Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 9. 2006 22:30

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Otázka na Boha...

Poraďte, prosím- mám jeden dost velký problém. No a známý říkal, že se tím nemám trápit, mám se prý zeptat Boha, on mi dá nějaké znamení, jestli ano- ne. Jestli se problém vyřeší, nebo ne. Prosím, mohl byste mi někdo o tomto něco napsat, cokoli. Jak poznám odpověď Boha, jak se ptát.
Dost by mi pomohl nějaký náznak odpovědi na můj problém.
Ahoj a hezký večer.

Není tady

#2 6. 9. 2006 9:09

backy007
♥♥♥♥♥--

Re: Otázka na Boha...

ažká otázka. Myslím, že práve o tom je modlitba. Keď som bol na jednom workshope, hovorili tam o 4 stupňoch modlitby:
1. odrapotané slová.
2. monológ - slová sú už myslené vážne, ale stále kecá len daný človek
3. dialóg - kecá človek, ale "nechá priestor" i Bohu.
4. načúvanie - modlitba ako miesto, kedy je človek ticho a nechá hovori Boha.
Takže ide o to - modli sa - svojimi slovami, niekedy i bez slov, hlavne by neodbytný, pretože odpoveď nemusí prís hneď. Mne prichádza odpoveď až teraz, po roku, cez žudí, ktorých poznám sotva pár týždňov. Postupne, neuvedomujúc si to, mi cez nich hovorí Boh - ako ďalej. Takže ako teda? Aký je ten návod?
3 vežké lyžice pokory na priznanie problému, s ktorým potrebujeme Božiu pomoc.
Pridáme plnú hrs lásky a odmerku viery v Boha, ktorý sa stará i o najmenšiu čas nášho života.
Štipka túžby, kilo neodbytnosti.
Dáme zapiec a posypeme pozorným uchom a srdcom. A môžeme jes Božiu odpoveď. wink
Raz som počul, že Boh k nám hovorí asi 100krát za deň, čo presne máme urobi. Ale vďaka svojej otupenosti a nevere toho, že to robí, počujeme tak 10-20 a vďaka svojej lenivosti sa riadime tak 3-4 radami. Dos plytvanie, čo?
Niekde v Biblii sa píše, teraz nemám čas to hžada, musím robi albert, ale k veci - čo sa píše?
"Veď vᚠBoh vie, o čo chcete prosi skôr, než by ste o to prosili."
Možno ti už teraz dáva odpoveď, ide len o to počúva. Takže aká je teda moja rada v krátkosti?
Pros, pros, pros a otváraj oči aj na tie najmenšie detaily, i v nich sa môže skrýva odpoveď.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#3 6. 9. 2006 13:38

Fatima
♥♥♥♥♥--

Leila napsal(a):

Poraďte, prosím- mám jeden dost velký problém. No a známý říkal, že se tím nemám trápit, mám se prý zeptat Boha, on mi dá nějaké znamení, jestli ano- ne. Jestli se problém vyřeší, nebo ne. Prosím, mohl byste mi někdo o tomto něco napsat, cokoli. Jak poznám odpověď Boha, jak se ptát.
Dost by mi pomohl nějaký náznak odpovědi na můj problém.
Ahoj a hezký večer.

Milá leilo,

nejsem žádný odborník v tomto směru, ale onehda jsem si šla sednout do kostela, náhodou mně to tam zavedlo.. a začala jsem v duchu něco povídat... a pak mi došlo, jak je to zbytečné, že "on" to vlastně všechno ví.
Myslím si, že to vůbec není o modlitbě, frázi, čemkoliv (i když tím jim nechci ubírat na síle a důležitosti), ale o skutečné víře v tom, že se ti znamení dostane, že je něco víc, něco, čemu třeba říkejme Bůh.
Taky si myslím, že je důležité "netlačit na pilu". Být připravena, že odpověď možná nepřijde hned.
Pokud mᚠpochyby o tom, zda můžeš takové znamení dostat, pak žádné znamení, kterého se ti dostane nebude to pravé... bude to pro tebe náhoda, souhra okolností... zkrátka, pokud se dᚠna tuhle "hru", měla bys být rozhodnuta že ještě NEJSI rozhodnuta... protože pokud volíš dejme tomu mezi cestou doprava a doleva a čekᚠna znamení kudy jít a přitom bytostně toužíš jít doprava... tak i kdyby ti přišlo sebelepší znamení - jdi doleva, neuvidíš jej. Taky tomu dej čas.
A jak poznat, že je to to "pravé" znamneí? No to je ten fór víš, tady musíš použít intuici a zde se projeví, jak silné je tvé přesvědčení. Jsi tvor se svobodnou vůlí a tak za tebe problém nikdo a nic nerozhodne. Víš, že volíš mezi dvěma variantama... požádᚠo pomoc a začnou se dít náhody... a ty se nesmíš bát dát na ty náhody a na tvou schopnost je správně interpretovat.
Já také řeším dilema. Myslím, že se mi dostává znamení, jakou cestou se dát, ale protože to není ta odpověď, v jakou jsem doufala, snažím se to přehlížet... a to je špatně, že. Takže si upřímně řekni, zda skutečně chceš dostat znamení a nebo zda chceš dostat znamení, které ti potvrdí rozhodnutí, krteré jsi již učinila. Je v tom obrovský rozdíl. A myslím, že Vesmír na lidi jako jsem já, tedy lidi, kteří chtějí jen to jedno znamení, dlouho energií plýtvat nebude hmm

Není tady

#4 6. 9. 2006 13:46

Venus
Host

Fatimo a ostatní tady, já také nevím jak mám požádat o pomoc. Někdo tady psal, že nemá smysl žádat Boha, ale poprosit Duši, Vyšší Já nebo Vesmír.. Já ale nevím jak. To mám říci: Moje Vyšší Já (Duše, Vesmíre...) prosím o....Nebo když chci požádat o pomoc (o dobro) pro někoho jiného, to mám říci :Vyšší já toho druhého (dcery, přítelkyně...) a kde mám požádat, o samotě , v tichu.....????

#5 6. 9. 2006 13:53

tora
♥♥♥♥---

Myslím, že každý má tu moc pomoci sám sobě, jen si to musí uvědomit.
A jednou jsem někde slyšela, že člověk má dvě ruce, jednu aby pomohl sobě a druhou aby pomohl ostatním smile .
Vnímám to tak, že je potřeba hledat cestu, ne jen nečině čekat a žádat o pomoc ..... je potřeba vyjít pomoci vstříc .... ona přijde. Ale čekat na ni za křižovatkou, aby sama našla cestu, to by mohlo být na dlouho a tak je potřeba zajít na křižovatku a třeba i mávat šátkem a ona přispěchá.

Není tady

#6 6. 9. 2006 13:54

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Ja to by som to ešte trošku poopravil... tie "náhody" niesú náhody...
A tá odpoveď na ktorú čakáš, može prís v akejkožvek forme... môže by obsiahnutá v piesni, ktorú budeš poču, vo filme, ktorý si nabudúce pozrieš... alebo v situácii, ktorú prežiješ... môže prís ako pocit alebo aj ako človek, ktorý Ti jednoducho tú odpoveď priamo povie... hlavne musíš by pozorná a všíma si... Boh nekomunikuje iba slovami...

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#7 6. 9. 2006 13:56

tora
♥♥♥♥---

xxx pravdu díš smile
je ovšem potřeba jak píšeš být na přijmu, neb pokud budeme pouze zahleděni do sebe, nevnímajíc signál, světlo, praporek .... pak zkrátka pomoc nepřijde a my můžeme narazit na skálu, či se utopit v oceánu lítosti....

Není tady

#8 6. 9. 2006 13:57

Fatima
♥♥♥♥♥--

Venus napsal(a):

Fatimo a ostatní tady, já také nevím jak mám požádat o pomoc. Někdo tady psal, že nemá smysl žádat Boha, ale poprosit Duši, Vyšší Já nebo Vesmír.. Já ale nevím jak. To mám říci: Moje Vyšší Já (Duše, Vesmíre...) prosím o....Nebo když chci požádat o pomoc (o dobro) pro někoho jiného, to mám říci :Vyšší já toho druhého (dcery, přítelkyně...) a kde mám požádat, o samotě , v tichu.....????

No já myslím, že na to opravdu neexistuje návod jako třeba na použití pračky. Venus, zkus požádat přesně tak, jak tě to samotnou napadne, v kostele, na louce, v bazéně... kdekoli... ptej se Duše, Vesmíru, Boha... ptej se toho, v co skutečně věříš, ne toho, co ti někdo druhý poradil.
Pokud jsi křesanka, zkus křesanskou modlitbu... ale a už to udělᚠjakkoliv, formuluj to jasně, neříkej - prosím, a neumře... ale říkej prosím, a žije dlouho; neříkej - prosím, a mně neopustí... ale říkej, prosím, a je nᚠvztah hezký... zkrátka formuluj větu pozitivně, nikoliv negativně. Taky by se možná hodilo trochu pokory - resp. něco v tom smyslu, že tuto věc si přeji pouze pokud je to ku prospěchu mé duše, popř. duše toho, na koho se prosba vztahuje.
Také si to zkus vizualizovat, předstatovat... třeba do nejmenších podrobností, večer před spaním... nebo kdy je ti to nejvíc milé.
Ale nečekej zázrak, že se pohne zem... všímej si náhod, drobností... a hlavně měj uši a oči otevřené a odevzdej se tomu.
Tedy, tak aspoň tomu věřím já a praktikuju to já... je to destila z mnoha rad a postupů, kterých se mi dostalo + troška osobní invence wink

Není tady

#9 6. 9. 2006 13:58

Fatima
♥♥♥♥♥--

tora napsal(a):

A jednou jsem někde slyšela, že člověk má dvě ruce, jednu aby pomohl sobě a druhou aby pomohl ostatním smile .
Vnímám to tak, že je potřeba hledat cestu, ne jen nečině čekat a žádat o pomoc ..... je potřeba vyjít pomoci vstříc .... ona přijde. Ale čekat na ni za křižovatkou, aby sama našla cestu, to by mohlo být na dlouho a tak je potřeba zajít na křižovatku a třeba i mávat šátkem a ona přispěchá.

No jasně, ale někdy dělᚠmaximum a přesto se ocitneš na křižovatce života a prostě nevíš, jak dál. To je myslím okamžik, kdy by člověk měl žádat o "radu".
K těm náhodám - jasně, že náhoda vlastně vůbec není náhoda, že... lol

Není tady

#10 6. 9. 2006 13:59

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Venus napsal(a):

Venus, na oslovení nezáleží... keď žiadaš Dušu, žiadaš Boha... keď žiadaš Vesmír, Život, Lásku, žiadaš Boha... tiež nezáleží kde žiadaš... ani kedy a ani akou formou... požiadaj kde chceš, ako chceš a kedy chceš... Tvoja požiadavka bude zaznamenaná do poradovníku a potom uvidíme, čo s ňou... smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.

Není tady

#11 6. 9. 2006 14:02

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

tora napsal(a):

xxx pravdu díš smile
je ovšem potřeba jak píšeš být na přijmu, neb pokud budeme pouze zahleděni do sebe, nevnímajíc signál, světlo, praporek .... pak zkrátka pomoc nepřijde a my můžeme narazit na skálu, či se utopit v oceánu lítosti....

To je svätá pravda... treba by naozaj všímavý... a treba sa v tom stále zdokonažova... sám sa mnohokrát pristihnem, že som nevšímavý a potom si búcham hlavu, že ako som to a to mohol nevidie...

Není tady

#12 6. 9. 2006 14:03

tora
♥♥♥♥---

Fatima napsal(a):

tora napsal(a):

No jasně, ale někdy dělᚠmaximum a přesto se ocitneš na křižovatce života a prostě nevíš, jak dál. To je myslím okamžik, kdy by člověk měl žádat o "radu".
K těm náhodám - jasně, že náhoda vlastně vůbec není náhoda, že... lol

Naprosto chápu, jak to myslíš, jen v mém případě to vždy fungovalo tak, že pokaždé když jsem takříkajíc klečela na kolenou a měla pocit, že odpověď neznám a pomoci si nemohu, najednou jsem někde uvnitř cítila šílený pocit ... nevím jak to vyjádřit ... jakoby ve mně vstávala jiná bytost, narovnávala mi nejdříve hlavu na krku, posléze záda a donutila mne z té země vstát a někde uvnitř hlavy mi šla jediná myšlenka ..... TO ZVLÁDNEŠ... a v ten moment mne opustil pocit hledání odpovědi a daný problém jsem neřešila, ač to zní divně, najednou to totiž nebyl problem, byla to výzva... a řešení přišlo jakoby samo..., ale uznávám, že je také rozdíl, jaký člověk má problém, neb ani hruška, jablko a švestka nejsou stejné...

Není tady

#13 6. 9. 2006 14:05

tora
♥♥♥♥---

xXx napsal(a):

tora napsal(a):

xxx pravdu díš smile

To je svätá pravda... treba by naozaj všímavý... a treba sa v tom stále zdokonažova... sám sa mnohokrát pristihnem, že som nevšímavý a potom si búcham hlavu, že ako som to a to mohol nevidie...

smile smile smile .... tak to  znám .... mám hlavu kolikrát úplně dobitou smile smile smile

Není tady

#14 6. 9. 2006 14:06

Venus
Host

Díky všem ... Já žádám Anděly strážné, jsou mi tak nějak "nejbližší", tak snad to tam nahoře vyřídí, já se jim budu snažit pomoct...

#15 6. 9. 2006 15:12

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Nebylo, není a nebude v dějinách lidských okamžiku, aby Bůh k nám přestal promlouvat! S neuvěřitelnou trpělivostí, s mateřskou něhou - s každým úderem našeho srdce... Nepřetržitě jen laská a konejší naše duše a něžně jim našeptává, jak se státi lepšími... Bohužel - v poryvech našeho ega - je těžké porozumět jeho tichému, nestranému hlasu.

Protože Pravda je jako studánka. Je tu pro všechny - všichni se v ní zrcadlíme. Její průzračná, živá voda, však sama od sebe nevskočí do našich úst a nenapojí nás... Abychom uhasili svou žízeň, musíme se k ní napřed sklonit!!! Pak, až v ní zblízka spatříme svou pravou tvář... A pak, až její třpyt naplní naše vyprahlé nitro - uslyšíme hlas Boha v každém tónu svého života, bezpochyby!

Do té doby - jen občas, když nᚠcit bude zrovna v "kondici" smile

Upravil(a) Pedro (6. 9. 2006 17:25)

Není tady

#16 6. 9. 2006 15:39

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Vám všem velký dík za víru a pochopení. Dostala jsem "odpověď" včera - jedna věta v článku s mým životem naprosto nesouvisejícím...a už vím. Venus, stane se to, uvidíš. Držím Ti palce.

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#17 6. 9. 2006 15:48

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Nejúčinnější motlitba je vlastně poděkování. Poděkování za to, že se mi dostává všeho přesně v tom okamžiku kdy potřebuji, poděkování za to, že je vše jak má být, poděkování za to, že nás Bůh a svatá trojice vede a směruje správným směrem. Poděkování je vlastně potvrzení toho, že mám vše co potřebuji. Když o něco prosíš, tak to vlastně nemáš, ale když poděkuješ, tak už děkuješ za něco, co máš. A vesmíru už je prostě "blbé" Ti to nedopřát.  Napsala jsem to asi kostrbatě, ale tak to cítím.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#18 6. 9. 2006 15:57

backy007
♥♥♥♥♥--

K ďakovaniu vlastne len jedno:
niekde som čítal takú zvláštnu vetu, budem parafrázova: "Najlepší spôsob, ako sa vyrovna s utrpením, je ďakova zaň Bohu."
Proste ide o to, že Boh pozná tú správnu cestu a je len na nás, či sa rozhodneme ís po svojom, alebo si povieme: "On vie, čo robí."

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#19 27. 8. 2013 17:44

orela
Zablokovaný

Modlit se

Není tady

#20 28. 8. 2013 10:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

backy007 napsal(a):

K ďakovaniu vlastne len jedno:
niekde som čítal takú zvláštnu vetu, budem parafrázova: "Najlepší spôsob, ako sa vyrovna s utrpením, je ďakova zaň Bohu."
Proste ide o to, že Boh pozná tú správnu cestu a je len na nás, či sa rozhodneme ís po svojom, alebo si povieme: "On vie, čo robí."

Ideáone je to skombinova, aby sme zasa úplne neodovzdali kormidlo svojho života - aj zodpovednos zaň - do rúk niekoho iného... Proste zlatá stredná cesta.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#21 14. 9. 2013 21:28

Mandragorasa
♥♥-----

orela napsal(a):

Modlit se

Je zajímavé, že Leila podala dotaz Otázka na Boha 9/2006 a Orela reagovala až za 7 let. Je vidět, že téma, ač není moc rozvětvené stále žije.

Co znamená modlit se? Znamená být ve spojení s Bohem - tutíž i sám se sebou. Modlit se, znamená vytěsnit negativní emoce, myšlenky - být v míru. Někdo modlení nahrazuje meditací, která má podobné účinky.

Rodíme se jako božské bytosti - světlé, čisté a postupně nabíráme nečištění.  Tak se v nás následně může prát dobro a zlo. Čím více máme v sobě Boha, tím více lásky v sobě máme. Můžeme mít vše, ale musíme chtít a to především lásku. Nechat mluvit v sobě Boha a podle toho se řídit..........

Není tady

#22 15. 9. 2013 11:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Rodíme se jako božské bytosti - světlé, čisté
Ano?
Proč potom poskytovat svátost křtu?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#23 15. 9. 2013 11:31

Ziki
♥♥♥♥♥--

Je zajímavé, že Leila podala dotaz Otázka na Boha 9/2006 a Orela reagovala až za 7 let. Je vidět, že téma, ač není moc rozvětvené stále žije.
Leila Orelu trochu popíchla- když se tu Orela svěřila s jednou záležitostí, tak jí připomněla co tu řešila před časem. A Orela jí to patrně chtěla oplatit a taky vytáhnout něco z historie, tak jí napsala na tohle. Ale jinak ano, téma je to asi věčné..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#24 15. 9. 2013 15:44

Mandragorasa
♥♥-----

helena napsal(a):

Rodíme se jako božské bytosti - světlé, čisté
Ano?
Proč potom poskytovat svátost křtu?

Také jsem křtěná.....
Poznala jsem však lidičky, které svátost křtu neovlivnilo a lidičky, které nebyli pokřtěni a byli a jsou plné lásky.hjarta

Není tady

#25 15. 9. 2013 16:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě z těch věčných srdíček mandragorasy a toho jejího postoje buddhy, naskakuje kopřivka.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí