29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
heleno, křest, aby se člověk očistil od dědičného hříchu a jiné způsoby "vítání občánků" nelze srovnávat. Vítání občánků je radostné. A člověk může být i bez něj. Kdežto když člověk není pokřtěn, nikdy do nebe nepřijde, neboť má dědičný hřích (říká katolická církev).
Není tady
křest, aby se člověk očistil od dědičného hříchu a jiné způsoby "vítání občánků" nelze srovnáva
Nesrovnávám... jen podotýkám, že to není jediné, co církev převzala a přizpůsobila obrazu svému - což pro změnu zas nehodnotím.
Není tady
Ziki napsal(a):
Existuje skutek, který by byl 100% dobrý nebo 100% zlý? Kdo je schopen to objektivně posoudit?
Bůh
No............to jako bych od tebe žádala, abys na 100% posoudila, která tvoje buňka (nebo ještě líp - který atom tvého těla) spáchala stoprocentní "dobro", nebo stoprocentní "zlo".......to je prostě irelevantní otázka. Prostě se něco buduje/boří - a pak to, co se do konceptu nezapadá je "zlé" a co ano, je "dobré". Předpokládám, že to, co nazýváme bohem, má taky jistý genotyp, koncepci, vizi, představu a to, co se do ní nepasuje, je označeno jako nevyhovující/zlé a následně vymeteno Ale že by někdo seděl na empajru a posuzoval...........
Helčo, co kdy, kde? Žila jsem v iluzi, že prvotní hřích je křesťanský vynález Pže nejde o to vítání, ale o to zatížení.
Není tady
Žila jsem v iluzi, že prvotní hřích je křesťanský vynález
Prvotní hřích an sich jistě... ale viz předchozí stránka a můj příspěvek o převzetí a přizpůsobení i jiných starších rituálů tak, aby vyhovovaly...
"Avšak symbolické magické obřady nemusely působit jen k očarování nebo zničení člověka, mohly působit též k jeho očistě. Např. křesťanský obřad křtu byl původně druhem stylizovaného výrazu pro akt, jehož mimoděčným důsledkem bylo jakési preventivní "očištění duše" nově narozeného člena církve a původně šlo tedy o magický úkon."
Wolf, Josef: "Magia Naturalis"
Není tady
Leila napsal(a):
Poraďte, prosím- mám jeden dost velký problém. No a známý říkal, že se tím nemám trápit, mám se prý zeptat Boha, on mi dá nějaké znamení, jestli ano- ne. Jestli se problém vyřeší, nebo ne. Prosím, mohl byste mi někdo o tomto něco napsat, cokoli. Jak poznám odpověď Boha, jak se ptát.
Dost by mi pomohl nějaký náznak odpovědi na můj problém.
Ahoj a hezký večer.
Ahoj, tohle je z větší části v režii autonomní nervové soustavy. A ta je v každém člověku, stejně jako samotné genové informace, uspořádána nepatrně jinak. Což znamená, že i citlivost každého z nás (coby individuální bytosti) je i v tomto ohledu kapánek odlišná.
Jde o to že zdrojové informace od Podstaty, Boha, Absolutna k nám přicházejí právě přes jemná nervová vlákna - jejich propletence a zakončení, tzv čakramy... Skrze ně ony intuitivní vjemy putují k naší mysli, neboli k osobnímu vědomí, kde jsme schopni si je uvědomovat - pokud se je ovšem naučíme rozlišovat. A to právě v tom tvaru, ke kterému je naše vnímání nejlépe uzpůsobené...
Takže někdo to Božské "ano" či "ne" může vnímat jako zvučný hlas z nitra, jiný coby jasné vize a obrazy, a další jako vibrace energie, mrazení v zádech, atp.
Jsou tu ale jistě i pomůcky jako je kyvadélko, karty, čísla a kdo ví co ještě.
Takže je to vždycky u člověka výhra, když zjistí co na něj funguje.
Není tady
Dědičný hřích - to zní hrozně. Chudák děcko se narodí a už je špatné. Tomu snad ani nechci rozumnět.
Není tady
Chudák děcko se narodí a už je špatné
Není špatné.
Není tady