18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte, prosím- mám jeden dost velký problém. No a známý říkal, e se tím nemám trápit, mám se prý zeptat Boha, on mi dá nějaké znamení, jestli ano- ne. Jestli se problém vyřeí, nebo ne. Prosím, mohl byste mi někdo o tomto něco napsat, cokoli. Jak poznám odpověď Boha, jak se ptát.
Dost by mi pomohl nějaký náznak odpovědi na můj problém.
Ahoj a hezký večer.
Není tady
aká otázka. Myslím, e práve o tom je modlitba. Keď som bol na jednom workshope, hovorili tam o 4 stupňoch modlitby:
1. odrapotané slová.
2. monológ - slová sú u myslené váne, ale stále kecá len daný človek
3. dialóg - kecá človek, ale "nechá priestor" i Bohu.
4. načúvanie - modlitba ako miesto, kedy je človek ticho a nechá hovori Boha.
Take ide o to - modli sa - svojimi slovami, niekedy i bez slov, hlavne by neodbytný, pretoe odpoveď nemusí prís hneď. Mne prichádza odpoveď a teraz, po roku, cez žudí, ktorých poznám sotva pár týdňov. Postupne, neuvedomujúc si to, mi cez nich hovorí Boh - ako ďalej. Take ako teda? Aký je ten návod?
3 vežké lyice pokory na priznanie problému, s ktorým potrebujeme Boiu pomoc.
Pridáme plnú hrs lásky a odmerku viery v Boha, ktorý sa stará i o najmeniu čas náho ivota.
tipka túby, kilo neodbytnosti.
Dáme zapiec a posypeme pozorným uchom a srdcom. A môeme jes Boiu odpoveď.
Raz som počul, e Boh k nám hovorí asi 100krát za deň, čo presne máme urobi. Ale vďaka svojej otupenosti a nevere toho, e to robí, počujeme tak 10-20 a vďaka svojej lenivosti sa riadime tak 3-4 radami. Dos plytvanie, čo?
Niekde v Biblii sa píe, teraz nemám čas to hžada, musím robi , ale k veci - čo sa píe?
"Veď vá Boh vie, o čo chcete prosi skôr, ne by ste o to prosili."
Mono ti u teraz dáva odpoveď, ide len o to počúva. Take aká je teda moja rada v krátkosti?
Pros, pros, pros a otváraj oči aj na tie najmenie detaily, i v nich sa môe skrýva odpoveď.
Není tady
Leila napsal(a):
Poraďte, prosím- mám jeden dost velký problém. No a známý říkal, e se tím nemám trápit, mám se prý zeptat Boha, on mi dá nějaké znamení, jestli ano- ne. Jestli se problém vyřeí, nebo ne. Prosím, mohl byste mi někdo o tomto něco napsat, cokoli. Jak poznám odpověď Boha, jak se ptát.
Dost by mi pomohl nějaký náznak odpovědi na můj problém.
Ahoj a hezký večer.
Milá leilo,
nejsem ádný odborník v tomto směru, ale onehda jsem si la sednout do kostela, náhodou mně to tam zavedlo.. a začala jsem v duchu něco povídat... a pak mi dolo, jak je to zbytečné, e "on" to vlastně vechno ví.
Myslím si, e to vůbec není o modlitbě, frázi, čemkoliv (i kdy tím jim nechci ubírat na síle a důleitosti), ale o skutečné víře v tom, e se ti znamení dostane, e je něco víc, něco, čemu třeba říkejme Bůh.
Taky si myslím, e je důleité "netlačit na pilu". Být připravena, e odpověď moná nepřijde hned.
Pokud má pochyby o tom, zda můe takové znamení dostat, pak ádné znamení, kterého se ti dostane nebude to pravé... bude to pro tebe náhoda, souhra okolností... zkrátka, pokud se dá na tuhle "hru", měla bys být rozhodnuta e jetě NEJSI rozhodnuta... protoe pokud volí dejme tomu mezi cestou doprava a doleva a čeká na znamení kudy jít a přitom bytostně touí jít doprava... tak i kdyby ti přilo sebelepí znamení - jdi doleva, neuvidí jej. Taky tomu dej čas.
A jak poznat, e je to to "pravé" znamneí? No to je ten fór ví, tady musí pouít intuici a zde se projeví, jak silné je tvé přesvědčení. Jsi tvor se svobodnou vůlí a tak za tebe problém nikdo a nic nerozhodne. Ví, e volí mezi dvěma variantama... poádá o pomoc a začnou se dít náhody... a ty se nesmí bát dát na ty náhody a na tvou schopnost je správně interpretovat.
Já také řeím dilema. Myslím, e se mi dostává znamení, jakou cestou se dát, ale protoe to není ta odpověď, v jakou jsem doufala, snaím se to přehlíet... a to je patně, e. Take si upřímně řekni, zda skutečně chce dostat znamení a nebo zda chce dostat znamení, které ti potvrdí rozhodnutí, krteré jsi ji učinila. Je v tom obrovský rozdíl. A myslím, e Vesmír na lidi jako jsem já, tedy lidi, kteří chtějí jen to jedno znamení, dlouho energií plýtvat nebude
Není tady
Fatimo a ostatní tady, já také nevím jak mám poádat o pomoc. Někdo tady psal, e nemá smysl ádat Boha, ale poprosit Dui, Vyí Já nebo Vesmír.. Já ale nevím jak. To mám říci: Moje Vyí Já (Due, Vesmíre...) prosím o....Nebo kdy chci poádat o pomoc (o dobro) pro někoho jiného, to mám říci :Vyí já toho druhého (dcery, přítelkyně...) a kde mám poádat, o samotě , v tichu.....????
Myslím, e kadý má tu moc pomoci sám sobě, jen si to musí uvědomit.
A jednou jsem někde slyela, e člověk má dvě ruce, jednu aby pomohl sobě a druhou aby pomohl ostatním .
Vnímám to tak, e je potřeba hledat cestu, ne jen nečině čekat a ádat o pomoc ..... je potřeba vyjít pomoci vstříc .... ona přijde. Ale čekat na ni za křiovatkou, aby sama nala cestu, to by mohlo být na dlouho a tak je potřeba zajít na křiovatku a třeba i mávat átkem a ona přispěchá.
Není tady
Ja to by som to ete troku poopravil... tie "náhody" niesú náhody...
A tá odpoveď na ktorú čaká, moe prís v akejkožvek forme... môe by obsiahnutá v piesni, ktorú bude poču, vo filme, ktorý si nabudúce pozrie... alebo v situácii, ktorú preije... môe prís ako pocit alebo aj ako človek, ktorý Ti jednoducho tú odpoveď priamo povie... hlavne musí by pozorná a víma si... Boh nekomunikuje iba slovami...
Není tady
xxx pravdu dí
je ovem potřeba jak píe být na přijmu, neb pokud budeme pouze zahleděni do sebe, nevnímajíc signál, světlo, praporek .... pak zkrátka pomoc nepřijde a my můeme narazit na skálu, či se utopit v oceánu lítosti....
Není tady
Venus napsal(a):
Fatimo a ostatní tady, já také nevím jak mám poádat o pomoc. Někdo tady psal, e nemá smysl ádat Boha, ale poprosit Dui, Vyí Já nebo Vesmír.. Já ale nevím jak. To mám říci: Moje Vyí Já (Due, Vesmíre...) prosím o....Nebo kdy chci poádat o pomoc (o dobro) pro někoho jiného, to mám říci :Vyí já toho druhého (dcery, přítelkyně...) a kde mám poádat, o samotě , v tichu.....????
No já myslím, e na to opravdu neexistuje návod jako třeba na pouití pračky. Venus, zkus poádat přesně tak, jak tě to samotnou napadne, v kostele, na louce, v bazéně... kdekoli... ptej se Due, Vesmíru, Boha... ptej se toho, v co skutečně věří, ne toho, co ti někdo druhý poradil.
Pokud jsi křesanka, zkus křesanskou modlitbu... ale a u to udělá jakkoliv, formuluj to jasně, neříkej - prosím, a neumře... ale říkej prosím, a ije dlouho; neříkej - prosím, a mně neopustí... ale říkej, prosím, a je ná vztah hezký... zkrátka formuluj větu pozitivně, nikoliv negativně. Taky by se moná hodilo trochu pokory - resp. něco v tom smyslu, e tuto věc si přeji pouze pokud je to ku prospěchu mé due, popř. due toho, na koho se prosba vztahuje.
Také si to zkus vizualizovat, předstatovat... třeba do nejmeních podrobností, večer před spaním... nebo kdy je ti to nejvíc milé.
Ale nečekej zázrak, e se pohne zem... vímej si náhod, drobností... a hlavně měj ui a oči otevřené a odevzdej se tomu.
Tedy, tak aspoň tomu věřím já a praktikuju to já... je to destila z mnoha rad a postupů, kterých se mi dostalo + troka osobní invence
Není tady
tora napsal(a):
A jednou jsem někde slyela, e člověk má dvě ruce, jednu aby pomohl sobě a druhou aby pomohl ostatním .
Vnímám to tak, e je potřeba hledat cestu, ne jen nečině čekat a ádat o pomoc ..... je potřeba vyjít pomoci vstříc .... ona přijde. Ale čekat na ni za křiovatkou, aby sama nala cestu, to by mohlo být na dlouho a tak je potřeba zajít na křiovatku a třeba i mávat átkem a ona přispěchá.
No jasně, ale někdy dělá maximum a přesto se ocitne na křiovatce ivota a prostě neví, jak dál. To je myslím okamik, kdy by člověk měl ádat o "radu".
K těm náhodám - jasně, e náhoda vlastně vůbec není náhoda, e...
Není tady
Venus napsal(a):
Venus, na oslovení nezáleí... keď iada Duu, iada Boha... keď iada Vesmír, ivot, Lásku, iada Boha... tie nezáleí kde iada... ani kedy a ani akou formou... poiadaj kde chce, ako chce a kedy chce... Tvoja poiadavka bude zaznamenaná do poradovníku a potom uvidíme, čo s ňou...
Není tady
tora napsal(a):
xxx pravdu dí
je ovem potřeba jak píe být na přijmu, neb pokud budeme pouze zahleděni do sebe, nevnímajíc signál, světlo, praporek .... pak zkrátka pomoc nepřijde a my můeme narazit na skálu, či se utopit v oceánu lítosti....
To je svätá pravda... treba by naozaj vímavý... a treba sa v tom stále zdokonažova... sám sa mnohokrát pristihnem, e som nevímavý a potom si búcham hlavu, e ako som to a to mohol nevidie...
Není tady
Fatima napsal(a):
tora napsal(a):
Vnímám to tak, e je potřeba hledat cestu, ne jen nečině čekat a ádat o pomoc ..... je potřeba vyjít pomoci vstříc .... ona přijde. Ale čekat na ni za křiovatkou, aby sama nala cestu, to by mohlo být na dlouho a tak je potřeba zajít na křiovatku a třeba i mávat átkem a ona přispěchá.No jasně, ale někdy dělá maximum a přesto se ocitne na křiovatce ivota a prostě neví, jak dál. To je myslím okamik, kdy by člověk měl ádat o "radu".
K těm náhodám - jasně, e náhoda vlastně vůbec není náhoda, e...
Naprosto chápu, jak to myslí, jen v mém případě to vdy fungovalo tak, e pokadé kdy jsem takříkajíc klečela na kolenou a měla pocit, e odpověď neznám a pomoci si nemohu, najednou jsem někde uvnitř cítila ílený pocit ... nevím jak to vyjádřit ... jakoby ve mně vstávala jiná bytost, narovnávala mi nejdříve hlavu na krku, posléze záda a donutila mne z té země vstát a někde uvnitř hlavy mi la jediná mylenka ..... TO ZVLÁDNE... a v ten moment mne opustil pocit hledání odpovědi a daný problém jsem neřeila, ač to zní divně, najednou to toti nebyl problem, byla to výzva... a řeení přilo jakoby samo..., ale uznávám, e je také rozdíl, jaký člověk má problém, neb ani hruka, jablko a vestka nejsou stejné...
Není tady
xXx napsal(a):
tora napsal(a):
xxx pravdu dí
je ovem potřeba jak píe být na přijmu, neb pokud budeme pouze zahleděni do sebe, nevnímajíc signál, světlo, praporek .... pak zkrátka pomoc nepřijde a my můeme narazit na skálu, či se utopit v oceánu lítosti....To je svätá pravda... treba by naozaj vímavý... a treba sa v tom stále zdokonažova... sám sa mnohokrát pristihnem, e som nevímavý a potom si búcham hlavu, e ako som to a to mohol nevidie...
.... tak to znám .... mám hlavu kolikrát úplně dobitou
Není tady
Díky vem ... Já ádám Anděly stráné, jsou mi tak nějak "nejblií", tak snad to tam nahoře vyřídí, já se jim budu snait pomoct...
Nebylo, není a nebude v dějinách lidských okamiku, aby Bůh k nám přestal promlouvat! S neuvěřitelnou trpělivostí, s mateřskou něhou - s kadým úderem naeho srdce... Nepřetritě jen laská a konejí nae due a něně jim naeptává, jak se státi lepími... Bohuel - v poryvech naeho ega - je těké porozumět jeho tichému, nestranému hlasu.
Protoe Pravda je jako studánka. Je tu pro vechny - vichni se v ní zrcadlíme. Její průzračná, ivá voda, vak sama od sebe nevskočí do naich úst a nenapojí nás... Abychom uhasili svou ízeň, musíme se k ní napřed sklonit!!! Pak, a v ní zblízka spatříme svou pravou tvář... A pak, a její třpyt naplní nae vyprahlé nitro - uslyíme hlas Boha v kadém tónu svého ivota, bezpochyby!
Do té doby - jen občas, kdy ná cit bude zrovna v "kondici"
Upravil(a) Pedro (6. 9. 2006 17:25)
Není tady
Vám vem velký dík za víru a pochopení. Dostala jsem "odpověď" včera - jedna věta v článku s mým ivotem naprosto nesouvisejícím...a u vím. Venus, stane se to, uvidí. Drím Ti palce.
Není tady
Nejúčinnějí motlitba je vlastně poděkování. Poděkování za to, e se mi dostává veho přesně v tom okamiku kdy potřebuji, poděkování za to, e je ve jak má být, poděkování za to, e nás Bůh a svatá trojice vede a směruje správným směrem. Poděkování je vlastně potvrzení toho, e mám ve co potřebuji. Kdy o něco prosí, tak to vlastně nemá, ale kdy poděkuje, tak u děkuje za něco, co má. A vesmíru u je prostě "blbé" Ti to nedopřát. Napsala jsem to asi kostrbatě, ale tak to cítím.
Není tady
K ďakovaniu vlastne len jedno:
niekde som čítal takú zvlátnu vetu, budem parafrázova: "Najlepí spôsob, ako sa vyrovna s utrpením, je ďakova zaň Bohu."
Proste ide o to, e Boh pozná tú správnu cestu a je len na nás, či sa rozhodneme ís po svojom, alebo si povieme: "On vie, čo robí."
Není tady
backy007 napsal(a):
K ďakovaniu vlastne len jedno:
niekde som čítal takú zvlátnu vetu, budem parafrázova: "Najlepí spôsob, ako sa vyrovna s utrpením, je ďakova zaň Bohu."
Proste ide o to, e Boh pozná tú správnu cestu a je len na nás, či sa rozhodneme ís po svojom, alebo si povieme: "On vie, čo robí."
Ideáone je to skombinova, aby sme zasa úplne neodovzdali kormidlo svojho ivota - aj zodpovednos zaň - do rúk niekoho iného... Proste zlatá stredná cesta.
Není tady
orela napsal(a):
Modlit se
Je zajímavé, e Leila podala dotaz Otázka na Boha 9/2006 a Orela reagovala a za 7 let. Je vidět, e téma, ač není moc rozvětvené stále ije.
Co znamená modlit se? Znamená být ve spojení s Bohem - tutí i sám se sebou. Modlit se, znamená vytěsnit negativní emoce, mylenky - být v míru. Někdo modlení nahrazuje meditací, která má podobné účinky.
Rodíme se jako boské bytosti - světlé, čisté a postupně nabíráme nečitění. Tak se v nás následně můe prát dobro a zlo. Čím více máme v sobě Boha, tím více lásky v sobě máme. Můeme mít ve, ale musíme chtít a to předevím lásku. Nechat mluvit v sobě Boha a podle toho se řídit..........
Není tady
Rodíme se jako boské bytosti - světlé, čisté
Ano?
Proč potom poskytovat svátost křtu?
Není tady
Je zajímavé, e Leila podala dotaz Otázka na Boha 9/2006 a Orela reagovala a za 7 let. Je vidět, e téma, ač není moc rozvětvené stále ije.
Leila Orelu trochu popíchla- kdy se tu Orela svěřila s jednou záleitostí, tak jí připomněla co tu řeila před časem. A Orela jí to patrně chtěla oplatit a taky vytáhnout něco z historie, tak jí napsala na tohle. Ale jinak ano, téma je to asi věčné..
Není tady
helena napsal(a):
Rodíme se jako boské bytosti - světlé, čisté
Ano?
Proč potom poskytovat svátost křtu?
Také jsem křtěná.....
Poznala jsem vak lidičky, které svátost křtu neovlivnilo a lidičky, které nebyli pokřtěni a byli a jsou plné lásky.
Není tady
mě z těch věčných srdíček mandragorasy a toho jejího postoje buddhy, naskakuje kopřivka.
Není tady