Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 6. 9. 2006 14:28

haptinka
♥------
Registrovaný: 5. 9. 2006
Příspěvky: 6

Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Mam mensi problem.Jem uz 8mesicu v Nemecku jako Au-pair a mam 2male kluky 5 a 3roky.Kdyz jsem do rodiny prisla,maly akorat slavil3ti narozeniny a porad nosil plinu,jak pres den,tak pres noc.Postupem casu jsem ho naucila chodit curat na nocnik a vzy,kdyz chtel kakat,dala jsem mu plinu,protoze kakat do nocniku proste nechtel.Pozdeji zacal nocnik odmitat a chtel na zachod,protoze tam chodi i jeho starsi braska.Problem nastal po 3tydeni dovolene,kde jsem s nima nebyla.Pred par dny nastoupil do skolky a porad kadi do pliny a na zachode ani do nocniku mu to proste nejde.Kolikrat jsme sedeli na nocniku skoro hodinu,nic z nej nevyslo,pak vstal,dala jsem mu plinu a do minuty byl vykadenej.Ted najednou nechce chodit ani curat a na zachod ho dostaneme tak jednou za den.Problem je ten,ze nekaka a necura a pak ho boli brisko.Pak mu musim samozrejme dat plinu a je po problemu.Myslite,ze by to mohl byt nejaky psychycky blok?Na zachod ani na nocnik jsem ho nikdy nenutila nasilim.Vdy jsem mu k tomu povedela nejakou historku,jako treba ze zachod spapa jeho curani a kakani a to se mu libilo.S tim kakanim to ale porad nejde.Jeste nez na zachod vubec usedne,rika:"kakani na zachode nepujde,na zachode to nejde ven,kdyz to zkusim na zachod a nepujde to,tak mi das hned plinu,jo?"Nevim,co s nim mam delat,prece nebude jeste ve 4letech chodit s plinou.
Predem dekuji za rady.


Nikdy nerikej nikdy a mej pevne nervy!

Není tady

 

#2 6. 9. 2006 14:34

kacik
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 8. 2006
Příspěvky: 289

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

ahoj,ja si myslim,ze asi na te dovolene mu maminka radeji dala plinku,aby byl klid.maly ma v sobe blok,to je jasny.nasemu malemu jsou necele 2 roky a plinky vubec nema,takze ty s nim musis mit hodne trpelivosti,v jeho veku uz by mohl byt bez plen

Není tady

 

#3 8. 9. 2006 13:18

Paila
♥♥♥♥---
Registrovaný: 26. 4. 2006
Příspěvky: 412

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

haptinka: mam stejny problem jako ty, staram se o 3 leteho kluka uz skoro pul roku, taky pred dovolenou beze me byl bez plenky, ale ted nejen, ze mu to nejde bez plenky, ani si nedokaze rict, ze se pokadil nebo pocural. butter Zkratka je to otresne, ale nic jineho nez domlouvani nam nepomuze.   

A navic odmita sam jist, chce se nechat krmit, coz taky povazuju u 3 leteho za strasny nedostatek, ze neumi vzit ani chleba do roky, coz mu predtim taky krasne slo.

Jidlo jsem vyresila, rozkrajenim na male kousicky a on si vzdycky uzobne, protoze jsem ho odmitla krmit s tim, ze uz je velky a kdyz ma hold hlad, tak si rychle vzpomene, z cemu slouzi ruce (samozrejme to poprovazi i domlouvani a vysvetlovani, proc ma jist sam)

TAKZE TI PREJI PEVNE NERVY tummenupp

Není tady

 

#4 8. 9. 2006 17:00

d2dagmar
♥♥♥----
Místo: Morava
Registrovaný: 12. 8. 2006
Příspěvky: 148

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

haptinka: musíš být trpělivá a když se to náhodou povede chválit a chválit a tleskat a hystericky vychvalovat.....chlubit se rodičům atak.co kdybyste plínku dali nějakému miminku od sousedů  a on už bude velkej a bude chodit na záchod,nebo nebudete mít plínku.Blábolit a vymýšlet.
Zkus mu ji "jako nasadit " a na poslední chvíli (až nastane ten přiblblý výraz v obličeji:butter:) ho českým chvatem a hmatem posadit na záchod.Když to bude v zatáčce tak už to neudržísmile Zprvu to bude půl na půl.
Jsi moc šikovná když už se ti to povedlo jednou tak to půjde.

Mᚠmůj obdiv já bych nešla dělat au-pairku ani za nic.(taky by mně nikdo nechtěl páč jsem stará) ty se můžeš přetrhnout s výchovou a maminky jsou v poklidu a ještě se jim nelíbí když vztelkouna  pleskneš přes zadek.Pevné  nervy a drž se.

Není tady

 

#5 8. 9. 2006 17:40

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Pailo to vždycky zabere na dětičky jak si psala ty rozkrájené kousíčky chleba. Já krájela taky mašinky a vždycky k tomu povídala jak mašinka zajede do pusinky za mamku a za taku a bylo po starostech. Totiž už 3 leté dítě má být bez pleny a jíst nastoprocent samo! Tady by dítka ve třech letech s takovýma problémama jako plínky nevzali ani do školky. Chce to mít hodně trpělivosti a ono se vám to oběma povede holky.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#6 8. 9. 2006 20:57

Simona Janoušková
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 398

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Haptinko, zkus ho nechat kakat s plínkou, ale v sedě na záchodě a až to půjde, tak tu plínku rychle sundej a chval a chval. Nic lepšího mě nenapadá.

Není tady

 

#7 11. 9. 2006 14:51

haptinka
♥------
Registrovaný: 5. 9. 2006
Příspěvky: 6

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Moc dekuji za rady.Bude to jeste asi dlouha a namahava cesta,hlavne kdyz mama mu pak rekne,ze dostane na kakani plinu.Taky je to ted tezky,protoze zacal chodit do skolky a uz ho nemam tolik na starost..Ale verim v to,ze to nejak zvladnem.


Nikdy nerikej nikdy a mej pevne nervy!

Není tady

 

#8 11. 9. 2006 16:29

Andrejka
♥♥♥----
Registrovaný: 30. 6. 2006
Příspěvky: 228

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

No já nevím holky ale nebylo by namístě u 4 letého dítěte s plínkami po celý den vyhledat nějakou odbornou pomoc?Já na místě matky bych určitě zašla ke svojí dětské doktorce a poradila se co a jak,třeba je to i nějaký psychický blok nebo tak něco.Můj bratr se zase dlouho počůrával a přišlo se až za dlouho na to že je to urologického rázu a do tý doby si každej myslel že se jen prostě nesnaží a je mu to jedno.Ale hlavně si myslím že by se do takového problému měla co nejvíc zapojit matka dítěte a ne jen chůva.A taky se divím že takové dítě vzali do školky to u nás by nehrozilo..A co takhle skusit mu ty plína přes den nedávat vůbec?Prostě je schovat a vysvětlovat že je veliký...

Není tady

 

#9 18. 9. 2006 17:46

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Mám na to jiný názor. Měla jsem podobné problémy s naší dcerou. Plínky v noci nosila do 4 let a jaké jsme měli předtím hrozné problémy s kakáním, už popisovat nebudu - hodněkrát se tady na Babinetu to téma už řešilo. Důvodem nebyl ani zdravotní problém ani žádná "zaostalost" (podle psychologického vyšetření byla intelektově naopak o dost napřed), ale měla "jen" psychický blok. Úderem 4. roku se všechno vyřešilo samo, dcera se zkrátka sama rozhodla, že chce - dozrála na to. Proto bych se po téhle osobní zkušenosti už vždycky podřídila individuálnímu tempu každého dítěte. Motivovat a nabízet jiné možnosti samozřejmě, ale trochu násilně zkoušet všemožné fígle, to mi připadá jednak zbytečné a taky to může udělat spíš víc škody a přirozený vývoj věcí naopak zbrzdit. Vždy co je tak strašného na tom, když 3letý kluk kaká do plínky? Určitě je pro něj z nějakého důvodu ta plínka důležitá (jinak by ji nevyžadoval), i když nám se to může zdát zcela nepochopitelné. Proč mu ji nedopřát? Protože to neodpovídá průměru? Za prvé bych si tím zdaleka nebyla tak jistá, ale i kdyby - každý z nás něčím vybočuje a máloco mi ve výchově připadá tak hrozné jako snaha každé dítě nacpat do zprůměrované škatulky (i když se jedná třeba o takovouhle zdánlivou prkotinu).

Není tady

 

#10 18. 9. 2006 19:04

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Holky!! Vžy už to pojmenoval Freud. Do jednoho roku dítěte je orální období, kdy dítě potřebude prs, nebo dudlík, pokud to matka odmítá, má v pozdějším věku člověk psychické problémy. Od jednoho roku do čtyřme let je anální období, ve kterém by se dítě nemělo nutit na nočník. V Americe je normální, že děti chodí do školky s plínou. Řekla jsem to co nejvíc zjednodušeně, u nás je problém v tom, že dítě do školky holt s plínou nevezmou, takže musíme nutit a nutit. A v dospělém věku pak přichází problémy a ani nevíme proč, že?


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#11 19. 9. 2006 19:12

Paila
♥♥♥♥---
Registrovaný: 26. 4. 2006
Příspěvky: 412

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Andrejka: už několikrát jsem probírala chlapcův problém s jeho matkou. Zcela určitě je za tím psychický blok, i když myslím, že u něj jde i o urologický problém. Přece není normální, aby se 3x počural ze 2 dcl džusu.

maya : chlapec, kterého hlídám má velmi dobrou pamět, ale je velmi zablokovaný. Asi založil vlastní téma, kde to vysvětlitlím podrobněji. Souhlasím s tím, že každé dítě má své tempo, ale aby mi totálně pročůraný skrz na skrz tvrdil, že se nepočural, přestože nekřičím a dávám si pozor na své chování, není normalní.

Není tady

 

#12 27. 9. 2006 22:09

Dr.Pöthe
♥♥-----
Registrovaný: 12. 2. 2006
Příspěvky: 55

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

netrapte se, v hlavičce to má kluk ted hodne pomotané, však se z toho vymotá, nevadí že to bude později, nejste na něj sama, a proto další vlivy nemůžete kontrolovat, poslouchejte ho a nabidnetemi nočník, či WC nenásilně, nedělejte z toho drama, určite se z toho dostane pokud mu někdo nebude vnucovat něco co sám necítí. držím palce, jste odpovědná au-pair.
PP

Není tady

 

#13 27. 9. 2006 23:18

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Lueto nevim teda jak to je v Americe ale můj dvouletej synek už přes den nepotřebuje plenu vůbec a má jí pouze na spaní. To taky jen tak pro jistotu protože jí z 99% vůbec nepoužije a čůrá hned ráno do nočníku. Jo a rozhodně ho do toho nenutím.... to by totiž pak měl ty plenky možná až do pěti let.
Ono v tý Americe není zas tak všechno ideální.....


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#14 28. 9. 2006 0:12

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Problemy s curanim a kakanim u 3leteho kluka

Jeňýk napsal(a):

Lueto nevim teda jak to je v Americe ale můj dvouletej synek už přes den nepotřebuje plenu vůbec a má jí pouze na spaní. To taky jen tak pro jistotu protože jí z 99% vůbec nepoužije a čůrá hned ráno do nočníku. Jo a rozhodně ho do toho nenutím.... to by totiž pak měl ty plenky možná až do pěti let.
Ono v tý Americe není zas tak všechno ideální.....

Sorry, Jeňýku, ale tentokrát mi Tvá odpověď poněkud zavání zbytečným srovnáváním, kdo je lepší (ačkoli si ve velké většině Tvé příspěvky ráda přečtu, protože se s nimi můžu ztotožnit). Myslím, že to není o Americe a o Čechách, o Tvém synovi nebo sousedovic Josefínce. Všude je něco "lepší" a "horší" (vsadím se s Tebou, že i když mᚠnepochybně šikovného syna, který už ve 2 letech nepotřebuje plenky, určitě např. nedokáže v jistém oboru to, co v tomto věku dovedla naše dcera, ačkoli plínku nosila na noc až do 4, a samozřejmě co zas v jiných oborech dovede x jiných dětí). Ale nemám potřebu o tom konkrétně psát, protože to přece vůbec není důležitý!! Ptal se Tě snad někdy někdo na to, např. když ses ucházel o zaměstnání, nebo Tvoje žena, když se rozhodovala, jestli si Tě má vzít, nebo co já vím kdo, v kolika letech jsi začal chodit na nočník? Jestli Tvůj syn nemá plenky ve 2 letech, je to skvělý, ale pokud je někdo potřebuje ještě v pěti, taky skvělý - mně osobně to nepoví nic o důležitých faktorech jeho osobnosti. smile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů