Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 10. 9. 2006 19:51

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Bojím se ...

Dobrý večer všem, sedím tady u PC, přes slzy nevidím a protože nutně potřebuju s někým mluvit, píšu tady. Nerada obtěžuju, ale musím se vypovídat nebo se zblázním. Včera mi odvezli babičku do nemocnice s hroznými bolestmi břicha. Po všech výsledcích jsem se dnes dozvěděla, že její stav je velmi vážný - kritický grater Odpoledne jsem stála u její postele a snažila se smát, ale srdce uvnitř řvalo bolestí. Situace, kdy jsem ji hladila po tváři, utěšovala ji a nevěděla, jestli to není naposled, co ji vidím, mě za tu chvíli stála neuvěřitelně mnoho sil. Pocity se nedají ani popsat. Teď je na sále - operují ji a já počítám minuty. Doktorka narovinu řekla, že operace sama o sobě je velmi těžká a vzhledem k babiččině věku a zdravotnímu stavu je šance na přežití víc než malá. Je to buď a nebo, jiná šance není. Jsem na pokraji sil, babičku miluju nadevše a moc pro mě znamená. Teď se snažím uspat svého chlapečka, má mamka (její dcera) se vedle pomalu hroutí a já už nemám sílu. Hrozně moc se bojím. Prosím držte mi palce grater

Není tady

#2 10. 9. 2006 20:03

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: Bojím se ...

Andrejko určitě to pro tebe není lehká situace, ale neztrácejte naději. Mojí babičce v jejích 86 našli nádor v hlavě a taky jsem to nemohla vydýchat. Podstoupila operaci a já myslela, že jí taky vidím naposledy, ale operace dopadla skvěle a babička je tu pořád s námi. Určitě držím moc moc moc palečky ať je tvoje babička v pořádku.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#3 10. 9. 2006 20:03

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko, můžu jen držet palce, ať to dobře dopadne.

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme...
http://image018.mylivepage.com/chunk18/829831/1478/OD054.gif

Není tady

#4 10. 9. 2006 20:04

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko: K tomu není co dodat.
Hodně štěstí a pevný nervy, ať to všechno dobře dopadne pussa

Není tady

#5 10. 9. 2006 20:32

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko, držím palce, aby to dobře dopadlo. Jen bych dodala, že pokud by byla opravdu mizivá šance, tak by do toho doktoři nešli !  Spíš by jí dávali jen léky proti bolesti a nechali jí bez operace !

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#6 10. 9. 2006 20:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Andrejko, jestli babičku miluješ, zůstane ti v srdci stále, je to tvrdá realita, všechno přebolí, musíš být statečná !!! ...ale třeba to dobře dopadne a budeš se zase radovat !

Není tady

#7 10. 9. 2006 21:00

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Andrejko drzim pesti a myslim na tebe.Snad to dopadne dobre.Vim co je to stratit milovaneho cloveka ,a jak boli pocit ze nemuzeme pomoct.
Drzime tady pesti vsichni tak snad to dopadne co nejlepe.

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#8 10. 9. 2006 21:03

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Andrejko, nevím do jaké míry jste věřící ( já ano, ale nepotřebuji k tomu církve ani kostely) ale dostala jsem nedávno od jedné vědmy mantru na ochranu, má se říkat 25 krát denně. Mě to moc pomáhá, protože se jako každá matka strachuji o své děti." Děkuji Ti Hospodine, Bože svatý za to, že jsi mé babičce ( dceři, synovi atd..) vůdcem, učitelem a ochráncem." Je potřeba tomu věřit a říkat to s vírou v srdci.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#9 10. 9. 2006 22:14

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Andrejko, přesně vím, jak se cítíš.... taky mám už jen jednu babičku, kterou, ač to moc neumím dávat najevo, nesmírně miluju.... zrovna dneska jsem měla strašný sen, ve kterém jsem psala smuteční řeč, kterou jsem nechávala číst na pohřbu.... nedokázala jsem tam totiž jít.... fuj !!! vzbudila jsem se hrůzou, nedokázala jsem udržet slzy ............ naštěstí to byl jen sen a ona u nás byla na obědě... nicméně, taky už jí je 86 a leckdy jí trápí srdíčko, noha, hlava.... je to strašné, ale věř.... a hlavně - nenechávej jí samotnou... byla - li by to opravdu poslední možnost, nepromarni jí, já to tak udělala jednou..... měla jsem jet s našima do nemocnice za vážně nemocným dědou, ale nechala jsem ten den jet ségru, že pojedu další den.... nestihla jsem to....... už nebylo s kým se rozloučit.... grater ........ někde uvnitř dodnes jemu zazlívám, že na mě nepočkal.... a švíce, že mi tu poslední příležitost vzala sad grater

Upravil(a) mala.popelka (10. 9. 2006 22:15)

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#10 10. 9. 2006 22:23

AndreaP.
Administrátor

Děkuju vám všem, ani netušíte, jak moc mi tady pomáháte. Situace je taková, že babičku před chvíli dooperovali, teď je na ARU. Doktorka řekla, že byla v přímém ohrožení života, odebrali ji 2,5 metru střeva. Během operace nechtěla moc dýchat, takže teď za ní dýchá přístroj, srdíčko má strašně slabé a tlak jí kolísá, takže nic moc. Musíme čekat, nic jiného nejde dělat. Stále mám hrozný strach. Jsem vyčerpaná, ale musím se vzchopit už kvůli mamce a malému. Opravdu vám moc děkuju, zítra zase napíšu. Pane bože, ať to přežije grater

Není tady

#11 10. 9. 2006 22:34

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Andrejko, držím vám všem palce a buduna vás myslet

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#12 11. 9. 2006 0:01

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Dlouhé je čekání a strach.......a ta bezmoc, že nemůžeš pomoct,  že to není ve tvých silách, dlouho je do rána pro obě strany....ale snad bude líp !!!

Není tady

#13 11. 9. 2006 8:19

Petuna
♥♥♥♥♥--

Andrejko napiš jak to s babičkou vypadá. Držím babičce moc palce, musí to zvládnou už kvůli tobě!!!!!!!!

Není tady

#14 11. 9. 2006 11:51

potvurkapodivna
Host

Andrejko,
moc dobře ti rozumím, jak ti je. Já před 3 týdny přišla o svou babičku a týden potom o tetu, její dceru. Babička, do té doby relativně zdravá ženská začala najednou marodit, zjistili jí neoperovatelný nádor žlučníku v pokročilém stádiu. Její nemoc trvala 1 měsíc. Já osobně jsem jí odchod dopřála a bylo pro mě snažší vědět, že teď už se netrápí a nic jí nebolí než se na ní každý den dívat, jak mi odchází před očima. Každá lžička jídla, kterou si vzala byla malé vítězství.  Přála jsem jí, aby se dlouho netrápila. Pokud se taková věc má stát, tak ať se stane. Do poslední chvíle jsme se snažili jí mít doma, dva dny před její smrtí přestala přijímat potravu, tekutiny, léky a my se rozhodli jí odvézt do nemocnice. Druhý den jsem za ní byla a bylo to naposledy, co jsem jí viděla, za pár hodin zemřela. Všichni mi říkali, abych tam nechodila, že bych měla být v klidu, ale já přesto šla a udělala jsem dobře, mohla jsem s babičkou rozloučit a nějak podvědomě jsem věděla, že jí vidím naposledy.
No a dva dny po babičině pohřbu náhle zemřela její dcera, moje teta. Je stejně stará jako moje máma, s ničím vážným nebyla nemocná. Doteď to nikdo nemůžeme pochopit a nejvíc mě mrzí, že jsem se s ní nemohla rozloučit.
Andrejko, pokud se má něco stát, stane se a nikdo to neovlivní. Nemá cenu za každou cenu tu držet člověka, který je už jednou nohou v jiném světě, ale dopřát mu klidný odchod, rozloučit se a přijmout to. pussa

#15 11. 9. 2006 12:59

AndreaP.
Administrátor

Zdravím vás tady všechny po dlouhé bezesné noci a nekonečných hodinách čekání, které ještě ale nekončí grater Mluvili jsme s lékaři, babička je momentálně při vědomí, dýchá sama, ale doktoři se velmi bojí komplikací - srdce, embolie, zápal plic apod. Je stabilizovaná, ale její stav je nadále velmi vážný grater Stále leží na ARO. Akorát jedna dobrá zpráva byla, a sice lékař sám přiznal, že babička překvapila tím, jak zvládla operaci smile Je ale strašlivě oslabená a já i mamka máme strach, že už nezvládne dál bojovat grater Ale ona přece musíííí !!!!!!!!!!!!!!!!!

Děkuji vám za vaši podporu, já tady vždycky příjdu a vypovídám se, protože doma musím být já ta silná, která drží mamku. Pláču tajně, aby mamka neviděla, objímám ji a říkám, že to bude dobrý grater Ale já sama bych nejraději někam zalezla a necítila tu hrůzu a bezmoc, ten nekonečný strach, který svírá grater V uších stále zní její slova "nedávejte mě umřít do nemocnice" grater

Potvůrkopodivná, vím, že nemá cenu držet někoho za každou cenu, ale srdce říká něco jiného. Vím, že co se má stát, to se stane, ale nechci to, bojím se toho, hrozně se bojím, co bude dál. Připadám si jak na kolotoči, vše se kolem točí a já jsem uprostřed toho.  Není to  ani dva roky, co jsem přišla o nejlepšího přítele, člověka který pro mě znamenal strašně moc, bylo mu 31 let a viděla jsem ho umírat na rakovinu. Tehdy jsem musela hrát divadlo, dodávat mu odvahu, protože on mi moc věřil, a věděl, že já mu nikdy nelhala. Ale já mu lhala - musela  jsem grater Před ním jsem byla stále ta sebevědomá žena, za dveřmi jsem se hroutila. Podotýkám, že začátek tohodle trápení jsem zažívala jako těhotná. Trvalo to 8 měsíců, zemřel 3 dny po mých narozeninách, 12 dní před vánocemi grater Vypadá to, že to s mou babičkou nesouvisí, ale když jsem stála u její postele, zase se mi to všechno vrátilo. A jsem znovu v té situaci, kdy se musím přetvařovat a říkat, to bude dobrý, uvidíš babičko. Kolik toho ještě člověk musí vydržet?

Jsem ráda, že jsem babičku včera viděla, i když ten pohled nepřeju nikomu grater Jsem rozhodnutá, že dnes jdu s mamkou zase, prostě musím.

Není tady

#16 11. 9. 2006 13:17

potvurkapodivna
Host

AndreaP. napsal(a):

Zdravím vás tady všechny po dlouhé bezesné noci a nekonečných hodinách čekání, které ještě ale nekončí grater Mluvili jsme s lékaři, babička je momentálně při vědomí, dýchá sama, ale doktoři se velmi bojí komplikací - srdce, embolie, zápal plic apod. Je stabilizovaná, ale její stav je nadále velmi vážný grater Stále leží na ARO. Akorát jedna dobrá zpráva byla, a sice lékař sám přiznal, že babička překvapila tím, jak zvládla operaci smile Je ale strašlivě oslabená a já i mamka máme strach, že už nezvládne dál bojovat grater Ale ona přece musíííí !!!!!!!!!!!!!!!!!

Děkuji vám za vaši podporu, já tady vždycky příjdu a vypovídám se, protože doma musím být já ta silná, která drží mamku. Pláču tajně, aby mamka neviděla, objímám ji a říkám, že to bude dobrý grater Ale já sama bych nejraději někam zalezla a necítila tu hrůzu a bezmoc, ten nekonečný strach, který svírá grater V uších stále zní její slova "nedávejte mě umřít do nemocnice" grater

Potvůrkopodivná, vím, že nemá cenu držet někoho za každou cenu, ale srdce říká něco jiného. Vím, že co se má stát, to se stane, ale nechci to, bojím se toho, hrozně se bojím, co bude dál. Připadám si jak na kolotoči, vše se kolem točí a já jsem uprostřed toho.  Není to  ani dva roky, co jsem přišla o nejlepšího přítele, člověka který pro mě znamenal strašně moc, bylo mu 31 let a viděla jsem ho umírat na rakovinu. Tehdy jsem musela hrát divadlo, dodávat mu odvahu, protože on mi moc věřil, a věděl, že já mu nikdy nelhala. Ale já mu lhala - musela  jsem grater Před ním jsem byla stále ta sebevědomá žena, za dveřmi jsem se hroutila. Podotýkám, že začátek tohodle trápení jsem zažívala jako těhotná. Trvalo to 8 měsíců, zemřel 3 dny po mých narozeninách, 12 dní před vánocemi grater Vypadá to, že to s mou babičkou nesouvisí, ale když jsem stála u její postele, zase se mi to všechno vrátilo. A jsem znovu v té situaci, kdy se musím přetvařovat a říkat, to bude dobrý, uvidíš babičko. Kolik toho ještě člověk musí vydržet?

Jsem ráda, že jsem babičku včera viděla, i když ten pohled nepřeju nikomu grater Jsem rozhodnutá, že dnes jdu s mamkou zase, prostě musím.

Můj první přítel, má první velká láska se zabil na motorce týden po mé maturitě, měsíc před dosažením mé plnoletosti. Měli jsme tolik plánů........
Ať je to jakkoliv kruté, smrt patří do našeho života. Vždy tě to velmi zasáhne, pokud je to někdo z tvé blízké rodiny, přátel.
Kolik toho člověk vydrží? O mnoho více než jsme schopni si představit. Věci, které můžeš sama ovlivnit, tak je ovlivňuj. S věcmi, které ovlivnit nelze se člověk musí smířit.
I mě se vrací vzpomínky na všechny, kteří už nejsou se mnou a snažím se vždy vzpomínat na to hezké, co jsem s nimi prožila.
Víš, pláčem a hroucením nikomu nepomůžeš, tím méně sobě. Chápu, že tu vnitřní bolest ze sebe potřebuješ dostat, vyplakat se, ale nezapomínej, že ty tu máš své poslání, máš tu lidi, kteří tě potřebují, jsou na tebe odkázaní. pussa

#17 11. 9. 2006 14:26

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tady asi není moc co poradit, tak držím aspoň palce, ať to babička zvládne. Ok, tak doktor říkal, že šance je malá, ale malá neznamená žádná, určitě to dobře dopadne.

Není tady

#18 11. 9. 2006 14:34

Judinka
♥♥♥♥---

:hjarta:babičce a tobě..

Není tady

#19 11. 9. 2006 15:48

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko já měla zas minulý rok dost ošklivý. Během týdne mi umřela pro mě ta nejmilejší a nejváženější osůbka mého života a tím myslím svojí mamku. Bylo jí jenom 58 let. Dostala mrtvičku a ke všemu jí v Pardubkách, když měla tu mrtvičku zjistili i nádor na mozku. Takže byla celou dobu v komatu a na operačním sále byla přes 4 a půl hodiny, ale víc to nešlo, protože by jinak umřela na sále. Tohle se jí přihodilo v neděli ráno na chatě a já v úterý ji mohla na chvilku spatřit. Myslela jsem, že se zhroutím, když stojíš nad milovanou osůbkou, která je v komatu a nemůžeš jí nijak pomoci. Tak jsem jí hladila aspoň po rukách a říkala jí, že to bude dobrý a že zas bude s námi. Ale v pátek o půl 1 odpo nám už volali, že nám mamka umřela, že odešla funkce srdíčka a všech funkcí těla. Nikomu bych tohle nikdy nepřála zažít. Nedokázala jsem se ani postarat o svojí holčičku natož o sebe. Hrozně mě bolelo srdce a pocit, že jsem přišla o mamku byl HROZNY!!!!!!!! Teď je to už přes rok pryč, ale tento rok jsem to zažívala zase s mojí babičkou, ale naštěstí ta operace dopadla dobře. Na mamku vzpomínám pořád a vždycky u toho moc brečím. Ale doufám, že to čas ve mě nějak urovná a ponesu to daleko líp než teď. Teď vím, že mě držela při všem moje holčička a můj manžel a člověk musí prostě bojovat. Andrejko moc myslím na tebe a na tvojí babičku. Moc jí přeju ať nabere sílu bojovat!!!!!!!!!!!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#20 11. 9. 2006 17:59

dagi
Host

Andrejko, dovedu si dost dobře představit, co teď prožíváš.. Zítra to budou přesně 3 měsíce, co nás opustila naše babička..
Jsem s Tebou a držím pěstičky, ať vše dobře dopadne! pussa hjarta

#21 11. 9. 2006 19:55

kleopatra
♥♥♥----

Andrejko-Ver a vira Tva Te uzdravi.Drzim pesti at to dobre babicce dopadne.

Není tady

#22 11. 9. 2006 21:31

AndreaP.
Administrátor

Nikisko, je mi to moc líto s tvou maminkou, vůbec si to neumím představit grater, muselo to pro tebe být (a stále určitě ještě je) nesmírně těžké období.

Všem, co mi tady držíte palce a podporujete mě slovy útěchy moc děkuju, nesmírně moc to pro mě znamená. Ani netušíte, jak moc mi tady pomáháte hjarta

A co je nového s mou babičkou? Jak už jsem psala, operaci zvládla, ale doktoři nás stále připravují na to, že se hodně bojí komplikací. Odpoledne jsem teda s nesmírných strachem jela s mamkou za babičkou na ARO. A lidičky, babička se občas i usmála big_smilebig_smilebig_smile Ani neumím popsat, jak moc pro mě ten úsměv znamená. Víme s mamkou, že nic není rozhodnuté, že je stále ve velmi vážném stavu, ale co je pro mě moc důležité - tvrdí, že momentálně nemá bolesti. Celou dobu jsem jí hladila po ruce a dodávala odvahu. Ale ty její oči, když jsme odcházely grater Byly tak smutné, tak moc smutné a koukaly za náma sadgrater Stále na ni myslím, a v duchu si nesmírně přeji, aby to zvládla. MUSÍ TO ZVLÁDNOUT, MUSÍ BOJOVAT !!!!!!

Není tady

#23 12. 9. 2006 10:27

annie
♥♥♥♥♥♥-

Andrejko - moc myslím na Tebe i Tvou babičku. Nejhorší je opravdu to čekání. Vím, jak Ti je, před 6 týdny jsem něco obdobného zažívala s mojí mamkou. Mamka ale bohužel dobojovala grater. To čekání bylo nejhorší v mém životě - nejdelší týden jaký jsem zažila. Byla jsem z toho tak vysílená, že jsem prosila Boha, jestli má maminka umřít, tak ať je to rychlé a bezbolestné.
Přestože se člověk nedokáže a ani nechce s tím smířit,tak smrt je součástí života. Moc mi pomohla myšlenka, že teď už je mamce líp, netrápí se, nic ji nebolí....
Tak držím palečky, ať babička svůj boj vyhraje a užiješ si s ní ještě spoustu krásných chvil.

Není tady

#24 13. 9. 2006 10:00

AndreaP.
Administrátor

grater Tak stav babičky se po pár hodinách zase prudce zhoršil, selhaly jí ledviny grater Přitom po té operaci vypadala tak dobře. Za hodinku tam zas máme volat, já se tak moc moc bojím, co uslyšíme sad

Není tady

#25 14. 9. 2006 13:21

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejko tak jak to dopadlo? Doufám, že dobře. Tak až budeš mít chuť tak napiš zatím ahoj.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí