3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
eva4444 napsal(a):
Lupino, jakou metodu má na mysli?
Taky mě to zajímá...
Není tady
Mio, napsala jsem znovu SZ. Přila?
Není tady
klohní si pak podle svého výběru velijaká scestná pojetí bible a různá náboenství. Kdy chceme studovat nějaké "svaté písmo", musíme ho prostudovat celé a přijmout ve, co obsahuje
Taky se tomu můe říkaat "odlinej výklad"
Pokud je (ostatně kým?) stanovenej ten "jedinej správnej" způsob výkladu, dogma, marxistický mylení (dle tý který "víry"), pak ano, vechno ostatní, co se nedrí "vytčený linie", lze označkovat jako "různá pokřivená pojetí".
Není tady
eva4444 napsal(a):
Na těch stránkách palmovelisty.cz právě píou, e organizují setkání s Indem a překladatelem v ČR, tedy nemusí se za listy do Indie, oni přijedou sem. Najití osobního listu vyjde na 600 Kč a potom, kdy ho najdou, výklad na 6000 Kč a ten můe být mnohahodinový s tím Indem (a překladatelem). Je to furt levnějí, ne do Indie jet. Bych to docela ráda zkusila. Protoe jsem pořád jetě nepochopila, co je můj karmický úkol tady na zemi a proč se mi dějí (děli) ty oklivé ivotní zkouky.
Evi, proč to nezkusit, ale skoro bych řekla, e důleitějí, ne pátrat po příčinách je to, jak se člověk se situací, která ho potká, srovná a co si z ní vezme dál. I kdy je to velice těké v tvém případě, zkus přijmout to, co se stalo a jít dál.
Není tady
Crumb napsal(a):
Vechny ty řeči o bibli, o smiřování se s ranami osudu, o tom, e nemáme zkoumat, proč se nám to či ono děje a vechno pokorně přijímat, a také vechny ty výpady proti větění, výhrůky vracejícími se energiemi atd. mi zavánějí primitivním pámbíčkařením a podomním jehovismem. Kázat by se mělo v kostele.
Tak s tím Jehovismem ses v případě Dorky trefil - moná nechtěně
Dovolím si troku oponovat - to přijmutí je první krok. Ale důleitějí je, jak se člověk se situací srovná a co si z ní vezme dál. To je přesně o tom, co jsi psal třeba o členech Tvé rodiny. Přijmout situaci jako fakt - neutápět se pořád v otázkách typu - proč se to stalo zrovna mě - a vzít si z ní poučení - dalí krok. No a potom se snait to své poučení dostat do svého ivota.
Take já třeba to přijmutí chápu jako odrazový můstek k tomu dalímu. Jen pasivně přijímat a nic si z toho nevzít, to by člověk rozumný dělat neměl
Ale věřím i tomu, e jsou lidé obdaření určitým darem nebo vědomostmi, kteří nám v naí cestě mohou pomoci - pokud budeme chtít.
Není tady
helena napsal(a):
klohní si pak podle svého výběru velijaká scestná pojetí bible a různá náboenství. Kdy chceme studovat nějaké "svaté písmo", musíme ho prostudovat celé a přijmout ve, co obsahuje
Taky se tomu můe říkaat "odlinej výklad" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Pokud je (ostatně kým?) stanovenej ten "jedinej správnej" způsob výkladu, dogma, marxistický mylení (dle tý který "víry"), pak ano, vechno ostatní, co se nedrí "vytčený linie", lze označkovat jako "různá pokřivená pojetí".
To je pravda. To přijímání je individuální. Taky si myslím, e si do toho promítáme to své, určité věci chápe kadý jinak. A to neznamená, e dobře. Proto povauji toleranci za tak důleitou, otevřenost, schopnost připustit si to, e někdo to vidí jinak. e ten někdo má nárok mít jiný názor a pohled na situaci, neodsuzovat a nehanět za to. Ty odliné pohledy nám otevírají obzory.
Není tady
mia napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Lupino, jakou metodu má na mysli?
Taky mě to zajímá...
Prosím - mě taky.
Není tady
Crumbe, zná tohle?
Boe,dej mi sílu přijmout to,co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to,co změnit lze. A dej mi schopnost rozeznat jedno od druhého.
Jetě pořád si myslí, e já radím VECHNO pokorně přijímat?
Měl bys pozorněji číst, ne začne dělat nesmyslné závěry.
Není tady
Judyna napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Na těch stránkách palmovelisty.cz právě píou, e organizují setkání s Indem a překladatelem v ČR, tedy nemusí se za listy do Indie, oni přijedou sem. Najití osobního listu vyjde na 600 Kč a potom, kdy ho najdou, výklad na 6000 Kč a ten můe být mnohahodinový s tím Indem (a překladatelem). Je to furt levnějí, ne do Indie jet. Bych to docela ráda zkusila. Protoe jsem pořád jetě nepochopila, co je můj karmický úkol tady na zemi a proč se mi dějí (děli) ty oklivé ivotní zkouky.
Evi, proč to nezkusit, ale skoro bych řekla, e důleitějí, ne pátrat po příčinách je to, jak se člověk se situací, která ho potká, srovná a co si z ní vezme dál. I kdy je to velice těké v tvém případě, zkus přijmout to, co se stalo a jít dál.
Já jsem to přijala. Ale vdy jsem měla nějaký plán, teď najednou nemám plán, jen monosti, nevím, kam jít dál. Plán se musí změnit.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Já jsem to přijala. Ale vdy jsem měla nějaký plán, teď najednou nemám plán, jen monosti, nevím, kam jít dál. Plán se musí změnit.
Nutně potřebuje plán?
Kdy nevím, jak dál, nebo jak se rozhodnout, nechám věci plynout. Není nutné pořád cosi řeit. Můu si dopřát odpočinek a jenom klidné plynutí. Časem věci vytříbí a ve chvíli, kdy se musím rozhodnout, vím, jak. Sama sobě důvěřuji, e kdy nastane chvíle rozhodnutí, budu vědět, jak je to správně. A přesně tak mi to posledních u skoro 10 let funguje.
Není tady
Jj, potřebuju plán, cíl. Bez toho ani nepracuju, kdy chybí důvod, cíl. Krnim doma.
Není tady
Evi čtyřková, jestli se dobře pamatuju, jsi na mateřské? Pokud ano - tak to přece není krnění doma. Věnuj se plně dětem, sna se v nich nacházet a rozvíjet jejich talenty, poskytuj jim co nejvíce podnětů. To přece zabere nějakého času.
Cílem pro Tebe je teď věnovat se dětem. A samozřejmě - v tom má pravdu - pomalu hledat cestu, jak to bude pokračovat dál. Snait se najít takovou práci, při které bys mohla být co nejvíce s dětmi, aby měly mámu, kdy u ztratily tátu.
S tím hledáním cesty je to moc těké. Ale to si bude muset nakonec ze vech moných rad vybrat stejně ty sama. Čím více lidí se bude ptát, tím víc návodů dostane. Jen ty sama se tím můe probrat a rozhodnout se. Taky bude potřebovat pomoc rodičů, myslím, e jsi psala, e jsou nablízku. Take probrat to i s nimi.
Není tady
Evo, to otřepané klié "Boe, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to, co změnit lze. A dej mi schopnost rozeznat jedno od druhého" samozřejmě znám. Z přísně náboenského hlediska jsou ale tato slova bohapustým rouháním. Ty má jako správný věřící pokorně přijímat vechna Boí doputění. Nemá je zkoumat a nemá se pokouet je měnit. Ve se děje z vůle Nejvyího. Nemá zkoumat, co můe nebo nemůe měnit. V bibli má jasně napsáno, co má dělat. Například je tam přímý rozkaz Vemohoucího, který nařizuje upalovat čarodějnice. Nebo je tam jasný rozkaz Vemohoucího zabíjet homosexuály. Je tam zároveň zdůrazněno, také samotným Vemohoucím, e tato nařízení platí po vechny věky věků. To znamená, e platí i dnes. Take nemusí nad ničím mudrovat a můe se hned pustit do díla. A pokud jde o ty "nesmyslné závěry", tak ty dělají různí vykladači bible, kteří ji velijak překrucují, vichni ti vymývači mozků.
Není tady
Heleno, z náboenského hlediska je "jedinej správnej" způsob výkladu bible stanoven samotným Vemohoucím, a sice jeho vlastními slovy, která jsou zaznamenána v bibli. Pokud bibli nenapsal sám Vemohoucí, nebo alespoň nevedl ruku pisatelů biblických textů, pak bible nemá z náboenského hlediska ádnou cenu. Pak existují ty odliné "lidské" náboenské výklady, kterých je celá kolekce. Jakou ale mají takové výklady cenu? Kolik různých náboenství a sekt u povstalo z takových výkladů? Kolik krve u bylo prolito kvůli těmto odliným výkladům v náboenských válkách atd.? Kolik ivotů u zničily různé sekty? Existuje samozřejmě i vědecký výklad bible, který je zaloen na vědeckém zkoumání biblických textů.
Není tady
Ale vdy jsem měla nějaký plán, teď najednou nemám plán, jen monosti, nevím, kam jít dál.
A ty musí nutně někam jít? Teď hned okamitě? Nebo je to jen tak, e "teď najednou nemám plán", přestoe dřív jsem "vdy měla nějaký" a proto jsem nejistá a necejtím se v neznámý situaci dobře?
Kdy člověk zabloudí v neznámým terénu, větinou chodí v kruhu... někdy a do úplnýho padnutí. Přitom lepí je si sednout, odpočinout, zklidnit, rozhlídnout se, ujasnit si směr cesty "do civilizace" (na horách asi nepoleze do kopce)...
z náboenského hlediska je "jedinej správnej" způsob výkladu bible stanoven samotným Vemohoucím, a sice jeho vlastními slovy, která jsou zaznamenána v bibli
Crumbe - i konstatování "venku zas prí" (si) lze vyloit několika způsoby.
Není tady
Crumb napsal(a):
Evo, to otřepané klié "Boe, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to, co změnit lze. A dej mi schopnost rozeznat jedno od druhého" samozřejmě znám. Z přísně náboenského hlediska jsou ale tato slova bohapustým rouháním. Ty má jako správný věřící pokorně přijímat vechna Boí doputění. Nemá je zkoumat a nemá se pokouet je měnit. Ve se děje z vůle Nejvyího. Nemá zkoumat, co můe nebo nemůe měnit. V bibli má jasně napsáno, co má dělat. Například je tam přímý rozkaz Vemohoucího, který nařizuje upalovat čarodějnice. Nebo je tam jasný rozkaz Vemohoucího zabíjet homosexuály. Je tam zároveň zdůrazněno, také samotným Vemohoucím, e tato nařízení platí po vechny věky věků. To znamená, e platí i dnes. Take nemusí nad ničím mudrovat a můe se hned pustit do díla. A pokud jde o ty "nesmyslné závěry", tak ty dělají různí vykladači bible, kteří ji velijak překrucují, vichni ti vymývači mozků.
Crumbe, vůbec jsi nepochopil, co jsem ti chtěla říct. Otřepané klié je to jen pro toho, kdo nepochopil mylenku.
Nevím, co je to z přísně náboenského hlediska a je mi to jedno. Nejsem věřící, neuznávám ádnou církev, vím, e jednotlivé části bible napsali lidé a ne bůh, a e to, co je v bibli, do ní vybrali zase jenom lidé tak, jak se jim to tenkrát hodilo a zastupovalo to jejich zájmy. Ty tam moná má jasně napsáno, co má dělat. Já ne, protoe povauju Bibli za jednu z kníek, které patří k lidské kultuře. Nic víc.
Já můu mudrovat, dokonce si můu dělat, co chci a to také dělám.
Pláče na patném hrobě.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Jj, potřebuju plán, cíl. Bez toho ani nepracuju, kdy chybí důvod, cíl. Krnim doma.
Vychovávat dobře sama své tři děti není pro tebe dostatečný cíl pro nejblií roky? Vůbec ti nerozumím.
Překvapuje mě, e tak krátce po smrti manela probírá, jak s případným budoucím partnerem, jestli bude/nebude, take v souvislosti s ním co s domem... Připisuji to tvému oku, ze kterého ses jetě nevzpamatovala. Popravdě ti nerozumím u dlouhou dobu. Kdy jsi s miminkem odjela pracovat do Ruska a svou rodinu nechala tady... Nejspí nejsi příli rodinný typ, ale to není nic ve zlém, kadý jsme jiný. Moná proto volá po nějakém plánu a cíli a nevidí, e ho má před sebou. Protoe ty chce prostě jiný, ne ten, co je nabíledni.
Není tady
Crumb napsal(a):
Ano, proč Bůh dopustil koncentrační tábory a trýznivou smrt miliónů nevinných lidí, dětí, en atd. Proč nevyslyel modlitby matek, které v koncentrácích prosily o ivoty svých dětí (a e to jistě byly ty nejupřímnějí a nejčistí modlitby, jaké si lze jenom představit)? Proč je Bůh nevyslyel a nevyslal jim na pomoc nebeskou jízdu? Měly to ty matky prostě přijmout, měly se jednodue smířit s tím, e jejich děti byly brutálně povraděny a spáleny v pecích jako nějakej odpad?
Nu, nejspí proto, e bůh je jiný, ne ty si představuje...
S tou nebeskou jízdou jsi mě pobavil.
Není tady
eva4444 napsal(a):
No, asi jsem taky obvykle příli aktivní člověk, ne abych jen přijímala, jak něco běí a leí. Jasně, se smrtí manela se vyrovnat teď u jen musím, ale já tu jetě iju a budu-li zdráva, hodlám tu strait jetě víc ne 40 let. Nemohu jen pasivně přijímat a vyrovnávat se...
Teď mám spoustu moností, co mohu začít dělat a jak jako vybrat, co je správně? Něco právě e změnit musím, třeba tu práci asi, potom taky nevím, zda změnit bydlení, prodat jednoho koně (ze 2), mám-li v karmě, zůstat sama, tak je iracionální setrvávat v domě s velkým pozemkem a vechno to udrovat, i kdy finančně by se to nějak zvládlo a za cenu, e na jiné není čas... Mohla bych se úplně odstřihnout od minulosti a začít jinde znovu, take mně by fakt pomohlo alespoň ten základ karmy vědět.
Jednou jsem dělala výlet do minulého ivota pomocí hypnózy a měla jsem jen jeden výjev, jak stojím u nějaké chaloupky s dětmi v otrhaných hadrech a nadávám nějakému chlapovi, e odchází a nechává mě s dětmi samotnou.
To jsem jetě studovala na V, kdy jsem regresi zkouela.
No a v tomto ivotě mě jeden chlap nechal samotnou se synkem a druhý mi umřel na vzácnou infekci (pravděpodobnost mení ne 1 : 1 000 000) tak hodlám hledat odpovědi i v ezoterice a ne se jen pořád smiřovat a nebo plýtvat energii na budování něčeho, co pak postrádá smysl.
evo, na tom je fajn hlavně to, e to TY SAMA se rozhoduje, jak dál, co bude doopravdy dělat. Kdy bude naslouchat sama sobě, bude vědět, co je správně, co má změnit a jak. U jsem ti to psala, ale asi to jetě nejsi připravena pochopit.
To jenom ty rozhodne. A ne někdo, kdo ti řekne "základ karmy". To ty si buduje svůj ivot, a ne nějaká karma. Rozumí?
Btw můe klidně prodat i oba koně, ne jenom jednoho. A jestli zůstane sama anebo ne, je jenom na tobě a ne na karmě. Karma není nic budoucího. Kdy u, tak je to to minulé. Budoucí si teprve utvorí TY SAMA.
Budovat něco, co PAK postrádá smysl? Kdy PAK? Kadé budování má smysl a něčemu tě naučí a něco ti přinese. I kdybys nedosáhla cíle, který sis dala předem.
Přijde mi jak komunisté s pětiletkami. Nebuď tak upjatá na jakési iracionální plány, které stejně nevyjdou, kdyby ses rozkrájela.
Moná se má teď právě naučit přestat plánovat, kdy vidí, kam tě tvé plány dovedly a e jsou k ničemu. Stačila jedna vzácná infekce a celé plány ly do háje. A tak je to s plány pořád. Nejspí se má naučit být operativní a ne naplánovat si celý ivot a pak se divit, e plány nevyly. Protoe ivot nefunguje podle plánu.
Upravil(a) Eva. (8. 4. 2016 7:55)
Není tady
Crumbe, můe pls. uvést přesně znění textu, kde se nařizuje pálení čarodějnic dodnes? Třeba jenom číslo, já si to najdu, pokud existuje. Já teda o něm nevím.
Není tady
Dorka napsal(a):
Crumbe, můe pls. uvést přesně znění textu, kde se nařizuje pálení čarodějnic dodnes? Třeba jenom číslo, já si to najdu, pokud existuje. Já teda o něm nevím.
Dorko, v Bibli nic takového není. Crumb plácá nesmysly. Řekla bych, e si Bibli ani celou od začátku do konce nepřečetl.
Není tady
Ex 22/17
Čarodějnici nenechá naivu. Kdokoli by obcoval s dobytčetem musí zemřít. Kdo by obětoval bohům a ne Hospodinu, propadne kletbě.
Není tady
helena napsal(a):
Ex 22/17
Čarodějnici nenechá naivu. Kdokoli by obcoval s dobytčetem musí zemřít. Kdo by obětoval bohům a ne Hospodinu, propadne kletbě.
Kde je napsáno o upalování? Resp., kde je doslovně v Bibli napsáno - čarodějnice mají být upáleny?
Upravil(a) Eva. (8. 4. 2016 9:22)
Není tady
http://www.obohu.cz/biblicke-rozbory/mo … okultismus
K Moj. 22:17
Sice delí, ale zajímavé a poučné. A Boí jméno je zde uvedeno v původním tvaru...
Není tady
No něco jsem si z teto diskuze zase vzala. Pokusim se prijit na to, co vlastne chci.
Není tady