18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Niky123, nevím, jakou modlitbu má na mysli. Jsou jich celé spousty. Existují ustálené formy modliteb, různé afirmace, mantry apod. Nejsou to otřepaná klié a co nejčastějí opakování takových slovních spojení je naopak prospěné, stejně jako je prospěné opakování individuálních, vlastních modliteb a afirmací. Aby zase nedolo k nedorozumění, zdůrazňuji, e mám na mysli "kladné modlitby" atd., ne modlitby typu "Pane Boe, a policajti rozmlátí domácímu vechny vokna, i vod hajzlu", jak to přiblině zaznělo ve filmu Pěnička a Paraplíčko; můete mě opravit, jestli jsem to necitoval přesně - jistě to rády uděláte). Modlitba je něco jiného ne moudrý nebo vtipný výrok. Také ustálené formy pozdravů, různých přání, oslovení a slovních obratů jsou něco jiného ne moudré a vtipné výroky, a jejich opakování je v pořádku, je dokonce nutné. Nemůeme si pro kadý den vymýlet nové formy pozdravů, oslovení atd. Nemělo by to ani smysl. S moudrými a vtipnými výroky by se ale mělo etřit, mělo by se s nimi zacházet jako s kořením. Mají toti tendenci měnit se častým opakování v to, čemu se také říká "floskule".
Není tady
Evo., já ti rozumím. Chápu, e jsi chtěla pomoci Evě4444 a omlouvám se ti za ten můj ostrý výpad proti tomu výroku, který si uvedla. Reagoval jsem na něj podráděně proto, e jsem ho u na různých místech četl a slyel tolikrát, e mě u nějak irituje. Drádí mě ale hlavně proto, e ho často uívali lidé, kteří ho spíe zneuívali. U tebe je ale tento výrok, abych tak řekl, "v dobrých rukou". Srdečně zdravím a přeji vechno nejlepí.
Není tady
Děkuji, crumbe.
Není tady
a já u jsem z babinetu poučena a hluboce osobní věci sem nepíu
A Evě můe věřit... ta ví velmi dobře, kterak lze informací zneuít...
Není tady
Mrzí mě, e máte takové zkuenosti. Ve světě internetu se, nanetěstí, pohybují i lidé, kteří ho zneuívají. Doufám, e vás u nic takového nepostihne.
Není tady
helena napsal(a):
a já u jsem z babinetu poučena a hluboce osobní věci sem nepíu
A Evě můe věřit... ta ví velmi dobře, kterak lze informací zneuít...
marjá...
Není tady
Crumb napsal(a):
Lupino, tu poznámku "Crumb bude vědět o symbolice trojky určitě víc" mám brát jako kompliment?
Bylo to pouhé konstatování zjevné skutečnosti ale klidně si to přeber jako kompliment
Ad opakované výroky - nejspíe záleí předevím na tom, jaký mají emoční náboj = úmysl, se kterým jsou vyřčeny. Ale je pravda, e i na půl huby pronesené "brejden" lepí, ne drátem do voka
Není tady
Lupino, snad si to raději ani přebírat nebudu. Jetě k těm opakovaným výrokům: Měli jsme v práci kolegu, který kadý den opakovaně vykřikoval na celou hubu větu: "Hergot, já bych píchal!" Emoční náboj = úmysl ty jeho výkřiky asi měly, protoe jeho nejblií spolupracovník jednou na jeho adresu prohlásil, e "ten by vojel i rádio, kdyby neřvalo". Zpočátku to kadodenní opakování zmíněného výroku působilo zábavně. Po určité době u ale to kadodenní vykřikování onoho výroku lezlo vem pěkně na nervy a jejich původce začal být posílán ... myslím, e nemusím říkat kam. Myslí, e s tím přestal? Schválně si tipni.
Není tady
Crumb napsal(a):
Lupino, snad si to raději ani přebírat nebudu. Jetě k těm opakovaným výrokům: Měli jsme v práci kolegu, který kadý den opakovaně vykřikoval na celou hubu větu: "Hergot, já bych píchal!" Emoční náboj = úmysl ty jeho výkřiky asi měly, protoe jeho nejblií spolupracovník jednou na jeho adresu prohlásil, e "ten by vojel i rádio, kdyby neřvalo". Zpočátku to kadodenní opakování zmíněného výroku působilo zábavně. Po určité době u ale to kadodenní vykřikování onoho výroku lezlo vem pěkně na nervy a jejich původce začal být posílán ... myslím, e nemusím říkat kam. Myslí, e s tím přestal? Schválně si tipni.
? Nechápu.
K těm emočním výrokům - já jsem ale přece netvrdila, e musí být nutně kladné/přínosné/osvěující/libé pro okolí Floskule se z toho patrně nestala, ejo
Není tady
Lupino, nepřestal s tím. A jestli se mu z toho nakonec stala floskule, "prázdný" výraz, to opravdu nevím.
Není tady
Crumb napsal(a):
Lupino, nepřestal s tím. A jestli se mu z toho nakonec stala floskule, "prázdný" výraz, to opravdu nevím.
No já nemyslela pro něj, ale pro vás
Není tady
Judyna napsal(a):
Mně se o takovi zdává jen občas a vdy mám velkou radost, kdy ho ve snu vidím. A takový hřejivý pocit, protoe ve snech vypadá vdy pokojně.
O mé mrtvé kamarádce, na kterou často myslím, se mi ale nezdá vůbec. Co mi příjde hrozně divné na to, kolik různých lidí a situací mými sny projde.....
Teď se mi po dvě noci zdálo o rodině mého bývalého manela (i o něm). Ti tedy vichni ijí. Vdy dřív to byly sny hrůzostrané, ze kterých jsem se budila, nyní byly oba sny normálně příjemné. Čemu jsem se divila i v tom snu....
Nikdy se mi nezdál sen o někom, kdo u neije. Jen jednou, lo o kolegyni, zemřela na rakovinu, bylo ji 48.
Bylo to asi půl roku po její smrti, měla jsem tenkrát takové blbé období. V tom snu jsem byla smutná, ona přila, smála se, říkala co blázním.. vechno, co mě tíilo otočila ve srandu, bylo to jak pohlazení po dui, bylo mi s ní straně fajn.
Pak jsem si uvědomila, e u neije a ptala jsem se jí, co tady dělá, e u zemřela a v ten moment jsem se vzbudila.
Není tady
Jé, ahoj PPavloo. Kde jsi byla?
Je to moc zajímavé, jak jsou ty sny podobné. I já - kdy se mi prvně zdálo o takovi, jsem se ho ptala, co tady dělá, e u přece umřel. A někdo dalí - myslím Lupina, to psal také tak.
Není tady
Ahoj Pajko...
Upravil(a) Dorka (8. 8. 2016 0:36)
Není tady
Mne kdyz se zda o mrtvych, tak to ve snu beru za samozrejmost, ze jsou zivi. Pak mam spis rano problem s tim, ze uz zemreli... Jakoze kdyz se mi v noci zda o máme nebo tátovi, tak si musim "uvedomit" (v tech prvnich okamzicich po probuzeni), ze uz tady opravdu nejsou...
Ale jen tak mmch., z dnesni noci mam opravdu velmi zivy sen:
Protoze verim na Armagedon, Bozi valku, casto se mi o nem zda...
V mem dnesnim snu to byla noc (to je zvlastni!, vzdycky je to noc...), byl nejakej jinaci Mesic-to je taky vzdycky, vypadal, jako by na nem byly zobrazeny panelaky, nejaci lide kolem mne se nad tim podivovali, a ja rikam: No, konecne! To uz je Armagedon!
Lidi kolem mne nevericne koukali, a ja rikam: No koukejte na tu oblohu, vzdyt je uplne jina, nez obvykle... A ze jo. Vsude byly pravidelne rozlozene koule, jakoby z vaty, velikosti Mesice, rikam: To uz letej andele...
A pak jsem videla, jak jedna ta koule leti primo ke mne (citila jsem STRACH), ona dopadla tesne vedle mne, ja mela ubalenou cigaretu, ze si jeste zapalim, a zahodila jsem ji (uplne to vidim, jako by to bylo pred chvili..., lezet ju na tom spinavem chodniku, a citim, jestli me ten nas Buh vpusti do Noveho Sveta...)
No. Az ta koule dopadla, ja netusila, v co se promeni, a byla jsem v tom snu tuuuze prekvapena, ze to byl obrovskej plyák, neco jako pes v kalhotech, v ten prvni moment, kdy se "promenil" (byl fakt obrovskej!, snad dva metry, nebo i vic...), a ja se na chvilku se bala, ze me nejak zabije...
A pak uz jsem se probudila, a bylo mi chvilu lito, ze to byl JEN SEN...
Upravil(a) Dorka (9. 8. 2016 19:13)
Není tady
No a jinak, na Najdi se.cz jsou hodne zajimave veci...
Není tady
Mě se zdál sen, po tom, co starí synek zlobil, má takové vztekací stavy, e jsme z něho vymýtali nějakým zaříkáváním ďábla, vylezla z něj ze zad oklivá čarodějnice, roztáhla černá křídla, odletěla a byla pryč. A od této chvíle bude synek jen hodný. Jooo, tak to byl "hustý" sen. Jinak se mi sny moc nezdají. O manelovi jetě ani jednou, co umřel. Ale jeho sestře se zdál nedávno sen, kdy se přiel rozloučit s ní do snu.
Není tady