27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosim o radu, klasickou zapekaci sklenenou misu mam asi rok. Mycku nemam, vzdy po pouziti ji drhnu saponatem a pak soli. Bohuzel i prez intezivni drhnuti a drhnuti na ni zustavaji takove hnede tecky - pripecky, kterych nevim jak se zbavit??? Mate nejakou radu jak zaslou zapekacku vydrnout opravdu do cista?
Není tady
Drátěnou drátěnkou, je na jedno pouití a opravdu je na to sklo skvělá. Mají jí skoro vude
Není tady
zkus do ní nalít vodu se solí a nechat odvařít,nebo ji nahřej a sříkni do ní trochu drany a nech odstát.Pak jí hlavně dobře vymyj.
Není tady
Souhlasím s drátěnou drátěnkou - taky ji pouívám . Nechat troku odstát se saponátem a odrbat drátěnkou. A myčka taky neumyje vdy ve.
Upravil(a) Lenka (4. 9. 2006 13:16)
Není tady
Já mám drátěnku,která není na jedno pouití,ale je skvělá.Je taková kudrnatá,měkká a drhnu s ní i sporák a vůbec nepokrábe.
Není tady
Ona není přímo na jendo pouití, ale je to takový chomáček a vdy pak zrezne, tak jí vyhazuju
Není tady
Mně se osvědčilo hlavně nechat odmočit, klidně několik hodin, a pak přejet drátěnkou.
Ahoj Kakuo,
já jsem také pro to nechat odmočit, dobré je přidat sodu a k tomu práek na praní. Dost to pomáhá.
Ale nedavno jsem si nechala poradit v drogerii Teta. Doporučili mi takový gel v lahvi s rozpraovačem. Jmenuje se Mefisto ( tuím e ho mají od zítřka v akci). Stojí něco okolo 60 kč a dost jsem zírala jak mi přípečky ly dolu a to i z trouby, nebo z mříky na sporáku atd......
Není tady
Holky děkuji za rady, určitě vyzkouim - docela jsem se ale divila tý drátěnce, je mi divný, e by sklo nepokrábala.... Ale vyzkouíme, uvidíme.
Díky moc za pomoc
Není tady
spunt napsal(a):
Ahoj Kakuo,
já jsem také pro to nechat odmočit, dobré je přidat sodu a k tomu práek na praní. Dost to pomáhá.
Ale nedavno jsem si nechala poradit v drogerii Teta. Doporučili mi takový gel v lahvi s rozpraovačem. Jmenuje se Mefisto ( tuím e ho mají od zítřka v akci). Stojí něco okolo 60 kč a dost jsem zírala jak mi přípečky ly dolu a to i z trouby, nebo z mříky na sporáku atd......
Já ti dám Kakuo -
Není tady
kukusa: Dnes jsem vyzkouela to Mefisto, je skvělý a bylo v akci - něco přes 40 nevím přesně, já jsem kupovala spoustu jiných věcí. Ale s tím Mefistem jsem skvěle vyčistila sporák.
Není tady
spunt napsal(a):
Ahoj Kakuo,
Díky, díky, díky!!! Očistila jsem nejen sporák ale i troubu! Na sporáku to očistilo i ty knoflíky! Do trouby mi vystříkl a připekl se puding z cik-cak řezů (někdo zná pod názvem Měsíční krajina nebo pod jiným názvem - těsto se poleje horkým pudingem a pak se peče a pak se potírá kysanou smetanou) tak to se perfektně připeklo. Dnes jsem to čistila (dokumentace následuje i kdy se děsně stydím za tu troubu) BEZ DRHNUTÍ !!! jen jsem stírala suchou hadrou. Posílám obrázek po prvním nastříkání, po druhém nastříkání a Mefisto. Je tam napsáno před upotřebením protřepat tak to jsem dodrela.
Není tady
Není tady
Jetě bych měla čistit ale budu pokračovat jindy, pracuju u od rána. Jo a vůbec to nesmrdí, a to ani kdy jsem zapnula po čitění troubu aby se to vypálilo.
Není tady
Díky za rady opravdu je to vydrhnuto "dočista do čista"
Není tady
Bety, ty by ses měla nechat angaovat do reklamy
Ná půl roku starý sporák u taky začíná volat po generální očistě, take se nechávám inspirovat!
Upravil(a) Judita (9. 9. 2006 18:05)
Judito kdy já jsem ten blbec co musí vechno hned vyzkouet u jsem v ivotě koupila pár pěkných blbostí! Něco jsem vzápětí i potajmu vyhodila aby to nikdo neviděl. (Ale moje kámoka koupila jednou tak blbej koberec do chodby, který drel pínu a nitě jak blázen a vůbec se to nedalo vysávat, tak byla tak vzteklá e ho naschvál polila Savem aby ho mohla vyhodit - tak té úrovně jsem jetě nedosáhla :-) !!!) A ten sporák je hrozně starý - u tu bydlíme 13 let a byl tady u kdy jsme se nastěhovali, je to stará Mora 817.
Není tady
HOlky a kdy jsme u toho drhnutí.
U nás je opravdu moc hodná paní v Tetě drogerii . Kdy jsem kupovala to mefisto, tak mi doporučila také něco podobného, jmenuje se to Brill
. Stojí to kolem 70 kč, ale perfektně se tím umyje takový ten mastný prach v kuchyni. Tedy mám na mysli třebas vrek kuchyňské linky, který meju opravdu na vánoce. Stačilo to nastříkat a setřít, paráda, ádné drhnutí, manel byl překvapený e jsem mu podala věci se shora a hned jsem je chtěla podat zpátky. Také to stříkám na digestoř a mám jí stále čistou, kdy usmaím bramboráky tak tím nastříkám sporák, linku a mastnota jde dolů pomalu sama atd... Určitě si poradíte na co vechno to pouijete.
Dřív jsem kupovala jen ty nejlevnějí čistidla v akci a pak tie záviděla ostatním čisté sporáky a měla ruce zničené od drátěnky atd. Ted byste nevěřily e ten sporák co mám máme 15 let a přitom denně vařím.
Upravil(a) spunt (10. 9. 2006 0:13)
Není tady
Jo a Kakuso, moc se omlouvám za ten háček
Není tady
spunt: tak to taky vyzkouím můj u mě asi zabije nevím kam vechny ty postřiky dám.... tu linku jsem umyla tím Mefistem taky to lo hned samo. Já u jsem ho skoro vybabrala jak jsem honem vechno moné umývala....
Není tady
Bety, to znám, taky mi první láhev zmizela víc ne rychle, pak u to jde, spotřeba se zpomalí
jen překonat ten první záchvat radosti, e i to co normalně nelo dolu jde naprosto bez námahy. Běhala jsem po kuchyni s postřikem a hadrem, jetěe tu nebyla skrytá kamera, to by se asi vichni pobavili
Není tady
Zítra si vyrazím na nákup a pustím se do sporáku a linky
Není tady