutit asi ničím!!
Není tady
Zrovna dneska jsem ji dělala.Fazole jsem měla u včera od rána namočené,ale nechtěli se potvory uvařit do měkka,tak jsem je dneska oupla do papiňáku.Take fazole namočit aspoň na 12 hodin,potom vodu vyměnit za čistou a vařit do měkka,neosolené.Dolít vodu,která se vyvařila,přidat kořenovou zeleninu(někdo ji tam nedává),masox,česnek,pepř,sůl.Vedle do kastrolu olej,cibuli,klobásu nebo salám,orestovat,přidat mouku,usmait jíku a nalít do polévky.Povařit.Můe se přidat i pár brambůrek na kostičky.
Upravil(a) Ivča K. (13. 9. 2006 21:26)
Není tady
Fazolová polívka z konzervy/bílé fazole ve slaném nálevu/
Nejlepí je, kdy se pouije vývar z uvařených uzených eber a maso se nakonec do polívky i obere, ale nemusí to být.
Take na troce oleje zesklovatět pokrájenou cibulku, zasypat asi dvěma zarovnanýma lícema hladké mouky a ličkou mleté papriky a promíchat a odstavit. Nalít na to vodu nebo uzený vývar, kdy je jen voda, tak se můe přidat kousek kostky masoxu. Osolit, opepřit, přidat jednu drobně nakrájenou mrkev a 1-2 nakrájené brambory. Vařit doměkka. Nakonec přidat jednu konzervu steril. fazolí i s nálevem, 1 pokrájený pekáček, kousek bobkového listu, pár kapek octa a na závěr dávám troku mlíka nebo lehačky, kdy je načatá. Ta jedna konzerva je asi tak na 1 a 1,5 l polívky. Jo a jetě MAJORÁNKU.
Ikdy to takhle napsaný vypadá sloitě, tak je to rychlovka.
Není tady
Já kdy potřebuju rychlovku , pouívám taky konzervu . Naopak od Ivety X se nezdruju ani cibulkou . Kupuju větinou tmavé fazole , nějak se mi tmavá polívka víc líbí . :-)
2 konzervy i s nálevem vyliju do hrnce , přidám vodu , rozdrobím kostku zeleninového bujónu , nakrájím bramboru , přidám 2 líce kečupu , osolím , pokud je , přidám nějakou uzeninu . Větinou mám udělanou zásmaku do zásoby v lednici , tak jí tam rozdrobím asi líci a vařím . NO a nakonec taky majoránka . Řekla bych , e je to otázka 20 min . Aby se provařila zásmaka .
Není tady
Tak na to dneska jdu, dám vědět, díky
Není tady
Předem namočené barevné fazole vařím s 4 bobkovým listem a novým kořením (asi 6 kuliček). Kdy jsou téměř dovařené přidám nakrájené brambory, malou cibuli a nakrájenou klobásku (třeba ostravskou) a osolím, pořípadě přidám Podravku. Kdy je ve dovařeno, zahustím sádlovou jíkou. Nakonec podle chuti přisolím, příkyselím octem a trochu přisladím ( na líci octa asi půlku malé ličky cukru)
Upravil(a) Venus (14. 9. 2006 10:25)
Bydlim v Holandsku a tak vam dam recept na typicky fazolovou polevku, ktera se tady vari pouze v zime. Kdyby jste ji uvarily treba v cervenci, tak si Holandani budou tukat na celo. Ovsem neda se rici, ze je rychla, ale je strasne dobra a syta, takze dalsi chod je zbytecny. Je fakt, ze kdyz prijdete v zime z prochazky pekne vymrzli a treba jeste s prateli je to perfektni pohosteni. Ja ji varim rovnou velky hrnec, protoze se da i zmrazit.
Potrebujete: hnede fazole - asi 400-500g
asi 1/2 kg veprove ovarove maso (s kosti i kuzi!!! - koleno)
1-2 klobasky
1 porek - na prozky
1 velka mrkev - na kosticky
1 celer - na kosticky (problizne stejne mnozstvi jako mrkve)
1 hrst cerstve cervene nebo zelene papriky - na male kousky
Fazole den predem namocene dame varit s veprovym masem a jen mirne osolime.Maso musi byt potopene. Kdyz je maso mekke, tak ho vyndame a k fazolim pridame vsechnu nakrajenou zeleninu. Vychladle maso obereme z kosti a nakrajime na kosticky, kuzicky muzete dat sykorkam, ale ja je "sezeru". kdyz je zelenina mekka, pridate zpet nakrajene maso a klobasu na kolecka, nechate prohrat a dochutite soli, peprem a maggi. Tot vse. Holandani k tomu podavaji hodne tmavy chleba s platkem anglicke slaniny. Samozrejme je lepsi az druhy den a kdyz do studene postavite lzici, mela by zustat stat. Pak jste uvarily tu spravnou "bruine bonen soep".
Tenhle stejny postup plati pro i hrachovku, tam se pouze vynecha ta paprika nakonec. Te se rika "erwten soep neboli snert".
Za pokus to stoji, budete mile prekvapeni a preji vam dobrou chut, neboli EET SMAKELIJK !
Není tady
a já dochucuji octem a drobně krájenou cibulí /ne smaenou/
Není tady
Jánevím ale předvařené a konzervované fazole mi nepřipadají do polévky nejlepí jaksi se mi zdá e to pak není ono. Fazolačku vařím jen kdy mám dost času
Není tady