Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 9. 2006 12:35

1Marie
♥♥♥----

Cukrovka u psa

Máme 7letého kavalírka a před pár týdny se u něj projevila cukrovka. Není tu někdo, kdo má s léčením této nemoci nějakou zkušenost?

Není tady

#2 13. 9. 2006 19:03

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Re: Cukrovka u psa

No, zkušečnnost. Náš pejsek jí měl. Dostali jsme inzulín, vyvážili ho naprosto bez problémů a kupovali jen granule u veterináře - veterinary diets. Ben na tom byl po zahájení léčby výborně, zase se choval jako štěně, naprosto spokojenej.  Zhruba za 3 měsíce z ničeho nic po všech vyjížděl, všechny nás pokousal, zmateně vyl a pořád se klepal. Já těhotná, malé dítě a Sára - druhý pes, na Bena stále vrčela, hlídala ho........ bylo to hrozný.( upozorňuju, že naši psi byli očkovaní na tetanus, vzteklinu a sedmikombinace, takže psinka to nebyla).
Manžel ho vzal na veterinu a vrátil se bez něj.  Jestli byla na vině cukrovka, nebo se stalo něco jiného netušíme. Ale stýská se mi strašně....................   
Myslím, že nějaký inzulín ještě mám v ledničce a taky sterilní inzulínky, papírky do moče na testování. Granule Sára skrmila, ale léky tu jsou. Mě jsou k ničemu, už jsem to tu nabízela. Když budeš mít zájem, tak mi napiš.

Ale abych jenom nestrašila. Je spousta pejsků, co žijí i s cukrovkou plnohodnotný život. Jde jen o to, jestli si to páník nechá líbit, protože to není levná záležitost. Minimálně s tickou měsíčně počítej, i když se všechno odvíjí od váhy psa a ten náš nebyl žádný drobek. Možná to teda bude i míň.
Budeš muset s pejskem na vyvážení dávek, na to si vezmi dovču, my tam byli od 8 ráno do 4 odpoledne, každé 2 hodiny měření. Pak koupíš inzulín pro psy - je o dost levnější než pro lidi ( pokud ovšem zabere, prý jsou někteří psi, kteří musí mít lidský izulín a to pak budeš vydělávat jen na to).
Dál papírky na testování moči, jednorázové stříkačky - inzulínky- a granule pro diabetické psy.
Každé ráno pesanovi ďobneš dávku, baštu mu rozdělíš na 2 části ( inzulín zabírá na 2x, tak aby neměl hypoglykemii). Jednou týdně změříš cukr v moči a podle toho se upravují dávky inzulínu. A nejdřív jednou týdně a pak jednou za měsíc na kontrolní měření na veterinu.
Tím to hasne. Jen dávej pozor, aby se pes moc nehonil za balonem a pod. To všechno cukr zvyšuje. A když někam pojedeš i se psem, měj s sebou třeba piškotu, kdyby pes začal být malátný, tudíž mu klesl cukr, tak abys mu ho zvedla.
Pokud by Tě zajímaly financ, jedna ampule caninzulínu stála přes stovku.
Jedna inzulínka v lékárně je 5 Kč, papírky jedno balení přes pade.
Granule 14 Kg - 1720 Kč.
Můžu Ti dát zadarmo ty stříkačky, papírky a inzulín asi 2 ampule ( jen musím mrknout, jestli už není prošlý! ).
Držím palce, ať to u Vás dopadne líp než u nás. A trpělivost, ani pes neví, co a proč mu děláš, takže můžu ze začátku zlobit. No, komu by se to líbilo, že?

Upravil(a) Eri (13. 9. 2006 19:19)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#3 14. 9. 2006 13:53

1Marie
♥♥♥----

Díky Eri za to, žes napsala. My jsme se dozvěděli, že má náš pes cukrovku den před mýma narozeninama - skvělej dárek. Je to už měsic a od tý doby pracujeme na vyvážení inzulínu. Začali jsme na 10 jednotkách, teď jsme na 15 (od včera) a teprve
teď začíná mít lepší vysledky glykémie. Testuju ho denně několikrát (ráno před jídlem, odpoledne a večer), granule máme Purina DCO od veterináře, ale mícháme mu do toho trochu kuřecího masa, jinak by to nejdl. Vidím zlepšení, už tolik nepije a hraje si a je veselej, ale mám obavy, jak se to bude vyvíjet dál, různý komplikace, slepota a ledviny a tak. Je mu 7, prakticky vyrůstal s mýma dětma, tak co Ti mám povídat.

Není tady

#4 18. 9. 2006 13:09

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

1Marie napsal(a):

Díky Eri za to, žes napsala. My jsme se dozvěděli, že má náš pes cukrovku den před mýma narozeninama - skvělej dárek. Je to už měsic a od tý doby pracujeme na vyvážení inzulínu. Začali jsme na 10 jednotkách, teď jsme na 15 (od včera) a teprve
teď začíná mít lepší vysledky glykémie. Testuju ho denně několikrát (ráno před jídlem, odpoledne a večer), granule máme Purina DCO od veterináře, ale mícháme mu do toho trochu kuřecího masa, jinak by to nejdl. Vidím zlepšení, už tolik nepije a hraje si a je veselej, ale mám obavy, jak se to bude vyvíjet dál, různý komplikace, slepota a ledviny a tak. Je mu 7, prakticky vyrůstal s mýma dětma, tak co Ti mám povídat.

Já vím, je to hrůza. Ale každý pejsek je jiný, Tvůj to může zvládat bez problémů.
Moc a moc držím palce!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#5 26. 6. 2007 12:05

Jana jedna
♥------

Ahoj,
nedávno jsem musela nechat utratit fenečku. 1 a 1/2 roku měla cukrovkou, píchala jsem jí 2x denně inzulín. Dožila se 13 let. Posledních 1/2 roku byla slepá. Když mi na začátku řekli, že musím píchat injekce, málem jsem se zbláznila. Díky dobrým lidem co radili, to nakonec bylo v pohodě. Kdyby chtěl někdo poradit se psí cukrovkou, ráda pomůžu. Zbyl mi inzulín, čůrací papírky i proužky do glukometru. Jestli to potřebujete, přihlaste se.

Upravil(a) Jana jedna (26. 6. 2007 12:06)

Není tady

#6 26. 6. 2007 12:14

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Také jsem měla pejska a dva roky mu píchala inzulín. Po půl roce píchaní inzulínu oslepl,ale rok a půl byl i slepí v pohodě.Dožil se 15let.

Není tady

#7 26. 6. 2007 13:20

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Marie, neporadím ti, s tímhle zkušenost nemám, akorát ti budu se svojí kavalírkou Nelinkou držet tlapky, ať to dobře dopadne a tvůj pejsek je tady ještě hodně dlouho a veselej. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#8 29. 6. 2007 13:50

jogobellka
♥------
Místo: Děčín

Jana jedna napsal(a):

Ahoj,
nedávno jsem musela nechat utratit fenečku. 1 a 1/2 roku měla cukrovkou, píchala jsem jí 2x denně inzulín. Dožila se 13 let. Posledních 1/2 roku byla slepá. Když mi na začátku řekli, že musím píchat injekce, málem jsem se zbláznila. Díky dobrým lidem co radili, to nakonec bylo v pohodě. Kdyby chtěl někdo poradit se psí cukrovkou, ráda pomůžu. Zbyl mi inzulín, čůrací papírky i proužky do glukometru. Jestli to potřebujete, přihlaste se.

Ahoj, mela bych zajem o vsechno co ti zbylo. Ziju s mamkou sama, takze pokud to opravdu nepotrebujes tak ja jsem pro. Nasi Brite to zjistili dneska, jsem z toho docela vedle, mama jeste vic. Mam z toho docela strach, pichat inzulin bude na me hmm za par hodek jdem na veterinu.

Jinak vsem diky za info jak o cenach tak i o prubehu. Snad to pujde dobre a nebude mit tu nejhorsi verzi cukrovky.

Není tady

#9 4. 12. 2008 14:05

jarkagembalova
♥------

Ahoj,všem kdo má tento problém.Mám 11 letého vestíka- pumra- kluka.V létě začaly klasické příznaky žízeň a močení,hned jsme museli začít píchat inzulín a zjišťovat informace.Prokousávali jsme se touto problematikou a bylo to velmi stresující.Na počátku se pejsek nechal píchnout,ale potom začaly problémy- s pícháním,už ho musel někdo držet-jsem původně zdrav.sestra,ale raději bych naočkovala stovku lidí než jednoho psa,nechápe na počátku - proč!Po 2 měsících se jeho chování upravilo a dnes si takřka pro injekci přijde,neutíká a opět mohu píchnout inzulín bez asistence.
Moje rady:V lékárně si objednat injekční sety - od firmy B,Braun - Omnican 40,0,30 x 12 mm,100 kusů asi za 300 Kč,jsou tenké a mnohem lépe vnikají pod kůži,také mají kalibraci potřebnou pro tyto účely- 5,10,15,20 atd.Píchám do kožní řasy nad kloubem předních nohou,nejméně pro něj bolestivé,vůbec nereaguje,což se dříve takhle nedařilo.Jsme nuceni píchat až v 17 hodin po jeho nakrmení,nepíchejte ve stejné místnosti ,kde jí,je nervózní a mohl by nastat problém s krmením.Po aplikaci psa odměním oblíbenou pochutinou-tyčkou,Píchám na chodbě a rosvítím všechna světla,pejsek sám přijde,posadím ho a aplikuji,potom odměním již nachystanou dobrotou.Pícháme už 5 měsíců,dávka ještě není stálá,dostali jsme se při jeho váze 10 kg na dávku 14 jednotek,po odběru krve snížil lékař na 1O a dnes snad stanoví přesnější dávku,dám vědět.Náš pejsek má také problémy se štítnou žlázou- příznaky změna pigmentace-teď berou s manželem stejné léky.Držme si palce a´t jsou s námi co nejdéle. Jarka

Není tady

#10 2. 1. 2009 13:42

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Má známá měla také psíka s cukrovkou, také se choval agresivně a musel být utracen sad . Pokud se chová agresivně, tak má s velkou pravděpodobností buď hodně cukruv krvi nebo málo. Pokud se třese, mohlo by to být málo cukru. Otestujte pejskovi cukr v krvi a podle toho reagujte.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#11 1. 3. 2010 16:12

laruska2
♥------

Dobrý den, naší 9leté fence taky diagnostikovali cukrovku. Už tři měsíce se snažíme určit správnou dávku inzulinu za pomocí měřících pásků na cukr v moči. 3 dny je to v pořádku, 3 dny zase úplně špatné. Takže jsme se už dostali při 20 kg na 33 jednotek a stále špatné. Dle názorů různých veterinářů však chceme měřit cukr v krvi /náš veterinář toto nepožadoval a to je podle mě ta chyba, neb ty z moči nejsou tak přesné/. Nemáte někdo zkušenost s měřením cukru z krve pomocí glukometru? Děkuji za radu. Tereza

Není tady

#12 4. 3. 2010 18:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Larusko,
mám zkušenosti, ale jen u lidí...

Není tady

#13 4. 11. 2014 21:09

mafian
♥------

Dobrý večer.Chtěl jsem se zeptat.Dávame inzulin desince.Nevadi když je v ledničce před použitim?Děkují.

Není tady

#14 4. 11. 2014 21:26

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Inzulín pro lidi v lednici nevadí, pro zvířata pravděpodobně také ne - podívej se na skladování na obal.

Není tady

#15 5. 11. 2014 7:28

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Nevadí, naopak. Caninsulin jsme píchali 1,5 roku každý den ráno a ampulka vydržela tak 14 dní, to by se bez lednice zkazil.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#16 17. 11. 2014 8:00

dadaaa
♥------

Ahojte moj pes ma cukrovku uz mesiac pichame na začiatku nebol problém ale uz je vobec sa nechce dať kazde rano je boj nevieme si uz dat rady.Poraďte neaku metódu budem vam vďačná piskotku nezaoberajú.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí