|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Vyzkoušený, mírně upravený recept z Tiny:
3 žloutky utřeme se 120-150 g cukru (včetně sáčku vanilkového), přidáme 5 lžic oleje, asi 5 lžic teplé vody, strouhanou citronovou kůru.
Vmícháme 250 g najemno nastrouhané mrkve, 250 g polohrubé mouky se sáčkem prášku do pečiva a na závěr sníh z bílků.
Pečeme na 180 asi půl hodiny, polijeme citrónovou polevou (šlo by i potřít nějakou pikantní marmeládou). Toto množství těsta je na menší plech.
Ve výsledku není mrkev ani moc poznat, má to krásnou sytě žlutou barvu, chutná jako hodně vláčný piškot. Je to levné, vcelku rychlé a vlastně i zdravé. Kdyby se místo obyč mouky dala třeba špaldová, určitě by buchta patřila v podstatě do zdravé výživy 
Podobný recept dělá moje tchýně - je to vážně moc dobrý. A kdo bydlí na Moravě,ten je ani nemusí péct a může si je přímo koupit v nejmenovaném pekařství (teď mě asi vymažou), jsou plněné marmeládou nebo povidly a je to eňo-něňo!
Není tady
Už jsem taky zkoušela a super!!!
Není tady