18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
me teda do dnes nikdo nevysvetlil princip prvotniho hrichu.
Prvotní = dědičný hřích máme vichni proto, e Eva a Adam jedli ze zakázaného stromu. Zdědili jsme jej po naich předcích.
Nu a kdy byl ukřiován Jeí, jeho krev na Golgotě otvory ve skále stekla a na Adamovu lebku, která byla pod Golgotou pohřbená. Tím byl smyt dědičný hřích vem lidem, kteří se narodili dříve, ne se začalo křtít. Byla jsem na Golgotě, viděla jsem, kde byl údajně ukřiován Jeí a kde byla údajně Adamova lebka.
Hezká pohádka. Hezká konstrukce.
Beru to jako pohádku, která byla vysvětlena lidem ijící v toto době......
Mám velkou úctu k bibli.
Narodili jsme se s vědomím svých předků a 19 pokolení zpět a to v nás zanechává své stopy.......
Snait se napravit to, co jsme i nezapřičinili je naí povinností u jen tím, e činíme ve podle svého nejlepího svědomí!
Není tady
TAJEMSTVÍ ČÍSEL
NECH MINULOST BÝT
"Břemeno minulosti, které s sebou vláčí, tě unavilo, drahé dítě. Nastal čas, abys ji odloilo. Ponech si pouze lásku a to, co ses naučilo. Vechno ostatní nech za sebou. Nechce to ani to nepotřebuje. U je to pryč."
Tuto kartu jste od andělů dostali, aby vám řekli, e vae mylenky na minulost a její stálé znovuproívání vám brání v pokroku. Neustále se vracíte ke starým vzorcům, protoe jste si zcela neodili emoce spojené s minulostí. Tato karta vás vyzývá, abyste vem, včetně sebe, odpustili, a učinili krok vpřed. Opuste vzorce chování, které vám přináejí jen bolest. Neznamená to, e musíte zůstávat s osobou, které jste odpustili. Odputění znamená, e zanecháte jedovatých mylenek a emocí a místo nich si dovolíte pocítit mír.
~ K nové situaci nebo novému vztahu přistupujte s pozitivním očekáváním
~ Vyhýbejte se rutině
~ Promluvte si s odborníkem na téma, které vás trápí
~ Odpuste těm, kdo vám ublíili
~ Odpuste sobě
~ To nejhorí je za vámi
~ Prozařujte své mylenky a emoce týkající se této záleitosti světlem s vysokou vibrací
RADY ANDĚLŮ NA KADÝ DEN/Doreen Virtue
Není tady
Existuje skutek, který by byl 100% dobrý nebo 100% zlý? Kdo je schopen to objektivně posoudit?
Bůh
Není tady
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
Prvotní = dědičný hřích máme vichni proto, e Eva a Adam jedli ze zakázaného stromu. Zdědili jsme jej po naich předcích.
Nu a kdy byl ukřiován Jeí, jeho krev na Golgotě otvory ve skále stekla a na Adamovu lebku, která byla pod Golgotou pohřbená. Tím byl smyt dědičný hřích vem lidem, kteří se narodili dříve, ne se začalo křtít. Byla jsem na Golgotě, viděla jsem, kde byl údajně ukřiován Jeí a kde byla údajně Adamova lebka.
ano to vím, ale....
proč Bůh ten strom tam udělal, kdy je vevědoucí, tudí věděl, e oni ho neposlechnou?
proč byl ten strom zakázaný?
proč jim zakázal jíst, kdy věděl, e neposlechnou ? Zkouel je ? proč?
proč i tento čin neopustil, kdy jinak odpoutí kadý ?
Není tady
dycinky napsal(a):
ano to vím, ale....
proč Bůh ten strom tam udělal, kdy je vevědoucí, tudí věděl, e oni ho neposlechnou?
Pro to, proč Karkulku seral vlk.
Není tady
Zamezit opakování neznamená neodputění.
Bůh nemůe za to, e se člověk patně rozhodl.
Není tady
Mandragorasa napsal(a):
Mám velkou úctu k bibli.
Narodili jsme se s vědomím svých předků a 19 pokolení zpět a to v nás zanechává své stopy.......Snait se napravit to, co jsme i nezapřičinili je naí povinností u jen tím, e činíme ve podle svého nejlepího svědomí!
Nerozumím ti. Proč zrovna 19 pokolení? Píe nečitelně, nesrozumitelně.
Vdy činíme ve podle svého nejlepího svědomí. Kdybychom mohli činit jinak, činili bychom tak...
Vichni činíme ve v dané chvíli podle svého nejlepího svědomí. I vrazi... Jiné svědomí v tu chvíli nemáme...
Upravil(a) Eva. (17. 9. 2013 8:08)
Není tady
Mandragorasa napsal(a):
~ Odpuste sobě
Kdo jsem, abych rozhodovala o tom, e nějaké konání bylo chybou, kterou je třeba odpustit?
Není tady
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
ano to vím, ale....
proč i tento čin neopustil, kdy jinak odpoutí kadý ?Pro to, proč Karkulku seral vlk.
hele, kdy neumí odpovědět normálně, raději mlč. Neztrapňuj se.
Není tady
dycinky, dobře, řeknu ti to po lopatě, kdy jsi nepochopila. To vechno je vymylené lidmi. Moudrý člověk se tudí neptá, proč. To by se musel zeptat těch, co to vymysleli.
Upravil(a) Eva. (17. 9. 2013 9:49)
Není tady
Ziki napsal(a):
Existuje skutek, který by byl 100% dobrý nebo 100% zlý? Kdo je schopen to objektivně posoudit?
Bůh
Dovolím si tvrdit, e ne.
Říká se, e konati dobro se můe rovnat v některých případech - k páchání dobra, co je zla. A opačně.
I zlé napomenutí můe vést k dobru.
Není tady
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
Ja teda na prvotni hrich neverim a sexualni vztah nepovazuji za hrich. Cimz je mysleno to zakazane ovoce ze zakazaneho stromu. Rozmnozovani je jden z principu zivych - zijicich !- tvoru. Bez sexu by nikdo neexistoval.
Sama Eva byla chytra zenska a nechtela uz patrit do rise zvirat, ale chtela pouzit vlatni hlavu a vlastni mozek. Chtela ucinit rozhodnuti a vzit ODPOVEDNOST za vlatni ciny. To je vse. nekdo pak o ni v jedne knize napsal, ze je hrisnice. ja to jako argument neberu, spis jako psychycky ulet od nekoho, kdo nenavidi zeny.
Pri jedeni ze zakazaneho stromu, neslo samozrejme priparne o sex ale o lidske vedomi a autonomii.
Upravil(a) sahleb (17. 9. 2013 10:54)
Není tady
Eva. napsal(a):
Mandragorasa napsal(a):
Mám velkou úctu k bibli.
Narodili jsme se s vědomím svých předků a 19 pokolení zpět a to v nás zanechává své stopy.......Snait se napravit to, co jsme i nezapřičinili je naí povinností u jen tím, e činíme ve podle svého nejlepího svědomí!Nerozumím ti. Proč zrovna 19 pokolení? Píe nečitelně, nesrozumitelně.
Vdy činíme ve podle svého nejlepího svědomí. Kdybychom mohli činit jinak, činili bychom tak...
Vichni činíme ve v dané chvíli podle svého nejlepího svědomí. I vrazi... Jiné svědomí v tu chvíli nemáme...
ádná energie se neztratí, ve se uchovává, ve máme v genech. Následně záleí na tom, čeho se během ivota dotkneme, koho potkáme, co nás tvaruje k následnému chování. Proto je někdo přecitlivělí, a někdo jako by bez citu.
Kadý i vrah je plný citů ale ty mohou být zvrácené, ve má vdy svůj důvod....
Není tady
Eva. napsal(a):
dycinky, dobře, řeknu ti to po lopatě, kdy jsi nepochopila. To vechno je vymylené lidmi. Moudrý člověk se tudí neptá, proč. To by se musel zeptat těch, co to vymysleli.
Říká se, e není hloupých otázek, ale mohou být nevhodné odpovědi.......
Není tady
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
Ja teda na prvotni hrich neverim a sexualni vztah nepovazuji za hrich. Cimz je mysleno to zakazane ovoce ze zakazaneho stromu. Rozmnozovani je jden z principu zivych - zijicich !- tvoru. Bez sexu by nikdo neexistoval.
Sama Eva byla chytra zenska a nechtela uz patrit do rise zvirat, ale chtela pouzit vlatni hlavu a vlastni mozek. Chtela ucinit rozhodnuti a vzit ODPOVEDNOST za vlatni ciny. To je vse. nekdo pak o ni v jedne knize napsal, ze je hrisnice. ja to jako argument neberu, spis jako psychycky ulet od nekoho, kdo nenavidi zeny.
Není tady
Pohádka o "dědičném hříchu" je hezká alegorie na to, aby se člověk rozhodoval podle sebe.
Ale ti, kdo zatím vlastní hlavou nepřemýlí, uvěřili tomu, e takhle vznikl dědičný hřích, tomu prvoplánovému podání, které chtěla církev pro ty jednoduí, kteří jí to "seerou".
Některým se halt musí dát po lopatě. Třeba ani dycinky zatím nerozumí. Pak chápu, e kadý za tím vidí to, co vidět chce. A pak chápu, e se někdo jetě i dnes můe zeptat, proč Bůh strom udělal, proč byl zakázaný atd. Kdy nepřemýlí, ale věří tomu, co je mu servírováno a jakým způsobem je mu servírováno.
Jedině, e se, dycinky ptá ne váně, ale myslí to jako vtip. Pak chápu.
Upravil(a) Eva. (17. 9. 2013 10:58)
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Mandragorasa napsal(a):
~ Odpuste soběKdo jsem, abych rozhodovala o tom, e nějaké konání bylo chybou, kterou je třeba odpustit?
O tom rozhoduje tvé svědomí, tvé cítění, tvé ego, i tvá pokora.
Není tady
Mandragorasa napsal(a):
Říká se, e není hloupých otázek, ale mohou být nevhodné odpovědi.......
Říká se cokoliv. Ale já raději pouívám svou vlastní hlavu a nejdříve přemýlím nad tím, co se říká...
Btw, proč neodpovídá na mé otázky? Jestli nechce, chápu.
Upravil(a) Eva. (17. 9. 2013 10:59)
Není tady
Eva. napsal(a):
Pohádka o "dědičném hříchu" je hezká alegorie na to, aby se člověk rozhodoval podle sebe.
Ale ti, kdo zatím vlastní hlavou nepřemýlí, uvěřili tomu, e takhle vznikl dědičný hřích, tomu prvoplánovému podání, které chtěla církev pro ty jednoduí, kteří jí to "seerou".
Některým se halt musí dát po lopatě. Třeba ani dycinky zatím nerozumí. Pak chápu, e kadý za tím vidí to, co vidět chce. A pak chápu, e se někdo jetě i dnes můe zeptat, proč Bůh strom udělal, proč byl zakázaný atd. Kdy nepřemýlí, ale věří tomu, co je mu servírováno a jakým způsobem je mu servírováno.
Jedině, e se, dycinky ptá ne váně, ale myslí to jako vtip. Pak chápu.
nemyslím to jako vtip (nevím proč bych se měla někomu smát). myslím to tak, e kdykoliv se na to zeptám těch "co věří" , vyvedu je z míry. právě protoe jsou zvyklý na jednoduché a podsouvané řeení. Jsou to otázky pro ně.
Není tady
Koneckonců princip - prvotního hříchu je skvělá páka a ovládaní lidí.
Není tady
dycinky napsal(a):
nemyslím to jako vtip (nevím proč bych se měla někomu smát). myslím to tak, e kdykoliv se na to zeptám těch "co věří" , vyvedu je z míry. právě protoe jsou zvyklý na jednoduché a podsouvané řeení. Jsou to otázky pro ně.
Myslela jsem si, e se ptá mě, kdy jsi své otázky napsala pod mé zkopírované psaní. Nepochopila jsem z toho, e se ptá věřících.
Není tady
Mandragorasa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Mandragorasa napsal(a):
~ Odpuste soběKdo jsem, abych rozhodovala o tom, e nějaké konání bylo chybou, kterou je třeba odpustit?
O tom rozhoduje tvé svědomí, tvé cítění, tvé ego, i tvá pokora.
Jistě ... a to říká, e není co odpoutět.
Není tady
dycinky napsal(a):
Nu ale o tom tady u dobrých 20 minut mluvíme, jak praví klasik.
Není tady
dycinky napsal(a):
Eva. napsal(a):
dycinky napsal(a):
Hezká pohádka. Hezká konstrukce.ano to vím, ale....
Bere to doslova, ale spousta věcí je myleno alegoricky. Bůh dal Evě a Adamovi svobodnou vůli, to není o tom ,e věděl, e ho neposlechnou a schválně nastrail past. Pokládá spoustu otázek, jako větina lidí, a někdy jsou to mnohem bolestnějí otázky, ale na vechno teď v tuto dobu prostě neznáme odpověď. Cesty Boí jsou opravdu nevyzpytatelné. Jednou se doví víc..jako vichni
Není tady
Technická poznámka - "prvotní hřích", od něho je osoba "očiována křestem je - jako mnoho jiného, namátkou Vánoce nebo Duičky - pouze církví převzatý mnohem starí rituál... Prakticky kadé společenství má nějaký způsob "vítání občánků"...
Není tady