Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 14. 9. 2006 13:32

Me
♥♥♥♥♥♥-

Re: Bojím se ...

taky držím palce!!Zrovna nedávno jsem si uvědomila, jak je smrt hrozná, jak jsme proti ní bezmocní..taky znám ten pocit, když chcete někomu vdechnout život zpět,sáhnout si na něj,protože když koukáte na fotku, máte chut se ho dotknou a úplně si dokážete vybavit ten pocit, když ho hladíte, vůni,strukturu pokožky atd.ale ono to prostě NEJDE, at uděláte cokoli /a v té chvíli byste toho byli schopni/..je to hrozný pocit bezmoci, uvědomila jsem si,jak je svět se všemi svými pravidly a zákonitostmi obrovský a mocný...a všechny ostatní problémy v tu chvíli přijdou malicherné..musíme věřit, protože to posílí..ještě jednou držím palce!!

Upravil(a) Me (14. 9. 2006 13:33)

Není tady

#27 14. 9. 2006 13:36

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Me to máš pravdu pravdoucí. Nad pc stolkem mám fotku mamky a vždycky, když se tam kouknu tak jí vidím před sebou jak byla skvělá a vždycky musim brečet.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#28 15. 9. 2006 11:45

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Hlásím se zas po pár nekonečných hodinách, jsem tak ráda, že vás tady mám. Jsem hrozně unavená, připadá mi to, že ráno vstávám ještě víc ubitá než večer uléhám sad  Tak babička stále leží na ARO, ale trošku pozitivní je, že lékařům se podařilo aspon trošku rozpumpovat ty ledviny smile Sice prognóza ještě není nic moc dobrá, ale já jsem vděčná za každou, byť minimálně pozitivní, zprávu. Hlavně že to není zpráva špatná. Ty telefonáty do nemocnice jsou strašné, ten sevřený žaludek, potící se ruce a nekonečný strach, co uslyšíme. Čtu tady vaše příběhy co mi píšete, a vidím, že život se opravdu s nikým nemazlí. Je to nefér, ale je to holá skutečnost grater Me - ty jsi to vystihla úplně přesně, ta bezmoc, beznaděj - k tomu není co dodat sad
Odpoledne jdu za babičkou na ARO, asi mě to zase srazí na kolena, ale já tam prostě musím. Chci jí vidět, chytnout za ruku, dát ji pusu a říct, že ji mám moc ráda, a že Tomášek doma čeká na svou prababičku...

Není tady

#29 15. 9. 2006 12:23

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Andrejko, drž se... budu na tebe moc myslet

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#30 15. 9. 2006 12:29

janica
♥♥♥♥♥♥-

Milá AndreoP.,
v prvé řadě Ti chci vyjádřit svou účast a přání, aby se vám babička zase uzdravila a vrátila domů.
Mám ale na srdci také něco, za co možná zde pisatelky nebudou mít rády. Součástí života je i to, že člověk musí jednou odejít. V případě, že se jedná o starého člověka, který má aktivní život za sebou, je to určitě smutné, ale představ si, když umírájí lidé ve 20-30-50 letech. Nebo děti. To je přece mnohem horší. Moje prababička zemřela, když mi bylo 12. Měla jsem ji ráda, ale byla už stará, bylo jí asi 84 let. Nedávno mi zemřel v 78. letech dědeček. bylo to hodně smutné, hlavně pro mou mamku, jeho dceru, ale všichni jsme to brali jako součást života, byl starý, hodně nemocný a teď je mu určitě lépe, už se netrápí.  Nedávno mi také málem zemřel druhý děda, kterému je 79. Byl na tom hodně špatně, ale dostal se z toho. Nicméně jsme to zase brali tak, že mladý může, starý musí. Koloběhu života nezabráníš, musíš se s tím smířit, že jednou to prostě čeká každého.
Nikdo nechce, aby mu někdo odešel, ale nezbývá nám, než to přijmout. pussa

Není tady

#31 15. 9. 2006 13:09

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko, to je mi líto, moc ti přeju, aby to bylo s babičkou lepší, moc ti rozumím, pro mě byla babička taky velmi důležitá a pokud ztrácíme někoho takového, dotkne se nás to na velmi velmi dlouho. Přesto doufám, že se vše v dobré obrátí . Lékaři určitě udělají vše, aby jí pomohli, musíš věřit. Myslím na tebe. Pa

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#32 15. 9. 2006 14:14

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko drž se prosím tě a babičce přeju to samé.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#33 15. 9. 2006 18:11

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Andrejko. Přeji Tvoji babičce, aby všechno dobře dopadlo a byla ještě dlouho s vámi.

Ale mysli na to, že už je stará. Napsalas, že MUSÍ bojovat, ale třeba nechce. Proč by vlastně musela ? Moje babička, kterou jsem měla také moc ráda, vždycky říkala : "Prožila už jsem si všechno - dětství, mládí, svoje děti, vnoučata, radosti i trápení........ a cítím, že už mi to stačí - na nic dalšího nového už  se netěším. Špatně se pohybuji, ledascos mě bolí, to co mám ráda už dělat nemůžu, prostě už mi to tady na světě stačilo. Prožila jsem hezký život, ale kdyby zítra skončil, vůbec mi to nevadí.

Když starý člověk odejde a je hodně těch, kteří po něm truchlí, je důkaz, že byl milovaný a tudíž šťastný. Navíc mu bylo dopřáno, prožít opravdu celý život, narozdíl od mladých lidí poražených autem, dětí s leukémií, apod.

Takže, je to sice velmi smutné, ale musíš se smířit s tím, že všichni jednou odejdou - patří to k životu.

Upravil(a) mashanka (15. 9. 2006 18:17)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#34 16. 9. 2006 17:52

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Přeji ti ze srdce aby s vámi babička ještě na tomto světě pobyla, ale pokud si myslí že bohatě naplnila svůj život a žila ho šťastně a naplno a teď ji čeká jen trápení, tak ji dopřej ten klid. Vím že je to těžké, taky už mám jen jednu babičku 84 a dědu žádného grater

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#35 18. 9. 2006 18:34

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko tak jaká je momentální situace?

Není tady

#36 19. 9. 2006 11:30

AndreaP.
Administrátor

Nikisko, tak momentální situace je taková, že babička stále leží na ARO, ale bojuje, a já ji držím moc palce. Ledviny se lékařům podařilo trošku zase "nahodit".

666salome - pro mě je to taky jediná babička, druhá mi zemřela před 8 lety a dědečka jsem neměla ani jednoho, oba zemřeli krátce před mým narozením grater

Mashanko, vím, že babička má chuť do života, a že se jí ještě nechce odejít, den po operaci  měla plány, jak oslaví své narozeniny smile a co jí máme přinést  na oblečení, jak jí pustí domů....

Není tady

#37 26. 9. 2006 8:08

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko poslední zprávičky si napsala 19. tak by mě zajímalo jestli je to tak pořád jak si psala?

Není tady

#38 26. 9. 2006 13:40

daniska
♥------

Andrejko, taky jsem si to zažila, moje babička zemřela letos v lednu po tříměsíční nemoci, kdy ležela v nemocnici se zlomenou kyčlí. Bylo to hrozné, jindy vitální babička se z nemocničního prostředí nemohla vzpamatovat a pomalu chátrala...Už už to vypadalo, že bude líp, že se z toho dostane...ale nakonec...chodila jsem k ní pravidelně na návštěvu, jednou v neděli jsem za ni opět byla a ona se mě mimo řečí zeptala, jestli má ještě cenu bojovat, jestli to za to stojí...Povzbuzovala jsem jí, že to nesmí vzdát, teď ne, když je kousek od cíle, kdy ji určitě brzy pustí z nemocnice už domů, když se rána pěkně hojí...Ve čtvrtek jsme se sešli celá rodina a babička se z ničeho nic s náma začala loučit, prý nás příště už neuvidí...V sobotu dostala silný zápal plic a po hodinách boje, přesně dva dny po mých narozeninách, zemřela.....Nemohla jsem být v tu dobu s ní, nebyla jsem nablízku...dodnes si to vyčítám a s její smrtí se nedokážu pořád vyrovnat.....

Není tady

#39 28. 9. 2006 20:06

AndreaP.
Administrátor

Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale měla jsem (no stále mám) dost nemocné dítko, tak jsem nevěděla, kde mi hlava stojí.
Babička je stále v nemocnici, z ARO jí už ale přeložili na chirurgii, odpojili jí z přístrojů a teď pomalu zkoušejí pevnou stravu. Babička je hrozně slabá, bude dlouho trvat, než se vzchopí. Včera jí konečně vytáhli stehy a teď jí ale lítá cukrovka (je diabetička), tak se jí snaží dát trošku dohromady. Nemám ještě odvahu napsat, že je to dobrý, mám strach, že to zakřiknu sad Občas jí pobolívá břicho, ale ty šílené bolesti jak měla, už nemá. Každý den k ní chodí rehabilitační pracovníci a nutí jí stavět se na nohy.
Dnes jsem za ní byla, měla radost, že mě vidí. Říkala jsem jí, jak jsem na ní pyšná, jaký je bojovník tummenupp Takže čekáme, jak to půjde dál.
A moc vám všem tady děkuji, jsem ráda, že jste tady po celou tu těžkou dobu se mnou. Moc moc díky všem. Zase napíšu, jak to pokračuje smile

Není tady

#40 28. 9. 2006 20:12

AndreaP.
Administrátor

Danisko, s tvou babičkou je mi to líto. Zažila jsem úplně to samé s mou druhou babičkou, taky si zlomila krček, dodneška slyším ten zvuk, jak spadla doma na zem, ležela pak v nemocnici 4 měsíce, jenže ona se tomu tak poddala, že už se po operaci nepostavila na nohy, dostala šílené proleženiny, na které následně i zemřela (něco jako otrava grater) Já se s ní nestačila rozloučit, zemřela asi 5 minut před tím, než jsem dorazila na návštěvu (byla v té chvíli u ní dcera a babička ještě "počkala", než dorazí její syn - můj otec). Takže dva nejbližší byli ve chvíli její smrti s ní a drželi jí za ruce grater Dlouho mi trvalo, než jsem se s tím vyrovnala, nedokázala jsem se ani pohybovat v jejím bytě - bydlela s náma v rodinném domku, měla jsem tam hrozně nepříjemné pocity, bála jsem se a byla stísněná, nedokážu to vysvětlit.

Není tady

#41 28. 9. 2006 20:29

Talka
♥♥-----
Místo: BM

Andrejko,chápu jak ti je a proto držím babičce i dítěti palečky,že se to zpraví a opět budou v pořádku.
Já mám taky nemocnou maminku a hrozně se o ní bojím.Snažím se jí pomoci jak to nejvíce jde,ale po psychické stránce je na dně.Maminka to vzdává a pořád dokola opakuje,proč jsme jí nenechali spát (před rokem prodělala diabetický šok a byla v komatu)....což nesu velmi těžce...

Není tady

#42 28. 9. 2006 21:22

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Talko, tak tohle je teda hodně drsné...a člověk neví, jestli v tu chvíli blízkého litovat, nebo ho za takové řeči pěkně vyčinit.... moje kamrádka to měla taky tak.....a ta vždycky maminku chlácholila nejdříve tím, že se přece chce dožít její svatby, pak vnoučátek.... sad

Andrejko, já v sobě nosím takovou svoji vnitřní teorii, že na místech, kde žili naši blízcí, které jsme hrozně milovali..... a kde pak nedokážeme být, ať už jakkoli dlouho...... je jakoby tíha jejich "duší", které jsme nějakým způsobem nwdokázali "pustit" od nás pryč.... ve chvíli, kdy se s jejich smrtí ne že smíříme, to nejde nikdy, ale přijmeme jí.....tak se to nějak změní ...... aspoň já to tak vždycky měla..... dokud jsem nedokázala jít na hřbitov, vidět tam ten náhrobek se jménem a teprve pak přijmout, že je to definitivní, teprve jsem dokázala v klidu jít k babče do bytu, vypít tam kafe atd... do té doby jsem tam cítila nepředstavitelný neklid...

to jsem to ale zamotala roll

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#43 28. 9. 2006 21:58

Talka
♥♥-----
Místo: BM

Popelko,nechci jí litovat,protože ona potom brečí a to mi trhá srdce,ale musím se přiznat,že někdy když už nevím kudy kam,tak si v koutku popláču,ale nikdy né před ní.Musím jí hodně podporovat.Je to šílené to mi věř,ale musím...
Když příjde na ty její řeči,tak věř,ale je to tak něco hroznýho.Pořád jí říkám,že má ještě čas myslet na týhle věci a musí bojovat..já taky bojovala a jsem tu..docela mi je i líp.
Přesně tak tohle jí taky říkám..máš tady dcery a vnoučata...ty se nechceš dožít jejich svatby,atd,atd....

Není tady

#44 29. 9. 2006 10:56

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko, já vím, že nechceš psát, že je to dobrý, aby se něco nezakřiklo a tak, ale jsem ráda, že se ten stav tvé babičky změnil. Moc držím palečky!!!!!!

Není tady

#45 10. 10. 2006 11:57

AndreaP.
Administrátor

Ahoj všichni, co jste drželi palce a mysleli na mě hjarta Tak babičku včera pustili domů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tummenupp Huráááááááááááááááá smile Za ten měsíc zhubla 8 kilo, dozvěděli jsme se, že operace, kterou prodělala, byla opravdu náročná, a že je to operace velmi vyjímečná, která se tak často nedělá - že operace střev se dělají často, ale ne konkrétně tato sad Každopádně jí šlo o život a bylo to ne za 5 minut 12, ale prý za sekundu 12. Lékaři obdivují, jaký je bojovník, prý se s tím snad ještě nesetkali, na rovinu řekli, že nečekali, že operaci přežije grater Ještě sice má nějakou ne úplně dobrou krev, bude se to hlídat, bere silné léky, ale je doma, a to je hlavní! Díky vám všem tady, moc jste mi svými slovy útěchy a podpory pomohli.

Není tady

#46 10. 10. 2006 13:17

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

tak to je super, moc gratuluju a přeju vám s babičkou ještě moře krásných chvil smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#47 10. 10. 2006 16:18

AndreaP.
Administrátor

tina napsal(a):

tak to je super, moc gratuluju a přeju vám s babičkou ještě moře krásných chvil smile

Děkuji moc, tino smile

Není tady

#48 10. 10. 2006 17:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mala.popelka napsal(a):

Andrejko, já v sobě nosím takovou svoji vnitřní teorii, že na místech, kde žili naši blízcí, které jsme hrozně milovali..... a kde pak nedokážeme být, ať už jakkoli dlouho...... je jakoby tíha jejich "duší", které jsme nějakým způsobem nwdokázali "pustit" od nás pryč.... ve chvíli, kdy se s jejich smrtí ne že smíříme, to nejde nikdy, ale přijmeme jí.....tak se to nějak změní ...... aspoň já to tak vždycky měla..... dokud jsem nedokázala jít na hřbitov, vidět tam ten náhrobek se jménem a teprve pak přijmout, že je to definitivní, teprve jsem dokázala v klidu jít k babče do bytu, vypít tam kafe atd... do té doby jsem tam cítila nepředstavitelný neklid...

to jsem to ale zamotala roll

Ja takto dodnes obchádzam byt mojej starej mamy, ktorý som mala ako decko veľmi rada a na ktorom ona ľpela - keď sa jej po ťažkej operácii(kardiostimulátor voperovaný) a následnom psychickom priťažení ako-tak polepšilo, utekala ako prvé do "svojho" bytu... A keď sme vypratávali byt druhej babičky(sťahovali sme dedka k tete), bolo to pre mňa hrozne ťažké, ale aspoň som si ho vyfotila ešte posledný raz, prebrali sme jej veci a vytriedili ich a rozlúčili sme sa s bytom, kde som tiež strávila nejedny prázdniny. Asi je to lepšie takto sa odstrihnúť; ale som rada, že som tam bola s mamou a tetou, a nie sama...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#49 10. 10. 2006 17:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A teší ma babička-bojovníčka godlike smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#50 10. 10. 2006 17:17

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko tak to jsou ty nejlepší zprávičky co čtu. Babičku to stálo hodně sil, ale jak vidíš všechno dopadlo dobře.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí