18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, poraďte, někdy vypadám, jako bych byla v 5. měsíci s dvojčaty . Přitom nevím, čím to je. Nevíte někdo, jaké jídlo nadýmá? A jak se toho zbavit...
Není tady
Babucha napsal(a):
Prosím, poraďte, někdy vypadám, jako bych byla v 5. měsíci s dvojčaty . Přitom nevím, čím to je. Nevíte někdo, jaké jídlo nadýmá? A jak se toho zbavit...
Musí vypozorovat, co Tě nafukuje. Mě třeba zelenina... Důleité je pravidelné vyprazdňování, aby jídlo ve střevech "nehnilo". Dobré je uívat Psyllium (viz téma zácpa). Taky není dobré hladovět, pak po nejmením jídle se střeva nafouknou, jako kdy se ty mikroorganismy ve střevech "zblázní". Vzpoměň na snímky hladovějících černouků s nafouklým bříkem.... Pozor na přemíru cukru! ten překyseluje aludek, ve dvanácterníku se to pak "mele" s enzymy slinivky a nafouknutí můe taky přijít
Upravil(a) Venus (5. 9. 2006 10:05)
Tak já bych řekla, e máme potíe, kdy konzumujeme: hrách,fazole,čočku,zelí,vestky,cibule, drodí,při porue lučníku i mléčné výrobky, lehačka, koření, klobásy,jídla smaená, potraviny suené.....můe to být individuální....
Není tady
Teď jsem se dočetla, e na nafouknuté břicho je dobré vypít v podvečer zázvorový čas. Zkusím, snad to pomůe.
Není tady
Tak jsem si koupila čaj Zázvor, citrón a med od firmy Natura - Greík Valdemar - máte s těmito čaji někdo zkuenost? Prodává se to v takových malých krámcích, ne Kouzlo domova, ale něco takového...
Jinak tam měli jetě zázvor v kouscích, ale to jsem nevěděla, jak bych z toho udělala čaj...
Není tady
čerstvý oddenek zazvoru oloupat a nastrouhat a zalejt vroucí vodou a po deseti minutach přecedít a osladit nejlépe medem
Není tady
mejada napsal(a):
čerstvý oddenek zazvoru oloupat a nastrouhat a zalejt vroucí vodou a po deseti minutach přecedít a osladit nejlépe medem
Dík za radu
zázvor mám,tak hurá do toho a půl je hotovo...
Já jsem četla,e je i na menstruační bolesti....moná je univerzální
Upravil(a) Nada78 (18. 2. 2007 8:38)
Není tady
Mě pomáhá pití mátového čaje.
Není tady
Mně pomohla Aktivia. Ta reklama je kupodivu pravdivá
Není tady
Já mám pocit,e mě nepomáhá vůbec nic.Prostě sem si na to zvykla.Mám to přes 10 let.Někdy min a někdy víc.Nejvíc mi pomáhá cvičit.Mám pocit,e jsem tak ve 4 měsíci po ránu ve 2 a večer ani neluvit:-))
Jinak jak píou holky o těch potavinách tak těma to břicho jetě víc nafouknu.Aktivii taky batíma nic:-((
Není tady
Někdy to působí přemnoené kvasinky ve střevech. Je proti nim taková dieta, na www.candida.cz Je pravda, e kdy jsem omezila to, co píou na těch stránkách, pomohlo mi to. (Nedodrela jsem úplně vechno, ale i tak to bylo lepí.)
Upravil(a) Eva36 (20. 2. 2007 14:03)
Není tady
Nafouknutí nemusí být jen z jídla, ale třeba před menstruací. Já jsem taky občas nafouklá. Ale co mě zaručeně pomáhá je fenyklový čaj a kadý den tobolka mléčné bakterie (v lékárně). Ta srovná vechny "hodné i zlobivé" bakterie ve střevech.
Upravil(a) jsem.sva (20. 2. 2007 14:57)
Není tady
Třeba je to u povolené svalstvo, to u nepomůe vysadit určité jídlo.... bude potřeba cvičit.
Není tady
Bety: prdíky a povolené svalstvo je něco úplně jiného. Dělám kondiční kulturistiku, břicho mám pevné, ale před menstruací jsem stejně nafouklá...
Není tady
Fuj, kdy si představím vnitřek střev a vůbec svého břicha, tak je mi na avli.
Není tady
...Na tyhle problémy zabírá 100% Colonix....
Není tady
ahoj, tak já jsem na tom podobně :-( nafouknu se i po blbém jogurtu...ale vypozorovala jsem, e trpím nadýmáním jen kdy jsem v práci, i kdy nejsem permanentně přikurtovaná u PC, stejně si myslím, e to souvisí s tím, e dřepím...kdy se o víkendu hýbu, nebo při nemoci leím, jsem ok....ale teď jsem se přerala, naprosto, ach jo :-( rozčílila jsem se v práci a ukolébala se jídlem, nafackovala bych si...teď by to chtělo záchrannou brzdu a zvracet uměle neumim....
Není tady
Tak zkuste ten Colonix..,já jsem na výsost spokojená..,nejsem dealer..,jen poisuji své osobní pocity..Tyhle problémy jsem měla léta letoucí!..Prostě katastrofa ..,,ale fakt to nadýmání zmizelo+ zácpa..
Není tady
kastanka napsal(a):
Tak zkuste ten Colonix..,já jsem na výsost spokojená..,nejsem dealer..,jen poisuji své osobní pocity..Tyhle problémy jsem měla léta letoucí!..Prostě katastrofa ..,,ale fakt to nadýmání zmizelo+ zácpa..
Je mi líto, ale colonix v lékárně neznají....:-(
Není tady
Nadýmaní je můj celoivotní problém. Nedávno jsem měla hnisavou anginu, na kterou jsem dost trpívala u dříve, a brala antibiotika, víte jakou udělají paseku ve střevech, zničí i ty "hodné" bakterie. V lékárně mi paní poradila brát kapsle Lactobacillus Acidophilus ND, udrují se v lednici, a mám konečně pokoj. Snad to vydrí i potom a je doberu, nebo si tu kůru několikrát do roka zopakuju.
Není tady
AU napsal(a):
kastanka napsal(a):
Je mi líto, ale colonix v lékárně neznají....:-(
..ten colonix je teda palka ( 2,5tis. -jedno baleni) a objednava se pres internet
http://www.drnatura.cz/?i=10
Není tady
Já měla bachor hóoodně dlouho, ale nafukování bylo nejhorí, kdy jsem chtěla zhubnout pomocí zeleniny (vařená). Pak jsem přila nato, e zlobí lučník. Take jsem brala espumisan a podobně. To se uklidnilo, balon u nemám. Ale přela jsem na jogurty s bifidus bacilem a podobné pouze BIO jogurty. Dle monosti se vyhýbám zaručeným nafukovačům (zelí, květák a pod.) ,ale občas neodolám, i kdyby měla uletět...
Není tady
Já to měla pi lučníkovém kameni, neustálé nadýmání, nausea, říhání, krundání v biie....hrůza.Jím hodně zeleniny, černé pečivo, ránosklenice teplé vody s citronem nalačno...utr el ven se lučníkem, nadýmání přestalo, ale vrací se po jogurtu, sýru, kořeněném mase , okurce a paprice a nedělají mi dobře ani jablka, sodovka a pivo.
Není tady
Ano..,Colonix stojí dost,ale na druhou stranu ta cena je v rovnováze s účinkem..Kolikrát utratíme peníze za zbytečnosti,ne abychom také něco udělali pro své zdraví.Já jsem na výsost spokojena a nedám na něj dopustit. )
Není tady
no vidíte to mě ani nenapadlo, e to můe být těmi antibiotiky Já je dojedla a od minulého čtvrtku si připadám jak lítací balón - lactobacil mám v lednici - u jdu na něj
Není tady