|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jonathane, tak jí dejte hlavně čas, ale myslím, že i bez nás to máš v hlavě srovnané a víš co dělat. Držím palečky
.
Upravil(a) Daniela02 (18. 9. 2006 14:41)
Není tady
ffly: Špatně podáno z mé strany. Postarat neznamená jen zaplatit, vyprat, vyžehlit, uvařit, ale hlavně pohladit, utěšit, zakravit, vzít do pelíšku a tak.
Není tady
Jonathane, tak pak je to v pořádku
, víš ona bude hodně hodně hodně v tomhle plavat a jestli je citlivá dušička, tak jí to dá pořádně zabrat. A jediná náplast je ta lásečka - hodně intenzivní. A pomůže to i tobě.
Vidím, že si ten pátek přežil, takže vzhůru ode dna nahoru.
jen mysli na to, že ty jsi chlap, dospělej člověk, kterej už něco prožil a jak je to pro tebe těžký, ale ona je bezbranná 14 letá holka, v nejhorším věku ohledně citů a emocí a toho, jak bude v životě sama fungovat a co si ponese dál - tak na to mysli. a měla by na to myslet i tvoje žena. ta už na to měla myslet dřív, teď už bude jenom spravovat a bude to dlouháááá cesta a na tenkým ledě. ty, ač se cejtíš sám pod psa, jí teď musíš podržet - je ve věku, kdy teda myslim to musí bejt něco, tohle zažívat......ale ty máš fůru citu, zvládneš to, máš empatii a miluješ jí, zvládneš to.
a ona to díky tobě zvládne taky. 
Není tady
ffly a Luci: Nejhorší je, že stále doufám a když si myslím, že to půjde, tak si všimnu, že si žena odnesla další své věci a to mě zase pošle dolů. Jako by mě vše utíkalo mezi prstama. Já vím, že i žena potřebuje čas, ale ta bezmoc a nutnost "nečinného" čekání bez možnosti to nějak ovlivnit a bez šance vidět výsledek je tristní a k zoufání.
Není tady
vydrž a nemávej tady furt tim bílým hadrem člověče !!!!! 

Není tady
Luci: když on je tak hezkej a trošku to sedí . . . . . 
Není tady
já vím, já se tě snažim jen tak malinko pošťuchovat a rozptylovat.....já vím. drž se.
Není tady
Jonathan napsal(a):
Luci: když on je tak hezkej a trošku to sedí . . . . .
Trochu síly Tobě ...
té co mi zbývá, chtěl jsem Ti odepsat, ale zatím toho nejsem schopný a počkám jak se to dál bude vyvíjet, potom - já jsem si tehdy řekl to co jsem měl kdysi v posilovně ( i když to asi není moc k věci) " Není umění sebrat se a jít, ale je umění sebrat se a zůstat."
A tak přez moje všechny zaručené rady od přátel a kolegů (mimochodem jsem o tom nikomu neřekl, to jen z dřívějška) jsem si řekl slova mého známého - já bych to překonal, už jenom kvůli dětem.
A teď to vidím jako cestu, i když je to se mnou jako na houpačce, děti jsou to co mne drží, jsou menší než Tvoje dcera a nechci je vystavovat nečemu takovému pokud to jen trochu půjde.
Skus dát ženě šanci, já měl chvilky, kdy bych jí na rukou nosil, dýchal za ni a vzápětí po nějaké "indicii" bych byl radši sám a nedělal vůbec nic, jen blbě civěl do zdi, tenkrát mi řekla, že ji tím od sebe odháním a já reagoval, že se má kam vrátit, dveře jsou otevřené a já na ni čekám, i když se to ve mně boxovalo a já myslel na to, jak si mne může vážit, být se mnou, když mi to udělala ...
Možná kdyby jsem našel v sobě víc síly, tak by to bylo jiné, ale byl jsem jako teď Ty - jedna velká bolavá rána, ne že by to teď bylo jiné, ale teď se jenom víc zvládám (alespoň v to doufám).
Dej své ženě čas a ukaž jí otevřené dveře, náruč, srdce ...
Možná to pochopí a ...
Nechci Vám prognozovat, to mne nepřísluší, ale přeji Vám všem vše krásné a dobré ...
Ahoj
Není tady
user: Díky pane za podporu a hlavně tu sílu. Dělám věci přesně jak píšeš, otevřít dveře a žít. Srdce a náruč bohužel nemohu, protože moc nekomunikuje. Život musí jít dál a ono to VYJDE! Věřím tomu a nebo je to jen zbožné a nereálné přání. Fakt nevím. představuju si to dost často, kdyby zazvonila u dveří s tím, že se chce vrátit a my bychom ji u dveří s dcerkou umačkaly. Ufff.

Není tady
Jonathane - ani bych nevěřila, že chlap může prožívat stejně jako my. Popisuješ přesně moje pocity. Jednu chvíli jsem smířená, že už je definitivně konec, začínám promýšlet konkrétní kroky - stěhování, rozvod .... za pár dnů mi něco nebo někdo dá zase nějakou další debilní naději a já si začnu říkat, že ještě bych měla počkat, co kdyby .... Při tom všechno svědčí pro to, že jejich láska stále sílí, tráví spolu více a více času. Kamarád psychlog mi k tomu napsal :
- ty už bys to moooooc chtěla vidět ukončený, ale ten konec neovlivníš, smiř se s tím
- uvědom si, že u nich nejsi v centru pozornosti - nikdo jiný kromě nich dvou teď pro ně na světě není tak důležitej. oni si budou dělat, co budou chtít. až top bude, tak to bude a budě to časově i výsledkem bez ohledu na Tebe
- všechno je správně a všechno je špatně - oni existují nezávisle na okolním světě
Není tady
Salen: Teď jak jsi to napsala, tak mě úplně přejel mráz po zádech. Pravdivý a výstižný.
Od tebe se už odstěhoval ?
Není tady
Neodstěhoval. Trvá to 5 měsíců, od pondělí do čtvrtka je doma, protože tady má kšefty a od ní by to měl na dojíždění daleko, ve čtvrtek odjíždí k ní a vrací se zase v pondělí. Tak jednou za 3 týdny to proloží týdenním pobytem někde. Ona mu i pere, takže část věcí už má u ní. Ani o rozvodu nic neříká. Při tom ale z občasné kontroly mailu vím, že oba spolu mluví o svém novém krásném životě, jak konečně mají to, v co nikdy nedoufali, bla bla bla ... prostě žádný úlet, pro oba zřejmě trvalý vztah. Jen já v tom nějak překážím. A asi se čeká, až mě povolí nervy a vypadnu nebo podám žádost o rozvod. A já v tom lítám.
Není tady
A Jonathane - jsi si jistý, že kdyby se vrátila a ty bys ji mačkal v těch dveřích, že by to tím bylo vyřešeno? Já jsem si to myslela první čas taky. Teď už nějak nevím .... kdyby se dalo přeskočit to období rozvodu a řešení nového bydlení a mohla bych skočit rovnou do nového samostatného života bez něj, možná by mi bylo líp.
Není tady
Salen: Po prvním přivítání, by musel následovat trpělivý krok za krokem s obrovskou dávkou trpělivosti a komunikace. Akorát si to zatím nedovedu představit. Strašně pak asi záleží na okolnostech a chování všech zúčastněných, protože ty rány jsou vždy čerstvé a bolavé.
Fakt nevím.
Teď se mě to ale netýká, protože je žena ve fázi dvě, kdy se před měsícem odstěhovala, je šťastná a fantasie se konfrontuje s realitou a když jí to bude vyhovovat, tak je hotovo a my si budeme muset zařídit život nějak nanovo.
Není tady
Koukám, že čteš Klimeše Jonathane :-) - já mu dokonce psala mail, ochotně mi odpověděl, ale radil spíš také vyčkávat, že u nás to není ještě klasický rozchod, když se tu pořád objevuje, že prý se nemám pokoušet rozvíjet síly přitažlivé, ale jen minimalizovat odpudivé. Z pohledu těch fází jsi na tom asi líp, protože ty můžeš za nějaký čas čekat fázi paradoxní, což je ta šance k návratu. Ale taky nezapomínej, že návrat by neměl být moc brzy - to je pak opakování odchodů a návratů, protože by to ona neměla pořádně vyřešené.
Myslím si, že pro nás opuštěné je nejhorší to čekání. Neutíká to, já mám pocit, že už takto žiju strašně dlouho, při tom z pohledu těch psychologů to není ani ten doporučovaný půlrok. No, já už jsem spíš skeptická, asi bych se místo nadějí měla spíš zaměřovat na ten nový život, ale zřejmě i já potřebuju čas k dozrání, když pořád nejsem schopná to utnout.
Není tady
A ještě něco - teď budu asi tvrdá, ale matka, která kvůli svému milostnému vzplanutí opustí dceru ..... Jonathane, zvaž to dobře, zda je to žena hodná tvého snažení.
Není tady
Salen: ad) Klimeše nečtu. To mám vše odsud . . . . . .
Je dobrý na čtení ??? Jaká knížka - doporuč prosím . . . . . ???
ad2) - beru to, že to je chemie a když chemická látka působí, tak reálné uvažování je OUT ! Taky jsem to zažil a je to hnus, když se na to člověk s odstupem podívá !
Není tady
Jeroným Klimeš - a teď nevím přesně název - najedeš to na netu, Partneři a rozchody? Tak nějak.
Není tady
Už jsem to našel a běžím pro to. Mrknu na to a uvidím. Díky 
Není tady
Milý Jonathane,koukám že jsi pohřeb zvádl a máš krásně nakročeno ke štěstí spolu se svou dcerou. Pro tebe a Salen, já čekala 8 měsíců, přesně, jsou to návraty, odchody, ted už jsem si řekla dost. Myslím, že záleží na každém, kolik času tomu druhému poskytne, já prostě už víc nemůžu. Jonathane, jak si psal, ....chemická látka působí, rozum je out..., možná to lépe cítíš právě proto, že tu zkušenost máš. Já právě nějak nemohla pochopit, že je to někdo jiný, úplně, vše je mu fuk ale jeho chování v tomto stylu pokračuje a já jsem už někde dál / dnes přišel s rozbitým obličejem od manžela milenky/ . Držím ti hrozně moc palce, s dcerou je to asi těžké- myslím ty setkání s matkou, nenut jí, a manželce to vysvětli, je to prostě ted to nejlepší, co může pro svou dceru ted udělat, když jí opustila. A promin, já souhlasím se Salen, a znám i ve svém okolí příběhy- sbalí i děti, vetšinou po dohodě nebo o ně bojují , dohodnou se s manželem na střídavé péči, ale odejít...... nevím, možná si tvá žena jednou uvědomí, co vlastně své dceři provedla, ale jsem si jistá, že má skvělého otce a ten jí tu lásku a porozumění dá. 

teď mě napadlo, na druhou stranu - ne že bych se chtěla zastávat tvojí ženy - ale. hodně tady odsuzujeme to, že opustila dceru, jo, je to hrozný. jen mě napadá - proč dělat tak veliký rozdíly, když odejde od rodiny muž(ať už se jedná o chemii, poblouznění, nebo něco vážnějšího - to je jedno), tak přece opustí dítě stejným způsobem (uznávám zažitou větší citovou vazbu matka-dcera), ale abysme tu zas nezatracovali ženu a mužům, kteří to dělají daleko častějc, těm to odpustíme, děti nijak neřešíme a všichni jsou šťastný, že se otec vrátil. chápete co chci říct, rozumíš mi Jonathane? v případě, že se bude chtít vrátit a ty budeš schopnej a ochotnej zkusit to slepit - nemyslím, že by měla bejt na větším pranýři (abstraktně myšleno) než chlap. muž je otec, žena je matka - neměl by bejt stejnej metr?
Není tady
Lucie33, máš samozřejmě pravdu, takhle by to mělo být. Já to spíš pojala ze svého pohledu, děti bych prostě neopustila. A je jasné, že je i mnoho takových mužů. A Jonathanovu ženu nezatracuji, jak jsem psala, možná to on sám chápe líp než my všichni ostatní, kdo si touhle : zamilovaností : neprošly. A souhlas, napsala jsi to hezky, dvojí metr, hm, to je asi problém tradicí a společnosti, u těch chlapů se to prostě zkousne, u žen těžko.
Jinak se moc těším na setkání Míša
Luci: Je to na obě strany stejné. Je to to samé jako porovnání mužská a nebo ženská nevěra. U chlapů je tendence to trošku omlouvat a u žen tragédovat. Jsou to jen zažitý šablony.
Dámy odcházím pracovat, neb tam mám žehlení a uvařit nějaké hamánko. Ach jo, já bych šel na pivko . . . . 
mějte se krásně 

Není tady
My pražské a některé nepřažské už pivko domlouváme, zatím to vypadá na 5.10, tak ti dáme vědět. Pokud samozřejmě budeš chtít, a je tam sranda.