27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj holky, jsem ráda, e u je téma svatba i tady, u jsem prolezla snad vechno. Chtěla bych se zeptat, kolik asi tak stojí svatba s 20 lidma na oběd v restauraci (menu asi 300kc, zbytek nevím)a dalími 10ti na večer (kamarádi).Pořád podle něčeho počítám a vychází to různě. Jsem z Ostravy, tak kdyby mi některá z vás, která měla stejně velkou svatbu mohla napsat,jak finančně náročné to bylo. Budeme si vechno platit sami, snaíme se uetřit, ale nevím na čem se to dá. Budu si sama dělat oznámení i jmenovky,boty i biu koupím dřív, at toho pak není naráz moc, stačí ty aty a vechno kolem nich.Nevím kolik třeba stojí kadeřník, kosmetika, fotograf, video,půjčení auta (asi nám pochybí, nebo bude muset někdo k restauraci pěky:-)) a pod. Dík moc za odpovědi a vechny rady. Svatba by měla být za rok, snad, jestli naetříme.
Není tady
ja by som ti rada, vetko to mám spísané, ale asi ti to moc nepomôe, iný tát
Není tady
Nás vyla hostina pro 30 lidí asi na 16 000,-(sluná restaurace,sladké jsme měli svoje).Byl to oběd i večeře.A v Praze .
Není tady
No já to mám spočítaný na cca 50tis+ - . Nás bude na oběd cca 25 a večer cca 60lidí. Mám to spočítaný zhruba-kytky, aty, oblek, prstýnky, cukroví, dorty, hostina, obřad a poplatky, benzín, koláčky atd..
Není tady
aj tak vám to akosi fajn vychádza. ja som mala svadbu mini, len posedenie u rodičov-čo som neplatila a aj tak nás to vylo na 20tis. povolenie, aty, oblek, koela,velijaké tie čačky, nechty, solárko troku,fotky, kytica.... nazbiera sa to rýchlo.
Není tady
Nás bylo 38 na hostinu a dalích 25 na odpolední grilování.Obávám se,e se nevejdem do 100 tisíc,ale jetě nevím,hostinu jdem platit ve čtvrtek.A to jsme se nijak nerozcapovali.
Není tady
Kuk tak my ted právě ve spočítali a vylo nás to do 30.000 byla obyčejnějí tak moná proto na obědě se bylo jen 2 hodiny a měly jsme to mimo Prahu za hodně levno:-)) ale dostali jsme penízky tak nás svatby přila na 0.
Bylo nás 19.
Není tady
A hostina nás vyla na 2.500:-)) a večer u ohně kolem 4.000.- Super.
Není tady
no, nás to před rokem vylo do 20tis se vím (měli jsem svatbu a odpoledne a neměli jsme oběd, ale a večeři a pak poháry, kafíčka a tak). na hostině nás bylo celkem 25 a do těch 20 jsme se veli se vím - oblečení, kytky, benzin, který jsme projeli při zařizování, atd.... ale měli jsme taky velkou výhodu, e cukroví pekl známý a nechtěl zaplatit ani suroviny a víno sehnal tchán - má kamaráda vinaře.... alkohol taky domácí (ono se u nás nic jiného ne slivovice a víno stejně moc nepije
)
ale záleí, co kdo očekává - my chtěli jen malou svatbu s kratím posezením - take jsme kolem 5 odpoledne začali s přípitkem a před 22:00 u se končilo... ale byl tanec, hudba a ve, co k svatbě patří
Není tady
My chceme udelat nejakou zahradni hostinu - ugrilovat sele, koupit stene piva atd. Taky nevim, na kolik nas to vyjde a jestli se to tak vubec uskutecni. Jeste nemame ani termin - chceme to udelat nekdy pristi rok v lete.
Není tady
Nás asi 40tis. teda tak nějak ,ale třeba alkohol co jsme nakupovali nám zbyl (hodně ho zbylo)
Bylo to v Praze
No tak aty oba asi 10tis (v tom jsou i boty a moje cetky)
kadeřnice asi 1000,- (dlouhé vlasy a z toho 1x na zkouku), jen česání, barvení v tom nebylo
auta zadara od kamarádů, ale dva řidiči byli i na večer na rozvoz a kadému 500,-
kytky skoro 3,5tis (drahé ale nádherné)
prstýnky cca 6tis (4tis + donesené zlato)
hostina+ večer s kamarády asi 15tis. Na oběd nás bylo myslím 16, večer tak 25, bylo to u známých v restauraci kde sme si mohli donést vlastní alk. tedy spí panáky
cukroví babička (toho bylo tak za 2tis)
dorty kamarádka za odvoz
foto z úřadu 2,5tis
video kamarád
alkohol 5tis (bylo ho zbytečně moc)
hudba nebyla..
líčila mě kamarádka, koupila jsem si jen novou řasenku.
U mě nic nenapadá, ale kamarádka se vdávala letos a měli malou (podobnou) svatbu a myslím e pod 30tis. se nedostali.. Jo a hudba na matrice 400,-
Není tady
Nakonec sme hostinu zaplatili z darů, chtěli sme jen peníze..
Není tady
Tak nás hostina vyla na 39tisíc.Dovezené jsme měli jen sladké,ostatní bylo od hospodského.Bylo nás +-60.Take celá svatba nás vyla na 95 tisíc a vybralo se 80 tisíc(chtěli jsme jen penění dary).
Není tady
Prominte, e jsem se ozvala a teď, nedostala jsem se dřív k netu. Díky za vechny informace, u jsem zas o trochu víc v obraze. Svatba bude v kostele, bude nám zpívat místní schola, za obřad se platí podle uváení, ná kněz chápe, e nemáme moc peněz. Hostina bude v restauraci od známého, tak se s ním snad bude dát rozumně domluvit.Na oblečení, květinách, kadeřnici, kosmetičce se neuetří, ale koláčky a pod. budeme mít taky od známých, navíc tchyně je vyučená kuchařka.Svatba by měla být ve 12.hod., obřad trvá asi 1,5hod, pak focení, take na oběd dorazíme kolem 15h, od 17h začnou chodit kamarádi, večeře bude u asi jen bufet, na alkoholu se snad taky nějak domluvíme.Asi budeme chtít taky peníze buď z toho něco poplatíme, nebo si koupíme, co budeme potřebovat do domácnosti, budeme spolu toti bydlet a po svatbě. Kdybyste měli dalí nápady a tipy, napite mi, děkuji moc.
Není tady
Tak nás svatba o 22lidech na hostině a celkem 60večer vyla komplet se vím na skoro 70tis
Není tady
celkový počet lidí 25, hostina 15 000 a zhruba 25 000 poplatky kolem
Není tady
Ahoj holky, chystám se v půl června pod čepec
Vypadá to na 30 hostů na hostinu a večer na spářku 70 ... kolik myslíte e si máme tak chystat? 90tisíc se vím?
Není tady
Ahojky, my měli 90 hostů a svatba nás vyla na 80tisíc. Co si myslím, e je docela úspěch
Není tady
nás stála stavba 50.000,- při 32 lidech - obřad byl venku před restaurací pod stromy (moc romantické), měli jsme ivou hudbu, kameramana a fotografa. Hostina + pití + večerní grilování vylo na 25.000,-.
Myslím,e bude záleet na vaem vkusu a náročnosti. Já jsem chtěla mít ve sladěné (měla jsem vínovo-krémové aty) a proto to bylo trochu fin.náročnějí. Vdy se dá uetřit,ale zase na druhou stranu.......svatba podle vaich představ je nezapomenutlný záitek !!!!!
Přeji vem budoucím nevěstám hodně těstí do manelství
Není tady
Ahoj,nám se blíí svatba a spočítala jsem,e nás to ve 26ti lidech bude stát cca 40 tisíc :-( ...
Není tady
Asi to není k věci, ale nepřijde vám to jako vyhozené peníze?
My měli oběd 20 lidí cca. 5000,-, česala a malovala mne kamarádka, aty půjčené 1500,-, nákupy na večer asi 12000,- , dorty kolem 5000,- no, dohromady do 25 tisíc v pohodě.
Ale pekli jsme si sladké kromě dortů sami, na večer jsme taky vařili sami, nákupy v Makru a velkoobchodech.
Poádej kamarády, mě moc pomohli. Ne finančně ale prací.
Není tady
No.... opět to asi není moc k věci... Ale kdy si představím, e jdu k oltáři někde na radnici či zámku za zvuku "svatebních melodií" a mám na sobě ílenou bílou garderóbu a 100 lidí si mě fotí..... mám z toho vyráku...
Tohle si myslím asi od mých 10, take mi to vydrelo přes 16 let Nejsem proti svatbám, to ne. Ale toho "svého" bych si vzala třeba v lese, bez hudby, v dínách a teniskách, neformálně. ádný trapný ceremoníály, koláče, střepy, rýe apodobný blbiny. Hrůza. To by byla moje noční můra se na něco takovýho připravovat.