29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Irenko, tak super, 3kila za pět dní!!!! To bych taky brala.... Mě to jde po kilu za týden....
Není tady
No zase se říká, že čím pomaleji se hubne, tím je to trvalejší, ještě k tomu pití, nejvíce mi chutná zelený čaj s příchutí citronu.
Není tady
Popravdě ty dny střídám po jednom, ale říkám si jestli by to nešlo střídat po dvou, když si třeba udělám salát s dresingem, abych ho mohla další den dojíst.
Není tady
Skupina bílkovin
Sem patří všechny tepelně zpracované druhy masa: hovězí, jehněčí, skopové, drůbeží, buřty, játrový sýr, klobásy, párky, salámy, šunka a všechny druhy ryb. Dále se do této skupiny řadí výrobky ze sóji, vejce, mléko, sýry s maximální tučností do 50%, vařená rajčata, suché bílé víno a jablečné víno.
Skupina neutrálních potravin
Sem patří všechny nerafinované tuky a oleje, máslo, margarin, smetana, tvaroh, kysané mléčné výrobky, smetanové a tvarohové sýry, sýry s maximální tučností do 60 %, uzené a syrové masné výrobky ( syrová šunka, tvrdé salámy, jelita, debrecínka ), syrové nebo uzené ryby, syrová a vařená zelenina ( kromě kapusty), čerstvé bylinky, borůvky, nesířené rozinky, ořechy( kromě kaštanů a arašídů ), houby , olivy a vaječný žloutek. Jsou zde zařazené lihoviny ( žitná a jalovcová ).
Skupina uhlohydrátů
Sem patří všechny druhy obilí a výrobky z něho, brambory, topinambury, kapusta, černý kořen, zralé sladké ovoce, sušené ovoce, datle, fíky, med, javorový sirup, pivo.
Autorka doporučuje úplně vyloučit vepřové maso, výrobky z bílé mouky, cukr, umělá sladidla, kuchyňskou sůl, syrový vaječný bílek, ztužený tuk, majonézy, arašídy, kaštany, křen, ocet, hořčici, pepř, černý čaj, zrnkovou kávu, kakao, rebarboru, marmelády a brusinky.
K obalování místo strouhanky doporučuje sezamová semínka, mandle a ořechy. K přípravě karbanátků místo strouhanky doporučuje tvaroh.
Zálivky k bílkovinným pokrmům mají být připraveny z oleje, smetany, bylinek a citronu. Zálivky k uhlohydrátovým pokrmům ze zakysaných mléčných výrobků. Doporučuje potraviny bílkovinné konzumovat ráno a odpoledne. potraviny sacharidové odpoledne a večer.
Není tady
To jsem okopírovala od jedné poradny, ale já zase někde četla, že mezi bílkovinnou stravou a sacharidovou má být noční pauza.
Není tady
Irenko a co to vůbec držíš za dietu? To asi není dělená že? Protože soja se nesmí kombinovat s živočišnou skupinou, ta se řadí do rostlinné.... A jak to teda potom kombinuješ? Jeden den skupinu bílkovin a druhý skupinu neutrálních nebo jak???
Zítra sem opíšu tu tabulku dělené stravy....
Není tady
To, co jsem sem dala jsem jenom zkopírovala, já jím přísně jeden den bílkoviny a druhý kytičky, moc nic nepřidávám , mám strach abych to z blbosti nějak nepokazila.
Není tady
Irenko, je to fakt nějaký divný. Sója patří mezirostlinky a tvaroh, smetana apatří do zvířat. Stejně tak sýry.
Ty jíš sýry v kombinaci třeba s bramborama a přitom hubneš?
Není tady
Ten dlouhý článek jsem zkopírovala z jiných stránek, abych dala nějaký námět k debatě, já jeden den jím celozrnné pečivo,jablka, brambory a bezvaječné těstoviny se zeleninou a jiný den maso a jogurty a sýry a ovoce a zeleninu, to zatím funguje, nechci to moc překombinovat, tak raději jednodušeji, ale četla jsem už asi deset různých rozdělení potravin, každý dietolog to řáká jinak, jsem z toho zmatená, tak se raději držím při zemi, jediné co piji navíc je bílé víno v malém množství a kávu jsem zrušila.
Není tady
Takže vkládám tu slíbenou tabulku dělené stravy
podle Lenky Kořínkové.....
Skupina rostlinná
KYTIČKY
-brambory -sójové maso
-rýže -sójové mléko
-bezvaječné těstoviny -sójová majonéza
-knedlíky v prášku -sójové sýry
-mouka-všechny druhy -sójové paštiky
světlé i tmavé -sójové boby
-všechny druhy chleba -čočka, hrách
-pečivo nejlépe celozrnné -fazole, kroupy
-jakékoliv nesladké pečivo -krupice
-kukuřice -rostlinné máslo
-popcorn (pouze minim.)
-vločky-všechny druhy -rostlinné tuky
neslazené cukrem (pouze minim.)
-musli-všechny druhy -droždí
neslazené cukrem -glukóza
-všechny druhy obilovin -hroznový cukr
-všechny druhy semínek -květový med
-sója a sójové výrobky -slad
SKUPINA ROSTLINNÁ SE NESMÍ KOMBINOVAT SE SKUPINOU
ŽIVOČIŠNOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skupina živočišná
ZVÍŘÁTKA
-všechny druhy masa
-uzeniny, salámy
-paštiky živočišného původu
-drůbež
-ryby
-všechny druhy konz. ryb
-sýry – nejl. Do 45% tuku
-bílý jogurt
-tvaroh a všechny nesl. výrobky z něho
-mléko živočišné – čerstvé i sušené
-šlehačka, smetana
-majonéza, majolka
-tatarská omáčka
-vejce
-oleje všeho druhu
-máslo rostlinné i živočišné
-sádlo
TYTO DVĚ SKUPINY - ROSTLINNÁ I ŽIVOČIŠNÁ SE
MOHOU KOMBINOVAT SE SKUPINOU NEUTRÁLNÍ!!!
SKUPINA NEUTRÁLNÍ
-ovoce čerstvé i sušené (kromě kandovaného ovoce)
-kompoty pouze bez cukru nebo slazené uměle
-zelenina čerstvá, mražená i nakládaná
(kromě zeleniny smíchané s kukuřicí)
-všechny druhy ořechů kromě burských
-houby čerstvé i nakládané
-většina ochucovadel
-koření všeho druhu
-sójová omáčka
-kečup, hořčice
-všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí
-kakao, carob
-včelí lesní med
-umělé slazené džemy
-všechny druhy čajů včetně ovocných
-káva
-neslazené či umělé slazené limonády
-fruktóza – ovocný cukr
-všechny druhy umělých sladidel
-rozpustné vitamíny bez cukru
ZÁSADNĚ NE!!!
-cukr rafinovaný a přírodní –burské oříšky –pečivo z bílé mouky
–alkohol v kombinaci se živočišnou skupinou –hodně tuKu
Není tady
Moc dík, Žanetko.
Není tady
Irenko tak co, jak jde hubnutí? No mě to jde pořád pomaličku - kilo týdně, ale musím být trpělivec.... snad do léta ta dvacka spadne.....
Není tady
Halóó,
je tady ještě někdo, kdo se takto stravuje?
Půl roku po porodu mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy. Na snížení hmotnosti u mě nezabralo ani kombinace 2x týdně spinning a omezení stravy.
Až touhle "dietou" mám za 14 dní dvě kila dolE...
Najde se tu někdo, s kým bych si mohla vyměňovat recepty, pocity, úspěchy (neúspěchy) ???
Upravil(a) Zuzina (30. 8. 2008 21:15)
Není tady
Dobrý den,
tímto bych Vás chtěla požádat o vyplnění následujícího dotazníku k mé diplomové práci na téma Faktory prodejnosti masných výrobků. Vyplnění dotazníku Vám zabere 5 - 10 minut.
Dotazník je anonymní a veškeré údaje budou použity pouze pro mou práci.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp … w/viewform
Předem Vám velmi děkuji za Váš čas.
Není tady